![]() |
Proiectul noului Cod Rutier: o calci, intri 24 de ore la racoare
1 Attachment(s)
Proiectul noului Cod Rutier: o calci, intri 24 de ore la racoare
Propunerea de completare a codului rutier se prefigureaza a fi una foarte dura cu soferii: inchisoare 24 de ore pentru cei care merg cu dublul vitezei legale, teste de alcoolemie pentru orice greseala în trafic si retinerea permisului pentru o perioada de trei ani in caz de abateri grave. Acestea sunt doar câteva exemple din propunerea de completare a codului rutier. Altele urmeaza a fi explicate in continuare. Soferi pregatiti-va, de asemenea, sa fiti trasi pe dreapta nu numai de poliţiştii de la rutieră, ci şi de jandarmi şi poliţiştii comunitari. Celor care vor sa dea de carnet le spunem ca poligonul ar putea redeveni obligatoriu. În plus, şoferii profesionişti ar putea să obţină permisul numai după probe de control al derapajului, acvaplanării şi după teste de simulare a impactului şi a răsturnării. In plus, se pregateste ca ATV-urile, considerate vehicule de teren accidentat sa nu mai poata intra pe drumurile publice. Cei de pe scutere si mopede atentie: ei vor putea să se plimbe in continuare doar dacă isi i-au permisul de conducere. O altă măsură, amendarea proprietarului maşinii, chiar dacă acesta nu s-a aflat la volan în momentul unei abateri de la Codul Rutier, a stârnit deja reacţia Asociaţiei Magistraţilor din România care consideră că prevederea încalcă drepturile omului. Cei care au venit cu propunerea explică faptul că în acest fel, autorităţile pot încasa amenzile mai repede. Inca nu este clar la ce anume face referire aceasta prevedere. Copacii de pe marginea drumului. Cei cu ei? Vor fi si acestia amendati? Dovedit fiind potentialul acestora de a ucide in cazul unui impact cu o masina, acestora li se pregateste taierea. Dar arborii au fost plantati de o parte si de alta a drumulrilorpentru ca aduc in acelasi timp mai multe beneficii: stabilizeaza soselele, le fac vizibile la vijelii si viscol, reduc intensitatea vantului care loveste masinile. Incheiem cu o intrebare retorica ce se vrea una atotcuprinzatoare din punctual de vedere al cauzelor pentru care au loc accidente grave de circulatie: Normal ca viata oamenilor este mai importanta, dar tocmai copacii or fi de vina? |
Re: Proiectul noului Cod Rutier: o calci, intri 24 de ore la racoare
o sa ne dea amenda si preventiv... cate 1 pe luna ca poate am facut ceva ilegal si nu ne-a prins si sa platim preventiv... f tare!
|
chestia cu ATV si mopedele e buna in rest nu stiu daca e bine sau rau..si am mai auzit si ceva pentru conducerea sub influenta alcoolului suspendarea permisului pe o perioada de 3 ani..
in belgia toate drumurile sunt iluminate si sunt stalpii pe marginea drumului deci la altii se poate numai noi trebuie sa gasim scuze ca copacii ar fii de vina ba vantu ,ba apa .ba ca e iarna ba ca e vara.. |
traim intr o tara condusa de oameni prosti !!
|
nu uitati ca: TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TIMPUL
|
+ Înăsprirea condiţiilor de obţinere a permisului. Sunt prea multe vite cornute pe 4 roţi :)
+ Înăsprirea condiţiilor pentru profesionişti, din acelaşi motiv +/- Testarea cu alcooltestul e costisitoare (muştiucuri, baterii, etc) - Reţinerea este o măsură specifică aplicabilă infracţiunilor flagrante. Cel mai probabil pică la dezbaterea în Parlament - Amendarea proprietarului maşinii chiar dacă acesta nu s-a aflat la volan în momentul unei abateri încalcă drastic un principiu al drepturilor omului care spune că nu poţi răspunde contravenţional sau penal pentru fapta altuia. Cel mult poţi răspunde în baza Codului Civil pentru că i-ai încredinţat bunul - Tăierea copacilor e o măgărie demnă de piticania sinistră Boc. Alte comentarii sunt de prisos :p ~Nautilus |
deci daca pe o portiune cu limitare la 30 tu mergi cu 60, ajungi sa faci inchisoare 24 de ore :))
|
Quote:
|
Quote:
|
sa vezi atunci sectii de politie pline in arest.....ca caterinca. o sa stam la coada sa ne facem arestu 24 ore, discutie : "cate aresturi ai facut? ; 3 ; hahaha eu am 4"
sa ne bucuram de conducerea noastra...traim in romania |
prosti cati vrei
mai am putin si fac indigestie |
Cea mai mare porcarie. Stiu ca sunt prosti facuti gramada, da nici in halu asta !! :|:sad: . App am fost azi spre brasov si am luat'o pe la ploiesti, la stiri ziceau astia ca " Domne se lucreaza 24/24 pe branci si ce crezi ?? 2 muncitori intr'un loc mancau, alti 3-4 fumau si beau si ei o sticla de bere , ca doar azi e foarte cald afara. Concluzie ?? !! SE MUNCESTE DIN GREU :| . Bine ati venit in ROMANIA !!
