![]() |
Romānia este ameninţată de UE să modifice taxa auto
1 Attachment(s)
Romānia este ameninţată de UE să modifice taxa auto
Cu taxa auto nu-i a bună. Conform unei investigaţii a Comisiei Europene (CE), taxa auto romānească īncalcă dreptul comunitar, deoarece sistemul actua creează o discriminare şi protejează industria internă de autovehicule noi. Īn acest sens, CE a transmis Romāniei o scrisoare de somare, prima etapă a procedurii de īncălcare a dreptului comunitar. Dacă īn termen de două luni Comisia nu primeşte un răspuns satisfăcător, Romāniei īi va fi emis un aviz motivat după care ţara va fi trimisă īn faţa Curţii de Justiţie. Conform legislaţiei actuale romāneşti, autovehiculele din categoria EURO 4, cu o capacitate cilindrică de cel mult 2.000 cmc sunt scutite de plata taxei pe poluare dacă se īnmatriculează pentru prima dată īn orice stat din Uniunea Europeană īn perioada 15 decembrie 2008-15 decembrie 2009. Faţă de cele scrise mai sus Comisia are mari obiecţii. Iată cum gāndeşte executivul european şi de ce acesta cere ţării noastre conformitatea cu legislaţia UE. Comisia Europeană consideră că prevederile legislaţiei romāneşti, conform cărora taxa pe poluare se suspendă pentru anumite autovehicule, īnsă creşte pentru anumite maşini de ocazie provenite din alte state membre, ar putea duce la discriminarea acestor maşini de ocazie, protejānd industria naţională a autovehiculelor noi, a anunţat Executivul de la Bruxelles. "Comisia a primit un număr foarte mare de plāngeri īn urma acestor modificări din legislația romānească. Comisia sprijină măsurile politice care urmăresc promovarea maşinilor mai puţin poluante. Īn calitate de gardian al tratatelor īnsă, Comisia trebuie să se asigure că aceste măsuri sunt compatibile cu dreptul comunitar. Din acest punct de vedere, modul īn care este formulată legislaţia romānească pare a avea un efect protecționist la nivelul industriei naționale a autovehiculelor noi", explică foarte clar CE. Mai mult decāt atāt, statele membre pot prevedea taxarea diferenţiată a unor produse similare, cu condiţia ca aceasta să se bazeze pe criterii obiective şi să nu aibă ca efect protejarea producţiei naţionale. Īn opinia Comisiei īnsă, criteriul "primei īnmatriculări" nu este o cerinţă pe deplin obiectivă, deoarece nu ţine seama de "calitatea intrinsecă" a maşinilor, ceea ce poate conduce la discriminarea maşinilor de ocazie provenite din alte state membre. |
Re: Romānia este ameninţată de UE să modifice taxa auto
Aberatia asta nu trebuie modificata ci desfiintata pe veci.
|
ceva buna. sper sa se si aplice ce zic aia d la UE.
|
taxa asta este cea mai mare hotie si spalare de bani care se putea infiinta.poate chiar mai mare decat loteria romana.asa ca jos cu taxa si sa nu mai auzim de ea in veci.sa poata hotara omul ce masina vrea sasi aduca si sa nu plateasca de 5 ori pretul masinii la talharii din romania
|
mereu cand pare ca va urma ceva bun, iese chiar mai rau.
|
Quote:
Adevarat !!! JOS TAXA AUTO |
sa bage taxe de zeci de mii de euro pentru parsurile astea euro 1 , non euro si chiar euro 2 de prin 92-96 !
|
de ce sa bage mai fraere taxe de zeci de mii de euro pt ele?de ce statul roman numi ofera sansa ca si germania sami pun catalizatoare pe ursulet sa fie euro 2?la nemti e posibil,aicea de ce nu?eu am 2 ursuleti adusi din germania si ambele au trecut e2 in brif si aicea imi zice fraerul de la rar ca e non euro
|
Si din partea mea JOS TAXA AUTO!
