![]() |
?Motor pe "Pisica"?
am tot vazut pe forum in reviste etc. ursuletzi cu motoare de m5 sau seria 7 dar vreau sa stiu si eu ce motor sau mai bine zis care e cel mai mare motor care poate sa-mi intre pe pisica .
eu ma gandeam la un m5(400cp) din 2000 sau de seria 7 de 6l |
Re: ?Motor pe "Pisica"?
-V -euri niciodata pe e 36.....gandeste te la un 6L oricare ar fi el.........
|
Totusi Hartge are in oferta pt. E36 un motor de 5.0l 370 CP/ 5200 rpm 510 Nm / 3550 rpm http://www.hartge.de/html/e36limousineuk.html , acum, sincer eu nu ii vad rostu' luand in calcul greutatea unui motor de 5.0 L fata de cea a unui motor de 3.2 M3 si diferenta destul de "mica" de putere dintre cele doua motoare.
|
Quote:
acum vezi rostu? |
Acelasi cuplu il poate dezvolta si un S50 cu compresor si poate o putere mai mare. E36 era o masina destul de bine echilibrata, deci eu pur si simplu nu vad rostu conversiei la un motor de 5.0L cand se pot obtine acelasi performante prin alte mijloace care sa nu afecteze distributia masei.
|
si cam cat ajunge un motor?
|
Quote:
Un motor de M5 de 4,9 litri/400 CP are 239 kg. Un motor V8 de 4,4 litri/333 CP are 213 kg. Care e diferenta enorma de masa intre ele ? Motorul de 400 CP are doar 7 kg in plus.Nu ca s-ar simti cele 7 kg,dar V8-ul fiind mai scurt decat I6-le,distributia de masa n-ar fi deloc afectata,posibil chiar sa fie mai buna. Quote:
|
-Si totusi recomand 6L !!! masina este gandita pt um maxim de 6L si oricum un V este mult mai greu de montat avand in vedere modificari majore care trebuiesc aduse la habitacul motorului. Repozitionare ABS , modificare servo si pompa frana , repozitionare conducte benzina , modificarea totala a sistemului de racire , montare aditionala EWS ....etc!!!!
|
Quote:
s52-ul are 151kg, V8-ul de pe m5 are 158kg.. v8-ul de 4.4l are tot cam pe acolo.. ~150kg.. |
:lol:
Ai dracu' astia de la BMW dom'le ! Cred ca stiu ceva ce nu mai stie nimeni.Nu de alta,dar nici Ferrari nu fac motoare asa usoare. Culmea ca noul V8 de pe M3 are 202 kg.Cred ca s-au tampit inginerii de la BMW,daca acum cativa ani erau in stare sa-l faca de 150 kg :lol: si acum nu mai sunt. |
|
:lol: :lol: :lol:
Bai nene,mai inteleg si eu nesimtire,dar asta e prea de tot (ma refer la site,nu la tine).Te si miri cum de nu-si ridica masinile respective rotile din fata in aer la cat de usoare sunt pe fata :D Un exemplu:cauta (ca e plin netul) press-release-ul BMW despre noul M3,in care iti spun ca motorul de pe vechiul M3 (3,2 litri/343 CP) avea cu 15 kg mai mult decat V8-ul nou,care are 202.Asta inseamna 217 kg pentru motorul respectiv,care pe site-ul ala a slabit pana la 148 kg :shock: |
am citit aia si m-am mirat si eu...:rolleyes2
dar totusi, si site-ul ala e printre cele mai mari despre bmw-uri.. :shock: lista aia am mai vazut-o si pe alt site/forum mare dar nu o mai gasesc acum.. :sad: |
Eu am pus un 3.0 pe un ursuletz la un baiat aici in arad. Sincer nu cred ca merita motor mai mare. Oricum, el l-a dat jos si a pus un 3.5 recent. I-am dat si eu in gura...se simte diferenta la cuplu, la cai nu cine stie ce..are vreo 15-20 in plus. Masina merge ca racheta, eu nu mi-as bate capu sa pun un V. Daca vrei sa-ti pui un 6Linie iti pot da sfaturi. Nu e asa simplu cum pare dar nu e imposibil. Ia in calcul si schimbarea diferentialului cu unul autoblocant. Oricum fluiera rotile in mai toate vitezele si fara ambreiaj, dar totusi te ajuta ;)
|
sincer nu ma prea pricep... dar vroiam sa stiu si eu pe viitor cam la ce motor sa ma gandesc sa-mi pun pe 'urs' (asta in cazu in care mai temin si eu cu datoriile mele) , pe multe topicuri am vazut e30 cu motor m5 sau de seria 7(3.5 baiatu care a aparut la protv,cred)
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:28. |
- Copyright 2026 4Tuning