Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Bmw (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw.html)
-   -   > Sfaturi pentru cineva care vrea E30 < (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw/106517-sfaturi-vrea-e30.html)

BMWfun 28-01-09 00:56

> Sfaturi pentru cineva care vrea E30 <

Salutare ursilor ...
Urmeaza sa achizitionez un URS..... si spre rusinea mea nu stiu mai nimic despre aceasta masina .... am un e46 din 2004 care in curand o sa faca picioare , adica o vand si vreau ceva fun :D de la viitoarea masina deasta am ales si e30 , i love this car .....

Pe scurt sa va zic cam ce as vrea....
- sa arate bine
- sa pot da si cerculete cu ea
- sa pot sa si alerg cu ea
- stabilitate (avand in vedere ca sunt obisnuit cu dsc 2`ul o sa am nevoie sa stea pe sosea)

Acum ce imi recomandati , un motor de 2.3 2.5 este ok ?
Care este diferenta intr un motor de 2.3 si 2.5 ?
Ce imi trebuie mai exact la ea sa o fac pentru ceea ce am spus mai sus?
Am auzit destule chestii legate de turbo .... vreau si eu sa stiu ca idee daca ma pot apropia de un turbo pt motoarele de 2.3 sau 2.5 si cam la ce pret m-ar duce sa stiu daca imi vad de treaba mea sau raman focus pe idee...
Suspensia ...ce aveti sau ce ati vrea sa va puneti pe un urs....?

Imi cer scuze si recunosc ca sunt NOOB in ale mecanicii dar sper sa se gaseasca cineva sa ma incurajeze pentru proiectul ce vreau sa il incep

Si inca ceva ? Merita sa ma apuc de o masina de la 0 sau sa o iau gata facuta (alergata)? eu as merge pe o masina cheala si sa o fac eu ..... dar nu am idee la ce costuri m-ar duce .... so astept propunerile voastre ,

Daca cineva a inceput un proiect si a facut anumite operatii imi poate da si mesaj daca este o problema in a scrie pe topic sumele de bani sau altceva

Sper inca o data ca nu v-am deranjat si va multumesc frumos!
O seara frumoasa!

ps: imi cer scuze ca am creat un nou topic aici dar am tot cautat si nu am gasit unde sa il postez!

Cipilica 28-01-09 07:52

Re: E30 - Nevoie de pareri...

" Salutare ursilor ... "
Sa ma duc sa-mi intreb ursul sa vedem ce zice:D.
Sunt destule topicuri de unde te poti inspira si invata. Cauta in toata sectiunea BMW si si gasesti tot ce ai nevoie. Bafta.

Skillzu 28-01-09 07:53

Re: > Sfaturi pentru cineva care vrea E30 <

Hai ursarilor e greu sa ziceti 2 vorbe din ce ati experimentat pana acum? :D

BMWfun 28-01-09 14:13

@Ciupilica ti se pare ca nu am cercetat forumul destul? am citit si am recitit si am recitit de 2 saptamani tot citesc ... altfel este sfatul cuiva care a nceput un proiect de la 0 si altfe e sa ne dam cu parerea asa pur si simplu ... Hai sa nu fim ironici si sa incercam sa ne ajutam , Comunitate = prietenie ;)

BMWfun 28-01-09 14:24

@Skillzu Multumesc frumos pentru tot cum am mai zis mare om mare caracter si vb ta este vorba de respect...nu dai...nu ai!

Cipilica 28-01-09 16:25

Quote:

Originally Posted by BMWfun (Post 2017697)
@Ciupilica ti se pare ca nu am cercetat forumul destul? am citit si am recitit si am recitit de 2 saptamani tot citesc ... altfel este sfatul cuiva care a nceput un proiect de la 0 si altfe e sa ne dam cu parerea asa pur si simplu ... Hai sa nu fim ironici si sa incercam sa ne ajutam , Comunitate = prietenie ;)

In primul rand nu e Ciupilica ci simplu Cipilica, nu e chiar greu de citit.
In al doilea rand de unde vrei sa stiu eu cat ai citit tu cand ai doar 3 postari iar intrebarile tale se regasesc pe topicuri asa cum am mai spus.
Si acum sa le luam pe rand:
- sa arate bine = asta inseamna un pret mai mare la achizitie si nu stii ce hube ascunde (sau nu), aici ma refer la unul tunat deja; sau il faci cum iti place daca il faci tu.
- sa pot da si cerculete cu ea = o sa poti da, in special motor de la 2000cc in sus, dar zici ca ai vrea un 2.3 sau 2.5 deci nu e problema. si sa iti pui blocant in cazul in care nu are.
- sa pot sa si alerg cu ea = motor mai mare =putere mai mare si il mai poti urca
- stabilitate (avand in vedere ca sunt obisnuit cu dsc 2`ul o sa am nevoie sa stea pe sosea) = ursul nu are nici o astfel de 'inginerie', tot ce poti face e sa pui o suspensie completa, eu am fost multumit de "KW" iar daca ai bani de una reglabila ar fi si mai bine. si schimbate bucsile cu unele din poliuretan. si bineanteles jante mai late.

