![]() |
Formula 1 este ruptă în două
2 Attachment(s)
Supărate că FIA impune echipelor din Formula 1 plafonarea bugetelor la 40 de milioane de lire sterline, în caz contrar existând reguli mult mai restrictive din punct de vedere tehnologic, team-urile reunite în cadrul FOTA au decis ca din 2010 să creeze un campionat mondial paralel în care să alerge. "A devenit clar că echipele nu pot continua să facă un compromis privind valorile fundamentale ale sportului. Ele au refuzat să modifice condiţiile privind înscrierea lor în Campionatul Mondial din 2010. Echipele nu au altă alternativă decât să înceapă să pregătească un nou campionat, care va reflecta valorile participanţilor şi partenerilor acestora", se arată într-un comunicat al FOTA. Şi ca să se ştie ce echipe vor pleca de anul viitor pentru a concura într-un campionat propriu, le menţionăm noi aici: McLaren-Mercedes, BMW Sauber, Renault, Toyota, Brawn GP, Ferrari, Red Bull şi Toro Rosso, toate membre ale Asociaţiei Echipelor de Formula 1 (FOTA). Singurele echipe care au acceptat regulile FIA au fost Williams şi Force India. Membrii FOTA s-au înscris totuşi, la sfârşitul lunii mai, pentru a participa la CM din 2010, cu condiţia ca litigiul să fie aplanat. FIA a anunţat deja că 13 echipe vor concura în sezonul viitor, cele zece deja prezente în sezonul 2009, plus Campos Grand Prix (Spania), Manor Grand Prix (Marea Britanie) şi USF1 (SUA). În schimb, noul campionat va fi guvernat de un singur set de reguli, va încuraja noii sosiţi şi va asculta mai mult dorinţele suporterilor. Într-un campionat ce a devenit mai mult unul al nervilor tari, FIA a răspuns că nu este surprinsă de decizia FOTA de a crea un campionat paralel din moment ce nu s-a ajuns încă la un compromis privind ediţia din 2010. FIA a menţionat totodată că forul internaţional nu poate permite FOTA să dicteze regulile în acest sport şi nici o cursă a «înarmărilor financiare», aducând aminte faptul că termenul limită pentru ca echipele din FOTA să se înscrie necondiţionat în campionatul mondial de anul viitor este 19 iunie. |
Re: Formula 1 este ruptă în două
oricum a devenit plictisitoare f1... poate va fi ceva mai animata de la anu...
|
Griva financiara isi spune cuvantul !
|
deja nu prea mai are nici un farmec.... asa zisa"criza" isi cam spune cuvantul. pacat
|
Bravo lor! Dar pacat. S-a distrus un concept:sad:
|
ma bucur ca inca continua BMW in F1!;)
|
numai e cine stie ce F1.. cand eram mai mic.. era un spectacol care mai de care.. acum a devenit plictisitor
|
Quote:
|
Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a anuntat ca va actiona in judecata echipele care vor sa-si organizeze un campionat rival cu Formula 1. "Actiunea celor de la FOTA si Ferrari este o grava violare a relatiilor contractuale si a obligatiilor legale", au spus oficialii FIA intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al forului international.
"Avocatii FIA au examinat amenintarea Asociatiei Echipelor din Formula 1 (FOTA) privind formarea unui nou campionat. Actiunea celor de la FOTA si Ferrari este o grava violare a relatiilor contractuale si a obligatiilor legale. FIA va incepe procedurile de judecata fara intarziere", a fost replica FIA la proiectul anuntat de FOTA. |
ciudat ca pe site-ul oficial nu se mentioneaza nimic despre asta...
lista inscrierilor, publicata de acestia in 12 iunie 2009: TEAM / CONSTRUCTOR SCUDERIA FERRARI MARLBORO / FERRARI SCUDERIA TORO ROSSO / STR TBA RED BULL RACING / RBR RENAULT AT&T WILLIAMS / WILLIAMS TOYOTA FORCE INDIA F1 TEAM / FORCE INDIA MERCEDES CAMPOS GRAND PRIX / CAMPOS COSWORTH MANOR GRAND PRIX / MANOR COSWORTH TEAM US F1 / TEAM US F1 COSWORTH VODAFONE McLAREN MERCEDES* / McLAREN MERCEDES BMW SAUBER F1 TEAM* / BMW SAUBER RENAULT F1 TEAM* / RENAULT PANASONIC TOYOTA RACING* / TOYOTA BRAWN GP FORMULA ONE TEAM* / BRAWN TBA iar toti cei cu * (McLaren, BMW Sauber, Renault, Toyota si Brawn) au fost somati sa renunte la conditiile de participare propuse, in caz contrar locul lor va fi luat de alte echipe. eu zic sa asteptam totusi ceva oficial.. |
Totul din cauza a doi bosorogi lacomi care refuza sa aplece urechea la echipe si la fanii acestui sport.
