![]() |
Tuning vizual (interior/exterior/muzica) vs. performanta
Citind un thread azi mi -am adus aminte de discutii intre pasionatii de tuning.
Ca tot santem pe 4tuning sa vorbim despre tuning.. Unii apreciaza mai mult aspectul masinii: spoilere,eleroane ,prize de aer , interior -muzica e.t.c. Pentru altii totul se rezuma la performanta : turbine , compresoare , resoftari, suspensii ,e.t.c. Bineinteles exista un numitor comun pentru ambele variante dar nu intodeauna se impaca bine cele doua optiuni. Ce preferati? |
Re: Tuning vizual(interior-exterior-muzica) vs performanta
as prefera sa fie combinate, desigur, dar la stilul meu de mers, nu imi place sa ii dau prea des si adevarul este ca nici nu sunt soferul lui peste, prefer aspectul interior exterior, confortabil si interesant la interior, frumos si elegant la exterior (desigur, toate intr-un fel sportiv, nu eleganta clasica) 8)
|
Re: Tuning vizual(interior-exterior-muzica) vs performanta
sincer,masina stock cu performante,eu sincer mai degraba as baga 5000 de euro in motor decat 5000 de euro in aspectul interior exterior sau muzica,o gramada de dacii sau nu neaparat,se destrama toate,deabia se tarasc pe drumurile din romania si au muzica de mii de euro
|
Re: Tuning vizual (interior/exterior/muzica) vs. performanta
Quote:
|
Quote:
|
Styling, interior/exterior, si bineinteles, MUZICA! :)
merge si un pic de tuning (toba, filtru de aer, chip) |
Combinate clar! Cel mai bine sa ai de toate pe masina :)
|
Depinde cum e pusa problema. Daca as avea un 350Z as alege sa modific exteriorul pentru ca e o masina noua destul de puternica. Daca as avea un e36 probabil ca "mi-as baga putin nasul" si la motor.
|
Am votat combinate .. pentru ca desi in mare parte prefer performanta, nici aspectul exterior/interior nu este de neglijat. Nu imi place un styling exagerat.. ceva finut si de efect.
In legatura cu muzica.. eu unul nu mi-as ingreuna masina cu tub de bass/sisteme,etc . |
clar performanta.
cu tuningul exterior e cam complicat in minunata noastra tara (multumim bordurilor si gropilor care ne fac praf masinile). iar cand ma refer la tuning extern nu ma refer la kit-uri din targ, ci la kit-uri adevarate, ce costa enorm. tuningul interior nu il apreciez mai deloc. singurul element de tuning pe care l-as monta in interior ar fi niste ceasuri. ar mai fi si scaune sport, dar intra deja la performanta. de ce performanta: pentru ca imi plac suspensiile tari, imi plac masiniile cu raspuns bun la acceleratie si directie, nu ma pasioneaza puterea mare cat ma intereseaza ca masina sa fie "vie", sa poti sa simti ca esti una cu ea cand o conduci. de-aia nu imi plac "balenele" strazilor, si sunt innebunit dupa masini mici sau compacte |
performanta a mai privit un vot de la mine
|
Quote:
P.S.: acum m-am uitat şi pe poll, 49 de votanţi din care doar 10-15% au fost în stare să îşi susţină punctul de vedere, să facă cel mai simplu lucru din lume, adică să zică de ce cred ei că cerul e albastru sau apa e udă.... incredibil... |
pe primul loc ar fi performantele. pentru ca practic de la asta a inceput tuningul. unii vroiau ca masinile lor sa fie mai rapide ca ale altora. si e mai interesant sa umbli la motor, o toba, suspensii si alte chestii asemanatoare.
apoi normal ca si umpic de styling la masina nu ar strica. totusi sa nu fie chiar comuna. sa aiba particularitatile ei. imi place si muzica dar nu ma omor sa am nu stiu cati wati in masina ca oricum la un drum mai lung nu asculti muzica la maxim (cel putin eu nu ca imi bubuie capu` si dupa o vreme ma deranjeaza la condus) |
Quote:
|
Performanta in primul rand, ceea ce include si manevrabilitatea (sunt zeci care intreaba ce se poate face la un motor de 1.2-1.4 litri ca sa mai castige cativa caluti; n-am vazut pe nimeni sa intrebe despre suspensii, nici adminul n-a facut vreo sectiune despre asa ceva) dar si usurinta in conducere, capacitatea de a raspunde perfect la comenzi, si confortul la drum intins, pe care multi il uita sau ignora fiindca ei se dau cu E36le sau Calibra numai prin cartier :)
~Nautilus |
am ales si votat performanta,pentru mine e cel mai important lucru....