Care este diferenta intr un motor de 2.3 si 2.5 ? = eu as merge pe 2.5 12v sau chiar 2.5 24v (de pisic); 2.3 e jetronic si sunt mai putine, deci o sa gasesti piese mai greu (sh) 2.5 e motronic si gasesti si destule iar diferenta de cp 150 fata de 170. (sau 192-193 de e36)

Am auzit destule chestii legate de turbo .... vreau si eu sa stiu ca idee daca ma pot apropia de un turbo pt motoarele de 2.3 sau 2.5 si cam la ce pret m-ar duce sa stiu daca imi vad de treaba mea sau raman focus pe idee... = nu mai stiu exact dar parca pe la 3500 euri ar duce la cheie. gasesti mai multi care pot sa-ti monteze, daca vrei te pot indruma catre cineva, imi spui si iti dau pm.

Suspensia ...ce aveti sau ce ati vrea sa va puneti pe un urs....? = am avut kw si am fost multumit, acum am apex si e ok. depinde si de pretul de achizitie

Si inca ceva ? Merita sa ma apuc de o masina de la 0 sau sa o iau gata facuta (alergata)? eu as merge pe o masina cheala si sa o fac eu ..... dar nu am idee la ce costuri m-ar duce .... so astept propunerile voastre = daca o faci tu o sa te duca mai mult dar stii tot ce are si ce bagi in ea, asa una facuta nu stii ce surprize iti pot apare, dar poti iesi mai ieftin. eu personal as lua-o de la 0.

Bafta! si sa ne prezinti si noua ursul, cand il vei achizitiona.
Modul meu ironic (cum zici tu) era legat de prima ta propozitie: salutare URSILOR;)

EvLSant0S 28-01-09 17:00

Salut, daca vrei sa vezi cum e s-o iei de la 0 , uite-te pe topicu meu,am luat-o eu de la 0 ..
nu-mi pare rau , a fost si in continuare e o aventura frumoasa..

iti recomand asa..

ia-ti ceva la bani putini ..
dezbraca-l sa vezi ce bune are, vopseste-l cum vrei tu , pune-i suspensie joasa ptr control si stabilitate ce ziceai tu ca vrei , dsc n-o sa vezi/ai dsc`u o sa fie in mainile tale... daca stii s-o redresezi si etc..
ia-ti un 2.5 12v cu autoblocant neaaparat daca vrei sa dai cercuri linistit and so on ..
si cam astea ar fi ..
jante 9j+suspensie joasa rau+mtech2+2.5 12v (cu posibilitatea de a il face turbo dup`aia daca vrei) omologabil lejer si tot asa..

pe scurt jante 9j+suspensie joasa rau+mtech2+2.5 12v
dar vezi c-o sa te duca mult :)
o sa coste,si o sa dureze, iti recomand cu sinceritate o a doua masina .. :)

BMWfun 28-01-09 22:28

Quote:

Originally Posted by Cipilica (Post 2018101)
In primul rand nu e Ciupilica ci simplu Cipilica, nu e chiar greu de citit.
In al doilea rand de unde vrei sa stiu eu cat ai citit tu cand ai doar 3 postari iar intrebarile tale se regasesc pe topicuri asa cum am mai spus.
Si acum sa le luam pe rand:
- sa arate bine = asta inseamna un pret mai mare la achizitie si nu stii ce hube ascunde (sau nu), aici ma refer la unul tunat deja; sau il faci cum iti place daca il faci tu.
- sa pot da si cerculete cu ea = o sa poti da, in special motor de la 2000cc in sus, dar zici ca ai vrea un 2.3 sau 2.5 deci nu e problema. si sa iti pui blocant in cazul in care nu are.
- sa pot sa si alerg cu ea = motor mai mare =putere mai mare si il mai poti urca
- stabilitate (avand in vedere ca sunt obisnuit cu dsc 2`ul o sa am nevoie sa stea pe sosea) = ursul nu are nici o astfel de 'inginerie', tot ce poti face e sa pui o suspensie completa, eu am fost multumit de "KW" iar daca ai bani de una reglabila ar fi si mai bine. si schimbate bucsile cu unele din poliuretan. si bineanteles jante mai late.

Care este diferenta intr un motor de 2.3 si 2.5 ? = eu as merge pe 2.5 12v sau chiar 2.5 24v (de pisic); 2.3 e jetronic si sunt mai putine, deci o sa gasesti piese mai greu (sh) 2.5 e motronic si gasesti si destule iar diferenta de cp 150 fata de 170. (sau 192-193 de e36)

Am auzit destule chestii legate de turbo .... vreau si eu sa stiu ca idee daca ma pot apropia de un turbo pt motoarele de 2.3 sau 2.5 si cam la ce pret m-ar duce sa stiu daca imi vad de treaba mea sau raman focus pe idee... = nu mai stiu exact dar parca pe la 3500 euri ar duce la cheie. gasesti mai multi care pot sa-ti monteze, daca vrei te pot indruma catre cineva, imi spui si iti dau pm.

