Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Turbina pe Solenza (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/105874-turbina-solenza.html)

W0lverine 24-01-09 11:22

Turbina pe Solenza

ce parere aveti io am discutat cu un mecanic care a zis ca se poate monta o turbina de la un motor de 1.3 disel si ar putea duce motorul undeva la 100- 120 cp astept sugesti si daca a mai incercat cineva asa ceva unde si la ce bani

Bogyciu 24-01-09 18:48

Re: TUBINA PE SOLENZA

Quote:

Originally Posted by W0lverine (Post 2006070)
ce parere aveti io am discutat cu un mecanic care a zis ca se poate monta o turbina de la un motor de 1.3 disel si ar putea duce motorul undeva la 100- 120 cp astept sugesti si daca a mai incercat cineva asa ceva unde si la ce bani

Ideea e ca teoretic, repet, teoretic se poate pune turbo pe motorul de Supernova/Solenza si se poate merge in modul "safe" cu 0,5 presiune in turbina... Problema e softul, pt a evita detonatiile din cilindri iti trebuie un soft bine gandit si testat inainte. S-a mai pus compresor pe motorul asta si masina se misca foarte bine (din auzite). Daca reusesti ceva sunt si eu interesat... :D

15YFY 24-01-09 18:53

Quote:

Originally Posted by W0lverine (Post 2006070)

sigur va tine o turbina de diesel
sti la ce temperaturi ajung gazele in evacuare la un mor diesel sau unu pe benzina

crazyfornova 24-01-09 19:17

conteaza si temperatura...dar si rezistenta pistoanelor.....dc crezi ca toti cei care au turbo au pistoane forjate??? doar de forma ?
:twisted:

BULLDOG 24-01-09 19:38

Imi place ca esti foarte sigur pe ce zici. Mai informeaza-te un pic.

calibrazor 24-01-09 19:39

daca afli ceva sa zici pt ca sunt chiar interesat de subiect.am in dsn pe care caut sa l upgradez

crazyfornova 24-01-09 19:46

bine TUNERILOR care sunteti..:) haideti sa punem pistoane de hartie..:) atunci sigur vor tine..:D :!:

Bogyciu 24-01-09 19:54

Quote:

Originally Posted by crazyfornova (Post 2007132)
bine TUNERILOR care sunteti..:) haideti sa punem pistoane de hartie..:) atunci sigur vor tine..:D :!:

Te agiti degeaba, CHILL! Se poate pune Turbo pe un motor fara probleme cu pistoanele stock. Daca nu apar detonatiile, motorul e bine reglat, si nu se exagereaza cu presiunea in turbo nu e nici o problema. Chiar crezi ca pistoanele stock sunt din metale proaste calitativ? Si daca pui turbo ce, crezi ca se topesc pistoanele?

crazyfornova 24-01-09 21:24

crapa...f putin..si in timp se sparg.....aveam o poza (dovada) da nu o mai gasesc:(( adevaru e ca daca mergi pe 0.4 ai rezista...daca urci ......pleznesc:):evil:
un tovaras..a avut un R5 GTT 1.4..turbo...si mergea cu 0.4 presiune...si au bubuit p autostrada.....o tinuse mult turata..:sad: si nu avea radiator de ulei..

BULLDOG 24-01-09 23:08

A crapat din alte motive. R5 gtt daca era original nu avea voie sa se strice asa usor daca nu era umblat si tras de el exagerat.

crazyfornova 24-01-09 23:26

asa e .....da 220kmh la 6.500rpm.....:) pe rosu rosu.....cam 15min in continuu:shock:

BULLDOG 25-01-09 12:28

Re: Turbina pe Solenza

:) nu mai zic nimic. Cine te crede poate sa raspunda. Ma retrag:)

crazyfornova 25-01-09 14:27

bn expertilor...atunci de ce;) mai comentam...pe un topic....fara sens... :?:gata...nu mai zic nimic...din partea mea puneti turbo si pe o bicicleta..:) sau pe o drujba

Dannyromdan 26-01-09 10:26

Ce sunt alea pistoane forjate ?? Io credeam ca sunt pistoane normale din care s-a mai luat din material pentru a fii cilindreea mai mare ....

Cat despre turbo , normal ca merge pe orice masina, da trebuie ulte lucruri schmbate ...