|
Quote:
|
asta depinde de ce masina ai. daca ai una mai veche nu asa performanta normala ca incepi cu asta. daca ai un m3 sa spunem poti sa ii faci doar un tuning exterior(daca esti nebun ii daci si la motor). dar niciodata nu strica cativa caluti in plus asa ca am votat pt performanta.
|
un tuning exterior nu prea exagerat, interior putzin modificat , muzica si performanta bineînțeles. din fiecare :D
|
votat performanta pentru ca mi se pare mult mai tare sa ai o masina care arat stock si merge ca vantul:P decat una cu spoilere, muzica sau mai stiu eu ce si cu motor de 1.3.
din punctul meu de vedere stylingul a aparut din dorinta de a face masinile de curse mai aerodinamice, deci masini performante nu orice trompeta. pentru exterior mi se pare destul o folie pe geamuri si jante mai mari. nu spun ca nu arata bine un kit sau un eleron finut sau o capota mai speciala dar eu prima data m-as gandi la tuning. ps: stiu pe cineva care avea o honda care arata criminal la exterior, dar avea motor de 1.3 75-80 cp(nu stiu exact) si asta mi s-a parut cam aiurea. |
Am optat pentru optiunea "combinate", dat fiind faptul ca in primul si in primul rand conteaza aspectul exterior, astfel incat notiunea de tuning a aparut din dorinta de unicitate a masinii. Singura parte negativa a "stylingului" este ca risti sa ramai cu te miri ce intr-o groapa de pe o strada fantoma. Interiorul, dupa parerea mea este punctul forte al masinii pentru ca daca te simti bine in masina si iti face placere sa conduci, nu neaparat sa conduci ca nebunu ca tu esti mare si tare si apesi acceleratia ca bizonul, ci condus relaxat la o ora de varf in oras, atunci te afli automat intr-o stare de buna si esti binedispus cand te dai jos din masina, deci merita sa iti pui un scaun in care stai ca in pat, sa iti pui putina multimedia in masina, si putina muzica, putin pentru ca nu sunt un fan al muzicii date "blana".
Performanta nu o intalnesti chiar la fiecare masina "tunata", pentru ca in Romania (din cate am observat eu) ce zboara se si mananca, deci cum arata masina asa si merge. Pentru cei carora intradevar asfaltul este viata lor, conteaza in primul rand performanta si apoi aspectul masini. |
Am votat combinatie.
Prefer masina cu aspect standard care te lasa prost la semafor. Plus ca placandumi condusul petrec foarte mult timp in masina deci un scaun ceva mai comod o tetiera reglabila si niste luminite (nu se vede scrumiera noapte) + muzica sa nu te plictisesti e tot ce ii trebuie la o masina regards |
am votat "combinatie" desi eu am inceput cu styling si cu timide imbunatatiri tehnice iar la capitolul muzica la fel
ce conteaza cel mai mult este "personalizarea" masinii - scopul nu e sa atrag priviri sau sa provoc in trafic ci sa simt acea legatura cu masina - sa ma defineasca pe mine stiu ca sint foarte multi cei care considera stylingul ruda saraca a tuningului - adica a performatelor tehnice dar un bodykit bine ales contribuie si el la performante - aerodinamicitate si flux de aer pt motor, frine, o suspensie buna contribuie si la tinuta de drum si la aspect ( aici nu iau in calcul problemele legate de starea drumurilor) e usor sa dai retete despre etapele care ar trebui sa le parcurga o masina modificata dar pina la urma fiecare incepe cu ce ii e mai usor bineinteles ca visez si eu la cresterea performantelor motorului si daca o sa reusesc sa particip la concursuri de viteza o sa o fac pentru a ma invinge "pe mine" nu pentru a demonstra ca sint mai grozava decit altii am incepul cu styling pentru ca asta stiu sa fac si pentru ca e firesc ca inainte de a incepe ceva sa stapinesti domeniul respectiv - la motor inca mai am de invatat - si decit sa dau cuiva sa faca modificarile si eu sa nu inteleg nimic prefer sa mai astept cei care prefera muzica se pricep la muzica - cei ce prefera performantele au avut ocazia sa invete ce inseamna, cei care prefera stylingul au simt estetic, dar pina la urma chiar daca sintem diferiti ne uneste pasiunea pentru masini |
Tuningul exterior vs tuningul performanta este cam ca un caniche vs un pitbull. Desigur, sa fie pitbullul curat,cu pedigree, sa nu fie scris cu markerul pe el, ofcorz prefer pitbull oricand :D
|
votez performantza.