Suspensia ...ce aveti sau ce ati vrea sa va puneti pe un urs....? = am avut kw si am fost multumit, acum am apex si e ok. depinde si de pretul de achizitie

Si inca ceva ? Merita sa ma apuc de o masina de la 0 sau sa o iau gata facuta (alergata)? eu as merge pe o masina cheala si sa o fac eu ..... dar nu am idee la ce costuri m-ar duce .... so astept propunerile voastre = daca o faci tu o sa te duca mai mult dar stii tot ce are si ce bagi in ea, asa una facuta nu stii ce surprize iti pot apare, dar poti iesi mai ieftin. eu personal as lua-o de la 0.

Bafta! si sa ne prezinti si noua ursul, cand il vei achizitiona.
Modul meu ironic (cum zici tu) era legat de prima ta propozitie: salutare URSILOR;)

Scuze ca ti-am pocit numele :P sper ca nu te-ai suparat ... iar legat de user`ul meu asa este am primul post aici , pe bmwclub sunt de 1 an si ceva cu un alt nume deci de citit iti zic sigur ca am citit si sunt pareri imaprtite, sper sa intelegi ca am vrut parerea unora care au Urs eu fiind afon in e30 :D
Sper ca nu te-ai suparat si iti multumesc frumos ca ti-ai facut timp 5 minute sa imi raspunzi si mie ! Apreciez gestul!
Salutare!

BMWfun 28-01-09 22:30

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 2018199)
Salut, daca vrei sa vezi cum e s-o iei de la 0 , uite-te pe topicu meu,am luat-o eu de la 0 ..
nu-mi pare rau , a fost si in continuare e o aventura frumoasa..

iti recomand asa..

ia-ti ceva la bani putini ..
dezbraca-l sa vezi ce bune are, vopseste-l cum vrei tu , pune-i suspensie joasa ptr control si stabilitate ce ziceai tu ca vrei , dsc n-o sa vezi/ai dsc`u o sa fie in mainile tale... daca stii s-o redresezi si etc..
ia-ti un 2.5 12v cu autoblocant neaaparat daca vrei sa dai cercuri linistit and so on ..
si cam astea ar fi ..
jante 9j+suspensie joasa rau+mtech2+2.5 12v (cu posibilitatea de a il face turbo dup`aia daca vrei) omologabil lejer si tot asa..

pe scurt jante 9j+suspensie joasa rau+mtech2+2.5 12v
dar vezi c-o sa te duca mult :)
o sa coste,si o sa dureze, iti recomand cu sinceritate o a doua masina .. :)

Am citit cu atentie tot Topicul tau , felicitari il citise`m acum vre`o 3 zile ... a 2 `a masina o am este un e46 din 04 Touring ... deci masina de mers zi de zi .... ca pret informativ cat te-a dus toata joaca? Da-mi pm daca nu vrei sa zici pe forum , mersi inca o data!

sebaaa 28-01-09 22:43

Subscriu la ceea ce au spus cei care au vorbit inaintea mea si completez:
Ai mare grija ce cumperi, sa mergi cu cineva care stie ceea ce inseamna urs pentru a nu baga mai multi bani decat este nevoie. Daca iei una si o faci, sa o faci calumea, de la zero. Adica tinichigerie, instalatie electrica intreaga -fara carpeli, si tot asa. Bucsi si toate cauciucele noi, Chedere cat mai noi, etc.
Avantajul e ca o faci cam cum vrei tu sa iasa- in limita banilor disponbili.
Cum a zis si Santos mai sus, iti recomand si eu cu caldura o a doua masina.
Vorbeai de stabilitate si DSC - ti-a intrat in actiune sistemul cand nu te-ai descurcat? Sigur sigur poti controla un urs? Sa nu ma intelegi gresit - nu e imposibil sau ceva capcana mortala, dar e genul de masina pe care trebuie sa o respecti ca sa te respecte. Din unele situatii poti sa iesi daca stii ce faci, dar din altele nu te mai scoate nici dracu indiferent ce stii. Bineinteles, tine si de noroc, indemanare si cunostintele acumulate pana acum.
Daca nu esti atent sau esti pur si simplu inconstient sau extrem de imprudent, o patesti.
*Acum am citit ca ai deja 2 masini. E bine atunci.
Un prieten a facut un urs cap coada - tinichigerie,electrica si vopsitorie. E vorba de un 318i Coupe. El a bagat 5000 euro in treaba asta, dar a fost felicitat de tipii de la rar cand a fost la itp pentru cat de buna era masina lui.
Pe langa a lua o masina de aici gata facuta sau a lua o masina sa o faci de la zero, mai ai o posibilitate. Anume, recarosarea. Iei un urs calumea din germania si il aduci incoace - in prealabil sa gasesti un alt urs ieftin dar cu actele ok si ai rezolvat o treaba. Fata de o restaurare completa este mai ieftina treaba si vei stii ca ai o masina in care nu a fost umblat - fara bord desfacut, fara electrica tiganita si tot asa. Apoi vei putea schimba suspensii si ce vrei tu ca sa fie mai pe gustul tau - dar ideal ar fi sa gasesti ceva cat mai aproape de ceea ce iti doresti tu.
Vezi ca ursul mananca bani. Urat de tot. Daca iei unul de aici gata facut, fii suspicios. Adica unul ieftin clar o sa fie ceva cu el dar unul scump nu e neaparat perfect. NU e nici o masina perfecta- fiecare are o hiba mai mare sau mai mica. Conteaza natura acesteia.
Daca ai un venit stabil - important in perioada prin care trecem - si esti sigur ca stii in ce te bagi, apuca-te de cautat ursuleti.
Daca tot iti cauti urs, cauta urs 2.5, nu 2.3 deoarece 2.3-ul este un motor de generatie mai veche decat 2.5-ul. Blocant,jante si suspensii poti schimba ulterior. Caroseria si integritatea ei este foarte importanta - uita-te cu mare atentie la ea si DEDESUBT- multi uita chestia asta. Actele obligatoriu sa fie ok - o masina cu actele naspa nu merita sa primeasca bani.
Atat imi vine in minte la ora asta.
Pentru alte intrebari, te asteptam.

