Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Dacia Duster va fi prezentată astăzi, 23 martie, în Bucureşti (+ FOTO LIVE) (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/115515-dacia-duster-prezentata-23-martie-bucuresti-foto-live.html)

Cosmin Arsene 23-03-09 10:11

Dacia Duster va fi prezentată astăzi, 23 martie, în Bucureşti (+ FOTO LIVE)

2 Attachment(s)
Dacia Duster va fi prezentată astăzi, 23 martie, în Bucureşti. Ne vedem acolo...

După ce am văzut-o la Salonul Auto de la Geneva şi am analizat-o din punct de vedere al design-ului, costului, viitorului pe care îl poate avea şi, nu în ultimul rând, din perspectiva a ceea ce se vrea a fi: crossover sau coupe, Dacia Duster va fi prezentată astăzi la World Trade Plaza din Bucureşti.

„În funcţie de efectele prezentării şi de interesul pe care îl va stârni Duster pe piaţa autohtonă, vom lua în considerare şi faptul să îl expunem o perioadă, să poată fi admirat şi de publicul român. Pot spune că ne-am întors de la Geneva cu un pachet de informaţii destul de interesant, însă prioritară pentru noi este piaţa românească. Părţi din acest concept vor fi utilizate în designul modelelor viitoare ale Dacia, care vor înlocui gama Logan şi care vor intra în producţia de serie în anul 2012”, a declarat vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe.

Şi iată cum, fără presiuni deosebite, am aflat chiar din gura oficialului de la Dacia că acest concept nu este doar un exerciţiu de design, o încercare de a dovedi că şi cei de la Mioveni pot fi creativi (pentru că aşa s-a spus iniţial), urmând ca părţi din acest Duster (ei au afirmat asta) să fie utilizate în designul viitoarelor modele ale Dacia începând cu 2012.

Mai mult decât atât, după ce presa a început să zvonească că acest concept va fi transformat în primul SUV al francezilor în România, şefii Dacia au dezvălui faptul că strategia grupului pentru 2009 vizează lansarea primului SUV din familie (dar nu integral inspirat din conceptul Dacia Duster, ci evident numai parţial), eveniment care va avea loc spre sfârşitul anului şi care va fi o altă premieră pentru constructorul autohton.

Modelul este rezultatul combinat al efortului a 20 de oameni din echipa Renault Design Central Europe din Bucureşti (RDCE) şi cea a Renault Design Tehnocenter din Franţa. O treime din echipa de creaţie a fost formată din români, care şi-au pus amprenta asupra temelor de design interior şi exterior, dar şi a elementelor grafice, în timp ce asamblarea s-a făcut în Franţa.

slayersland 23-03-09 10:45

Re: Dacia Duster va fi prezentată astăzi, 23 martie, în Bucureşti. Ne vedem acolo...

La tv zicea ca un singur roman "si-a pus amprenta". Dar daca au fost mai multi cu atata mai rau, viitorul este... eclectic. Nu as da banii pe o Dacie, mai ales cu elemente de la uratenia asta nici mort.

andrey0293 23-03-09 11:04

Re: Dacia Duster va fi prezentată astăzi, 23 martie, în Bucureşti. Ne vedem acolo...

ori cat de bine ar arata tot o dacie ramane ( am vrut sa spun ca multi se feresc de firma DACIA )

SEJ 23-03-09 11:14

Quote:

Originally Posted by slayersland (Post 2174650)
La tv zicea ca un singur roman "si-a pus amprenta". Dar daca au fost mai multi cu atata mai rau, viitorul este... eclectic. Nu as da banii pe o Dacie, mai ales cu elemente de la uratenia asta nici mort.

Quote:

Originally Posted by andrey0293 (Post 2174689)
ori cat de bine ar arata tot o dacie ramane ( am vrut sa spun ca multi se feresc de firma DACIA )

Hai plecati acasa! cu vorbele astea, Dacia e o masina buna si fiabila ! Avand in vedere comparatia calitate pret nu mai zic!
Imi place cum arata masina, sunt curios ce pret va avea.
Nu mai vorbiti ca "dacia tot dacie ramane", vorbiti sa va aflati in treaba... o pot demostra practic am un logan si un caravelle ambele in jur de 84.000km loganul nu are nimic si a fost fortat rau de tot, in schimb VW-ul planetare,capete de bara si altele... nu zic ca generatia asta a VW au avut probleme cu cutia precum,normal si Skoda, nici BMW-urile sau mercedes nu stau prea bine la acest capitol sau multe alte marci de masini.
Asadar Dacia e o masina ieftina si buna pana in prezent! Iar acest model e o promovare in spre bnine sa speram!

