![]() |
toba sport pe diesel?
Salutare. Am un astra g de 1.7cdti si cu toate ca stiu ca nu prea sunt masini diesel cu toba sport m-ar interesa sa ii pun una. Ma gandeam sa imi iau ceva de inox cu diametrul cat mai mare. Ce parere aveti? Se poate obtine un sunet bun sau sunt basme?
|
Re: toba sport pe diesel?
Se poate pune dar aici tine de motor, cat este de silentios, trebue o toba de calitate , de preferat cu filtru de sunet(killer de decibeli) care se poate monta sau da jos dupa preferinta , si o sa se auda frumos.
|
eu am o bora diesel 1.9 si de unde iau asa ceva k sa se auda sport dar si tare frumos?
|
:shock:eu am o bora1.9 tdi si de unde iau assa ceva pentru sunet mai sport si mai frumos
|
diselurile arunca frm negru pe spate! de ce credeti ca aveti tevile in jos indreptate?! sa nu aruncat in ala din spate fumul cand calcati aceleratia!
|
:sadblinkysi?
nu pot sa-mi pun o taba sport? innebunesc dak nu |
daca tie iti place sa il afumi pe ala din spate si sa ii arunci totul pe masina treaba ta!
oricum sincer nu stiu cat o sa se auda de tare! |
De auzit se aude destul de bine, dovada fiind Seatul Leon al lui Ceky, care ppe langa faptul ca fuge de rupe pentru un diesel se aude si super frumos.
Dovada: poze https://www.4tuning.ro/gal/thumbnails.php?album=96 mai multe detalii https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning/14087-seat-leon-tdi-facut-ceky.html |
si pe un motor de 1.7 cdti ce se recomanda?
|
Depinde de gust si preferinte. De preferat borla,Remus sau Sebring, si tobe care nu au iesirea o gura larga si mare in stil japonez, ci tzevi duble sau una si mai ingusta. asta e pt fum
|
Quote:
|
ma da rautaciosi mai sunteti fratilor, daca omul vrea sa-si puna care e problema voastra...?!
ullise..sunt tobe speciale sport pt. diesel cu niste filtre sintetice pentru estomparea degajarii de "fum"...problema sta in felul urmator: trebuie sa modifici ceva mai mult decat toba finala, mare parte a traseului de evacuare trebuie "tunat" ca sa ajungi la un zgomot placut fara sa ai un horn de soba sub masina... daca vrei cu adevarat, se poate...bani sa fie, bafta tie |
Quote:
|
Nu toate masinile diesel "dau cu fum" ,masinile noi diesel au toate tevile de esapament ca si cele pe benzina (paralel cu soseaua) .Nici masina mea nu da cu fum orice i-as face . Se pot monta tobe sport pe diesel dar efectul nu va fi ca la benzinare ....
|
https://www.youtube.com/watch?v=EgQwk...eature=related
https://www.youtube.com/watch?v=nTQ8_...eature=related https://www.youtube.com/watch?v=3CNvy...eature=related https://www.youtube.com/watch?v=twZI3...eature=related daca dati o simpla cautare mai gasiti mostre de "sound". oricum, dieselul nu va suna niciodata ca benzinarul. nu e nici o problema sa pui finala sport pe diesel insa nu sunt multi care au facut asta. acest upgrade se face de obicei dupa modificari serioase ale performantelor motorului care necesita si o adaptare a evacuarii. asa ca daca vrei iti pui daca nu, nu. sunetul va fi ceva de genul de mai sus. daca iti place e ok. oricum e ceva diferit si cu siguranta se va uita lumea dupa masina. succes! |
Salutare! Eu am un fiat cu motor de 1.7D si acuma se aude destul de ok:twisted:
am schimbat tot esapamentul cu teava mai groasa (5.5), intermediara mai scurta decat ala stock, si fara finala ( adica doar tipsu). Se aude destul de tare. Acuma este o diferenta de la diesel la turbo diesel. La turbo, turbina va absoarbe muult din zgomot, si se va auzi mai mult un shureiat..si daca ai turbina cu geo. variabila, se auzi suuper misto chiar si fara intermediara! Am sa revin cu un filmulet. |
Quote:
|
nu am diesel particle filter da tot imi pun
|
1 Attachment(s)
finala de la fordu meu...sebring de pe un benzinar!!! eu zic ca se aude bine :D iar cu fumu asta este :D:D
|
da...dar ... un exemplu bun de diesel este leon turbo diesel .. au un sunet frumos... si.. nu scoate fun.. normal..cu multe modificari
|