BMWfun 28-01-09 23:01

sebaaa , sarumana ... ideea este ca am 1 singura masina nu 2 , deci a 2`a vreau sa o am pentru nebunii ...... experimentat nu sunt , cel putin nu ma consider , am alergat prin tara si afara undeva pana in 400 mii de km cu munca sau cu masina proprie , de exemplu cu e46`le in 7 luni am 40 de mii si putin , iar de grabit nu vreau sa ma grabesc undeva pana in Aprilie vreau sa il iau si sa ma apuc de el sau sa il am gata facut depinde de ceea ce voi gasii si de ceea ce voi face dupa ce voi asculta parerile voastre , ca idee de recarosare este o idee mi-au mai spus-o si altii dar sa vedem ... trebuie sa imi fac timp si sa trec pe la rar sa vad care sunt pasii ce trebuiesc urmati, legat de urs vreau sa ma scoata din monotonia in care ma baga e46`le , adevarul este ca iubesc si Tractorasul caci ma duce si ma aduce destul de safe si cu costuri foarte mici .... deci inca o data multumesc tuturor pentru toate informatiile care mi le-ati dat!

O seara frumoasa!

EvLSant0S 29-01-09 00:47

pe scurt
am dat 1750 pe caroserie
750 pe vopsitorie
500 pe jante
250 pe autoblocant
500 pe acte omologari rar si etc
apoi am trecut pe 2.0 jetronik moka
acum ink 700 pe cutie motor si diferential
deci masina ma tzine undeva in 4500-5000 de euro
si ma joc cu ea la maxim
la modu ca , numai asta fac, ma joc :) si ma satisface :D
+ 250 euro montaj :lol: :lol:
stai ca incep sa-mi aduc aminte ..
si tot urca :lol: postu asta nush cand o sa se sfarseasca ...
sunt bani de bagat in ele man ..
dar ,cred .. CRED , NU SUNT CONVINS, CRED :D ca merita :D

Griffo 29-01-09 02:15

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 2019543)
pe scurt

merita boss...merita...bani de bagat daca e pasiune si drag de masina tot sa bagi...daca nu ai de unde faci rost si tot bagi...aste e pasiunea si vad ca din ce in ce mai multi cumoara e30 si le fac...ceea ce e bine pentru comunitate si tara.
bafta cu ursu

Marian_nebunu 29-01-09 08:32

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 2019543)
pe scurt
am dat 1750 pe caroserie
750 pe vopsitorie
500 pe jante
250 pe autoblocant
500 pe acte omologari rar si etc
apoi am trecut pe 2.0 jetronik moka
acum ink 700 pe cutie motor si diferential
deci masina ma tzine undeva in 4500-5000 de euro
si ma joc cu ea la maxim
la modu ca , numai asta fac, ma joc :) si ma satisface :D
+ 250 euro montaj :lol: :lol:
stai ca incep sa-mi aduc aminte ..
si tot urca :lol: postu asta nush cand o sa se sfarseasca ...

eu zic ca ar merita sa ai un urs...ca a 2 masina;) asta e parerea mea:) o masina care o scoti o ora in oras..o rupi si o parchezi inapoi in fata blocului nu este masina d zi cu zi...
desii altii ma contrazic in chestia asta{au motoare de 4.0 v8} ca masina de zi cu zi...acum depinde si de buzunarul tau....
daca ejti pasionat si vrei urs...nu mai conteaza cheltuielile daca ai de unde scoate:)
si eu vreau sa imi iau un urs...dar la anu in vara:)neaparat:) un urs...sa imi fac nebuniile..
iar legat d motor...crede-ma ca 2.5 12 valve este vis:D nici nu iti trebuie mai mult...
daca vrei ceva de cercuri si mult fuuuuum...3.5 12 valve:) grea pe fatza usoara pe spate...faci nebunii mari cu ea..:D acum depinde de tine...ce iti doresti:) liniutze? sau cercuri si fum.....
eu prefer fumul :)))

Maroo 29-01-09 19:31

daca ai nevoie de masina in fiecare zi nu prea ai cum sa te bazezi pe un urs ... iar daca vrei de la 0 o sa-ti trebuiasca timp,bani si nervi o masina alergata ce insemna in viziunea ta?
ai putea sa iei una alergata dar intretinuta si o sa fie mult mai ok asa parerea mea daca nu ai nici o ocupatie ai putea sa te apuci de la 0 dar cand spui 0 tre sa o faci 0-100% nu prea merge treaba ca iau azi asta mai iau luna viitoare cealalta si sa mai tragi de masina ca aia mai merge aia mai tine....bafta si sa ne comunici si noua hotararea ta ....

