![]() |
>Alpine/Clarion/Pioneer/< doar poll
De care?
Va rog NU postati comentarii, vreau o evaluare in numere, fara impresii personale. |
uite ca iti postez eu un comentariu...
pt ce iti trebuie? pt sound quality sau pt SPL ??? |
Mai corecta intrebarea cred ca era anume gama de produse de la A\\C\\P......care il intereseaza? ...EX. headunit/speaker/multimedia.....
Si oricum e aiurea intrebarea daca compari in gama headunit,de exemplu, un entry level de la un brand cu un produs din gama profesional de la alt brand Daca e sa vorbim pe modele concrete atunci ar fi relevant poll-ul, si chiar si atunci nu ar fi relevant:),pt ca rapsunsurile trebuie sa fie in cunostinta de cauza,adica sa fi avut/ascultat toate variantele din poll. Poll-ul e relevant ca si afinitati pt un brand ca si nume.... Ex.\" Imi cumpar ALPINE indiferent de produs,indiferent de ceea ce ofera restul brandurilor, indiferent de pret specificatii s.a.m.d.\" Pana sa ajunga sa spuna de SPL sau SQ mai are mult,plus ca nu stiu daca intelege conceptele. Iar daca e vorba de hu SPL sau SQ ,ceea ce conteaza cel mai mult este dupa parerea MEA,nu brand-ul,ci output voltage on preamplifier.....asta ca fapt divers... |
Tocmai asta era faza. Ca eu vreau sa compar dupa parerea populara.
Normal ca un pioneer de 7 mil e mai slab ca si un clarion top end. Pe mine ma intereseaza cat se preocupa fiecare firma de sistemele audio auto. Daca ai boxe pioneer si iti plac de mori, votezi pioneer, simplu. Daca TU consideri ca Alpine ofera la acelasi pret ceva mai mult, votezi Alpine. Nu cred ca ar vota prea multi un HU roz cu picatele daca ar fi cu 1% peste Pioneer. Chiar daca il ia la SQ. Sau daca sa zice ca firma X are o boxa de 1m latime si e mai buna ca una normala, iar nu cred ca ar vota-o cineva. Deci, cum ziceam, ma intereseaza ce ii satisface pe majoritatea useriolor, luand in consideratie orice vor ei, nu ce vreau eu. |
Pai da dar vezi tu parerea populara e alta....Trebuia sa pui SONY pt ca ICSPLAUD e cu siguranta in topul poporului.Mai ales cel mai ieftin sony....
Daca este sa vorbim de gama entry level consider ca ALPINE ofera cel mai mult ....deja daca inaintam in gama deja se schimba putin balanta. Repet poporul va cumpara cel mai ieftin si daca se poate si brand cunoscut si o va face din marile magazine nu dintr-un magazin specializat unde sa poti primi un sfat pertinent de la cineva care se pricepe si unde sa poti face si o proba pe masina aceea ce vrei sa cumperi.In concluzie iti garantez ca cel mai ieftin sony este cel mai cumparat,si daca este sa ma gandesc si la \"urechea\" celui care ascutla este si multumit cel care il cumpara.Asta nu inseamna ca este si cea mai buna alegere. :wink: |
Da, dar totusi am vrut sa fie macar ceva comparabil. Din tot ce am citit, nu se poate compara Sony cu astea, sa nu vbim de Zgomotec.
|
trebuia sa fi pus si kenwood
|
kenwood si sony nu au ce cauta in topul HU
pt sq este recomandat clarion si pt spl pioneer alpine sa spunem ca ar fi un compromis pt sql acum sa nu mai incepem cu polemicile tampite |
Uite, eu as lua un HU cacaniu in dungi daca ar avea sunetul care-mi place !
|
votat Clarion
|
am votat Alpine ptr ca am unul pe mashina dar este entry level si se aude destul de bine fatza de alte produse la banii pe care i-am dat pe HU
|
Xtension....apreciez prezenta poll-urilor si miscarea creata, dar te ajuta cu ceva? Vrei sa-ti pui la punct sistemul in masina? Te gandesti sa investesti in asta? Daca raspunsul e da, atunci mergi la un atelier specializat care poate sa-ti recomande ce e mai bun pt. masina ta in bugetul alocat, ca sa nu te trezesti ca ai cumparat ceea ce a recomandat majoritatea si de fapt, sistemul acela nu are nici o legatura cu sunetul, o data pus cap la cap.
Sau mai simplu, spune ce masina ai si ce planuri ai si din experienta, oamenii din domeniu o sa-ti dea niste configuratii recomandate in functie de buget. Daca vrei doar sa sondezi opinia publica poti sa citesti concluziile discutiilor anterioare. Au fost, sunt si vor fi aceleasi. Adica fiecare cu ce-i place. :wink: Plus ca-ti lipsesc dintre optiuni marci care pot fi luate in considerare. Ca si la poll-ul cu amplificatoarele de altfel. :wink: ps: god2me.... kenwood ziceai? cam mare umbra lasa playerul ala peste frumusetea de difuzor din portbagaj. :P |
Pai am Sony si vreau sa scap de el..Numai ca am taiat mufele si nu imi merge out`ul spre amplificator..evil:
Daca citesc alte topicuri, nu pot fi obiectiv... Speram ca la poll sa fie diferenta mai mare intre ele.. Cat despre amplificatoare.. Da, trebuie sa iau altul-ca am Sansound- si nu stiam de care. Optiunil nu sunt toate, dar sunt cele de pe urluri pe care am intrat eu.. deci de unde voi cumpara.. Una peste alta, m-am lamurit , deci poti sterge amandoua topicurile.. :) : |
Pai nu am de ce sa le sterg. Nu asta era ideea. :) Daca tot vrei un sfat la obiect, spun ce masina ai si ce buget si o sa primesti cateva recomandari pe care merita sa le iei in seama.
