Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E90 - 320xD (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/104385-e90-320xd.html)

Reality Check 14-01-09 11:11

E90 - 320xD

Salutare!

Pana nu de mult, am avut un Golf V, 1.9TDI, Comfortline. Am fost foarte multumit de ea, n-am avut absolut nicio problema tehnica. Un singur eveniment neplacut, la nici 2 luni dupa ce am cumparat-o, un nene simpatic a gasit de cuviinta sa nu se asigure intr-o intersectie si a reusit sa-mi faca un tuning estetic pe partea dreapta. Am tinut masina asta vreo 2 ani.
In vara, sotia mi-a aratat coupe-ul de la serie 1. Mi-a placut la nebunie. Imi si trecea prin minte sa schimbam Golf-ul cu minunatul coupe. Dar, pentru ca nu ne permitem 2 masini si pentru ca ne gandim serios sa ne marim familia (adica sa facem un bebe), am hotarat ca e mai bine sa luam o masina normala, in 4 usi. Motiv pentru care am trecut la test-drive-uri: Citroen C5, Golf VI, Audi A3 si A4, Mercedes B Klasse si BMW serie 1. Daca ar fi fost dupa sotia mea, ar fi trebuit sa luam un Golf VI. Mie-mi placea foarte mult C5 (cu vreo 32 de mii luam unul complet echipat). Dat fiind faptul ca ne era destul de greu sa ne decidem, hotarasem sa schimbam masina in primavara. Numai bine ca ne-a anuntat contabila ca trebuie sa returnam TVA o suma destul de consistenta. Asa ca, decat sa platim la stat, am decis sa vindem Golf-ul, sa mai punem ce avem si sa schimbam masina. Pentru ca tot trebuia sa facem o cheltuiala mai serioasa, am mers la BMW si le-am cerut sa ne arate ce au pe stoc la serie 3. Dupa consultari cu parintii, am decis sa cumparam un BMW 320xD (sotia dorea modelul fara facelift, eu pe cel cu facelift; in final am "castigat" eu). Masina nu are pe ea TOT ce am vrea noi, dar, pentru ca ne grabeam si nu vroiam sa asteptam prea mult pentru configurarea unei masini noi, am luat ce am gasit. Acum, daca stau sa ma gandesc, mi-ar placea ca masina sa aiba senzori de parcare si pe fata (pentru sotia mea care s-ar simti mai in siguranta), iDrive, pilot automat cu functie de franare si alte prostioare.
O avem, deci, de vreo 3 saptamani, timp in care am mers cam 1 000 de km. Nu pot sa spun prea multe despre masina dupa un timp atat de scurt. Deocamdata sunt foarte multumit: merge foarte frumos si e destul de puternica. Sa vedem cum se va descurca pe zapada (si n-am de gand sa o iert) si ce va face dupa ce va iesi din rodaj (e recomandat sa nu depasesc 3500rpm si 150km/h, acum 2 zile insa, pe autostrada, am mers putin cu 180).

Pentru cei care vor spune ca la banii platiti puteam lua cine stie ce bolid second hand, sau una mai ieftina ce putea fi tunata: am 29 de ani, sunt casatorit, vreau sa am un copil, sunt un om destul de linistit, am vrut o masina de familie, o masina cat de cat eleganta, nu foarte sportiva, o masina cu linii clasice.

Ma distreaza insa un lucru: felul in care se uita lumea la mine cand cobor din masina. Un tip slabut, care mai si poarta ochelari. Si care, culmea, n-asculta manele la maximum, ci tocmai muzica clasica...

Cum n-am mai avut pana acum BMW, astept sfaturi de la utilizatori mai cunoscatori. Cum ar trebui sa merg cu ea, ce probleme pot aparea etc. Va multumesc!

Zilele urmatoare voi posta si niste poze.

iMAGiNE 14-01-09 17:29

Re: BMW E92 - 320xD

:) Interesanta povestioara...
S-o stapaniti sanatosi si sa va bucurati de ea! Bafta!

cj90rzv 14-01-09 18:01

foarte frumos povestit :))) ... casa de piatra si sa ne spui cum merge x-drive-u .... si cat a costat noua jucarie ....

UNLORD 14-01-09 18:02

Quote:

Originally Posted by Reality Check (Post 1980649)
Salutare!

