![]() |
Renault Clio RS
8 Attachment(s)
Noul Renault Clio RS va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva anul acesta, si va inlocui atat fosta generatie cat si pe Renault Clio V6, care va iesi din productie (pacat). Preturi inca necomunicate.
Putere, aproximativ 200 cp (stim ca asta intereseaza pe majoritatea de pe forum) |
Ma gandesc foarte serios la achizitionarea acestei mashini dak voi dispune de banii respectivi anul viitor ....mi se pare foarte reushita mashina si k performantze sunt sigur k va depashi multe din sportivele consacrate de pe strazile din bucureshti...ashtept cu nerabdare mai multe informatii despre aceasta mashina.... :wink:
|
Pai, ce fel de informatii?
De genul asta? Motor 2.0 16v Putere: 197 bhp/7.250 rpm Cuplu: 215 Nm/5.550 rpm Compresie: 11.5:1 Mai mult de 100 cai / litru :shock: Scaune Recaro Difuzor la spate Dotari si siguranta pasiva demna de masini mai mari 0-100: 6.9 secunde (7.2 pentru versiunea anterioara) V max: 215 hm/h |
6.9 secunde...dezamagitor.....macar un 6.5-6.6 speram si eu..dda nu-i nimic....k e haleala ieftina asta cu timpu...k si eu pe clio-ul meu am scos 11.5 si in carte scrie 12.2....asa k...depinde mai mult de shofer...de gume..de vreme...asfalt...etc.
|
astept sa scoata varianta aia tare de Clio V6 , cu motorul pe mijloc si tractiune spate. Cea precedenta a fost super.
|
da...sau clio 3 \"symbol\" :lol:
|
GabiByte, citeste din primul meu post: Clio V6 (cel cu motorul amplasat central) NU se va mai produce, ceea ce este un mare pacat. Noul RS nici nu se apropie de V6 ca performante (care scotea sub 5.5 secunde de la 0 la 100)
|
era ghiuleaua franceza :lol:
|
Bine ca are difuzor la spate, ce o fi si aia.
Motoru presupun ca nu ii intre punti si nici nu ii tractiune spate. Ce naiba io facut sa renunte la modelu ala V6??? |
Doar 215 km/h cu 200 CP ? M-as mira...
6,9 sec 0-100 nu e dezamagitor.In plus,masina nu e facuta sa fie dragster. Difuzorul de pe concept nu va aparea pe masina de serie. Quote:
|
eu stiu ca difuzorul o sa apara pe masina
6.9 sec e FOARTE BINE, la fel ca un CUPRA R de 225 de cai si mai bine ca un Golf GTI, sa nu mai vorbim ca la pret probabil nu o sa aiba rival. Clio V6 e cu totul alta masina deci nu o mai comparati pe asta cu aia pentru ca sunteti de-a dreptul blasfemici. :P |
Re:
Quote:
Viteza maxima e data de faptul ca are o transmisie facuta pentru reprize si nu pentru viteza . |
Eu ma degraba cred ca e o eroare cu cei 215 km/h.Daca o masina de genul asta atinge turatia de limitare in ultima treapta eu o mananc cu tot cu cauciucuri.
Tinand seama ca in momentul actual Megane RS costa 18.000 EURO CIP,sunt chiar curios ce pret o sa aiba. |
einstein > asta scria pe site-ul oficial, nu am scornit-o eu (motorul de 2 litri are de fapt ceva mai putin de 2000 cmc, astfel s-ar putea explica puterea de 100CP/l).