|
eu chiar acum trebuie sa imatriculez o masina ....nu stiu ce sa fac..sa mai astept sa o imatriculez ...oare fac astia ceva in privinta taxei?...totusi sa dai 1000 de euro la stat .....e ceva ..daca ar fi fost 2 3 sute hai ca mai ziceam..dar 1000....este vorba de un citroen xsara 1, 6 16 v 110 cp 2001
|
JOS TAXA AUTO!!!!!!!! NU le mai ajung baniii la parlamentarii si nu mia stii de unde sa faca rost de ei!!!!! JOS TAXA AUTO ~~~~ mai degraba mergeti in bulgaria!!!! sio inmatriculati!!!
|
Quote:
|
bai da ce zicetzi de prostia ce mia trecut pe la urechi mai de mult......taxa de prima inmatriculare o sa se transforme in impozit...si o sa-l plateasca toti proprietari....inclusiv cei cu taxa deja platita...
|
Quote:
cum spunea cineva...frumoasa tara, pacat ca e populata |
sincer..nu stiu cate sesizari de la UE trebuie sa primeasca guvernul ca sa inceteze cu taxa asta absurda..sa fim seriosi..nici nu trebuie sa aducem toate harburile dar nici sa ne fure asa pe fata..sincer sunt sceptic si de data asta..mare lucru nu o sa se schimbe din pacate
|
JOS TAXA AUTO
|
Quote:
Ba bine zici ca ne meritam soarta..tot timpul comentam si discutam pe forumuri in loc sa facem ceva.Eu unul de ceva vreme incerc sa conving oameni sa“si deschida ochii dar sunt prea ignoranti.asta e..traim in Romania,si asta ne ocupa tot timpul |
s-au trezit şi ăştia de la UE.. e greu cu īnceputul.
|
|
astia de la noi din guvern nu stiu altceva decat sa ia de la popor da de dat nimik. ar lua si pielea de pe noi dak ar putea. sa desfinteze legea sa o ia si sa si-o bage adanc acolo unde nu ii vede soarele :P
|
dupa ce ca ne fura in ultimul hal...ne mai cer sa mergem la vot.....va dati seama cati tineri care au strans cat au putut ( ma aflu si eu in aceasta situatie) ca sa isi cumpere o masina ajung in imposibilitatea de a platii taxa .....eu am strans banii de o masina si in 2007 am adus un citroen xsara din belgia ...dupa o luna ...nu din vina mea...accident vinovatul fugit de la locul accidentului ....am ramas cu buza umflata si gaura de 2500 de euro....masina a fost 4300....abia acum am terminat de reparat masina..ca mnoo nu am avut posibilitati si am zis ca decat sa pierd si aia 4300 cat a costat masina mai bine o repar.....si acum ei imi cer 1000 de euro taxa?...cu ce m-a ajutat pe mine statul ? la accident ...cu absolut nimik ...... la reparatie?....a trebuit sa plec in spania sa muncesc sa imi repar masina ...la fel nu m-a ajutat cu absolut nimik..si acum sa le dau 1000 de euroo? sa le dau la m..e ....si se mira de ce la vot avem 12% prezenta.......
|
Quote:
Amintesc ecla-ul de la Summit-ul NATO de anul trecut cīnd a apaut PUTIN neinvitat si ia povestit vreo doua lui Bush moment cīnd Merkel si Sarcosi au savat situatia. asta asa ca paranteza privind motivul aderarii Romāniei la UE. Realitatea este īnsa cu totul alta si asta se vede. O tara corupta condusa de niste incapabili carora mai marii capi interlopi din RO l-e dicteaza ce au de facut, unde jegmaneala, mita si hotia e tolerata, unde se tolereaza si pedofilia (TIGANI CARE-SI CASATORESC COPII la 12 ani) si statul nu face nimic, unde ANALFABETISMUL este īnca īn floare, unde exista mii de sate si catune ce traiesc la nivelul secolului 18 fara curent electric si fara nici cele mai elementare conditii de igiena, unde COPII SĪNT TINUTI ĪN LANTURI īn curte ca niste cīini, NU ARE CE CAUTA ĪN UE. Comparativ cu adevaratele probleme romānesti de structura sociala si politica, problema taxa de prima īnmatriculare, este APA DE PLOAIE. |
avem ma 1 milion de taxe da niciun drum bine pus la punct :| :| :|
macar dak ar investii banii aia in autostrazi ceva....ei ii baga in case de vacante prin insule la care noi visam noi primim amenzi pt ca ingropam gropile...vshm de ce conducere avem :| :| :| bine ca nu baga taxa si la biciclete.... |
nu uitati ca mai exista si varianta cu datu statului in judecata:twisted:
|
Jos cu taxa hotiiilor!!! Transformarea in impozit ar fi o ide buna:-)
|
Jos taxa !!