Pana nu de mult, am avut un Golf V, 1.9TDI, Comfortline. Am fost foarte multumit de ea, n-am avut absolut nicio problema tehnica. Un singur eveniment neplacut, la nici 2 luni dupa ce am cumparat-o, un nene simpatic a gasit de cuviinta sa nu se asigure intr-o intersectie si a reusit sa-mi faca un tuning estetic pe partea dreapta. Am tinut masina asta vreo 2 ani.
In vara, sotia mi-a aratat coupe-ul de la serie 1. Mi-a placut la nebunie. Imi si trecea prin minte sa schimbam Golf-ul cu minunatul coupe. Dar, pentru ca nu ne permitem 2 masini si pentru ca ne gandim serios sa ne marim familia (adica sa facem un bebe), am hotarat ca e mai bine sa luam o masina normala, in 4 usi. Motiv pentru care am trecut la test-drive-uri: Citroen C5, Golf VI, Audi A3 si A4, Mercedes B Klasse si BMW serie 1. Daca ar fi fost dupa sotia mea, ar fi trebuit sa luam un Golf VI. Mie-mi placea foarte mult C5 (cu vreo 32 de mii luam unul complet echipat). Dat fiind faptul ca ne era destul de greu sa ne decidem, hotarasem sa schimbam masina in primavara. Numai bine ca ne-a anuntat contabila ca trebuie sa returnam TVA o suma destul de consistenta. Asa ca, decat sa platim la stat, am decis sa vindem Golf-ul, sa mai punem ce avem si sa schimbam masina. Pentru ca tot trebuia sa facem o cheltuiala mai serioasa, am mers la BMW si le-am cerut sa ne arate ce au pe stoc la serie 3. Dupa consultari cu parintii, am decis sa cumparam un BMW 320xD (sotia dorea modelul fara facelift, eu pe cel cu facelift; in final am "castigat" eu). Masina nu are pe ea TOT ce am vrea noi, dar, pentru ca ne grabeam si nu vroiam sa asteptam prea mult pentru configurarea unei masini noi, am luat ce am gasit. Acum, daca stau sa ma gandesc, mi-ar placea ca masina sa aiba senzori de parcare si pe fata (pentru sotia mea care s-ar simti mai in siguranta), iDrive, pilot automat cu functie de franare si alte prostioare.
O avem, deci, de vreo 3 saptamani, timp in care am mers cam 1 000 de km. Nu pot sa spun prea multe despre masina dupa un timp atat de scurt. Deocamdata sunt foarte multumit: merge foarte frumos si e destul de puternica. Sa vedem cum se va descurca pe zapada (si n-am de gand sa o iert) si ce va face dupa ce va iesi din rodaj (e recomandat sa nu depasesc 3500rpm si 150km/h, acum 2 zile insa, pe autostrada, am mers putin cu 180).

Pentru cei care vor spune ca la banii platiti puteam lua cine stie ce bolid second hand, sau una mai ieftina ce putea fi tunata: am 29 de ani, sunt casatorit, vreau sa am un copil, sunt un om destul de linistit, am vrut o masina de familie, o masina cat de cat eleganta, nu foarte sportiva, o masina cu linii clasice.

Ma distreaza insa un lucru: felul in care se uita lumea la mine cand cobor din masina. Un tip slabut, cu ochelari, care mai si poarta ochelari. Si care, culmea, n-asculta manele la maximum, ci tocmai muzica clasica...

Cum n-am mai avut pana acum BMW, astept sfaturi de la utilizatori mai cunoscatori. Cum ar trebui sa merg cu ea, ce probleme pot aparea etc. Va multumesc!

Zilele urmatoare voi posta si niste poze.

Primul sfat e sa pui si tu niste poze, ca sa ne delectam cu primul topic cu seria 3 facelift.

weedboy 14-01-09 22:01

l-am vazut live,si e crima rau de tot...asteptam poze de la tine

xxdadixx 14-01-09 22:45

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1981586)
Primul sfat e sa pui si tu niste poze, ca sa ne delectam cu primul topic cu seria 3 facelift.

Si primul 320xd :D

Reality Check 15-01-09 07:25

Quote:

Originally Posted by iMAGiNE (Post 1981497)
:) Interesanta povestioara...
S-o stapaniti sanatosi si sa va bucurati de ea! Bafta!

Multumesc!

Reality Check 15-01-09 07:28

Quote:

Originally Posted by cj90rzv (Post 1981584)
foarte frumos povestit :))) ... casa de piatra si sa ne spui cum merge x-drive-u .... si cat a costat noua jucarie ....

cj90rzv, casa de piatra si copii de caramida, nu? :D
O sa va pot spune cum merge x-drive-ul dupa o prima iesire la munte (iar pentru mine asta echivaleaza cu mersul serios prin zapada).
A costat 37 500, asta pentru ca dealer-ul este un amic dintre ai mei si am beneficiat de o reducere de 4 000.