Renault are un obicei de a-si subestima modelele de masina in privinta performantei (si a le supraestima in privinta calitatii :wink: ). Clio Symbol 1.5 dCi merge fara probleme pana la 185 km/h (+ 20 fata de ce scrie in fisa tehnica), deci sunt 100% sigur ca noul RS va atinge cel putin 240 km/h. |
Eroare de vitezometru! :lol: :lol: :lol:
Cat de prosti trebuie sa fie sa declare viteza maxima mai mica...... 215 e viteza maxima, masina nu e facuta pentru cruising pe autostrada, ci pentru atac la sol pe un drum de munte. Limitarea de turatie nu o atinge decat in penultima treapta (acolo atinge si V max), ultima treapta fiind pentru consum (are 5 sau 6 trepte?). |
Tu glumesti nu ? Nu stii nici macar cate trepte de viteza are masina (are 6 ca sa te scot din dilema),dar stii foarte bine pentru ce e facuta si in ce treapta atinge viteza maxima.In afara de masinile cu viteza maxima limitata electronic,plus un numar foarte mic de masini cu o curba de putere foarte buna,care au si pretentii de GT,majoritatea masinilor ating viteza maxima in ultima treapta.In afara de asta,ce sens ar avea sa faci treapta a 5-a prea scurta,dar in care prinzi totusi viteza maxima,si treapta a 6-a prea lunga ? Majoritata masinilor ating maximul in ultima treapta,care e totusi prea lunga pentru potentialul motorului,tocmai pentru consum...deci ar fi un nonsens ce spui tu (tinand seama ca e vorba de un hot-hatch,nu un break Diesel).
Ca o concluzie,sunt convins ca viteza maxima pentru aceasta masina va fi mai mare de 215 km/h (probabil in jur de 235 km/h,+/- cativa km/h). |
Tu glumesti nu ? Nu stii nici macar cate trepte de viteza are masina (are 6 ca sa te scot din dilema),dar stii foarte bine pentru ce e facuta si in ce treapta atinge viteza maxima.In afara de masinile cu viteza maxima limitata electronic,plus un numar foarte mic de masini cu o curba de putere foarte buna,care au si pretentii de GT,majoritatea masinilor ating viteza maxima in ultima treapta.In afara de asta,ce sens ar avea sa faci treapta a 5-a prea scurta,dar in care prinzi totusi viteza maxima,si treapta a 6-a prea lunga ? Majoritata masinilor ating maximul in ultima treapta,care e totusi prea lunga pentru potentialul motorului,tocmai pentru consum...deci ar fi un nonsens ce spui tu (tinand seama ca e vorba de un hot-hatch,nu un break Diesel).
Ca o concluzie,sunt convins ca viteza maxima pentru aceasta masina va fi mai mare de 215 km/h (probabil in jur de 235 km/h,+/- cativa km/h). |
In concluzie k raport pretz/performantze se merita grav mashina asta..sau mi se pare mie?
|
ci siguranta merita ... va fi ceva foarte tare
|
Da mosule, tu stii mai bine ca Renault ce vieteza maxima are masina. Pentru informatia matale, viteza maxima de obicei se atinge in treapta de priza directa sau similara acesteia. Asta e de obicei penultima, ultima fiind treapta de overdrive (0,8 rapoart de demultiplicare sau pe aproape). In a 5-a faci depasiri la 180 sau atingi v max, iar cand vrei sa mergi mai linistit, cu turatii mai reduse, dai a sasea. Majoritatea masinilor asa au transmisia calculata.
Tu ai reusit in vreo masina sa atingi limitarea de turatie in ultima treapta? |
einstein - s-ar putea sa fi fost eroare de vitezometru, dar Loganele care prind 200 fara modificari? Alea ce eroare de viteozmetru au, 40 km/h? Da-o-ncolo, nici chiar atat. (PS. Logan poate fi cu usurinta considerat Renault)
Nu incape indoiala ca noul RS va fi foarte competitiv (performante/calitate/pret), acum va ramine doar problema de a atrage cumparatori, care ar dori mai degraba legendarul GTI sau sexoasa CUPRA R. Banii sunt factorul hotarator. Daca o dau in bara si cu modelul asta, Renault pot sa spuna \"Au revoir\" fabricii de la Dieppe. |
voiam sa editez postul anterior dar nu mai apare butonul de edit. mdeah...
einstein > te referi la orice masina, sau doar la cele cu 6 trepte? Daca e prima varianta, va trebui sa-l pun la bataie pe (deja m-am plictisit de el) de-acum autohtonul Clio Symbol dizel. Cu pedala la fund pe A1, nu a vrut sa urce peste 4500 rpm (limitata electronic), moment in care indica viteza de 185 km/h. Am lasat-o moale dupa cateva minute sa nu se topeasca blocul motor... Nici in a 4-a nu urca mai mult de 4500 |
Ai expus foarte frumos teoria Daciei SN...insa majoritatea masinilor nu sunt concepute asa.Faptul ca nu atingi limitarea de turatie in ultima treapta nu inseamna ca prinzi viteza maxima in treapta inferioara.