|
ordinarii astia de 2 bani isi cam bat joc de toata tara asta si asa amarata cum e, dar problema este ca nimeni, absolut nimeni, nu le zice nimic si nu ii trage de urechile alea de elefanti infecti sai atentioneze ca nu tot ce zboara se mananca si sa'si bage mintile in creierele lor inerte
mam cam saturat sa fim luati o tara intreaga peste picior ! revenind, nu putem face nimic si asta e grav :!::!::!: |
comunistii.. o sa ne puna taxe ca traim.. amenda ca m-am usurat de 3 ori intr-o zi in loc de 2, cat o sa avem dreptul si puscarie ca am spalat masina de 2 ori intr-o saptamana si am consumat prea multa apa.. f***mas in m***ii lor si-n legile lor..
|
este foarte buna idea introduceri nevoii de permis pentru a conduce scutere si mopede mam cam saturat sa ma uit la pusti de 16 ani care se cred mari vitezomani si conduc pe strazi si provoaca accidente la care toata lumea sare in cap celui din spatele volanului spunand: "domle omori copilu" deci acel copil nu ar trebui sa conduca fara sa cunoasca legislatia
|
Deci, concluzie, hai sa EMIGRAM. Sa ramana sa-si dea amenzi intre ei (astia de dau legi din astea bune), cand merg cu Mertz-urile si Audi-urile (masini de serviciu) cu 80-100 prin orase...
Sunt convins ca si in alte tari sunt reguli la fel de drastice, dar acolo sunt si drumuri, si autostrazi, si unde mai pui si vreo 3-4 circuite in toata tara ... MANDRU CA SUNT ROMAN!!!!!!:rolleyes2 |
Foarte buna initiativa.Era de asteptat dupa numarul imens de morti si raniti pe care-l avem in tara,in urma accidentelor rutiere.
Daca ar fi dupa mine as mai propune inca cateva amendamente,cum ar fi :in primii 2 ani de conducere incepatorilor sa le fie interzis sa conduca masini mai puternice de 80 CP,retinerea pe minim 3 ani a permisului de conducere in cazul in care ai comis din vina ta un accident grav soldat cu vatamarea unuia sa a mai multor persoane,interzicerea pe viata a dreptului de mai conduce autovehicule in cazul comiterii din culpa a unui accident soldat cu decesul unuia sau a mai multe persoane. Plus ca as dubla cuantumul amenzilor actuale,iar daca nu ai bani sa platesti amenda,la munca in folosul comunitatii frate.Cum pot lucra americanii si vestici in folosul comunitatii,asa putem si noi. Nu de alta dar m-am saturat sa ma tot feresc in trafic de toti pustanii de 18 ani cu impresii de mari piloti de raliu,sau sa primesc flash-uri si claxoane ca,vezi doamne,ma duc cu 50 la ora intr-o localitate. Trafic mai rau si mai obositor ca in romania nu am mai intalnit nicaieri in lume,atata aroganta si atatea impresii ca la noi mai rar. |
Acum sincer vi se pare normal sa mergi cu 210 km/h constant unde limita e 70 sau cu 150 unde limita de 50? Poate asa daca vin parintii sau te recupereze de la sectie iti mai intra mintile in cap, si in plus cand scapi masina de sub control ,de exemplu ca ti-a sarit ceva in fata de exemplu sau intra cnv pe contrasens si tragi de volan, nu ai cum sa nu iei un copac de pe margine si sa te faci praf, chiar ma uitam ieri cand veneam de la mare la asta ca nu ai cum sa scapi asa daca nu ar fi copaci din 3 in 3 metri te-ai duce pe camp si ai mai avea o mica sansa!