Reality Check 15-01-09 07:30

UNLORD, weedboy si xxdadixx, promit ca in seara asta cel tarziu voi posta niste fotografii.

Reality Check 15-01-09 12:29

Poze

8 Attachment(s)
Dupa cum am promis, postez si niste fotografii. Le-am facut astazi, in incinta statiei de epurare a rafinariei Arpechim. Imi cer scuze pentru "peisajul" dezolant si pentru faptul ca masina nu e spalata.

Car Lover 15-01-09 14:56

Re: E92 - 320xD

Foarte frumoasa.Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea!

Lymbutza 15-01-09 16:30

Felicitari de achizitie si sa te bucuri de masina pe cat mai mult posibil fara nici un fel de incidente . Ai facut o alegere foarte buna (daca as avea bani si eu mas gandii serios la un 320xD) ! Bafta !

Car Lover 15-01-09 19:38

acum am vazut...masina ta e90 nu e92;)

narko_rules 15-01-09 20:02

super masina:X arata destul de bine cum spune si car lover este e90 nu e 92:P e o mare diferenta:) numai bine! asteptam mici modificari:)

weedboy 15-01-09 20:04

marfa rau interiorul....sa dai pe acolo cu ce trebuie ca sa-l pastrezi....si apropo scuze de intrebare,dar 320xd nu trebuia sa aibe doua tobe una pe stanga una pe dreapta?

dRR-XWX 15-01-09 23:25

Quote:

Originally Posted by weedboy (Post 1984438)
marfa rau interiorul....sa dai pe acolo cu ce trebuie ca sa-l pastrezi....si apropo scuze de intrebare,dar 320xd nu trebuia sa aibe doua tobe una pe stanga una pe dreapta?

nu, din cate stiu 335i si 335d are 2 iesiri , pe stanga si dreapta :P.
oricum , masina e superba , s-o stapanesti sanatos si fara incidente :P

ai planuri cu ea ?

Reality Check 16-01-09 07:38

Quote:

Originally Posted by Lymbutza (Post 1983901)
Felicitari de achizitie si sa te bucuri de masina pe cat mai mult posibil fara nici un fel de incidente . Ai facut o alegere foarte buna (daca as avea bani si eu mas gandii serios la un 320xD) ! Bafta !

Multumesc! Mai mult de 2-3 ani nu o voi tine si sper sa NU patesc cu ea asa cum am patit cu Golf-ul.
Quote:

Originally Posted by Car Lover (Post 1984388)
acum am vazut...masina ta e90 nu e92;)

Ai dreptate, e o maaaare diferenta. Daca n-as fi fost insurat, e92 luam. Asa insa... ma multumesc cu e90. Avand in vedere eroarea mea initiala, rog un moderator sa modifice titlul topic-ului.

Pentru cei care m-au intrebat daca am planuri cu ea:

Planurile se rezuma la: a merge cat mai repede cu ea la munte (ca sa vad cum se comporta xDrive), a cumpara scaun pentru bebe si inca vreo cateva accesorii.
Devenind insa serios, va spun ca am liniste in casa cu sotia, asa ca nu vad de ce m-as apuca de tuning. :D
Quote:

Originally Posted by weedboy (Post 1984438)
marfa rau interiorul....sa dai pe acolo cu ce trebuie ca sa-l pastrezi....

Chiar sunt curios: ce ar trebui sa folosesc pentru a pastra interiorul in conditii cat mai bune? Pielea asta deschisa se murdareste repede, iar la spalatorii foarte rar gasesc oameni care stiu ce au de facut.

cj90rzv 16-01-09 16:11

Quote:

Originally Posted by Reality Check (Post 1985585)
Chiar sunt curios: ce ar trebui sa folosesc pentru a pastra interiorul in conditii cat mai bune? Pielea asta deschisa se murdareste repede, iar la spalatorii foarte rar gasesc oameni care stiu ce au de facut.

ESTE LA BMW in reprez un fel de spray/spuma .. cleaning foam .. sau de genul ii spune.... eu o folosesc desi am piele neagra .. si face minuni .... bafta ... ai o masina ft frumoasa

weedboy 17-01-09 09:23

tot la bavaria am vazut si eu foarte multe produse pt intretinerea interiorului da o fuga pana acolo si vezi ce si cum

quze 18-01-09 02:48

Nici macar un styling ? :)

Reality Check 18-01-09 09:28

cj90rzv si weedboy, multumesc pentru sugestii.
Quote:

Originally Posted by quze (Post 1990068)
Nici macar un styling ? :)

Crede-ma ca ma tenteaza. Asa, de amorul artei, ce ai recomanda?

narko_rules 18-01-09 09:49

Re: E90 - 320xD

2 Attachment(s)
Daca tot doresti niste idei uite cateva: Niste pleoape, niste faruri cu angel eyes mai smechere...eventual un mic eleron pe portbagaj, ar da mult mai bine cu alte jenti, tinand cont ca este o masine de familie nu trebuie un tuning exagerat, poate as mai lucra un pic la suspensie dar nu foarte mult, poate putin modificate spoiler fata, spate, ar fi cateva... e doar o idee... numai bine!