W0lverine 26-01-09 12:28

nu a zis nimeni ca o sa puna o turbina de cine stie cati bari si de asemeni nu a spus nimeni ca nu ii va face si traseu de ulei, pt ce discutam aici trebuiesc facute multe modificari, ma refer aici la modificat galeria de evacuare care ar trebui facuta aproape de la 0, acum intelegeti la ce ma refeream cand am deschis acest topic cat despre rezistenta internelor de principiu ar trebui sa reziste la presiune de 0.2- 0.4 bari o problema sunt bielele nu pistonul

crazyfornova 26-01-09 13:14

exact ce ziceam :)

Dannyromdan 26-01-09 18:42

Ce sunt alea pistoane forjate si biele ?:D

crazyfornova 26-01-09 18:50

pistoane & biele forjate = material mult mult mai bun mai usoare ...decat originalele...si rezistente...la temperaturi mari..:) :!:

Dannyromdan 26-01-09 19:16

Ms mult >:d<

crazyfornova 26-01-09 19:18

NPC ;) :twisted::D

calibrazor 26-01-09 19:26

in concluzie... cat costa sa ceva si unde se poate face

crazyfornova 26-01-09 19:28

pistoane forjate???......depinde pt ce masina...ce motor....exclus diesel...si depinde firma...care le face....oricum nu sunt ieftine...;) :!:

crazyfornova 26-01-09 19:31

am cautat io pt un r19 16s si e setu 580lire...echivalentu a 17-18 :evil:miloane...

calibrazor 26-01-09 19:34

nu cred k merita, parerea mea

Bogyciu 26-01-09 19:34

Quote:

Originally Posted by crazyfornova (Post 2012883)
pistoane forjate???......depinde pt ce masina...ce motor....exclus diesel...si depinde firma...care le face....oricum nu sunt ieftine...;) :!:

Tati nu te mai da atat de cunoscator... Pe langa faptul ca batii campii rau ii mai inveti si pe altii tampenii... Daca te-ai documenta putin ai afla ca inca nu stii nici 10% din ce crezi tu ca stii. Arunca un ochi aici: https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/24542-trebuie-facut-motor-pune-turbo.html si vezi cam cum sta treaba...

Revenind la subiect, daca gasiti undeva soft-ul necesar montarii turbo pe motor de Solenza/Supernova/Logan dati un semn pe aici. Stiu ca se poate face si de la 0 dar as dori sa incerc o varianta deja testata... Numai bine!

BULLDOG 26-01-09 19:35

crazyfornove stii macar ce ii ala proces de forjare?

Bogyciu 26-01-09 19:36

Quote:

Originally Posted by BULLDOG (Post 2012915)
crazyfornove stii macar ce ii ala proces de forjare?

Stai calm... Deja l-ai bagat in ceata...

crazyfornova 26-01-09 20:14

voi stiti sa faceti diferenta dintre un piston normal..si unu forjat...si din cate stiu io...nu exista proces de forjare...ce sa ii faca mai gros ca material:))

Calin_UKU 26-01-09 21:47

Quote:

Originally Posted by crazyfornova (Post 2013071)
voi stiti sa faceti diferenta dintre un piston normal..si unu forjat...si din cate stiu io...nu exista proces de forjare...ce sa ii faca mai gros ca material:))

Daca tu zici ca nu exista proces de forjare, arunca o privire pe link-ul asta si citeste http://ro.wikipedia.org/wiki/Forjare.

demin2609 26-01-09 21:57

NU SE MERITA!

mai bine cumperi alta masina decat sa faci o coaja avion! bagi bani in piese, timp si sa te trezesti ca iti bubuie! pentru ce? 120 cp? imi vine sa rad! mai bine cumperi o alta masina cu un motor de 2 l , si 150 cp si stii ca te "tine" si NU TE DOARE CAPUL si nici nu te ustura... la buzunar!

Dannyromdan 26-01-09 22:31

Si unde mai e bre farmecu ?!?!?!? Daca e asat dute pe forumu de cumpara masini noi netunate...

crazyfornova 27-01-09 11:15

=))) =)) genul omului obsedat de golf 4 diesel ...bineinteles...:D:) si care da o caruta d bani p una si in acelasi timp baga in revizii mult..:) si in plus...omu isi ia ce vrea nu ce ii impune altu....a ....stii..........e jaf dacia aia joasa...:) :shock:

de asta avem bani ............asta facem........... :!:

crazyfornova 27-01-09 11:18

si mai ales...........LE LUATI LA S.H =)))) CA NOI NEMA BANI:))=)) si luati toate bombele...:lol: alergate...terminate

A......uite-l mah si p-ala cu dacia aia praf:))))=)) ce cazan are
Eu sunt smecher am VW sau Opel ....:D:DX:X

W0lverine 27-01-09 16:31

fratilor de le ce am plecat si la ce s-a ajuns e diferenta de la cer la pamant

exista cineva in bucuresti care a zis ca se baga la montat turbo pa solenza ca altfel nu deschidean subiectul, omul care a facut si vectra lui George ma refer la opc-ul ala smecher sau speedster-ul lui pepi il cheam ilie

asa ca inainte de a vorbi m-am documentat

Calin_UKU 27-01-09 17:36

Quote:

Originally Posted by W0lverine (Post 2015122)

Intradevar s-a facut din tantar armasar, idee ca de bani astia iti iei ceva mai tare mi se pare putin aiuria cand vorbesti de tuning, pentru in asta consta tuningul, sa iei un motor si sa scoti tot ce se poate din el.