molady11 23-03-09 11:15

Dak ar scoate Dacia asta eu mi-as lua 1 bucata :-P

aditzu08 23-03-09 11:36

Quote:

chiar se feresc multi daia e romania plina....si nici afara nu sunt putine...

moartea16 23-03-09 12:19

daca ar arata asa ar fi bestial pe bune daca nu mi-as lua si eu sincer chiar se merita
arata bestiala masinuta asta
frumosa foc si chair daca e dacie care ar fi problema ... masina arata super sper sa continue asa dacia

aleXpeed 23-03-09 12:32

Frumos foc noul concept, sa speram ca viitoarele modele vor fi inspirate mai mult din el. Dacia este o masina foarte buna pentru pretul ei altfel in casa nu am fi avut doua Loganuri.:D

david_makaidj 23-03-09 12:43

masina pentru tarani....nu altceva

Calimero2003 23-03-09 12:58

Pretul am inteles ca va fi undeva in jur de 16-18.000 euro ... deci nu mai e chiar asa de ieftina ... sunt curios cati sunt dispusi sa dea banii astea pe o Dacie.

slayersland 23-03-09 13:28

Quote:

Originally Posted by SEJ (Post 2174722)
Iar acest model e o promovare in spre bnine sa speram!

:)) Ce metaforic esti. Promovarile se fac la serviciu, in functie, nu in bine.
Iar acest model e un carucior kaufland pe roti de masina, nu exista practic... ce exista momentan e un Logan, cu care mi-e frica sa intru mai tare in curbe cand am ocazia (sau ghinionul) sa il conduc. Un VW imi da mult mai multa liniste, nu mi se ridica de fund ca Loganu in curbe si nici nu imi da impresia de masina de carat saci cu cartofi cum imi da Loganul si cand stau inauntru si cand ma uit dinafara.

ad1 23-03-09 13:50

E un exercitiu perfect de design, insa nu are niciun punct comun cu manufacturieru Dacia. Este rupta total de tiparul lor

allexutzzu 23-03-09 14:10

Quote:

da, este dacie si este foarte buna! si d-aia e romania plina de astfel de masini, si mai nou alte tari mult mai evoluate dpdv al pietei auto, cum ar fi germania, franta, austria, etc... probabil tie iti va da taticu la 18 ani un Q7 si d-aia faci mofturi aici...dar nu toti au bani iar dacia ramane in continuare cea mai ieftina si buna masina noua! ;)

allexutzzu 23-03-09 14:12

Quote:

Originally Posted by Calimero2003 (Post 2175064)
Pretul am inteles ca va fi undeva in jur de 16-18.000 euro ... deci nu mai e chiar asa de ieftina ... sunt curios cati sunt dispusi sa dea banii astea pe o Dacie.

si la banii astia ia-ti u SUV nou...sa vedem ce-ti iei de 16-18.000 ;)

StreetStyle22 23-03-09 14:14

Frumos,care are Vw crede ca are f-22,iar care are logan crede ca are mig. Domnule,daca vw face asa masini bune de ce are nevoie de Esp ca stea pe curbe ? Sau mai bine zis,sunteti toti un Peter Solberg ca sa alergati bietele masini pe straziile patriei ?
On-topic: Mai bine construiesc un mini-muzeu Dacia si o expun acolo,ca la noi arunca lumea cu noroi in ea,ca e urata,ca e dacie vezi doamne,dar probabil toti au uitat cand mergeau cu dacia 1300,1310 la mare etc.
Calimero2003-pret pe un concept? Unde ai auzit asta ? Fii serios chestia asta nu se va vinde,e un concept ceva ce nu se va vinde.
andrey0293 - dacie ramane,si va ramane,dar uite ca loganul mcv si sandero se vand bine la nemti.

david_makaidj 23-03-09 15:51

Quote:

