Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Jet de aburi (sau fum??) de sub spoiler (ca in 2f2f).Cum?? (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/1377-jet-aburi-fum-spoiler-2f2f.html)

cosmin_cosmin_1 22-06-04 23:06

Jet de aburi (sau fum??) de sub spoiler (ca in 2f2f).Cum??

Probabil fiecare a vazut filmul 2f2f,macar o data..pe la inceput,cand apare gagiul din rolul principal la cursa, e un moment cand \"trage\" cateva jeturi de abur (din nou..sau fum??) pe sub fustele domnisoarelor bagatoare de seama. Va amintiti?
Ce parere aveti? Are cineva idee cum functioneaza? Ce e de fapt? si mai important...Cum s-ar putea improviza asa ceva?
Ideile sunt bine-venite. Cred ca ar fi interesant,nu?

Kusa 23-06-04 00:13

Probabil aburul ala sau ce era el venea de la instalatie de N.O.S pentru ca in NFS Underground inainte de a incepe cursa daca apesi pe 'N' in loc sa dea N.O.S scotea aburi exact ca in 2f2f . Parerea mea :lol:

RoSonic 23-06-04 08:55

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Kusa\"
Probabil aburul ala sau ce era el venea de la instalatie de N.O.S pentru ca in NFS Underground inainte de a incepe cursa daca apesi pe 'N' in loc sa dea N.O.S scotea aburi exact ca in 2f2f . Parerea mea :lol:

:P :P :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mah, nu mai credeti tot ce e prin jocuri........

B|shOp-VR6 23-06-04 09:23

Sau filme :lol: :lol: :lol: :lol:

Ai putea sa improvizezi... iei u fier de calcat cu aburi (sau doua) si cand apesi pe un butorn sa dea alea drumul la aburi :D

tox 23-06-04 09:47

sunetul de la o turbina diesel face cam la fel ca sunetu scos de aburii aia... cel putin eu am stat langa o vectra C 2.2 DTI si cand o ambala la fel susuia :D

GSi 23-06-04 10:08

E evacuarea de la blow-off valve. Cand iei piciorul de pe acceleratie presiunea acumulata in turbina e eliminata rapid de catre blow-off valve (valva de suprapresiune) pentru a creste elasticitatea motorului. La masinile de serie aceasta eliminare se face pe esapament, dar pentru imbunatatirea performantei eliminarea se poate face pe un traseu separat, mai rapid si mai eficient (asa cum era la masina din 2F2F).

tox 23-06-04 12:36

da, parca ii mai zice wastegate sau dump valve

mai multe informatii despre motoru turbo si chestiile astea le gasiti aici: www.max-boost.co.uk

cosmin_cosmin_1 23-06-04 21:52

am inteles..deci nu sunt sanse sa adaptez ceva asemanator..in primul rand nici n-am turbina :(
Daca cineva are idei de improvizatii,il rog sa posteze

RoSonic 23-06-04 21:59

pui o instalatie de fum de discoteca pe ea.... si merg si niste neoane frumos colorate.....

Quote:

deci nu sunt sanse sa adaptez ceva asemanator
da... acu asa de curiozitate.... tu nu mai ai ce face la masina de ai ganduri dastea???

grandpa 23-06-04 22:32

Am auzit ca sunt niste gadget-uri pentru masina care scot un sunet ,dupa ce schimbi viteza ,[ exact ca la cele tunate rau , de ex cele din 2f2f(sunet , cred, produs de turbina) ] sunet produs de niste difuzoare .
A mai auzit cineva de asa ceva?

GSi 23-06-04 22:44

Chiar daca ar fi, mi se par niste porcarii. Sa faci masina sa lase impresia de performanta extrema, cand de fapt nici performantele standard nu le mai are, mi se pare o chestie ridicola, ce nu ajuta decat sa te faci de ras. Eleroane imense pe masini de 60-70CP, sau imitatie de dump valve cu evacuare in exterior pe o masina ce nici macar nu are turbo, sunt culmea kitch-tuning-ului. Penibilitate maxima. Parerea mea.

cosmin_cosmin_1 23-06-04 22:45

Re:

Quote:

Originally Posted by \"RoSonic\"
pui o instalatie de fum de discoteca pe ea.... si merg si niste neoane frumos colorate.....