Ca idee ti-am pus o poza cum ar arata cu kit de la rieger, si cum ar da si cu eleronul de pe portbagaj...

xxdadixx 18-01-09 10:53

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by narko_rules (Post 1990255)
niste faruri cu angel eyes mai smechere..

A lui nu sunt smechere?
Niste jante mai mari pentru vara, da. Ceva mai elegant si rezistent gen Style 162.

cj90rzv 18-01-09 11:35

in opinia mea cea mai rapida schimbare de look .. si cu relativ putini bani .. sunt niste jante pe 17 {sau 18 daca nu tii mila de ea} si sa ii vopsesti narile negre ... si desigur .. daca vrei geamuri fumurii... eu zic ca ar schimba look-ul masini destul de mult .. oricum e superba asa cum e ea .... sa ne spui si noua ce ai decis

Reality Check 18-01-09 13:58

Quote:

Originally Posted by narko_rules (Post 1990255)
Daca tot doresti niste idei uite cateva: Niste pleoape, niste faruri cu angel eyes mai smechere...eventual un mic eleron pe portbagaj, ar da mult mai bine cu alte jenti, tinand cont ca este o masine de familie nu trebuie un tuning exagerat, poate as mai lucra un pic la suspensie dar nu foarte mult, poate putin modificate spoiler fata, spate, ar fi cateva... e doar o idee... numai bine!

Ca idee ti-am pus o poza cum ar arata cu kit de la rieger, si cum ar da si cu eleronul de pe portbagaj...

0. Sunt total pe langa atunci cand vine vorba de chestiuni tehnice, asa ca va rog sa nu ma judecati prea aspru cand voi pune intrebari "de copil mic".
1. Nu vad de ce-as schimba farurile, imi plac foarte mult cele pe care le are.
2. Eleron... are "fundul" destul de mare deja. Ar ajuta la ceva?
3. Suspensia? De ce sa fie modificata? Ce castig? Ce pierd?
4. Spoilerele fata/spate putin modificate? Cu ce scop?
5. La schimbarea jantelor m-am gandit si eu. Planul este sa pastrez jantele de 16 pentru cauciurile de iarna, iar pentru cele de vara sa pun de 17.

Reality Check 18-01-09 14:04

Quote:

Originally Posted by cj90rzv (Post 1990478)
in opinia mea cea mai rapida schimbare de look .. si cu relativ putini bani .. sunt niste jante pe 17 {sau 18 daca nu tii mila de ea} si sa ii vopsesti narile negre ... si desigur .. daca vrei geamuri fumurii... eu zic ca ar schimba look-ul masini destul de mult .. oricum e superba asa cum e ea .... sa ne spui si noua ce ai decis

Chiar ma uitam ieri la ea, narile vor ramane asa cum sunt, nu mi-ar placea negre (asta nu vrea sa spuna ca negre ar fi urate, ci doar ca nu mi-ar placea mie; e doar o chestiune de gust).
In privinta jantelor, am spus mai sus. Ca tot ai pomenit de jante de 18, care ar fi problema cu ele?
Geamuri fumurii? Hmm... cred ca sunt cam prea linistit pentru greamuri fumurii.

Reality Check 18-01-09 14:04

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 1990372)
Niste jante mai mari pentru vara, da. Ceva mai elegant si rezistent gen Style 162.

Frumoase jantele din imaginile prezentate de tine.

dRR-XWX 18-01-09 14:05

Quote:

Originally Posted by Reality Check (Post 1990785)
0. Sunt total pe langa atunci cand vine vorba de chestiuni tehnice, asa ca va rog sa nu ma judecati prea aspru cand voi pune intrebari "de copil mic".
1. Nu vad de ce-as schimba farurile, imi plac foarte mult cele pe care le are.
2. Eleron... are "fundul" destul de mare deja. Ar ajuta la ceva?
3. Suspensia? De ce sa fie modificata? Ce castig? Ce pierd?
4. Spoilerele fata/spate putin modificate? Cu ce scop?
5. La schimbarea jantelor m-am gandit si eu. Planul este sa pastrez jantele de 16 pentru cauciurile de iarna, iar pentru cele de vara sa pun de 17.

