Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Dacia SuperNova Racing (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/112406-dacia-supernova-racing.html)

bosshaky 04-03-09 17:21

Dacia SuperNova Racing

Salutare la toata lumea! Eu sunt novice in ale tuning-ului. Foarte curand o sa achizitionez o supernova. Am creat acest topic in speranta ca cei cu mai multa experienta si cu mai multe idei sa puna la dispozitia celor dornici sa faca tuning supernovelor (in special eu) materiale referitoare la supernove. As dori de la voi sa postati site-uri de unde se pot procura piese sport pt supernova, body-kit-uri, etc; poze cu supernove modificate si tot ce are legatura cu supernova. As mai dori sfaturi in legatura cu un eventual tuning la motor. In curand o sa pun si niste poze cu masina. Multumesc anticipat si sper sa ma ajutati.
P.S. Sper ca exprimarea sa fie eligibila
:D

raTzaNebunu 04-03-09 19:27

Re: DACIA SUPERNOVA RACING

bafta la ce iti propui asteptam pozele

bobby_gsi2 04-03-09 19:55

Facem pariu ca ii pui decat stickere, luminite ,filtru sport si tips sport?

bosshaky 04-03-09 19:57

he he he asta crezi tu. ramane de vazut. daca masina e la fel de buna cum spune proprietaru nu o sa fie doar o supernova care arata bine o sa fie o fiara. o sa scot tot ce pot din motoru ala.

bobby_gsi2 04-03-09 19:59

Cand ai ganduri adevarate pt motor...anunta-ma .

bosshaky 04-03-09 19:59

nu-i nimik boby_gsi2 nu ma supar chiar ma ambitioneaza k sa-i demontrez ce pot iar cu ajutorul vostru sper sa reusesc:D

bosshaky 04-03-09 20:03

nu vreau sa fac o investitie chiar asa de mare. vreau sa m a ajutati sa scot tot ce se poate din motoru pe care il are. tot ce merita incercat si arte rezultat va rog sa-mi spuneti. iar daca imi dati vreo idee varog sa-mi prezentati avantajele si dezavantajele. ms:D

bosshaky 04-03-09 20:08

As dori ca toti cunoscatorii sa-mi dea cate o idee cat de mica pt tuning motor. Fara sa schimb motoru bineinteles, doar ce se poate obtine din asta kre il are. Macar sa mai iau cativa cai si cateva secunde in minuns de la 0 la 100. Ms. Ast sfaturile voastre.

bobby_gsi2 04-03-09 20:08

De sfaturi e plin netu`....intai iei masina...iti calculezi bugetu` pt motor....si apoi stam de vorba. Si nu te-am criticat...doar ti-am propus un pariu :)

bosshaky 04-03-09 20:11

maine dimineata ma duc sa fac cateva ture cu ea sa vad dak imi convine masina. am vazuto doar la exterior nu arata rau dar nici prea bine dar oricum nu-mi placea culoarea. poze maine pun. sorry.

bosshaky 04-03-09 20:18

la asta m-am gandit si eu prima oara. cu teava mai mare in diametru din inox + toba sport. problema e cum fac serpisorii? sau ii gasesc de cumparat undeva? pastrez decat toba finala? Ast rasp tau si eventual sfaturi cum sa fac evacuarea. ms

raTzaNebunu 04-03-09 20:24

pai dk iti pui toba finala la ce iti mai trebuie serpisorii

bosshaky 04-03-09 20:27

eu le zic serpisori la galeriile de evacuare de la motor la astea m-am referit cred k n-am stiut sa ma exprim. galeriile vreau sa le fac tot din inox dar cum? sau gasesc sa cumpar pt supernova?

bosshaky 04-03-09 20:32

dak o sa-mi place cum mere maine facem actele. trebuie sa o iau dimineata la o tura sa vad cum se prezinta motoru. caroseria se prezinta binisor, nu are rugina nu e lovita, nu e sarita vopseaua, pe dedesubt se prezinta binisor. ramane sa vad ce poate motoru. dak e ok diseara o sa pun poze cu ea sa va dati si voi cu parerea. sunt foarte entuziasmat. sper sa fie cum mi-am dorit.

bosshaky 04-03-09 20:43

o turez pana o sa-i sara pistoanele prin blocu motor iar radiatoru sa-l gasesc in portbagaj. supernovele au un avantaj mare la viraje fata de toate daciile, stau mai bine in curba. acartamentul de pe fata e mai mare decat cel de pe fata, adica distanta dintre rotile din fata e mai mare decat cea dintre rotile din spate iar din acest motiv sunt mai stabile in curbe fata de orice 1310, nova, solenza, logan sau sandero. pur si simplu e facuta pt a fi condusa sport. sper sa fie motoru bun pt k maine sa ma intorc cu ea aksa. te tin la curent cu ce poate masina.