Originally Posted by allexutzzu (Post 2175282)
si la banii astia ia-ti u SUV nou...sa vedem ce-ti iei de 16-18.000 ;)

iti iei second un navara sau ceva dar totusi nu se compara cu o masina de unica folosinta....macar navara e stabil si nici piesele nu is scumpe......ca sa nu vorbim de logan un schimb de ulei si ceva chestii mici si cu o piesa din motor 7000 de lei da dal in colo pentru ca atata este revizia la un porsche cayenne turbo si totusi unde ii dacia pe langa porsche

david_makaidj 23-03-09 15:52

Quote:

100 la 100 dreptate

armand24 23-03-09 16:05

daca scriau "noul BMW x4" erati mai incantati ?

marian_tgv 23-03-09 16:25

Quote:

Bai prietene abia ti-a dat mustata si te-ai gasit tu sa comentezi de dacia...nu te supara dar ce masina au parintii tai? doar de curiozitate...cine ii lasa pe astia sa posteze frate daca sunt minori? ce stiu ei legat de dacia?

dolb 23-03-09 16:28

Quote:

Originally Posted by david_makaidj (Post 2175013)

Quote:

Originally Posted by david_makaidj (Post 2175517)
iti iei second un navara sau ceva dar totusi nu se compara cu o masina de unica folosinta....macar navara e stabil si nici piesele nu is scumpe......ca sa nu vorbim de logan un schimb de ulei si ceva chestii mici si cu o piesa din motor 7000 de lei da dal in colo pentru ca atata este revizia la un porsche cayenne turbo si totusi unde ii dacia pe langa porsche

Quote:

Originally Posted by david_makaidj (Post 2175523)
100 la 100 dreptate

bai omule..du-te tata si fa ceva util pentru tara asta nu comenta tu ce si cum! cand o sa faci si tu un design asa frumos la o masina si sa iasa in top10 concepts of world ( a iesit pe locul 2 din 10 ) atunci vorbeste! pana atunci ia frate troleu-u

marian_tgv 23-03-09 16:30

Quote:

Originally Posted by david_makaidj (Post 2175013)

uite alt "destept"...doamneee cata minte au si pustii astia...pun pariu ca nici permis nu ai si te-ai gasit tu sa comentezi de dacia, pot spune k am o berlina din '98 tinere...am 275.000 km cu ea, am vopsit-o de 2 ori pana acuma si cateva piese care se duc (bucsi,planetare,aripi,oale spate,praguri) in rest la motor nu am umblat deloc, acuma doar k nu mai am presiune la ulei si trebuie reparata...stai tu linistit k dacia isi merita banii. Cand plec cu dacia nu-mi fac griji k daca se strica nu ajung cu ea la destinatie...in schimb cu una straina e mai greu, o iei de acolo doar cu platforma ;)

Gyno86 23-03-09 17:29

E frumoasa , dar nu cred ca vreau sa cumpar asa masina , nici nu vreau sa ma gandesc ce capacitate va avea motorul sau cati cp si cine stie ce preturi astrominale o sa bage cei de la dacia.
Privind partea buna a lucrurilor , DACIA a avansat considerabil , ne mai comercializand acele masini care nu era de mirare sa auzi ca si frana este OPTIONALA.

Dripci 23-03-09 17:36

Quote:

E frumoasa , dar nu cred ca vreau sa cumpar asa masina , nici nu vreau sa ma gandesc ce capacitate va avea motorul sau cati cp si cine stie ce preturi astrominale o sa bage cei de la dacia.
Eh, bine ca NU ESTE DE VANZARE, astfel nu se va mai pune problema daca ai crede sau nu ca vrei sa achizitionezi asa ceva. Ai scapat de data asta de o alegere asa grea! Este echipata cu un 1.5 dci de 105 cai...cam putini, nu ? ntz ntz. Despre ceilalti insi care au comentat aiurea...nici nu ma mai obosesc sa vbesc.