Quote:

deci nu sunt sanse sa adaptez ceva asemanator
da... acu asa de curiozitate.... tu nu mai ai ce face la masina de ai ganduri dastea???

Eram in primul rand curios.

TYE 24-06-04 09:50

Re:

Quote:

Originally Posted by \"GSi\"
Chiar daca ar fi, mi se par niste porcarii. Sa faci masina sa lase impresia de performanta extrema, cand de fapt nici performantele standard nu le mai are, mi se pare o chestie ridicola, ce nu ajuta decat sa te faci de ras. Eleroane imense pe masini de 60-70CP, sau imitatie de dump valve cu evacuare in exterior pe o masina ce nici macar nu are turbo, sunt culmea kitch-tuning-ului. Penibilitate maxima. Parerea mea.

Stai asa .. mey micutzule !!! ... sunt masini care sunt aranjate doar ca sa arate bine !! ... iti dai seama ca aici vorbesc in cazul meu .... ce e rau in a schimba aspectul exterior al masinii ? ... de ce e kitch ? IT JUST LOOK GOOD.
Bine ..... la faza cu dump valve ... iti dau dreptate .... dar nu te lua de spoilere !! Dupa cate stiu io (si nu stiu multe 8) ) sunt doua feluri de tuning: motor (performance) si exterior/interior (cosmetizare).
Eu l-am ales pe-al 2-lea ... ca pentru primul imi trebuie prea multi bani ca sa scot ceva din ***-ul ala de motor .... poate mai tarziu ... ceea ce nu prea cred .. vreau sa-mi mai iau una .... :wink:

GSi 24-06-04 11:45

Nu te-ai prins, nu bateam spre tine ... una e sa faci masina sa arate bine, alta e sa ii pui un eleron mai mare decat la masinile de F1 doar pt a lasa impresia ca e cine stie ce bolid si ii trebe apasare foarte mare, probabil pentru cand ia curbele cu 250Kmh... sau o priza de aer cat casa, cu unicul rol real de a mai strica putin aerodinamica...
Eu fac diferenta intre tuning si cosmetizare ... tuning e tot ceea ce tine de imbunatatirea performantelor (aici intra si un kit aerodinamic bine gandit, nu pus doar pentru ca arata bine), cosmetizarea are rolul de a imbunatati aspectul masinii. Unele elemente ce imbunatatesc performanta arata si bine, altele nu; unele elemente ce imbunatatesc aspectul, dauneaza si performantei, altele nu. Sunt multe de zis, cel mai bine e sa faci un balans intre toate.

TYE 24-06-04 12:11

stiu ca nu bateai la mine :wink: ...

CeReS 24-06-04 12:35

nu de alta , dar decat sa-ti plateasca spitalizarea mai bine face altceva cu banii aia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

alexufo 26-06-04 09:19

1 Attachment(s)
la noi in cluj unde ne intalnim in c.. cum e la voi h.. adica herestrau alaltaseara a venit un opel ascona vechi cu un asa sistem .deodata vad ca iese fum si nu stiam de unde e .loool
e beton
tre sa imi fac si eu la furia mea din poza

BogdanCMS 29-06-04 13:12

Infundati-va esapamentu' cu o banana si dati-i shpan, sa vedeti e scoate fum atunci... :lol: :lol: Mai baieti, mai lasati dreaqu filmele astea, ca damagesc creieru'! :P :lol: :lol:

cosmin_cosmin_1 29-06-04 21:01

sunteti penibili cand incercati sa faceti caterinca,dar de fapt nu aveti nimic de spus.va bagati in seama degeaba.bafta!

BogdanCMS 29-06-04 21:49

Penibili sunt cei care pun posturi d-astea cu impresii de Vin Diesel...daca oamenii de genul asta raman asa impresionati de un film care 90% e SF curat, atunci sunt cam paraleli cu automobilismul. Nu tot ce zboara se mananca. Si ai grija cu jignirile...

RoSonic 29-06-04 21:58

sunt de acord cu Bogdan.....

Sc0OTeR 29-06-04 23:07

Parca forumul asta era pentru documentatie auto. Omul a intrebat care e faza cu blow off valve si unii din voi ati inceput cu fiare de calcat cu aburi si fum de discoteca cu neoane. Toate topicurile se transforma in subiecte
de caterinca. Daca nu puteti sa il ajutati pe om mai bine nu va bagati.