Poll-urile raman. In rest, e alegerea ta. :wink: |
Deci, e vorba de o scumpa si iubita Dacia break.
Hu, cum ziceam, Sony cdx r3350, pe care trebuie sa-l vand, dar nu stiu cum sa repar iesirea aia pentru woofer ca asa nu il cumpara nimeni..E de cam 2 luni, macar 4.5 mil sa scot pe el..... Intr-un final va fi inlocuit cu un .....(sa vedem ce se mai intampla cu pollul). Iar ca si amplificator, ma gandeam la ceva de maxim 12 mil rol.. |
Am decis sa imi cumpar un DEH-P3700MP in loc de Sony cdx 3350 pe care il am.. merita banii ?
|
daca iti place cum se aude...este ok...
decat un Sony mai bine asa... dar iti recomand sa asculti si de la Alpine CDE-9843R si ti-l recomand ptr ca eu dinasta am in masina si se aude foarte bine...dar acum depinde de gusturile tale si in plus se invarte tot pe acolo la bani... :wink: |
Poate daca mi`as vinde un rinichi as avea bani sa imi iau .. :\\ depinde cat scot pe sony la care nu imi merge iesirea pt ampl. super..
|
am votat pioneer.
Dar ce a-ti alege intre DEH 5700MP si DEH 7700 MP de la PIONEER atita timp cit frecventa de iesire e la fel si practic in afara de afisaj nu vad nimic in plus . ar mai fi vreo 4 mil. lei in plus . |
wtf e frecventa de iesire????
paote vrei sa spui voltaj.... si 7700 are cate ceva in plus in afara de numarul de iesiri... |
Am incercat atat 5700 cat si 7700.Intr-adevar ca procesare de sunet nu sunt diferente intre ele.7700 arre 3 pre-out-uri cu control pentru subwoofer, HPF, LPF si cateva chestii in plus.Daca nu te folosesti neaparat de ele, i-ati 5700 si iti mai raman si bani.
|
Asa, m`am razgandit...voi lua alpine CDE-9845RR..ca masina e rosie.. si restul butoanelor sunt rosii... :( :|
Am dus sony la reparat...s-a uitat ala cam ciudat la mine cand am zis ca nu merge iesirea pre`out.. intre timp am mai gasit unu care vrea sa vanda sony lui si sa i`l dau al meu pe piese..deci vom vedea keep on bass`ing out ..sau nu :D |
o sa te surprinda placut diferenta dintre alpine si sony o sa vezi...
eu detin un model de cd player alpine de care vrei tu sa iti iei... mie unu mi se pare cel mai bun pentru categoria de pret din care face parte :wink: |
Alpine se ocupar doar de car audio ?
|
Asa, am luat Alpine 9845rB .. super multumit de el, nici nu ma gandeam sa fie asa mare diferenta fata de sony.. Se pare ca Sony insista pe design + user friendliness, nu pe calitatea sunetului...
Apropo de sony, l-am dus la reparat si dupa 3 zile au zis ca nu avea nimic, ca nu era stricat.. F. ciudat, pentru ca amplificatorul meu pe iesirea de la Alpine merge, dar pe Sony nu mergea...oricum, asta este. |
micutz... Daca 5700 si 7700 se aud identic pe iesirile amplificate nu inseamna ca procesarea este identica. Inseamna ca amplificarea folosita este identica. Controlul suplimentar si iesirile Hi-Volt de pe 7700 fac toti banii si in nici un caz nu-l situeaza in gama playerelor gandite sa mearga doar pe iesirile amplificate. 5700 este inca un player de buget, gama superioara, pe cand 7700 permite deja alcatuirea unui sistem amplificat cat se poate de complet. Mai sus ai 8600 care are inclusiv time-delay-ul (doar ca se lucreaza cu distanta in loc de milisecunde).
Noul 5800 are deja display OEL si un look inspirat de la 80 MP. Dar tot nu are iesirile Hi-Volt si controlul intalnit la 7700. In cazul in care playerul urmeaza sa fie folosit exclusiv cu iesirile lui amplificate si un eventual subwoofer, atunci ai dreptate, 5700 este recomandat. Dar nu este o alternativa mai ieftina la un eventual 7700. Xtension...sa folosesti sanatos playerul. Si el sa te serveasca fara \"defecte\". :wink: |
Rellaxx..., eu am spus ca, la ce bun sa-ti iei 7700 daca nu te folosesti de dotarile pe care le ofera in plus fata de 5700.Doar pentru ca are display organic? Nu are rost sa investesti intr-un player foarte scump si sa-l pui sa cante pe 4 difuzoare. Sunt de acord cu tine:7700 ofera mai mult si poti sa agati mai multe pe langa el cu control foarte bun pentru fiecare amplificator.
Si ,cel mai important: 7700 NU are iesire HiVolt. 8600 este un aparat deosebit, cu multe clase peste 7700, dar aproape de trei ori mai scump decat el, asa ca nici nu poti sa-l aduci in discutie. |
Mda....doar 2,2 V... modele anterioare din seria 7XXX aveau Hi-Volt... O evolutie surprinzatoare. :P Probabil ca sa faca un eventual 80MP mai atragator... :wink: Cat despre 8600... e mai scump cu aprox 40% decat un 7700. Deci...are loc in discutie. 8) Dar depinde de unde il cumperi. :P
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:46. |
- Copyright 2026 4Tuning