![]() |
Informatii si lamuriri despre Legal Racing
:idea: Aici ne vom stradui sa raspundem la toate intrebarile voastre legate de aspectul curselor legale. Intrebati orice gasim noi un raspuns. Daca subiectul e chiar mai important o sa devina un siect separat pe forum, asa ca scrieti.
|
Cursele legale vor ajunge si prin Cluj? Si daca ati auzit ceva despre asta , cam pe cand???
|
Iti voi da un raspuns dar nu sunt sigur de el. Din cate am inteles eu nu se vor mai tine etapele din provincie din motive financiare, adica costuri prea mari cu drumul si cazarea. Dar poate totusi se remediaza problema si se vor tine. Posibil sa aiba loc sezonul viitor in Tg Mures daca se rezolva problema costurilor
|
Cursa pe 5 Iulie in Bucuresti
|
va anuntam cu tristete ca in lumea curselor se asterne linistea pana in data de 24 August cand se va desfasura prima cursa in Timisoara!
Acest comunicat a venit din partea organizatorilor, si nu din zvonuri! :shock: :shock: :shock: |
ce tre sa fac sa pot devenii shi yo membru cu dreptuli intr-una din asociatziile astea ?
|
daca va intereseaza cu adevarat s-ar putea si mai devreme,dar sa ia legatura cu mine cineva care chiar poate sa faca ceva si chiar vrea,ca m-am saturat sa aud doar \"hai sa ne vedem vb\" si apoi p**a!ca ma faceti sa vb si urat!vrea cineva care e serios si are un cuvant greu de spus?
Telefonul meu este 0744531069. Astept sa vad daca nu sunt doar vb din partea celor care organizeaza! |
legal racing
Am vazut in multe topicuri nelamuriri in privinta claselor de la legal racing si am vazut ca multi inca sunt nelamuriti la ce clasa intra o masina in functie de puterea ei. Eu cred ca puterea luata in calcul trebuie sa fie cea care este trecuta in talon pentru motorul respectiv asa cum l-a facut fabrica(bineinteles dupa o confruntare a seriei de pe motor), si nu este relevanta puterea la care a ajuns acea masina in urma modificarilor (bravo celor care au facut modificarile). Nu este nici o competitie ale masinilor de curse dar nici una pentru masini de serie(nu ca nu ar putea cineva cu o masina de serie sa participe si chiar sa castige) si treaba asta da un oarecare avantaj celor care se implica in fenomenul tunning, lucru demn de luat in seama. E posibil ca fraude sa existe(sa ai pe dacie motor de cine stie ce, la peste suta de cai si sa te dai cu nevoiasii de la \"grupa mica\", din motiv ca e dacie, nu se uita nimeni sub capota si nu se baga de seama.... asta a fost un exemplu) dar nu trebuie sa plecam cu idei preconcepute vis a vis de fair-play. De fapt cred ca asa gandesc si organizatorii, pe mine m-a surprins faptul ca multi sunt in ceatza cu privire la ce-am scris mai sus.
|
pai nu e corect asa,daca nu se iau in considerare modificarile,ar trebui sa se faca clase dupa cilindreea reala a motorului de pe masina,si asa n-ar mai exista nelamuriri!
|
Quote:
|
eu ma gandeam ceva de genul:
1. <1,8 l 2.1,8 l-2,2 l 3.2,2 l -2,5 l 4.>2,5 l Nici asa nu ar fi prea corect,dar era doar o idee! |
eu zic ca ar trebui facuta si o clasa pt mashinile diesel .. nu?
|
Se discuta aici despre organizarea unei legale la Ploiesti :
http://www.autoshow.ro/forum/viewthr...id=4196&page=1 ... poate e cineva interesat. Conditii sunt, vointa e, mai ramane sa vedem. PS: cu nick-ul Micutzu acolo sunt eu, n-am legatura cu Micutzu de la NSL. |
eu zic ca e foarte buna clasificarea care e acuma ... singura problema ar fi sa se verifice ca motorul din talon este cel de pe masina si ca masina respectiva nu are modificari \"neregulamentare\" pentru clasa ei (gen Turbo,Compresor,N20).
|
Quote:
|
Quote:
|
eu zic ca nu ar mai trebui sa existe clase.......sa se dea toate lumea cu toata lumea.......pt ca masini rapide pot fii si cu motoare mici si cu motoare mari, si cu turbo si fara.......in tuning totul e posibil........singura clasificare care m-as putea gandi ca ar fii mai logica ar fii raportul greutate putere........dar iarasi , intra variabila \"putere\" unde vine dilema \"cea de pe talon\" sau \"nu\"..........e prea multa confusie........eu zic ca ar trebui sa concureze oricare cu oricare, si apoi sa se faca clasamente de timpi............cei care au masini tari, se cunosc si pot sa se puna in acelasi timp cu altii cu masini tari ca sa faca cursele mai palpitante.........clasamentele sa se faca apoi pe timpi......de ex pe 1000m : peste 34 sec, 32-34, 30-32, 28-30, 26-28, sub 26.......
|
si asta e o idee buna!dar trebuie sa se faca o mansa sa se stabileasca timpii si clasele la fiecare etapa!
|
Si eu normal ca o sa parcurg distanta cu vreo 2-3 secunde mai incet k de obicei, nuuuuuuuuuuuu???