BogdanCMS 29-06-04 23:32

Si adik e interzisa caterinca sau ce? Pai cand vezi asemenea topic, cu asemenea titlu, normal ca te umfla rasul...N-am voie sa mai fac remarci mai glumete sau cum? Ce naiba, voi credeti tot ce vedeti in filme? Cel putin faza aia a fost cea mai penibila, pt ca blow off valve intra in actiune numai cand se creeaza o supra-presiune, si nu cand apesi ca tembelu' pe acceleratie in gol. Si nu mi se pare de bun simt sa vina unu' sa zica ca \"bei sunteti penibili\" numai pt ca am bagat si noi o caterinca, doua. Luati in serios toate tampeniile, pe cuvantul meu, si cand e vb de discutat lucruri serioase, atunci o dati in SF-uri si certuri...

Lucian 25-07-04 19:49

Daca Dacia aceea este a ta eu zic sa incerci sa-i mai \"dai\" ceva cai pe cat posibil . Cred ca va fi de mai mare \"efect\" daca ai reusi sa faci o Supernova la o liniuta decat sa scoti aburi prin spoiler . Ce crezi ?

cosmin_cosmin_1 26-07-04 04:34

ce dacie,frate?despre ce vorbesti?

X-Ray-Eyes 26-07-04 04:46

Re:

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by \"cosmin_cosmin_1\"
ce dacie,frate?despre ce vorbesti?

Daca te uiti un pic mai sus , ai sa vezi o Dacia 1100 neagra ...
Sau nu stiai ca e dacie ?
:peace:
Just Kidding !
Si cea mai buna impresie daca vrei sa bagi Jet de aburi de la fierul de calcat si fum de discoteca in spoilerul de fata o faci atunci cand te bagi la o liniutza si ai un motor mai mult decat capabil + o greutate cat mai mica ...
Adica catzi mai multzi Cp , cat mai putzine Kg tu si masina la un loc , si un aspect nu prea infricoshator ( al masinii of course ) ca tu degeaba aratzi fioros sau nu ...
Deci sfatul meu , Fumul de sub spoilere il puteti face cel mai bine si cel mai ieftin prin 2 furtune duse direct la gurile respective din spoiler si in spate pe bancheta sa ai 2 prieteni care trag trabuce Gitanes si sufla prin tuburi ...
:peace:

Decat sa scoata fum pe la spoiler , mai bine sa se basheasca masina asha ca in poza de mai jos !!!

very_fast 26-07-04 11:08

ai vazut cum in film a dat jet dala ,aburi...NOS,nu stiu ce era da vezi tu ca poate iti fug \"fetitele\" de langa tine cand dai cu ...NOS-u :):):):):):):):):)...oricum parerea mea e ca nu era NOS...tu crezi ce vrei....apropo am vazut filmu ala de vreo 25 de ori si tot nu cred ca ala era NOS...cine stie ce \"discoteca avea dupa el :):):):):):):):):):):)

BogdanCMS 26-07-04 12:35

Aoleu, fara suparare, dar se vede ca ai 15 ani...Normal ca nu era NOS ala nene, doar nu era baiatu' atat de fraier sa-si scoata gazul prin spoilere degeaba. E vb de faptul ca atunci cand bagi NOS in camera de ardere, se creeaza o supra-presiune care este evacuata prin acele blow-off valves, atat si nimic mai mult. Oricum, de retinut, NU TB SA LUATI CA ATARE TOT CE VEDETZI PRIN FILME...

very_fast 26-07-04 12:54

:)nici nu iau in serios:)

Anonymous 26-07-04 15:10

pai din cate observ aici se vb despre 2 lucruri diferite, supapa care scoate acel sunet sau Dump Valve cum vreti voi sa-i ziceti nu va scoate in nici un caz aburi, e un sistem care care elimina aerul cald prin vacum in momentul in care se ridica piciorul de pe pedala, presiunea fiind foarte ridicata rezulta un suierat placut :), sistemul respectiv costa circa 100 de euro fara furtun doar valva si functioneaza doar pe variantele Turbo benzina nu si TDI.
sistemul nos la fel nu are cum sa scoata acei aburi deoarece el raceste aerul, chiar foarte puternic si din cate sisteme am vazut nici unul nu era dotat cu asa ceva.
momentan nu va pot raspunde exact de unde provenea aburul respectiv, oricum este ceva mai mult de spectacol, utilitatea nu o vad nici unde dar am sa ma documentez si am sa va raspund.

very_fast 26-07-04 15:45

uite unu care stie ce vorbeste...poate ne lamuresti si pe noi despre ce se vorbeste:):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Al3xius 26-07-04 16:51

se numeste blow off valve ...da si tu pe google pentru mai multe detalii !