BMWfun 30-01-09 15:24

scuze ca nu am raspuns nimanui ... momentan sunt la Tg mures .... raspund cand ma inotorc acasa!

Razvan-CT 30-01-09 19:08

Quote:

Originally Posted by BMWfun (Post 2023511)
scuze ca nu am raspuns nimanui ... momentan sunt la Tg mures .... raspund cand ma inotorc acasa!

daca nu te-ai decis ai putea incerca si varianta spusa de baieti adica sa iei un urs gata facut sa vezi daca mai are bube si sa incerci sa le repari.. un exemplu de astfel de urs este cel a lui anduaox(https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/9221-e30-aox/page-49.html) cu toate ca nu cred ca aceasta masina sa aiba vreo problema..

zamburic 30-01-09 20:21

Ca sa iti faci o idee ce inseamna ca faci o masina de la 0 :))... ce am bagat io, in mare am pus + multe alte mici cichitze :)))))
Aripa stg fata
Aripa dr fata
Pasaj aripa stg spate
Pasaj aripa dr spate
Acoperit maner usa stg/dr spate
Prag stg
Prag dr
Tragar
Bara fata/spate M tech 2
Laterale+praguri M tech 2
Podea reparata
Fusta spate stg
Geamuri electrice (4 buc) instalatie
Parbriz
Role motor
Motor 2.5 M50 E34
Radiator E30 318is
Cutie viteze ZF
Grup 3.64 LSD
Cardan
Tobe
Obc
Instalatie check control
Oglinda interioara M Technic
Rezervor
Interior Sport BMW(scaune+bancheta+fete usi+perdeluta spate)
Fusta fata 90 + proiectoare
Cablu baterie 325i
Arcuri Weitec fata/spate 60-60
Amortizoare
Jambe groase
Discuri fata+spate Zimmermann
Placute frana fata+spate ATE
Caseta directie servo E36
Capete bara E36
Servo frana E21
Conducta frana dreapta fata
Etrieri fata
Consumabile( ulei+filtru benzina+filtru ulei)
Filtru aer carbon
Bara intre oale fata
Bord
Suporti Motor
Bucse bascule fata M3 E30
Flanse amortizor
Bielete de directie
Tampoane motor
Cal schimbator
Geamuri laterale (4 buc)
Contact + yale
Cablu capota
Curea alternator
Electroventilator AC E34
Bara stabilizatoare 
Bielete antiruliu fata + spate
Bucse bara stabilizatoare fata + spate
Fusta spate
Spate cu stopuri
Jante Borbet 9J ET30
Usa dreapta fata
Roluit aripi fata + spate
Vopsitorie totala + interior portbagaj

david_predescu 30-01-09 20:28

EU am inceput un urs de la zero https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=94798 si iti spun ca este destul de costisitor . Daca vrei o masina impecabila si pe care sa o si folosesti intens ( adica in forta ), cel mai bine este sa faci ce am facut eu ( parerea mea ) pentru ca: orice ai cumpara, este greu gasesti un urs impecabil si pregatit pentru o utilizare mai putin prietenoasa . In schimb daca vrei sa ai un urs fara "pretentii" si pe care sa il folosesti rar doar pentru o simpla distractie, atunci cumpara unul gata facut pentru ca e mult mai ieftin.

BMWfun 30-01-09 22:33

Quote:

Originally Posted by zamburic (Post 2024383)
Ca sa iti faci o idee ce inseamna ca faci o masina de la 0 :))... ce am bagat io, in mare am pus + multe alte mici cichitze :)))))
Aripa stg fata
Aripa dr fata
Pasaj aripa stg spate
Pasaj aripa dr spate
Acoperit maner usa stg/dr spate
Prag stg
Prag dr
Tragar
Bara fata/spate M tech 2
Laterale+praguri M tech 2
Podea reparata
Fusta spate stg
Geamuri electrice (4 buc) instalatie
Parbriz
Role motor
Motor 2.5 M50 E34
Radiator E30 318is
Cutie viteze ZF
Grup 3.64 LSD
Cardan
Tobe
Obc
Instalatie check control
Oglinda interioara M Technic
Rezervor
Interior Sport BMW(scaune+bancheta+fete usi+perdeluta spate)
Fusta fata 90 + proiectoare
Cablu baterie 325i
Arcuri Weitec fata/spate 60-60
Amortizoare
Jambe groase
Discuri fata+spate Zimmermann
Placute frana fata+spate ATE
Caseta directie servo E36
Capete bara E36
Servo frana E21
Conducta frana dreapta fata
Etrieri fata
Consumabile( ulei+filtru benzina+filtru ulei)
Filtru aer carbon
Bara intre oale fata
Bord
Suporti Motor
Bucse bascule fata M3 E30
Flanse amortizor
Bielete de directie
Tampoane motor
Cal schimbator
Geamuri laterale (4 buc)
Contact + yale
Cablu capota
Curea alternator
Electroventilator AC E34
Bara stabilizatoare 
Bielete antiruliu fata + spate
Bucse bara stabilizatoare fata + spate
Fusta spate
Spate cu stopuri
Jante Borbet 9J ET30
Usa dreapta fata
Roluit aripi fata + spate
Vopsitorie totala + interior portbagaj

Mare domn... Mersi , dar intrebare de baraj cat e halatul? :D
Pune si tu daca ai chef si vrei ca idee preturile pentru piese :D
Mersi inca odata tuturor!