Pica si asta :( |
pai stai asa mai sha!ala care are o diferenta mai mare mai mare de 1 sec intre manse,va fi descalificat,decat daca nu are motive vizibile si solide! dar noi n-ar trebui sa avem discutia asta,pt ca trebuie sa fim corecti,nu vii la curse sa trisezi!e aiurea!ce poti aia e,mai lucrezi la masina si poti mai bine,dar nu sa trisezi!pai ce dracu,noi suntem parlamentari?
|
Nu suntem parlamentari dar stiu sigur si stii si tu k se triseaza...din pacate.
Zici k ma descalifici daca am diferenta de 1 secunda intre manse?? Pai dak nu intra a 2a si pierd 1-2 secunde ma descalifici? d c? |
mai,ai si tu drepatate cu ambele chestii,trebuie gandita bine toate astea, dar daca nu ar mai exista trisori,pe care chiar nu-i inteleg,ar fi totul ok cu actualele clase!
|
oricum, orice alta categorisire ar fi incurcat procedura dinaintea cursei si ideea este ca sa nu se limiteze sau sa se faca mai multe clase, ci doar sa existe bun simtz atunci cand declari motorul, ca putere bineinteles, si asta, ca ce este declarat de fabricantul motorului, ca in lipsa unui dyno nu sunt decat speculatzii. De exemplu, la ce categorie atzi baga dacia aia cu turbo de diesel si cu carburi 40dcoe??
|
eu nu zic neaparat cu manse eliminatorii......cu toate ca competitile aici asa sunt, n-ai bagat bine in 1 2-a si ai pierdut, asta e, nu se mai dau sanse.......dar acolo, din moment ce nu sunt locuri amenajate unde lumea se poate antrena calumea inainte de concurs, deci sansa de eroare e mai mare.......se pot face mai multe ture, si sa se ia cel mai bun timp al zilei de concurs pt fiecare concurent si apoi sa se stabileasca clasamentele fara sa fie nimeni eliminat....
|
Quote:
|
nu stiu daca e bine sa se renunte la clase...s-ar creea multe dezavantaje pentru unii, iar altii ar fi avantajati din start....iar treaba cu mansele pregatitoare cursei propriu-zise nu mi se pare practica si atractiva.
|
avantaje si dezavantaje sunt si acum,o diferenta de 50 cp conteaza enorm.trebuie gasit ceva bun,dar trebuie si corectitudine din partea participantilor(am mai zis).Deci pe putere nu merge,pe cilindree nu,pe timpi nu,cum altfel atunci?
|
Quote:
|
Nu merge treaba cu timpii, intr-adevar cei mai buni or sa iasa in fata, dar nu poti imparti corect ... daca unul cu o masina tare rateaza o treapta si cade intr-o clasa mai slaba de timp, ce o sa faca, sa castige ? desi a mers mai prost decat poate masina ?
|
ma refeream la dezavantajele de ordin organizatoric, eu zic ca cel mai bine trebuie sa-l cooptam in discutie pe Sebi, ca organizator, timpul pt toata cursa ar fi mult mai mare, la fel si efortul organizatoric(forte de ordine, salvare, locatia blocata mai multa vreme...nu stiu...imi dau si eu cu parerea.....
|
Quote:
de exemplu, uite un exemplu de scara mica: Sa zicem ca sunt 10 participanti........alearga ficare cu fiecare, nu conteaza si scot anumiti timpi......apoi mai aleraga odata, pot sa schimbe concurentii(asa ca sa fie mai distractiv), nu conteaza asta, si iarasi scot niste anumiti timpi....... la sfarsitul zilei se face un top 10 si de la fiecare partipipant se ia timpul mai bun duintre cele doua timpuri obtinute, in felul asta, daca la una din ture a gresit viteza si a scos un timp de ***, are sansa ca in a doua sa nu mai faca greseala.....deja daca cineva care vine la curse greseste viteza in toate turele pe care le face, n-are ce cauta acolo(parerea mea)..... |
Pai n-are ce cauta acolo, dar tot castiga din nimereala clasa in care a cazut ...
|
Quote:
|
N-ai inteles, ideea e ca n-are de ce sa sa straduie sa scoata mai bine ...
|
Quote:
Si .. am auzit azi la radio cum ca ar fi prins in bucuresti circa 80 de masini.. e adevarat?? |
:lol: :lol: :lol: Ursule, anuntul ala e de anul trecut :lol:
Pai da, sper sa ne vedem pe 1-2 Mai la o cursa...organizata sau nu :wink: Mama ce sosele aveti pana in 1Mai-numai bune de curse :wink: Pai despre ce s-a intamplat pe 11.o1.2oo4 vezi k e topic in Ilegale - 11.o1.2oo4... |
era topic, au ramas zvonurile
|
Quote:
chiar daca e cum zici tu, mie mi-ar fii rusine sa fiu primul cu un GSI de exemplu intro clasa unde urmatorii sunt dacii......si masini mai slabe sa fii scos timpi mai buni.......dar na, daca sunt si d'astia care tot ce vor e o foaie d'aia pe care scrie ca a luat premiul, asta e....spre insa ca acestia sa fie extrem de putini...... |
la asta ma refeream si eu pimp_lex,numai ca nu am spus-o chiar asa de bine ca tine!parerea mea este ca cei care vin pt premii si triseaza,odata prinsi,ar trebui eliminati permanent din concurs,caci n-au ce cauta printre noi!
|
Pai atunci nu are rost impartirea in clase de timp, pentru ce sa dai premii? Aleator la cativa concurenti? Ce scop mai are premiul? Daca premiul e sa zicem pt 28s, si eu scot 27.98, intru in clasa urmatoare nu, si ratez premiul?
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:21. |
- Copyright 2026 4Tuning