Acum faceti si voi socotelile: Un scuterist de 16 ani fara carnet iti apare in fata, mergi cu 210 km/h sau cu 150 tragi de volan sa-l eviti si intri in copacul de pe margine ca ai cum sa nu-l ratezi ca sunt mai desi decat stalpii de luminat.. think about it;) |
ideea e buna dar cred ca nu pentru lucruri marunte...parerea mea e ca trebuie sa se faca ceva, se circula din ce in ce mai haotic si sunt toti pustii cu masini din ce in ce mai puternice care se cred foarte talentati (de parca doar de talent ai nevoie ca sa conduci) care lovesc oameni nevinovati sau provoaca accidente pentru ca altii se feresec de ei si intra in pom sau mai stiu eu ce
...oricum daca s-ar aplica tre sa avem mai multe puscarii ca la cat incalcam legea.... si chestia asta nu face decat sa mareasca spaga pentru politist, tot cei care sunt amarati vor avea de pierdut |
Quote:
|
@smc07 ai dreptate din punctul asta de vedere dar am cunoscut pe cineva care a sfarsit astfel si a mai nenorocit alti 3 pe langa el...
E trist sa vezi masina infipta in copac chiar pe partea soferului deoarece a tras dreapta cat a putut ca sa treaca printre copaci ( dar nicio sansa deoarece era dinstanta intre ei de 3-4 m), sa-i evite, si sa-ti imaginezi cum a fost situatia atunci! Asa ca din punctul meu de vedere, gropi tot vor fi, sosele viscolite, inundate, etc. cu sau fara copaci asa ca.... |
Sa creada politia romana k o sa merg eu cu 30 sau cat o fi limita.... Viteza o avem in sange si nu au ce face . .. Asa k o zi de bulau nu ma sperie :)) . . . Dar sa imi ia permisul 3 ani asta e jaf la drumu mare , chiar nesimtire . In curand o sa fim ca pe vremea lui Ceausescu : nu poti nici sa respiri k stie securitatea .
|
Quote:
Oricum, daca politia rutiera pune in aplicare regulile astea ca pana acum e bine. In esenta, sunt stupide. O masura inteligenta - desi, lafel de extrema - ar fi sa-i oblige pe toti cei care-si cumpara masini de peste 200cai (in afara jipanelor) sa faca scoala de pilotaj - nu pentru a-si arata mai bine "capacitatile" masinilor pe soselele publice, cat pentru a invata sa le conduca. |
Eu am o idee si mai buna: hai sa defrisam absolut toti pomii din tara ca nu cumva sa mai fie vre-o sansa sa moare careva. Taiati padurile cu totul ca daca mergem la munte nu sunt numai 1 rand de pomi pe margine, sunt PADURI INTREGI..deci sa le radem pe toate! PT RADUCKU: si daca iei carnetul pe viata unui nevinovat? unul care a lovit si a omorat pe cineva pt ca ala a fost un imbecil si era beat ranga si s-a aruncat in mijloc ul drumului? si unde mai pui ca acel imbecil avea o familie de imbecili plin de bani care mituiesc politia sa il scoata pe sofer vinovat..ca se stie ca se poate. Ce faci? Ii iei dreptul unui om de a sofa pe viata pt ceva unde nu are vina???