BMWfun 30-01-09 22:48

Quote:

Originally Posted by david_predescu (Post 2024404)
EU am inceput un urs de la zero https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=94798 si iti spun ca este destul de costisitor . Daca vrei o masina impecabila si pe care sa o si folosesti intens ( adica in forta ), cel mai bine este sa faci ce am facut eu ( parerea mea ) pentru ca: orice ai cumpara, este greu gasesti un urs impecabil si pregatit pentru o utilizare mai putin prietenoasa . In schimb daca vrei sa ai un urs fara "pretentii" si pe care sa il folosesti rar doar pentru o simpla distractie, atunci cumpara unul gata facut pentru ca e mult mai ieftin.

am vazut ca te-ai cam plictisit sau ..... ma insel in ce stadiu esti acum cu el?

david_predescu 31-01-09 02:32

sincer a venit iarna si mi-am dat seama ca nu are rost sa ma grabesc pentru ca pana in luna martie-aprilie nu voi putea folosi masina. Tinichigeria este cam gata , mai am nevoie de suspensie , frane ,alte accesorii + vopsitoria pe care le voi face la sfarsitul luniii februarie .

zamburic 31-01-09 14:03

In jurul a 4000 euro cred fara motor :)... nu mai stiu exact ca am pierdut sirul...

wrctheo 31-01-09 20:28

@bmwfun.
Salut,

Ca si sfat. Eu sunt posesor de urs din octombrie 2008. Am un coupe din Odorheiu Secuiesc. L-am vazut pe net si mi-a plaut la nebunie doar din poze. Am fost in toata tara cu munca si in timpul liber ma uitam la anunturi din zona respectiva. Cred ca am vazut vreo 80 de ursi prin toata tara. Cei mai praf sunt in Bucuresti. Aici ma refer la ideea ca toti sunt "mijto" pe afara dar super gaunosi pe dinauntru. "Toti", e un cuvand care reprezenta bugetul meu de achizitie la data respectiva. Ce are Aox e rupere si sunt multi ursi cu notorietate si sunt extrem de bine ingrijiti. Dar costa. Logic.
Eu am vorbit cu oameni posesori de "gauri in buzunar":) Absolut toti mi-au recomandat sa caut unul cat mai stock. Si uite ca l-am gasit pe al meu. Imi doream demult un urs. In momentul in care l-am vazut in Odorhei, in benzinarie, m-am indragostit ca un pustan de fata din clasa a 12-a. M-am uitat la el din toate punctele de vedere. Numai seria motorului nu am verificat-o, dar l-am asigurat pe om, ca daca e vreo problema la RAR in Bucuresti ma intorc cu masina si "insotit". Nu a fost absolut nicio problema. Am trecut prin RAR ca orice om.
Azi, de exemplu, am mai cheltuit 500 de lei doar pentru 3 piese. O punte cu discuri si 2 faruri care trebuie sa mai bag niste bani in ele.
Daca vrei cu adevarat urs pentru distractie si sa-l omori, mai bine nu-ti lua. Si asa sunt pe cale de disparitie. Sunt destui pustani care au rupt si rup ursii in 14, ca e fun. Daca vrei sa-ti iei masina de suflet si sa te si distrezi cu ea, ca tine, ia-ti oricand, dar atentie la detalii. Du-te la vizionat cu un ursar vechi!!!
Referitor la ce ai cerut tu in primul post, ti s-a raspuns cat se poate de sincer si de amabil si la oboiect. Asculta-i. Sunt oameni care au mancat vaselina pe sub ursi!
Banii nu cred ca sunt o problema pentru tine, pari un om serios si cu capul pe umeri, dar nu te lasa jecmanit aiurea.
Succes.

In rest, numai respect pentru posesori!!! Iubiti-va ursii, ca altii nu se mai fabrica!!!!!!!!

BMWfun 31-01-09 22:00

@wrctheo , iti multumesc pentru incurajare , legat de rupt iti dai seama ca nu o sa il rup in 14 asta e clar nu sunt genul de om sa imi bat joc de banii mei ci pur si simplu vreau atunci cand ma plictisesc de Tractoras sa ma urc in Urs si sa fug pana in Poiana sau pana la Sinaia .... vreau sa ma simt bine langa o masina pe care eu 1 o consider foarte "secsi" din toate punctele de vedere, iar legat de baietii care mi-au impartasit ideile lor si munca lor ii consider niste oameni de nota 1000 ! De grabit cum am mai spus nu ma grabesc deoarece vreau sa fiu sigur 100% de pasul pe care il voi face, sunt constient ca va manca bani , banii mei pe care numai eu stiu cum ii fac de greu cum cred ca marea majoritate de aici ii facem singuri . Daca eram baiat de bani gata poate aveam si eu vre-un M3 nou sau stiu eu ce bijuterie dar asa unde ar mai fi farmecul , cum te-ai mai putea bucura de o masina cumparata din banutii tai ? :D

Oricum va tin la curent cand voi selecta cateva masini le voi posta aici pentru a le vedea si voi si ca niste prieteni ce va consider voi vrea sa va dati cu parerea!
Multumesc si toate cele bune!