Suna putin cunoscut scenariul...daca se retrag astia doi din FIA cred ca pot veni la noi la parlament fara nici o problema :lol: o sa aibe de invatat de la ai nostrii. |
totul se rezuma la bani. Dar, am auzit ca nu o sa le mai fie impuse restrictii asa de multe...acum daca s-ar scoate restrictiile atat de aspre asupra masinilor, in FOTA nu o sa mai fie masini ci avioane.
|
Quote:
Pe vremea mea.. cand eram eu mic.. pe la 14-15-16 ani era F1 adevarat, era F1 in care bataia se dadea intre McLaren si Ferrari, intre Schumacher si Hakkinen , Barrichello si Coulthard si hop mai veneau si baietii de la Williams in frunte cu Ralf. Ma uitam cu mare placere la F1 pe vremea aia, acum din pacate , nu m-am mai uitat la un F1 de vreo 4 ani :( Pacat ! |
exact,candva ma uitam, ma sculam la 5 dimineata cand era sa vad...acum nu ma mai atrage.
|
Eu unu m-as bucura ca cei din FOTA sa poata sa isi realizeze propriul campionat si fac pariu ca va fi mai urmarit ca F1 (ceea ce va mai ramane din el :lol:). Exact cum zicea si Eugen TL in trecut ma trezeam cu noaptea in cap sa ma uit la F1 acum... nu ma mai atrage deloc :???:
|
Quote:
"Formula One Team Association, formată din cele 8 echipe Ferrari, McLaren, Renault, BMW Sauber, Toyota, Brawn, Red Bull Racing şi Scuderia Toro Ross, a anunţat că va pune bazele unei competiţii separate, fără amestecul FIA, conform Autosport.com . Decizia, vehiculată şi în trecut, dar creditată cu puţine şanse de materializare, a fost luată în cadrul unei întâlniri de 4 ore la fabrica Renault între reprezentanţii celor 8 team-uri nemulţumiţi de actualul şi viitorul format, înaintat de FIA pentru Formula 1. În comunicatul de presă emis de FOTA se precizează: " Echipele nu vor mai face compromisuri fundamentale legate de valorile acestui sport şi nu îşi vor schimba statutul şi conţinutul intrărilor condiţionate pentru sezonul 2009/2010 . Prin urmare, nu există altă alternativă decât demararea unei alte competiţii care să reflecte valorile participanţilor şi partenerilor"." nu este nimic oficial pe siteurile lor pentru ca doar ieri 19 aprilie a avut loc intalnirea . hai sa fim seriosi cum va arata F1 fara Ferrari , McLaren , Bmw , Renault si Toyota ? daca pleaca ei pleaca si spectacolul , FIA stie ca in momentul in care pleaca aceste echipe intra in declin competitia lor :???: si totusi ce echipe le vor lua locul ? Geely auzisem ca se pregateste pentru intrarea in F1 :lol: |
nu este normal ca un singur om sa decida ce o se intample in F1. e un lucru bun ca se intampla acest lucru pentru ca se va sustine in continuare progresul tehnologic. chiar daca vor iesi cele mai importante echipe din f1 si vor crea un champ propriu cred ca ambele vor avea de castigat
|
cred ca din alte motive nu a aparut pe site... nu da foarte bine la imagine, oricum sunt doar amenintari, fota a zis asta si inainte de inscriere, amenintand cu neparticiparea pt 2010... ghici ce? s'au inscris :)
cred ca si ei isi dau seama ca un campionat separat e imposibil, dar nu pierzi nimic daca incerci... |
nu am stiut lucrul asta. era doar ce citisem in gsp... era vorba de un termen care expira azi si probabil sau cantarit anumite lucruri. Brandul F1 e foarte greu de inlocuit cu altul cred ca cei din fota ar fi pierdut mult.
|
Formula 1 era interesanta cand masinile alea erau cele mai rapide din ce puteai vedea in motorsport...acum cand ai Gt3...cand ai Rs4...cand ai Veyron...masini de strada in care il lasi pe Schumi in ceata...cine mai e interesat de formula 1?...sa fim seriosi...ca sa redevina interesant masinile alea trebuie sa circule cu o viteza muuult mai mare...mult mai aerodinamice...etc...formula 1 a evoluat foarte putin iar automobilismul de strada aevoluat foarte foarte mult facand din Formula 1...ceva...neinteresant...plictisitor...te uiti si...da...mda...merg cu 300...mda...pai un veyron scoate 400 :)...
cred ca ar fi mai interesant de vazut un Gumball 3000 decat o formula1.... |
La Gumball se circula si legal - de multe ori. S-ar taia cheful sa vezi masina mergand legal cand asteptarile sunt intalte: sa fuga cu 400 la ora.
|
Quote:
GRIV, -Ă, grivi, -e, adj. (Pop.; despre câini, păsări etc.) Pătat cu alb şi negru; pestriţ, grivei. ♦ (Substantivat) Câine sau căţea cu blana de culoare pestriţă. ♢ Expr. (E) departe griva de iepure, se spune cuiva care se află departe de adevăr. – Din bg. griv. |
| All times are GMT +2. The time now is 20:29. |
- Copyright 2026 4Tuning