Uite doua exemple,tot de la Renault ca sa fim in tema: Clio RS 172 - 172 CP/6.250 RPM - 138 mph maxim - 5 trepte Vitezele in treapta 4/5 la 1000 RPM sunt 15,8/20,4 mph.Pentru a atinge maximul in treapta a 4-a,ar trebui sa aiba 8.734 RPM...ceea ce esti constient ca e imposibil.Viteza maxima se atinge in treapta a 5-a la 6.765 RPM. Megane 2.0T - 165 CP/5.000 RPM - 137 mph maxim - 6 trepte Vitezele in treapta 5/6 la 1000 RPM sunt 21,8/26,2 mph.Pentru a atinge maximul in treapta a 5-a,ar trebui sa aiba 6.284 RPM...putin probabil pentru o masina cu maximul la 5.000 RPM,mai ales turbo.La 5.500 RPM ar avea 120 mph.Viteza maxima o atinge in treapta a 6-a la 5.229 RPM. |
Aceeasi problema cu EDIT-ul...
Nici un Logan stock nu atinge real 200 km/h.Chiar e eroare de vitezometru. Quote:
Symbol dCi 65/80 nu atinge 185 km/h in mod normal.Probabil ca era panta. |
Ma refeream la modelul Clio V6, care a fost un fel de dezamagire. La fel si cu Spider. Alpine parca tot la Dieppe se fabrica, dar nu sunt sigur.
|
Off.. iar cu edit-ul. Sorry.
Clio chiar indica 185 km/h atunci. Daca are vreo importanta, am folosit motorina Euro 4 de la OMV. |
Clio V6 era fabricat de TWR prin Anglia pe undeva.
Race, sa moara bibi daca inteleg cum ai facut calculele. Posteaza rapoartele de demultiplicare din cutie in ultima si penultima treapta, cel al transmisiei principale si diametrul rotii ca sa pot sa calculez si eu. Ce am zis eu e valabil pentru majoritatea masinilor, pentru unele e posibil ca transmisia principala sa fie astfel aleasa incat V max sa se atinga in ultima treapta (si asta sa fie si subunitara). Daca masina are 6 trepte in SV, e cam ciudat sa se intample asa. |
Datele erau luate direct in forma aia (mph la 1.000 RPM in fiecare treapta),nu calculate de mine.Repet,majoritatea masinilor ating viteza maxima in ultima treapta,cauta si tu ca deja suntem off-topic (mai sunt si exceptii,masini de putere mare si curba de putere foarte buna-Corvette Z06 imi vine acum in minte).
Cautand mai cu atentie,uite ce am gasit: http://www.press.renault.co.uk/relea..._tech_spec.htm Mie mi se pare foarte bizar.In primul rand,putere maxima la 7.250 RPM si limitare la 7.500...cam nesimtire.In al doilea rand,conform datelor cu vitezele la 1.000 RPM in fiecare treapta,in treapta a 5-a la 7.500 RPM ar avea 194,18 km/h,iar in treapta a 6-a la 215 km/h (maximul declarat de ei) ar avea 7.053 RPM.La 7.500 RPM ar avea 228,6 km/h.Deci concluzia e ca atat poate motorul in ultima treapta,oprindu-se natural la viteza aia.Repet,mi se pare foarte ciudat acest lucru.Un Golf GTI,care are 100 kg si 3 CP in plus,si un Cx ceva mai bun de 0,71 fata de 0,77,atinge 235 km/h. |
Datele erau luate direct in forma aia (mph la 1.000 RPM in fiecare treapta),nu calculate de mine.Repet,majoritatea masinilor ating viteza maxima in ultima treapta,cauta si tu ca deja suntem off-topic (mai sunt si exceptii,masini de putere mare si curba de putere foarte buna-Corvette Z06 imi vine acum in minte).