Vlad_WPL 01-02-09 02:06

am eu un urs din 89 , in 4 usi neinmatriculat cu 155.000 km reali ( unic proprietar ) adus din elvetia ... motor 1.8 , aer conditionat , servo si oglinzi electrice .... tabla este impecabila.... este ideala pentru un proiect .. (si ca pret 1000 euro :D ). daca te intereseaza vorbim ...bafta si numai bine ...

BMWfun 01-02-09 15:29

Quote:

Originally Posted by Vlad_WPL (Post 2027251)
am eu un urs din 89 , in 4 usi neinmatriculat cu 155.000 km reali ( unic proprietar ) adus din elvetia ... motor 1.8 , aer conditionat , servo si oglinzi electrice .... tabla este impecabila.... este ideala pentru un proiect .. (si ca pret 1000 euro :D ). daca te intereseaza vorbim ...bafta si numai bine ...

Mersi , momentan sunt la stadiul de a cauta 1 inscris daca pana in Martie nu gasesc nimic plec in Germania sa aduc 1 , oricum mersi inca odata!

hanneman 02-02-09 20:00

In rest, numai respect pentru posesori!!! Iubiti-va ursii, ca altii nu se mai fabrica!!!!!!!![/quote]

Asta a fost tare rau,e de tinut minte!

alecsutu1 04-02-09 07:07

dap si nu ai mai omorati pe cei care traiesc :(
in rest s-a zis mai sus cam tot

SiloS@1300 05-02-09 12:30

Quote:

daca ai nevoie de masina in fiecare zi nu prea ai cum sa te bazezi pe un urs ...
De ce nu ?

Eu merg cu a mea in fiecare zi.
Mi se pare o masina foarte confortabila si placuta de condus .
Cat despre consum (eu am motor de 2.5 ), in ceea mai mare parte a km facuti isi merita consumul ( adica fuge de benzina aia), dar sunt km (destul de multi) in care nu merita sa ai consum de 13% . De exemplu mi se pare nasol sa iti consume 13% in conditiile in care mergi bara la bara, in conditiile in care mergi pe un drum prost si mergi cu 30-40, cand prinzi un drum aglomerat si mergi cu 90 km/h ...
Alt "-" pe langa consum il consider a fi uzura gumelor pe spate. Eu nu imi invart masina in fiecare zi si nu am invartit-o niciodata pe asfalt uscat, dar totusi nu cred ca poti sa faci mai mult de 25.ooo km cu un set de gume . Iar cand vine vorba de mers extra-urban pe ploaie, recomand gume cu carne cat mai multa .

Ah, si despre partea cu stabilitatea, nu iti trebuie suspensie super-sport si jante pe 9J ca sa poti sa o conduci. Daca nu stii sa mergi sportiv cu o masina, ajungi in gard la fel de usor si cu o suspensie sport si cu una stock . :) Numai ca daca ai suspensie sport intri in gard cu viteza mai mare :) !

addicted2trance 05-02-09 16:24

in buzau ploua zilnic de tu-ti invarti masina zilnic si totusi niciodata pe asfalt uscat?
apa-antigel , benzina ,si caucioace sa fie ..
restu ..
merg de la sine ..

SiloS@1300 05-02-09 16:29

Nu, dar nu invart masina in fiecare zi :) .
Cred ca nu ai fost atent la ce am scris :
Quote:

Eu merg cu a mea in fiecare zi.
........
Eu nu imi invart masina in fiecare zi si nu am invartit-o niciodata pe asfalt uscat,

BMWfun 17-02-09 19:18

Momentan inca sunt la stadiu de a cauta ceva masinute .... In weekend merg la Galati sa vad 2 dintre ele.

Cuiutz 24-02-09 18:53

Salut ..
Eu anul trecut in vara am achizitionat un urs cabrio cameleon din germania https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/109714-e30-cabrio-cj-83-cuy.html
La exterior la masina nu am umblat doar la stopuri si faruri si f.mici retusurii.

Din pc meu de vedere merita TOTI banii pe care i-am bagat in el si nu au fost putini .. si inca o sa mai intre .. fiindca e un hobby,o pasiune ...

Ar fi foarte indicat dupa cum a mai spus cineva .. sa ai pe cineva care are experienta la ursi ..ti-o spun din experienta mea .. eu asa am avut noroc ... altfel cine stie cu ce ma alegeam. .. eventual daca ai drum pe la cluj .. da-mi un pm .. si iti las un nr de telefon .. mai discutam ..

BMWfun 25-02-09 01:47

Quote:

Originally Posted by Cuiutz (Post 2096968)
Salut ..
Eu anul trecut in vara am achizitionat un urs cabrio cameleon din germania https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=109714
La exterior la masina nu am umblat doar la stopuri si faruri si f.mici retusurii.

Din pc meu de vedere merita TOTI banii pe care i-am bagat in el si nu au fost putini .. si inca o sa mai intre .. fiindca e un hobby,o pasiune ...