poate as vota toate 3 dar raman la performantza..la volan simnt placere mai mare knd depasesc si am cu ce sa demarez decat sa ascult muzica la blana ca taranii |
cum spunea si Nautilus nu poti sa obti cine stie ce de la un 1.4 sau cine stie ce motor de capacitate mica asa ca performanta e moarta da macar sa arate bine si sa se auda bine cum spune si melodia lu bug-40km poti sa mergi cu 40 da sa ai muzica tare si aspect pt ca pt mine aste conteaza prima oara.
|
Votat combinate.
Ganditi-va totusi ca nu mergeti cu masina doar pe circuit pentru a avea nevoie numai de performanta. Atata vreme cat conducem masinile pe drum cred ca ar trebui sa ne simtim cat mai confortabil in ele. Nu sunt adeptul modificarilor vizuale sau in materie de muzica extreme. |
Mam uitat la multe emisiuni despre masini si deastea... Cand am vazut ce caroserii aveau am zis ce-i cu prafu asta de masina:)) dar cand te urci in ea si calci pedala atunci iti dai seama de tuningul adevarat .. bine nu pot sa zic ca numi place sa fie ceva tunat si la aspect dar totusi depinde mai mult de performanta de cp....etc. ;)
|
Am inceput cu performanta mai putin ma durut de aspect!
|
aspectul trebuie sa fie frumos din fabrica , daca nu n-are rost sa dai bani pe masina , modificarile la mecanica strica fiabilitatea si muzica in exxces creaza probleme cu structura masinii sau piese mici . maxim as pune roti faine la masina .
|
Am votat combinate,că aşa mi-ar plăcea să am masina:D....Daaar,dacă aş avea o anumită sumă de bani,şi o maşină stock,as incepe cu performanţele,alea sunt mai importante.Şi pe la mine prin Cluj văd o grămadă de maşini tunate la exterior,dar la motor nimic.....si eu zic că e destul de chici,să arate de parcă acum îşi i-a zborul,dar când te urci la volan şi o calci,să simţi puterea celor 60CP:lol:.Mă rog,asta e părerea mea.
|
MUZICA, Bass sa sara capota :X, nu-mi plac masinile incarcate cu spoilere mari eleroane etc, imi par SF-uri,
garda la sol mai mica, jante (mie imi plac alea cu bordura), folii, un mare tub de bass , mie imi place mult si sunetul de bov :X si cam atat cred ca-i destul :rolleyes2 |
eu as alege combinatie intre performanta si tuning vizual(body kit,jante,capota)
una e sa ai o masina puternica,dar stock la exterior,si alta e sa ai o masina puternica,dar si un pic aranjata la exterior:-) Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
votat performanta.. de ce? pentru simplu fapt ca nu vad rostul unui tuning exterior doar asa sa fie, daca il faci, il faci cand deja masina ta are nevoie de o aerodinamica mai buna cand ai deja 3-4-500 hp.
asa deci, daca as avea un buget limitat, i-as baga pe toti in performanta, pentru ca parerea mea e ca asta simti cand conduci, motorul, sunetul, directia etc. |
cu siguranta Performanta:shock: sai speri pe toti cand apesi pedala 8)
|
Quote:
Şi te mai rog ceva: puţină atenţie la scris: "sai speri" sună mai bine daca scrii "sa-i sperii". |
Performanta pentru ca daca as face un race cu cineva as vrea sa nu se vada cai modificata masina pe dinafara dar la motor sa fie super. As pune un T-88 turbo pe masina mea care sa mearga la 8PSI si miar fi de ajuns cu transmisia modificata.
|
parerea mea este ca solutia cea mai buna ar fi comabinatia,sa arate cat de cat ok,nu exagerat dar sa ai si ceva putere (nu ca mine 54 de cai :P).mi se pare banal sa vezi o rapciuga de masina plina de rugina si o culoare care e vai de mama ei,o bara prinsa cu sarma si mai stiu eu ce iar performantele motorului sa fie foarte mari.parerea mea
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:59. |
- Copyright 2026 4Tuning