Cautand mai cu atentie,uite ce am gasit: http://www.press.renault.co.uk/relea..._tech_spec.htm Mie mi se pare foarte bizar.In primul rand,putere maxima la 7.250 RPM si limitare la 7.500...cam nesimtire.In al doilea rand,conform datelor cu vitezele la 1.000 RPM in fiecare treapta,in treapta a 5-a la 7.500 RPM ar avea 194,18 km/h,iar in treapta a 6-a la 215 km/h (maximul declarat de ei) ar avea 7.053 RPM.La 7.500 RPM ar avea 228,6 km/h.Deci concluzia e ca atat poate motorul in ultima treapta,oprindu-se natural la viteza aia.Repet,mi se pare foarte ciudat acest lucru.Un Golf GTI,care are 100 kg si 3 CP in plus,si un Cx ceva mai bun de 0,71 fata de 0,77,atinge 235 km/h. |
Re: Renault Clio RS
Stie cineva unde se pot gasi etajarea exacta a cutiei de viteza de la noul RS? ma refer aici la demultiplicare...
|
Cx de 0,71? Asta de unde ai scos-o ? Ce naiba , nu e camion!!!!!!!!! Poate un 0,3 maxim, ca suntem in 2006, nu in 1906!
|
Sa presupunem ca n-ai fost atent,ca banuiesc ca stii diferenta dintre literele "x" si "d".Ma refeream la produsul dintre Cd (ala la care te referi tu ca ar fi 0,3) si aria suprafetei frontale.Pentru Golf V GTI,Cd=0,32,A=2,22 m^2,deci CdA(sau Cx)=0,71 m^2.
neXus,daca vrei rapoartele pentru fiecare treapta,ai lista cu vitezele la 1.000 RPM,ai tipul de pneuri folosit,deci poti sa le calculezi (raport final pentru fiecare treapta,nu raport partial pentru fiecare+raport final).Sincer nu prea vad la ce ti-ar folosi,dar daca asa te simti tu mai bine... |
Mda, ma rog. Eu prin literatura nu am intalnit pe nimeni care sa ofere Cx deja inmultit cu A, deoarce foloseau termenul kAV^3/4680 pentru calculul puterii necesare la viteza maxima. Unitati de masura mai simple, intelegi tu.
Oricum, am invatat ceva nou. |
Quote:
Foarte multi producatori comunica direct CdA,ceea ce mi se pare firesc.Verifica daca nu ma crezi. Discutia e off-topic,dar in afara de comentarii gen "ca tare e" exprimat in diferite moduri oricum nu se spunea nimic interesant... |
Cred ca ar trebui sa apara un topic nou, la Versus: Cx vs. Cda... Recunosc, nu sunt foarte initiat in ale aerodiamicii sau in fizica, dar mi se pare ciudat de ce unii producatori prezinta Cx-ul modelelor lor (Audi A3 - Cx 0,32) si alti producatori Cda-ul (Clio - Cda 0,70 si inca ceva)...
|
Mare pacat ca cei de la Renault scot din productie torpila de Clio V6. Dar poate se razgandesc si nah....Acest Clio RS mi se pare destul de simpatic daca ma uit putin la el insa V6 rulz
|
Bai fratilor nu are legatura Clio RS cu Clio RS V6.
Se adreseaza unor segmente total diferite. Daca vor considera oportun, cei de la Renault vor gasi un inlocuitor si pentru V6. |
De ce e asa tare Clio V6 ? In general,Renaultsport produce modele foarte bune,tinand seama si de pret.Insa Clio V6 a fost un esec.Ca impresie artistica poate dadea bine...insa nu s-a ridicat la nivelul pretentiilor.Termenul de "torpila" e total deplasat in acest caz."Scump si prost" il defineste mai bine.
|
V6 era o bomba. O masina mai exotica, dar si o aparitie rara... probabil si din cauza performantelor. Fiind prea usoara, masina supravira si la viteze medii. Era dificil tare sa controlezi masina pe traseu. Deci exact in scopul pentru care a fost creata - sa concureze - au dat in bara...
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:47. |
- Copyright 2026 4Tuning