P.S. mai usor cu jignirile ...cum zicea si Bogdan : penibil sunt aia care cred ca tot ce zboara se mananca ! :evil: :evil: :evil: :evil: visit \"arena\" 4 more details ! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Anonymous 27-07-04 16:06

nu vad ce nu intelegi!

200SX 28-07-04 17:38

fum/abur

cred ca cel mai simplu este sa achizitionezi o instalatie de fum cum sunt cele folosite in discoteci, faci niste daptari, si poate reusesti sa obtii efectul vizual din 2f2f

amadeus_and 28-07-04 19:04

Hai ca va lamuresc eu pe toti acum...
In nici un caz nu este vorba despre \"blow off valve\", pentru ca nu o sa vedeti niciodata asa cantitate de aburi adunati in instalatie...
Este vorba de un \"purge kit\", adica o instalatie de purjare...
Se foloseste la instalatia de N2O, inainte de folosirea ei in cursa, pentru a purja protoxidul de azot gazos din instalatie si a lasa numai pe cel lichid, acest lucru marind efectul de \"ciocan\"(sledgehammer efect) din primul moment al folosirii N2O-ului...
Ce am scris mai sus e scopul practic, iar pe cel estetic l-ati vazut in film...:twisted:
Mai se poate folosi, pentru a scoate \"jeturi\" frumoase si ieftine, si o butelie cu CO2, in loc de N2O...
Daca vedeti vre-o masina cu trei butelii in portbagaj sau chiar patru, sa nu credeti ca le foloseste pe toate , sau ca toate sunt cu N2O...
http://img43.photobucket.com/albums/...arious_054.jpg
Una e cu N2O si e legata la admisia de aer, cum e normal, una e cu propan pe care il amesteca cu N2O pentru a preveni detonatiile din camera de ardere si a putea mari puterea si boost-ul fara a sparge motorul si a treia e cu CO2 ptr racirea intercoolerului si ptr \"purge efect\"...
Daca erau patru in poza, una mai era cu N2O pentru intercooler, care racit cu N2O devine N-tercooler si CO2-ul era pastrat doar ptr show...

BogdanCMS 29-07-04 00:28

in sfarshit, ne lamuriram... :wink:

KaiseR 30-07-04 12:55

(***************)

zoliat : offtopic

B 68 VLD 31-08-04 23:13

Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar vad ca 99% dintre voi habar nu ati avut despre ce intreba omu' si ati aberat degeaba ( probabil pt posturi ). amadeus_and chiar se pricepe si ar trebui sa posteze si el mai rapid pana sa apara atot_cunoscatorii care defapt nu stiu cate cunostiinte au despre subiect si incep sa se ia de altii. :oops:

jumanji 12-09-04 23:56

interesant amadeus mi s.au cam incrucishat ochii dar ai facut treaba buna ca ne-ai lamurit pana la urma...in rest....shame (ma refer la glumele proaste);) :P

RX-8 10-01-05 22:19

1 Attachment(s)
Daca ati fi acordat un pic de atentie jocului Need For Speed Underground 2 ati fi vazut ca acolo efectului asta ii zicea Nitrous Purge. Va duceati repede pe google (repet google, adica www.google.com ) si acolo gaseati peste 15 000 de pagini de web explicative. Pe de alta parte, daca te face fericit efectul asta si nu stii sa il realizezi decat cu fierbatoare si furtune esti liber sa incerci. Mai grav mi s-ar fi parut daca omul ar fi cerut o emblema originala de lamborghini sa isi puna pe Oltcit.

Costa in jur de 100 USD jucaria asta + 30 USD daca vrei sa se vada pe ambele parti ale masinii. Nu ma intrebati de detalii tehnice, ce zic eu acum aici sunt cunostinte dobandite acum 3 minute.
http://www.prostreetonline.com/buy/n...ss_purge_kits/

All times are GMT +2. The time now is 14:45.

- Copyright 2026 4Tuning