askhy 23-03-09 17:39

arata destul de frumos conceptul, dar daca ar semana si masina de serie macar 40% din cum arata conceptul ar fi destul de bn

xbitbogdi 23-03-09 18:32

dacia e o masina buna la banii ei,chiar foarte buna as zice,numai ca desigur toata lumea se ia dupa unu care a avut o data probleme cu dacia lui si gata acuma nu mai sunt bune.O masina este o masina ,te tine cat e garantat motorul in kilometri daca schimbi la timp tot ce trebuie schimbat.Cum sta in curbe asta nu mai conteaza,chiar daca un wv sta mai bine in curbe ,nu o sa mearga cat o sa mearga o dacie daca o intretii cum trebuie,am condus si dacie ,am condus si wv, normal ca nu se compara dacia cu wv da macar te simiti mai in siguranta in ea decat in wv,si apropo de navara ,cu cat crezi tu ca iti iei un nissan navara? asa ca dacia pentru banii ei este o masina foarte buna si nu e chiar asa de greu de interinut pe cat zici tu david

srn_86 23-03-09 18:35

parerea mea, in ultimii ani dacia a avnsat considerabil, iar ca sa faci diferenta intre 1310(tehnologie identica timp de cateva decenii), si un logan s.a.m.d e ironic

askhy 23-03-09 18:37

Quote:

Originally Posted by xbitbogdi (Post 2176095)
dacia e o masina buna la banii ei,chiar foarte buna as zice,numai ca desigur toata lumea se ia dupa unu care a avut o data probleme cu dacia lui si gata acuma nu mai sunt bune.O masina este o masina ,te tine cat e garantat motorul in kilometri daca schimbi la timp tot ce trebuie schimbat.Cum sta in curbe asta nu mai conteaza,chiar daca un wv sta mai bine in curbe ,nu o sa mearga cat o sa mearga o dacie daca o intretii cum trebuie,am condus si dacie ,am condus si wv, normal ca nu se compara dacia cu wv da macar te simiti mai in siguranta in ea decat in wv,si apropo de navara ,cu cat crezi tu ca iti iei un nissan navara? asa ca dacia pentru banii ei este o masina foarte buna si nu e chiar asa de greu de interinut pe cat zici tu david

aici ai foarte mare dreptate, uitativa la vechile dacii care au fost si uitativa la noile dacii, sa faca peste noapte un BMW nu prea era posibil, au incercat si ei sa faca o masina pentru un om de rand. Pentru o famile care abia iese in oras sau iese in o plimbare pana la tara, sau mai stiu eu ce e o masina ideala, si la cat e de inalta, la gropile de la noi, e destul de buna zic eu. dar usor usor evolueaza si ei

andrey0293 23-03-09 18:45

Quote:

Originally Posted by marian_tgv (Post 2175638)
Bai prietene abia ti-a dat mustata si te-ai gasit tu sa comentezi de dacia...nu te supara dar ce masina au parintii tai? doar de curiozitate...cine ii lasa pe astia sa posteze frate daca sunt minori? ce stiu ei legat de dacia?

parinti mei au un BMW e36 si nu am vrut sa provoc atat scandal pe acest subiect dar mie si multor altii nu ne plac dacia . stiu ca firma dacia a progresat destul de mult dar asta sa intamplat pentru ca dacia e 90% renault

dolb 23-03-09 18:56

prietene..afla ca dacia si in special logan..da clasa la multe masini la multe capitole! adu tu audi a6/a4, bimmere ..passaturi ...si chiar si japoneze .. si hai sa le bagam pe o campie sau pe un teren accidentat, incarcate cu 200kg si sa le punem contra loganului! si te asigur ca.. ele si cu 100 kg vs 200 puse pe logan si tot vor claca!

xbitbogdi 23-03-09 18:58

andrei de ce compari tu un bmw cu o dacie,normal ca toti de aici ar alege bmw-ul ,dar sunt destui care ar alege dacia in loc de bmw ,si numai pentru simplu fapt ca bmw-ul este vechi,nimeni nepasionat de masini nu o sa isi ia o masina veche ,toti mizeaza pe una noua,si la banii ei dacia e o masina foarte buna si econiomica zic eu,daca parintii tai au e36 foarte bine,da iti garantez eu ca nu va tine cat va tine un logan,nu spune nimeni sa iti iei logan,iti iei ce iti place,eu doar incercam sa iti spun ca dacia e o masina destul de buna in europa si destul de ieftina

andrey0293 23-03-09 19:04

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2176189)
prietene..afla ca dacia si in special logan..da clasa la multe masini la multe capitole! adu tu audi a6/a4, bimmere ..passaturi ...si chiar si japoneze .. si hai sa le bagam pe o campie sau pe un teren accidentat, incarcate cu 200kg si sa le punem contra loganului! si te asigur ca.. ele si cu 100 kg vs 200 puse pe logan si tot vor claca!

sunt de acord cu tine ca un logan este mai bun ca multe masini dar forma unui logan lasa de dorit iar partea mecanica e renault

atygolf 23-03-09 19:07

ar mai trebui lucrat un pic la exterior sj interior...arata prea de vitor parca ar fii scos dintr-un film din anul 2500...