Se aude bine si pe diesel toba...;).Am vazut si un Seat Leon cu toba si se aude frumos...:D,asa m-am comvins ca merge toba sport si pe dieseluri:)
|
1 Attachment(s)
Si pe langa sunet, la diesel ajuta si traseul evacuarii(inclusiv downpipe, o evacuarea facuta bine plus un soft bun isi face imediat simtita prezenta).Din proprie experienta am lucrat la un golf 5 2.0 evacuarea de la catalizator in spate fara nici o finala si iesire dubla stanga dreapta si se aude foarte frumos (si turbina si catalizatorul atenueaza zgomotele), unde mai punem ca si masina trage mai bine(cel putin cu asta se mandreste proprietarul)
|
Principalul castig la un diesel turbo prin decat si marirea traseului evacuarii este scaderea EGT-ului si scaderea turbo lag-ului,deci un raspuns mai prompt al turbinei la rpm mai mici;pe urma motorul respira ceva mai bine,dar nu va asteptati la cresteri impresionante de putere,vreo 2-3cp;pe urma este sunetul,chestie de gusturi,unora le place,altora nu.Cam asta e tot ce se obtine in plan pozitiv;ca si negativ,la motoarele obosite,chipuite prost sau cu avans incorect se va vedea mai bine fumul care il scoate motorul.Pt cei care au chipuri agresive sau(si tuning motor hardware) chiar e recomandat sa se faca decat si marirea evacuarii pt a proteja turbina mai bine.Btw,prin scoaterea catalizatorului nu va faceti griji ca nu treceti itp-ul pt ca la diesel nu se masoara noxele,ci opacitatea fumului.
|
Am un passat 2.0TDI 140cp pot sa pun doar toba finala ? fara alte modificari ? fum nu prea scoate ... doar cand ii dau talpa rau de tot.
|
ca sa obti un sunet placut la o masina disele ... trebui sa ii pui o toba cerc cu diametrul de 63' pentru prelucrarea sunetului ...Daca doresti poti veni la noi la service situat in comuna voluntari... si ne poti contacta la nr de tel 0723321216
|
poti pune toba sport pe diesel, si se va auzii mai bine, insa nu se va auzii niciodata ca la o benzinara, si asta din doua cauze: motorul (care trancane in draci) si presiunea aerului pe evacuare, care la diesel este mult mai scazuta.
per total merita sa`ti pui daca tu vrei insa sa nu te astepti sa se auda ca la benzina pentru ca nu prea ai sanse |
Azi mi-am spart catalizatorul,dar inca nu l-am montat;revin cu impresii dupa montaj cum se aude cu evacuare si toba finala stock,dar decat.
|
Am un Golf 5 de 1,9 tdi si vreau sa pun fusta de pe bara spate de R32 cu evacuarea pe mijloc. Intrebarea este acum daca dau jos de tot toba finala si de la intermediara sa pun teava pe 2 ramificatii un pic mai groasa si cu tipsuri in cap oare o sa fie mult prea zgomotoasa?
Alta varianta ar mai fi sa modific toba finala, mai exact sa astup cele 2 tevi care ies pe lateral la nivelul tobei si sa ma intep cu 2 tevi mai grosute si cu tips in cap pe mijlocul evacuarii, asta ar fi varianta cea mai ieftina si mai putin zgomotoasa. Ce parere aveti si cam la ce costuri sa ma astept de la fiecare varianta. |
eu zic ca ar trebui sa vi la service sa facem o constatere ... si iti putem da si un pret mai concret ... daca vrei iti putem face o programare sapt care vine daca esti interesat sau intr-una din zile in care vrei u ... pt mai multe detalii te asteptam la service Pilot Power Tuning Bucuresti Sos.Stefanesti 83-85 comuna Voluntari
|
1 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Am atasat o poza cu iesire stanga dreapta,ca idee, tot pe golf 5 si se poate face si R32 Style. Succes |
daca doresti sa vezi mai multe esapamente facut la serviceul nostru te rog sa vizitezi site-ul nostru www.pilotauto.ro
|
Quote:
|
salut am un fiat stilo jtd 1.9 merita sa pun o toba sport?o parere?
|
salutare.am luat o toba finala sport CARUB din inox,lam pus pe un BMW 316 benzina....suna infundatd nu are sunet grav... c trebuie sa modific???? sai tai din mijloc catalizatoru sa fie o teava directa????
|
Salut! Am o laguna II motor 2.2 dci, ce toba sport mi-ati recomanda ?
|
Cele mai bune tobe sport pe diesel, sunt cele care nu exista, adica deloc, teava goala.
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:36. |
- Copyright 2026 4Tuning