![]() |
Cum alimentati? Faceti plinul de fiecare data? Circulati pana la rezerva?
Sa vedem ce obiceiuri aveti la pompa, ce preconceptii aveti. Alimentati plin ochi? Doar 1/2? Circulati pana la avertizarea masinii sau a ceasului de combustibil? Sau aveti o suma de bani de care alimentati? Evitati sa circulati cu rezerva de 7 litri (sau cat o fi la voi)?
Threadul nu are ca tema tipul de motorina sau benzina, sau norma de poluare, ci doar ce s-a scris mai sus. Exista deja pe aceasta tema cu tipul de combustibil. Eu bag in general de 1/2 din rezervor, dar nu e o regula; mai bag si in suma fixa de bani dinainte stabilita, de exemplu de 70 ron. Daca plec la drumuri mai lungi fac plinul, dar se intampla rar. Merg foarte des pe rezerva (pana la 60km din 100km). Si asta de fiecare data. Imi face placere sa merg pe rezerva, sa mai draghez rezervorul de mizerie si pentru a avea o masina usoara. Daca o fi, poate nu e mizerie si e doar o legenda. Avand in vedere ca exista un filtru de combustibil, consider ca nu am de ce sa imi fac probleme din acest motiv. |
Re: Cum alimentati? Faceti plinul de fiecare data? Circulati pana la rezerva?
Deobicei pun motorina de 50 ron (dar depinde suma variaza si de cata motorina am in rezervor) o tin cam la 50% din rezervor in oras iar cand plec in afara incerc sa ii fac plinul ; pe rezerva am mers maxim de 2 ori :-) iarna incerc sa tin rezervorul cat se poate plin ( pt a nu face condesn) dar asta tine mult si de ce bani dispun :oops:
|
utilizez metoda plin pana in gura , pastrez bonul si fac si eu un calcul de consum la cateva mii de km . cand plec la drum lung alimentez la o benzinarie din orasul meu pana la plin chiar daca mai am benzina in rezervor.
|
rar scade sub jumate, cand scade e nasol.. dar oricum, cam pe acolo se mentine :)
|
pana cand se aprinde "becul groazei" si bag cam de 50-100ron, depinde cat de bine stau
|
de regula plin, e mai usor sa il completezi (de regula sta acul peste 3/4) decat sa ii faci un plin intreg
|
In general merg pana raman cu vreo 10 litri... Mai exact: pana imi indica acul ca mai am un sfert de rezervor.
Suma de "incarcare" este in jur de 60 - 70 ron si mai are putin pana ajunge la plin. :) |
incerc sa am mereu cam 60% rezervorul plin... la mine se simte diferenta cum sta de spate cand e cu peste jumate rezervorul plin fata de cazurile cand am 10 litri...
|
eu am afisajul digital si cand imi mai raman 2 liniute subtiri(rezerva) si una groasa ma sperii ingrozitor si prefer sa nu risc :D. il tin in jur de jumatate de preferat peste...cand scade sub jumate alimentez intre 50 - 70 ron. Nu am mers niciodata pe rezerva...sunt prea panicat! :lol:
|
acum ca am ramas somer, sa vedem cum o sa mai stea.. imi placea sa stea peste jumate :)) astea o sa fie doar vise in urmatoarea perioada :))
|
Cred ca se aplica la mai toata lumea, dar daca nu se aplica la toata lumea, o spun pentru cei care detin DAEWOO fabricate in Romania:
Incercati sa evitati sa mergeti pe rezerva la masini prea mult timp - in multe cazuri se duce naibii pompa de benzina. |
daca am bani.. mai fac plinuri dar in perioada asta, am alimentat asa..treptat cate 50 ron ! Oricum e mai bine asa, ai consum mai scazut ( motorul trage mai putina greutate - n-aare rost sa traga 50 L in plus cand ar putea sa traga 17-20 L ) si e ceva !
|
Quote:
|
Quote:
1. Consumă iarna ceva mai mult ca vara, aşa că iarna am ceva mai multă benzină 2. Eu am deja greutate , o cutie ditamai īn portbagaj de muzică (singura de altfel). 3. O fată īn dreapta :lol:, de fel nu iau persoane īn spate , īn curānd o să fie declarată maşină cu 2 locuri .. Revenind la topic bag benzină tipic proprietarilor de BMW.., adică suficientă pāna la urmatorul peco(luānd īn considerare traseul nestabilit īn timp şi spaţiu ) |
Ca sa fiu si eu ontopic. Bag motorina de ~70RON. N-am mai facut de mult plinul. Il fac doar cand plec la un drum foarte lung.
|
Quote:
Dar au fost cazuri sa merg cu ce mai ramasese in motor :) , cand mi-am adus masina, am nimerit pe o autostrada unde nu am avut parte de statii de alimentare! si am mers cred ca vreo 15-20 de km cu beculetul galben, am simtit ca nu mai aveam motorina si exact atunci zaresc un peco :) Tare sperietura! |
Subscriu la ceea ce a spus dolb in legatura cu usurarea masinii. Considerati asta o completare la primul meu topic, pentru ca acolo nu am considerat oportun sa spun si acest motiv, dar pentru mine este un criteriu important. Am masina pe motorina si autonomia la drum e mare, chiar si in trafic congestionat, si ma pot risca sa merg cu 3-4 litri de combustibil. Cred, dupa estimarile mele ca am mers o data si cu 2 litri in rezervor.