Mai am o idee: hai sa-i impuscam pe aia care merg cu dublul vitezei legale..adik ce naiba, daca acolo pe drum era limita de 10 la ora si omul avea 20 deja e un criminal nenorocit, si zic ca trebuie sa plateasca cu viata. Sunt de acord ca cai care nu au nici un fel de pregatire sa nu aiba ce cauta pe un scuter, dar ce legatura are atv-ul?? trebuie cat B ca sa circuli si toti care merg il au...UNDE E PROBLEMA?? MAi bine ar interzice camioanelor sa mearga ziua decat atv-urilor. In loc sa incurajeze circulatia vehiculelor de mici dimensiuni, pt ca ne sufocam de suv-uri si camioane, ei baga betze in roate... Sincer, ar trebui sa iesim toti in strada si sa-i linsam pe nenorocitii astia de la putere. |
a si inca ceva...de ce e viata omului mai importanta? daca n-ar fii copacii, n-ar fii nici oamenii........sau altceva viu pe planeta asta. Nu stiu ce ne credem noi centrul universului...am aparut acu' cateva mii de ani, facem praf planeta asta, si de-odata suntem cei mai importanti. Pai copacii astia sunt de 1miliard de ori mai imoportanti decat sacii astia de grasime de la putere, care nu fac absolut nimic bun. Plantele dau viata intregii planete.
|
ba frate cat trebuie sa fii de dobitoc in tara asta doamneee ??? nam mai vazut nicaieri asa ceva .
mi'a venit o idee : o sami pun fatza in fata rotii si o pun pe mama sa plece cu scartait ca sa terminam odata treaba asta !!! PT. Raduku:"cum ar fi :in primii 2 ani de conducere incepatorilor sa le fie interzis sa conduca masini mai puternice de 80 CP" --- ITI ZIC EU : N-ar fi nimic !!! Nu mai bine ai vrea tu ca in primii doi ani sa n'aiba voie sa conduca decat masinile alea electrice cu care se plimba Berlusconi ? doar pt. ca sunt unii teribilisti,ingamfati,prosti si cu bani de la tasu (care la randul lui este prost pentru ca ii cumpara asa ceva lu feciorsu) si ii dau tare ca sa se dea mari sau indemnati de ceilalti prosti aka ocupanti ai masinii nu inseamna ca toti sunt la fel,da ? auzi dom'le 80 de cai...mai bine hai sa inventam karturi urbane cu motor de drujba .....:!: |
mai bine ar aplica legea curenta cum se cuvine si ar da dracului amenzi nesimtitilor care parcheaza pe 1 prima banda si blocheaza circulatia,uneori chiar si a 2 a :rolleyes2........(vorbind la telefon),unde este vizibil atasat NU PARCA BOUL DRACULUI !!! :!:la astia ar trebui cu adevarat ridicate masinile...ba cat poti sa fii ma de nesimtit,arogant si tupeist ?...
Dar nu:ei dau lege cica faci parnaie daca tea prins cu dublu vitezei legale ! sa mearga mamele lor imputite cu 50 km/h in localitate ca eu nam chef sa fac 5 ore jumate pt un drum de 250 de km(dupa ei) in loc sa fac 3 ore,in cazul unei bune infrastructuri,sau chiar mai putin. In concluzie : antiradare mai performante ca dupa astia ajungi sa-ti intre diferite chestii in fund daca cumva scapi sapunu... Si-asa la cat de boi sunt,nu m'ar mira ca saptamana viitoare sa desenze smile'uri pe benzile de circulatie pe motiv ca Romania este o tara de tristi si in conformitate cu legea europeana,ei trebuie inveseliti !!! :lol: |
Quote:
in afara de noi nu are cine. si cu referire la faptu ca nu tot ce zboara se mananca : normal ca asa au impresia ca doar astia nu mai traiesc in realitate,nu se confrunta cu problemele de zi cu zi ale cetateanului (jafurile astea de legi le dau ca nu mai au ce face si sunt atat de PROSTI incat bubuie,iar legile in niciun caz nu ajuta omu de rand si nici la aplicarea legilor deja existente)...astia au lumea lor de cefe late imputite care cumpara lebede frate in Herastrau,cand la noi cica'i criza !!! |
Deci astia o iau razna tot mai mult pe zi ce trece....sa-ti retina permisul pe 3 ani de zile si ce am mai citit pe acolo....prostie peste prostie
|
este ce au facut bine este ce nu...poligpanele daca le aduc inapoi va fi foarte tare..si test cu ayuaplan si reactii si multe altele....macar acuma nu or ce om va putea lua permisul...de asta ma bucur de amenzi si 24 ore la racoare nu...iarcu alcoolul foarte deacord
|
Am inghitit taxa auto, am inghitit alte sute de taxe pe wc, pe uitat la soare pe numarat degete dar incep sa vad o schimbare. Tare-mi e ca in maxim 3-4ani o sa inceapa lumea sa iasa in strada ca vad ca nimeni nu-i mai suporta pe belitii astia de la "etaj". Sa facem si noi ca in China ..200-300de oamnei in strada si sa inseapa urat cu molotov si alte tampenii sa vezi ce repede se linistesc apele apoi si revenim la 10 taxe si cat de cat bun simt...In romania sunt 5000de penali miliarari pe care cine credeti ca-i imbraca?...noi, din bani nostrii isi cumpara lamborghiniul ala galbeni dupa care salivezi, din banii nostrii isi ia vila aia cu detalii din aur, din banii nostrii isi cumpara yahtu ala de 2mil de e, si multe altele...si noi stam ca prostii si ne uitam la ei si ii aparam...am mai scris eu cateva posturi, singura solutie la toata tampenia din tara asta devenita de kko este sa iesim in strada, lovitura de stat, revolutie...ca trebuie, nu chiar nu ma intereseaza daca zice cineva ceva de instigare la violenta...oricum asta se va intampla cat de curand, eu inca astept.