1. nu le schimba... arata foarte bine astea si sunt si de calitate
2. eleron , doar de aspect , ar da ok cu unul in genul celui de M
3. suspensia ... nu are rost sa o schimbi ... ca nu cred ca ai luat masina pentru alergat ... ai luat-o pentru confort si sa te duca dintr-un loc in altul, nu are rost sa strici confortul pentru look.
4. spoilere doar pentru aspect ....
5. 17 " cred ca sunt cele mai potrivite pentru drumurile noastre ...

singura chestie care as face-o la masina ... ar fi folia pe geamuri ...

xxdadixx 18-01-09 14:51

Quote:

Originally Posted by Reality Check (Post 1990799)
Chiar ma uitam ieri la ea, narile vor ramane asa cum sunt, nu mi-ar placea negre (asta nu vrea sa spuna ca negre ar fi urate, ci doar ca nu mi-ar placea mie; e doar o chestiune de gust).

Grilele tale cromate ar fi mers de minune cu crom in jurul geamurilor, la fel ca bmw-ul din imaginile puse de mine. Costa prea mult sau de ce nu ai ales optiunea?

Reality Check 18-01-09 20:11

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 1990920)
Grilele tale cromate ar fi mers de minune cu crom in jurul geamurilor, la fel ca bmw-ul din imaginile puse de mine. Costa prea mult sau de ce nu ai ales optiunea?

E adevarat, se potrivesc foarte bine. Am explicat in mesajul de prezentare al masinii de ce masina este asa: n-am vrut sa asteptam pentru o masina "configurata" dupa bunul plac, am luat una care era pe stoc.

Reality Check 20-01-09 10:26

Pentru cei care se pricep:

In cazul in care imi vine vreo zapaceala la cap si vreau ceva mai multa putere de la motorul asta, ce parere aveti de:

http://www.racechip.de/racechip-chip...fff22fj73bo0s3 ?

Ce probleme pot sa apara? In cazul in care as monta asa ceva, masina ar iesi din garantie?

Va multumesc!

erikk 23-01-09 01:30

daca vrei jante pe 17"...model frumos...originale bmw...tot de pe E90...da-mi un add pe mess...
ciprian_erikk

cj90rzv 23-01-09 13:31

Quote:

Originally Posted by Reality Check (Post 1995353)
Pentru cei care se pricep:

In cazul in care imi vine vreo zapaceala la cap si vreau ceva mai multa putere de la motorul asta, ce parere aveti de:

http://www.racechip.de/racechip-chip...fff22fj73bo0s3 ?

Ce probleme pot sa apara? In cazul in care as monta asa ceva, masina ar iesi din garantie?

Va multumesc!

DIN Cate stiu eu . clar cade garantia.... am un prieten in aceasi situatie .. e90 nou... si nici finala de la evacuare nu l-au lasat sa o schimbe.....

X-Ray-Eyes 23-01-09 16:28

Quote:

Originally Posted by cj90rzv (Post 2003953)
DIN Cate stiu eu . clar cade garantia.... am un prieten in aceasi situatie .. e90 nou... si nici finala de la evacuare nu l-au lasat sa o schimbe.....

Vorbesti de Leasing ...
Nu de garantia internationala pe care o primesti atunci cand iti cumperi Cash un BMW ...
Acolo nu mai intervine problema garantiei decat atunci cand umbli direct in calculatorul masinii si se schimba chipul si alte magarii ... Din acel moment poti spune PA garantiei indiferent care ar fi ...
Dar din moment ce masina o duci la revizie stock si a 2-a zi montezi inapoi pe ea evacuare custom , admisie , bodykit , etc nu vad unde sa fie problema .

KnightRider 15-04-09 23:08

la cati bani ai dat pe ea nu are nici navigatie?!

Reality Check 16-04-09 08:06

Dragul meu, am spus inca de la inceput cum am luat masina asta: am cumparat ce aveau in stoc pentru ca n-am vrut sa astept. Urmatoarea (asta peste vreo 2-3 ani) va fi serie 3 Individual cu iDrive, senzori si ce-o mai aparea la vremea respectiva. Pana una alta, ma multumesc cu ce am (iar masinuta asta este, pentru mine, o minunatie: se comporta excelent, nu consuma deloc mult - 6,8% in primiii 7400 de km). Si sa stii ca nu ma deranjeaza faptul ca nu are navigatie, cunosc destul de bine orasele prin care trec si, in caz de nevoie, am GPS (dat tot de ei).

All times are GMT +2. The time now is 20:13.

- Copyright 2026 4Tuning