Eu sunt deformat profesional in ceea ce priveste costurile totale, medii, fixe, variabile ale masinii, si incerc mereu sa obtin un raport optim intre drumurile pe care le fac (trafic urban, extraurban, drumuri lungi, perioade de stationare ale masinii, etc) si oportunitatea alimentarii. Pe de alta parte mai tin cont si de evolutia pretului la combustibil. Cum a fost acuma ceva vreme motorina 3,2 ron l, am facut si plinul, bagand vreo 63 l. Cand masina e mai usoara ii vine si motorului mai usor. Iar eu sunt de parere ca in timp acest lucru conteaza. |
la cat merg pe rosu , mi s`anrosit si acul de la rezervor , chiar daca am plinul , tot rosu'mi arata ...intr`o zi cred ca o sa mi se arda :lol:
acu serios vorbind , cam 50ron alimentez , sa am cam 25L in rezervor constant , dar a fost o situatie cand , am ramas si'n pana de benzina , culmea , nici becul de avertizare nu s`a mai aprins (cu o seara in urma fusesem la "402" , si cred ca acolo a fugit toata benzina) ..ciudat , dat in acelasi timp foarte naspa sa'mpingi masina :| |
intotdeauna fac plinul... nu cade acul mai jos de jumate!!! il tin din scurt... :)
|
Quote:
|
Fratilor :)) eu pun putin si des :D Intrun oras mic...o masina mica cu un motor mic...nu are nevoie sa care dupa ea si 50l de benzina asa ca ii bag de 20-30 lei...cand se aprinde becu trec...mai bag de 15-20...km asa...sunt si cazuri cand ii pun juma de rezervor dar ii fac plinul doar cand trebuie sa plec la drum. Nu merg prin oras cu plinul facut caci la o masina de 800kg cu tot cu mine trasa de 1 motor de 1.1...daca mai am si iubita in dreapta...chiar e de preferat sa am putina benzina ca sa aiba motorul elasticitate cat de cat.
Si au fost si perioade mai negre cu bugetul cand bagam de cate 10 lei benzina...si mai ramaneam si in pana :) (da, cu masina mea...recunosc)...dar cine rade de mine inseamna ca nu e sofer :)) |
Quote:
Matizul in schimb are 35 de L. ;) |
In cartea tehnica imi scrie ca din momentul cand s-a aprins becul galben in rezervor mai sunt 7 litri de motorina si o autonomie de 100 km garantat. 80 am mers cu beculetul aprins deci oarecum se confirma. asta pt un Vw Polo 1.9 tdi din 2003
|
La Golf 4 (si presupun ca si la restul gamei VW) cand se aprinde senzorul in bord (daca s-a mers cu ea doar pe drum in aliniament iar masina nu s-a inclinat in santuri sau pante), teoretic mai sunt 7 l, ceea ce corespunde unei autonomii de inca 100 km cu conditia ca consumul mediu din momentul aprinderii senzorului sa nu fie mai mare de 7%.
Daca consumul e de 14 % (urban de exemplu) atunci nu mai pot fi parcursi 100 km, ci 50 km. Eu am mers de la aprinderea senzorului in jur de 150 km, si cred ca mai aveam vreo 2 litri in rezervor. Daca consumul e de 4% poti merge si 170 km de la aprinderea lampii de control din bord. La Golf 4 4Motion senzorul se aprinde la aproximativ 8 l ramasi in rezervor, acesta avand consumul mai mare. Daca se iau viraje bruste sau se circula cu masina pe drum inclinat spre dreapta/stanga, senzorul poata sa se aprinda si iar sa se stinga in bord. Deci nu fiti asa de siguri ca mai aveti doar 7/8 litri (4Motion) in rezervor, pentru ca pot fi 9-10 litri, sau chiar mai mult. |
Quote:
dar asta conteaza mai putin... ;) |
la mine are 50 de litri si odata chiar 51 am pus in el :).. ajunsese motorina exact pana la busonul unde alimentezi :) stiu ca se dusese acu mult peste linie si acolo statea !
|
cam atat intra si in rezervorul meu!!! sta vreo 60 - 70 km acul peste limita... :)
|
sper sa schimb acest obicei dar cam asa fac
am o suma de obicei fixa de bani si conduc pana se aprinde becu sau pana ajunge liniuta la empty si atunci mai alimentez. nu merg niciodata cand e becu aprins sau sub linie doar daca e urgenta. @morph ... stai linistit frate ca si eu cu masina de 1 si mica si alea alea in vremuri grele treceam cam in fiecare zi pe la peco sa alimentez de 10 ron |
cateodata fac plinul dar cand mai sunt in criza de bani fac doar jumate dar cand mise aprinde becul la benzina imediat alimentez
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:05. |
- Copyright 2026 4Tuning