|
BOMBA: Inafara de unele femei, batrani si poate incepatori, toti vom fi inchisi :)))) Bah astia sunt din ce in ce mai handicapati la cap...legile astea oricum sunt facute de "cardiaci" fara cap...si oricum din moment ce ne mai opresc si jandarmii si fostii gardieni publici(comunitarii) e clar...vor si altii sa "manance", nu numai militienii...si sa vedem cine o sa opreasca la semnul unui jandarm sau unui comunitar... :)))
|
chestia cu ATV si mopede e buna dar...... nu prea cred ca o sa mai conduca multi adolescenti mopede sau scutere ..... ei inca nu sunt pregatiti la 16 ani sa sustina examenu pentru permisu de moped sau atv
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Adica un incepator...daca merge cu 100-120 prin oras nu ii face nimic?...pai hai ca ma duc de pe acum sa-mi fac prieteni incepatori =))
|
In tara asta nu se mai poate face nimic bun ....azi maine o sa ia si podurile oamenilor din fata caselor , ca si alea sunt foarte periculoase ,multi au murit "in cap de pod" , ...sau de ce nu chiar si casele si blocurile de langa sosele...ce fain ar fi ; Cati tampiti pot fi ; defrisati tot mah si dati amenzi si zile de parnaie cat incap , ca dak v-as putea da si io bulau pentru cate milioane E furati , n-ati mai iesi nici voi si nici nepotii vostri. Astea sunt geniile din zilele de astazi ...azi dak gandesti cel mai penibil atunci ejti geniu ;)
|
De as avea ce sa inteleg as intelege , dar n-am ce , e criza hai sa le luam painea de tot aha aha , desi ma irita la maxim ca propunere nu-i dau mari sanse de realizare
|
Quote:
|
-ideea cu,carnetul pentru mopede trebuia bagata cu mult timp in urma....am avut un incident cu un copilas care mi-a cazut in fata,norocu lui ca au tinut franele si m-am oprit la timp,singura chestie de care mi-a parut rau a fost ca nu l-am alergat cu sa il petardez,al naibi s-a ridicat instant de jos si a plecat,asa eu pana mi-a venit rasuflarea el o si tulise :(
- si ideea cu derapajul controlat etc etc mi se pare necesara,luati exemplu in norvegia ca sa iti iei permisul trebuie sa reusesti sa faci masina sa derapeze,sa mentii derapajul,sa mentii masina in cazul acvaplanarii etc etc.....si vreau sa mentionez la asta sa se adauge si reguli mai stricte,penalizarii mai stricte etc.....adica sa iti dea permisu daca chiar sti sa conduci nu cu zaharelu "hai ca mai trecem cu vederea bla bla" k astia te omoara pe strada.......intra o proasta in tine la semafor si te baga in spital "Doamne fereste" ca ea nu stie regula prioritatii de dreapta si tu care nu ai nici o vina te alegi cu sechele toata viatza!....DECI EU NU INTELEG CUM P*** MEA LE DA PERMISUL ASTORA!!!! |
| All times are GMT +2. The time now is 08:37. |
- Copyright 2026 4Tuning