StreetStyle22 23-03-09 19:34

Quote:

Auzi da golful ala de vanzare ce e ? O fii vreun supercar..Lasa-ma frate ca nu stii nimic despre logan si despre reviziile ce trebuiesc facute la le,du-te si te intalneste cu mecanici de la vw poate mai ai de schimbat o biela,un piston sau segmentat motorul.

aditzu08 23-03-09 20:01

Quote:

7000 lei??:)):))
nu crezi ca ai zis cam putin frate?? maine zici ca e 10.000 de euro....
doamnee.....ce cauti pe threadul asta??dute la bmw,buggati si alte masini cu care te mai cunosti tu;)

Be1st. 23-03-09 20:04

Mie imi place mult cum arata dar ,daca o sa vedem asa ceva pe drumurile din rom va fi peste cativa ani buni ,designul ext va fi cu mult schimbat ,si pretul va fi peste 15 mii <pretu standard> ca sa nu mai vb de criza de pe piata auto acum si de cea din buzunare,si multi vor spune gresit cand va aparea "eee tot dacie" aviz bagatorilor in seama nestiutori; DACIA mai mult de 2 mii si ceva de euro nu e .Restu peste 2000 euro e Renault+Dacie, crescand direct proportional cu pretu implicarea renaultului in dacie .

david_makaidj 23-03-09 20:06

Quote:

Originally Posted by andrey0293 (Post 2176145)
parinti mei au un BMW e36 si nu am vrut sa provoc atat scandal pe acest subiect dar mie si multor altii nu ne plac dacia . stiu ca firma dacia a progresat destul de mult dar asta sa intamplat pentru ca dacia e 90% renault

macar unu care nu ii fan dacia slava domnului mai sunt si oameni care nu ii plac daciile.....si alea cu loganu si cu kilogramele tale poate is pe dos VW 200 kg si 100 kg si tot VW castiga nu loganu tau

dolb 23-03-09 20:11

omule..io am in garaj si vw si merc si hyundai si stiu ce zic! Am fost la padina cu un vw.. nu cred ca stii ce drum e acolo! toate masinile straine care le tot indragiti voi nu puteau mai mult de 20 la ora pt ca le picau toate cele! loganurile si solenzele n-aveau nici o treaba( si nu erau nesimtiti soferii )..pur si simplu masinile erau facute pt asa ceva!

xbitbogdi 23-03-09 20:12

david la ce wv te referi ,la touareg?pune si tu un wv de 6-7000 de euro,cam cat un logan, si vezi acolo diferenta!

KillYourSelf 23-03-09 22:05

urata rau :peace:

kalligraniento 23-03-09 22:48

Ce aveti cu Dacia fratilor? Eu lucrez la Skoda si saptamanal in afara de Skoda mai vad VW , Audi si din cand in cand cate un Seat si am prins o data o Solentza si 2 Dacii 1400. Pot sa zic fara nici o remuscare ca Daciile mai noi sunt foarte rezistente la planetare, bucsi si suspensi fata de VW. La motoarele nu le putem compara cu VW sau Audi sau alte marci, dar la Dacia sunt gandite special ptr ROMANIA!!...repet : PENTRU ROMANIA, PTR DRUMURILE NOASTRE! Sa fim serios , pe drumurile noastre nu ai nevoie de 160CP ca sa nu zic mai mult sau cine stie ce electronice de asistare.
Pentru tara noastra, Dacia este alegerea perfecta:
1) Este o masina ieftina!
2) Raportul calitate-pret , foarte bun!
3) Rezistenta la drumuri Bucurestene si de tara!
4) Sa fii mandru ca esti ROMAN si ca ai o masina nationala , cu toate ca este in colaborare cu Renault, dar avem o masina nationala si trebuie sa ne mandrim cu asta! Sunt alte tari care nu ai masina lor nationala.
ON TOPIC: Design este foarte reusit , imi place, chiar as vrea sa apara cat mai repede in serie modelul asta si daca o sa am bani , am sa o cumpar ;)

All times are GMT +2. The time now is 11:35.

- Copyright 2026 4Tuning