|
Quote:
|
Bulgaria POWER :)))))
|
Quote:
|
hm oare de ce nu mai ma mira nimic.... parlamentari aia care voteaza legile dormind pe scaunele alea imbacsite de sunca lor si puturosenie sa`si faca ei pensile de 10000 Ron si nu stiu cum sa ne jecmaneasca de bani taxe impozite ***`dar in schimb nici macar autostrazi nu avem sosele drumuri nimic. o tara de incompetenti
|
cine isi face vila din banii nostrii ?
|
Mda de 2 ani tot strang bani sa ma duc sa imi iau si eu o amarata de masina din Germania si astia vor sa skumpeasca taxele incontinuu ar trebui sa asculte de EU si sa o faca cel putin mai mica ca oricum nu folosesc ei banii pentru Ecologie ...sunt numai aberatii da....ii inteleg pe cei cu masini mai noi care platesc o taxa mai mare dar taxa asta e pusa doar ca sa ne faca sa le cumparam lor masinile JOS HOTII.....o sa ajungem iar la comunism ......
|
Quote:
Quote:
sunt de acord cu taxa de poluare, dar nu in forma sa actuala, o mare bataie de joc si sfidare adusa la adresa noastra, si nu transformare ei in impozit; sa nu uitam ca o taxa asemanatoare se plateste in oricare stata din comunitate dar in limita bunului simt si calculata la nivelul social al statului respectiv, nu ca-n Romania, desi suntem saraci platim o taxa ca-n Germania... dar nu cred c-o sa se schimbe ceva, atat timp cat suntem condusi de niste persoane care nu-si vad decat interesul lor, chiar si constransi de UE... |
Quote:
daca tu ai bani sa iti cumperi o masina noua sau cel putin din 97 in sus asta nu inseamna ca toata lumea isi permite o masina noua....data viitoare cand vrei sa scrii ceva, scrie apoi citeste de mai multe ori si intreaba un prieten ca poate nu da bine pentru alti ce scrii tu... sal |
cand o sa avem parte de drumuri calumea atunci sa mai zica de taxe pana at ar trebui sa taca adica ar trebui multe cand in romania te intreaba de rovigneta pe drumuri lovite de bombe de ati vine se ii tuni p politzai acuma vor si taxe de mii de euro pe o masina care valoreaza cateva sute
|
Taxa asta ar trebui platita in functie de veniturile fiecaruia, asa cum se face in occident.
E normal sa platesti pentru cat de mult poluezi, dar nici chiar asa !! |
nu ar trebui chiar scoasa de tot .....parerea mea....pt euro 3 si 4 sa se plateasca o suma modica:!::!::!:.....deci ceva gen 200 de euro pt motoare pana in 2000 cmc....iar pt euro 2,1, non....sa le umfle....k doar daia avem "bemveuri "la fiecare colt de strada ....si numai raceri prin fiecare oras cu o taraba din '94....(nu-=mi sariti in cap proprietarii de pisicute...k nu doar la genu asta de masini fac referire;)
si totusi statul roman are grija de noi...de industria auto Dacia,dar incalca dreptul comunitar ;) |
Quote:
|
Quote:
astia ca tine ne arata cultura din romania.....frate nu am nimic cu bmw ...e poate favorita mea ....da vrei masina veche ....consum mare....noxe peste masura...plateste btw...loganu nu e facut pt raceri ca tine ...e pt oameni simpli carora chiar le foloseste o masina ;) |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:47. |
- Copyright 2026 4Tuning