Daca omul vrea sa incerce chestia cu turbina foarte bine, noi ar trebui sa il incurajam, nu sa veniti cu afirmatii "de bani astia iti iei ceva mai tare"

Poate ca alti care aveti masini cu mai multi cai putere nu stiti care e senzatia cand o Solenta sau o Supernova isi bate joc de masini cu mai multi cai putere, iar proprietari lor se zgarie pe ochi.

SORRY DE OFFTOPIC

Bafta la modificarea pe care vrei sa o faci si sa ne ti la curent

calibrazor 27-01-09 19:42

f adevarat . respect pt tunneri

mikkai 27-01-09 20:50

Quote:

Originally Posted by demin2609 (Post 2013458)
NU SE MERITA!

mai bine cumperi alta masina decat sa faci o coaja avion! bagi bani in piese, timp si sa te trezesti ca iti bubuie! pentru ce? 120 cp? imi vine sa rad! mai bine cumperi o alta masina cu un motor de 2 l , si 150 cp si stii ca te "tine" si NU TE DOARE CAPUL si nici nu te ustura... la buzunar!

Ia-ti tu d-ala cu peste 200 de mii km motorul omorat de altii, masina grea etc.Este o masina buna dar nu pentru ce vrea omu.Si inca ceva... ARE TOATA LUMEA.

Quote:

Originally Posted by W0lverine (Post 2015122)

exista cineva in bucuresti care a zis ca se baga la montat turbo pa solenza ca altfel nu deschidean subiectul, omul care a facut si vectra lui George ma refer la opc-ul ala smecher sau speedster-ul lui pepi il cheam ilie

asa ca inainte de a vorbi m-am documentat

Daca zici tu... atunci treci la treaba.Ar mai fi ceva totusi turbina de diesel 1.3 la presiune 0.5 pe 1.4 8v n-o sa aiba mai mult de 100 cp.Nu iti trebuie pistoane forjate,dar sigur iti trebuie altele care sa micsoreze raportul de comprimare sa nu iti prajeasca garnitura (care si aia trebuie imbracata in cupru) sau sa se fisureze chiulasa,eventual pistoanele stock.Segmenti cuzineti,axa cu came,evacuare modificata,circuit intercooler,circuit ungere turbina (radiator ulei e optional)baie modificata,modificat admisia care se face prin turbo cu debitmetru + filtru in cap,regulator de presiune, posibil pompa de benzina cu debit marit,vacuumuri si ECU cel mai important si daca poate sa il faca cineva sau gasesti sa pui de la alta.Mai adaugi si frane cel putin,daca nu si suspensie si ai sarit :)) SUMA?? :)) Ce ai zis tu aici nici vis nu e. E un fel de aberatie.
Sfatul meu daca nu vrei sa o vinzi cumpara un 1.8 16v de r19 140cp sau 2.0 16v de williams 145cp +frane cel putin si o pui bine.
@ Crazyfornova esti mortal. :)))

Relu_GTT 27-01-09 22:28

Motor de 2.0 wiliams e mai greu de gasit fata de cel de 1.8 16v de r 19 ,un motor care sa mai montat pe dacii e cel de la volvo de 1.7 Turbo

Calin_UKU 27-01-09 22:51

Quote:

Originally Posted by Relu_GTT (Post 2016207)
Motor de 2.0 wiliams e mai greu de gasit fata de cel de 1.8 16v de r 19 ,un motor care sa mai montat pe dacii e cel de la volvo de 1.7 Turbo

Motorul de volvo ii un pont foarte bun, parca si BNZ-ul are pe renault 5 tot un motor asemanator

Bogyciu 28-01-09 07:20

Da, dar motorul de Reno 19 1,8 16v, sau cel de Reno 5 Turbo, sau Volvo 1,7 Turbo NU SE POTRIVESC pe Solenza. Suportii motorului sunt altfel amplasati. Merg pe Nova, dar nu pe Supernova sau Solenza. In plus, aici e topic despre punerea unei turbine pe un motor de Solenza, nu ce motoare turbo s-ar potrivi pe Solenza. In plus, schimbati voi motorul cu altul mare si tare si va intreb eu ce explicatii gasiti la un filtru politie+RAR... Cu motorul original cu turbo o mai scoti la capat, cu alt motor nu prea... Cat despre rezistenta, motorul are o compresie de 9,5:1, cu 0,4 in turbo nu poate fi vorba de prajit garnituri sau fisuri de chiulasa...

All times are GMT +2. The time now is 00:35.

- Copyright 2026 4Tuning