Dennis_TL 04-03-09 21:14

la majoritatea masinilor fwd ecartamentul fata este mai mare decat cel spate. si asta nu pentru a fi conduse sport .
creeaza o "amprenta" a masinii pe sol de forma trapezoidala, tarpezul avand baza mare formata de rotile fata.
In viraje, rezultanta fortelor care actioneaza asupra masinii apasa (de fapt e o forta in jos si in lateral spre exterior) puternic pe roata fata dinspre exteriorul curbei. Daca aceasta roata este localizata in varful bazei mari a unui trapez, se obtine un maxim de stabilitate
si solenza si logan au asa ceva .
motorul 1.4 8v 75 este suficient de puternic daca nu exagerezi cu viteza, iti va permite o depasire de la 120 la 140 de exemplu dar mai sus nu decat foarte greu.
ai spus ca vei testa franarea foarte brusca , banuiesc ca vrei sa vezi dc trage stanga dreapta ca altceva nu vad ce ai putea testa, la o franare violenta de la 120km/h masina nu se opreste prea repede... iti va trebui o punte spate cu discuri.
daca pui teava goala din fata pana in spate nu rezolvi nimic decat spargi geamuri pe strada, motorul cu admisie soft si evacuare facute cu cap urca la sub 90cp dar si aici e cu semnul intrebarii. singurul upgrade pe partea de motor cu adevarat sesizabil este engine swap cu cel 1.8 16v sau 1.6 16v de la renault.
bafta la testdrive

bosshaky 04-03-09 21:22

Quote:

Originally Posted by Dennis_TL (Post 2119596)
la majoritatea masinilor fwd ecartamentul fata este mai mare decat cel spate. si asta nu pentru a fi conduse sport .
creeaza o "amprenta" a masinii pe sol de forma trapezoidala, tarpezul avand baza mare formata de rotile fata.
In viraje, rezultanta fortelor care actioneaza asupra masinii apasa (de fapt e o forta in jos si in lateral spre exterior) puternic pe roata fata dinspre exteriorul curbei. Daca aceasta roata este localizata in varful bazei mari a unui trapez, se obtine un maxim de stabilitate
si solenza si logan au asa ceva .
motorul 1.4 8v 75 este suficient de puternic daca nu exagerezi cu viteza, iti va permite o depasire de la 120 la 140 de exemplu dar mai sus nu decat foarte greu.
ai spus ca vei testa franarea foarte brusca , banuiesc ca vrei sa vezi dc trage stanga dreapta ca altceva nu vad ce ai putea testa, la o franare violenta de la 120km/h masina nu se opreste prea repede... iti va trebui o punte spate cu discuri.
daca pui teava goala din fata pana in spate nu rezolvi nimic decat spargi geamuri pe strada, motorul cu admisie soft si evacuare facute cu cap urca la sub 90cp dar si aici e cu semnul intrebarii. singurul upgrade pe partea de motor cu adevarat sesizabil este engine swap cu cel 1.8 16v sau 1.6 16v de la renault.
bafta la testdrive

la supernova diferenta e mai mare decat la toate celelalte dacii deci e mai stabila decat celelalte. maine o sa fac tot felul de manevre sa vad cum se comporta masina, cum raspunde la comenzi, etc. tu ai dreptate la partea cu motoru dar nu sunt dispus sa fac asemenea investitie. sper sa ma ajutati cu toate sfaturile posibile numai sa nu-i schimb motoru. fac la el tot ce merita si are rezultat. sincer cu toate modificarile as vrea sa ajung la aprox 100 hp; se poate?

bosshaky 04-03-09 21:25

Quote:

Originally Posted by raTzaNebunu (Post 2119613)
loganu 1,6 16 cipuit .. nu prea vadd

am o intrabare mai idioata scuze: la astea cu injectie se poate pune turbo? k dak ar merge as castiga cativa cai. zic si eu?!!