Ar fi foarte indicat dupa cum a mai spus cineva .. sa ai pe cineva care are experienta la ursi ..ti-o spun din experienta mea .. eu asa am avut noroc ... altfel cine stie cu ce ma alegeam. .. eventual daca ai drum pe la cluj .. da-mi un pm .. si iti las un nr de telefon .. mai discutam ..

In weekend`ul asta am fost la Galati am vazut , testat 2 masini un Pisic si un URS .... :censored::censored::censored: rupte rau au fost masinile :( nu imi pare rau pentru drumul care l-am facut cum nu o sa imi para rau nici daca merg pana in Germania si o sa vin cu mana goala .... oricum ideea este ca multi abereaza cu sumele la unele masini , pt cei care au bagat bani in ele toata stima dar unii care niste sume colosale pe niste masini care nu isi merita nici macar jumatate din banii ceruti , cand am drum pe la Cluj fi sigur ca te anunt ;)

Mersi inca odata tuturor!

claudiu29 18-03-09 13:28

Daca mai mergi in Germani peste 1luna poate mergem impreuna pt ca nici eu nu stiu ce sa aleg intre E30 si E36:?:

CoSmIn-CMN 20-03-09 02:23

Salut:-),parerea mea este sa iti iei unul la bani ft putini,sa il chelesti,sa ii faci o tinichigerie(daca este cazul)sanatoasa,ceva ranforsari daca vrei sa dai cercuri(fiindca batranetzea conteaza),o vopsea pe placul tau,si apoi sa ii bagi un motor (2.5 24v)daca reusesti sunt foarte fiabile si foarte elastice,daca vrei sa alergi ia un turbo si o cutie mai adecvata,ALPINA ceva,baga i un kit de suspensii reglabile ca sa o faci exact cum/si cand ai tu nevoie,niste jante pe masura(alea cu "BUZA" dau bine la ursi),o evacuare zgomotoasa,si restul ramane de adaugat la aprecierea ta.
Cum spuneau si ceilalti sunt multi bani,timp,nervi,de bagat,dar SPER ca rezultatul va fi pe masura...
Sa auzim numai de bine si asteptam si noi ceva info daca ai gasit ceva,la ce bani,detalii si eventuale poze...
Va salut - ASFALT USCAT:!:

BMWfun 24-03-09 17:37

Quote:

Originally Posted by claudiu29 (Post 2160014)
Daca mai mergi in Germani peste 1luna poate mergem impreuna pt ca nici eu nu stiu ce sa aleg intre E30 si E36:?:

Plec dupa Paste , da este o idee de ce nu !

BMWfun 24-03-09 17:40

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by CoSmIn-CMN (Post 2166153)
Salut:-),parerea mea este sa iti iei unul la bani ft putini,sa il chelesti,sa ii faci o tinichigerie(daca este cazul)sanatoasa,ceva ranforsari daca vrei sa dai cercuri(fiindca batranetzea conteaza),o vopsea pe placul tau,si apoi sa ii bagi un motor (2.5 24v)daca reusesti sunt foarte fiabile si foarte elastice,daca vrei sa alergi ia un turbo si o cutie mai adecvata,ALPINA ceva,baga i un kit de suspensii reglabile ca sa o faci exact cum/si cand ai tu nevoie,niste jante pe masura(alea cu "BUZA" dau bine la ursi),o evacuare zgomotoasa,si restul ramane de adaugat la aprecierea ta.
Cum spuneau si ceilalti sunt multi bani,timp,nervi,de bagat,dar SPER ca rezultatul va fi pe masura...
Sa auzim numai de bine si asteptam si noi ceva info daca ai gasit ceva,la ce bani,detalii si eventuale poze...
Va salut - ASFALT USCAT:!:

Mersi mult , ce sa zic si eu sper sa fie ok , am vazut destui ursi pana acum , poze prea mutine , dar am o poza cu un urs care l-am gasit pe langa Brasov ce sa zic o sa pun poze poate recunoaste cineva masina si imi poate da un sfat ce , probleme ar fi cu ea, Chestia cu actele nu sunt inca 100% sigur ca sunt ale ei , deci ar fi o chestie daca ma ajutati sa ma uit dupa serii si alte cele !

Toate bune ,
Pozele de la urs le pun imediat!

BMWfun 24-03-09 17:59

@Cipilica
@Skillzu
@EvLSant0S
@sebaaa Griffo
@Marian_nebunu
@Maroo Razvan-CT
@zamburic
@david_predescu
@wrctheo
@Vlad_WPL
@hanneman
@alecsutu1
@SiloS@1300
@addicted2trance
@Cuiutz
@CoSmIn-CMN

Stiti ceva de masina asta? Am inteles ca are 2.5 pe ea, ideea ese ca am discutat la telefon si mi-a trimis pozele pe mail , tipul este plecat iar masina sta intr-un garaj , ca pret informativ undeva la 3 mii de euro.... daca este ok din punt de vedere estetic si are actele ok in principiu as vrea sa o cumpar acum astept si de la voi un sfat , multi din Bucuresti ar trebuii sa stiti masina , astept niste sfaturi de la voi !

Cu respect !

All times are GMT +2. The time now is 12:54.

- Copyright 2026 4Tuning