Dennis_TL 04-03-09 21:25

loganul 1.6 16v este o masina foarte rapida pe 402m .
ce ai spus tu acolo , jantele te ajuta la un aspect exterior, franele sa te opresti , astea nu iti dau cp sau nm pentru demaraj.
se poate face un flash , la supernova este o varianta mai veche de calculator , se monteaza intai o interfata apoi se face flash. pe hartie se castiga ~10cp
filtrul si evacuarea sunt necesare pentru o masina care are un soft mai agresiv.
prin soft se schimba parametrii cum ar fi avans , afr , injectie si aprindere .

nu vei ajunge un 1.6 16v , este imposibil .

bosshaky 04-03-09 21:27

intrebare pentru toti cunoscatorii: poate supernova sa faca loganu 1,6 16V cipuit? si dak da cu ce modificari? in afara de schimbat motoru:D

Dennis_TL 04-03-09 21:28

da se poate pune turbo dar nu merita investitia si iti trebuiesc cunostinte solide in domeniu .
daca ai bani investeste in alta masina pentru ca ulterior ai posibilitati mult mai mari in privinta tuningului atat pe partea mecanica cat si pe partea estetica.

bosshaky 04-03-09 21:33

:cry:deja nu mai imi vine sa-i mai fac nimik. of, of, of. estimativ la ce pret s-ar duce un turbo + resoftat pt supernova? macar sa stiu asa pt mine. sau macar sa vad dak imi permit sa fac macar una dintre ele. sau macar sa ajung la 100 hp. nish ce sa mai zic astept parerea voastra insotita de niste preturi:cry:

raTzaNebunu 04-03-09 21:33

mai bine iti eu un renault 5 Gt si ai terminat balciu :) si faci si loganu 1.6 16v

bosshaky 04-03-09 21:43

Quote:

Originally Posted by raTzaNebunu (Post 2119720)
mai bine iti eu un renault 5 Gt si ai terminat balciu :) si faci si loganu 1.6 16v

tu ai dreptate dar nu am bani suficienti iar supernova asta e o ocazie rara din cauza pretului. alta nu mai gasesc la pretu asta. de aia insit so fac pe asta. sper sa ma ajutati cumva. ms

Dennis_TL 04-03-09 21:44

ia masina acum daca iti place cum merge etc , peste 1 an 2 o schimbi cu ceva cu mai multi cp . nu poti avea 100cp pe supernova solenza sau logan cu motor 1.4 8v.
acest motor a fost lansat avand la baza ratiuni economice de consum redus pret etc nu este de fuga in nici un caz.

raTzaNebunu 04-03-09 21:46

ia masina acum daca iti place cum merge etc , peste 1 an 2 o schimbi cu ceva cu mai multi cp . nu poti avea 100cp pe supernova solenza sau logan cu motor 1.4 8v.
acest motor a fost lansat avand la baza ratiuni economice de consum redus pret etc nu este de fuga in nici un caz.

Adevarat !

bosshaky 04-03-09 21:46

Quote:

Originally Posted by Dennis_TL (Post 2119764)

bun am inteles. dar cati cai pot avea cel mai mult cu supernova cu toate modificarile kre le pot face?

Dennis_TL 04-03-09 21:54

cu modificarile pe care le poti face.. banuiesc ca vrei sa mergi zi de zi deci :
1) un filtru sport K&N
2) serpisori
3) catalizator sport high flow
4) teava inox , fara intermediara
5) finala sport
6) soft la racingnick , dimsport etc unde vrei tu
7) bun , masina trage mai bine acum decat majoritatea supernovelor din trafic, te dai cu logan 1.4 si il faci , te mai intreci cu un logan 1.6 si daca ai noroc sa fie ala sofer prost il faci si pe ala
8) tragi linie si ajungi pe la vreo 1000 euro investiti + tva ....
9) vine unu cu un polo cumparat cu 1500 euro si te face fara drept de replica ... exemplu asta mi-a venit acum pur si simplu.
10) cumpara masina , tine-o pe linia de plutire fara rugina , schimba consumabile la timp , ai grija de ea si la momentul potrivit iti cumperi ceva pur-sange.

p.s. sporul la aspirate prin resoftare este de ~ 10% in conditiile unui motor fara pierderi de compresie etc

bosshaky 04-03-09 22:01

Quote:

Originally Posted by Dennis_TL (Post 2119813)
cu modificarile pe care le poti face.. banuiesc ca vrei sa mergi zi de zi deci :
1) un filtru sport K&N
2) serpisori
3) catalizator sport high flow
4) teava inox , fara intermediara
5) finala sport
6) soft la racingnick , dimsport etc unde vrei tu
7) bun , masina trage mai bine acum decat majoritatea supernovelor din trafic, te dai cu logan 1.4 si il faci , te mai intreci cu un logan 1.6 si daca ai noroc sa fie ala sofer prost il faci si pe ala
8) tragi linie si ajungi pe la vreo 1000 euro investiti + tva ....
9) vine unu cu un polo cumparat cu 1500 euro si te face fara drept de replica ... exemplu asta mi-a venit acum pur si simplu.
10) cumpara masina , tine-o pe linia de plutire fara rugina , schimba consumabile la timp , ai grija de ea si la momentul potrivit iti cumperi ceva pur-sange.

p.s. sporul la aspirate prin resoftare este de ~ 10% in conditiile unui motor fara pierderi de compresie etc

1200 eur doar k sa fac amaratu de logan de 1,4 nu se merita deloc pe bune mai bine ii fac cateva modificari mai ieftine si gata nu se merita atata investitie. eventual ma ocup de exterior putin la interior si gata. ma gandeam k pot sa scot ceva din ea dar se pare k e in zadar. asta e Dumnezeu cu mila. ms

Calin_UKU 04-03-09 22:21

Daca vrei sa iti faci o idee despre ce se poate face la o supernova gasesti aici detalii
https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia/27784-puternica-dacie-supernova-romania.html

Relu_GTT 04-03-09 22:22

Care e pretu la supernova de care zici ca vrei sa o iei ?

bosshaky 04-03-09 22:26

Quote:

Originally Posted by Relu_GTT (Post 2119920)
Care e pretu la supernova de care zici ca vrei sa o iei ?

3000 ron si nu arata rau oricum e un favor facut de cineva e mai complicat. dar oricum io zic k e superbine la pret e din 2002.

Relu_GTT 04-03-09 22:31

Km cati are? are rugina?

bosshaky 04-03-09 22:34

imi pare rau poze maine knd ma duc sa o testez. vreo 50.000 km nu are rugina nici vopseaua sarita. e in stare bune de aia ma atrage. si speram sa scot o mica fiara din ea. dar din pacate nu se poate. asta e.

Relu_GTT 04-03-09 22:38

Motorul asta de Reno trage destul de bine pe o supernova ca e si destul de usoara, daca ii faci un chip tuning o sa fie si mai bine

bosshaky 04-03-09 22:44

uite dupa ce termin cu actele fac poze si voi imi spuneti parerile voastre doar legat de tuning motor, deocamdata asta iar apoi mai vedem. poate dak is finante umblam si la caroserie, poate4 eventual o vopsea noua etc. dar v-am zis dak imi convine cum merge o sa ma axez pe modificarea motorului k pana la urma asta e sufletu' masinii. degeaba ai o masina supermisto su spoilere praguri, bari, eleron, stopuri, faruri, vopsea noua daca ea nu treage si e puturoasa si te face oricine cu vreo coaja mai bine intretinuta la motor decat a ta: parerea mea.:D

bosshaky 04-03-09 22:55

:lol:vai de discu de ambreiaj si de cutia de viteze ce o-r sa pateasca cu mine o-r sa-si doreasca sa nu fi iesit vreodata din fabrica. singurul lor moment de respiro o sa fie knd o sa-i duc pe ai mei la tara k atunci o las usor. oricum o sa-i fortez limitele. probabil o sa crape ceva. asta e. Dar prima grija dupa ce o iau sa-i schimb toate consumabilele: placute de frana, lichid de frana, antigel, ulei + metabond sau duralube, busci, etrieri spate, poate si cauciucuri vedem in functie de finante. oricum o sa va tin la curent cu poze.:D

Relu_GTT 05-03-09 10:46

Ai luat supernova aia pana la urma?

bosshaky 05-03-09 10:55

astept sa ma contacteze proprietaru in cursul zilei de azi pentru un test-drive si eventual sa facem actele. daca o iau va tin la curent si o sa poztez niste poze.

bosshaky 05-03-09 11:52

vesti proaste baieti. test-drive-ul are de asteptat pana sambata. m-a sunat proprietaru si el plecat la brasov si mi-a spus k vine maine seara. imi pare rau k v-am facut sa asteptati atata.:sad: sper ca asteptarea sa merite, adica masina sa fie intocmai cum a spus proprietaru. Dumnezeu cu mila.

All times are GMT +2. The time now is 05:56.

- Copyright 2026 4Tuning