Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   alegere incinta (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/26239-alegere-incinta.html)

Gabriel_xenon 29-10-06 23:46

alegere incinta

De cateva zile ma tot gandesc cum sa fac incinta pt subwoofer
am 2 difuzoare jensen SX1212 si nu stiu cum sa fac incinta bass reflex
in prima faza vroiam sa fac(precum am aratat p forum mai demult) o incinta trapez kre sa aibe 2 camere separate...
acum stau si ma intreb... nu mai bine s-ar auzi in 2 incinte, separate pt fiecare difuzor cate o incinta?(tot forma trapez)
nu vreau sa ma grabesc si de aceea cer si io cateva opinii de la voi

bulu 29-10-06 23:55

Re: alegere incinta

pentru o maximizare a output-ului e bine ca cele 2 dif sa fie in aceeasi directie si pe placa lor reflexele ... daca pui 2 nu stiu daca le vei indrepta perfect.
http://mobile.jlaudio.com/products_e...php?page_id=12
uitete aici un model cu Bass reflex si un tub f lung pentru o tunare joasa a frecventei .... oricum JL sunt super tari si ai putea sa incerci ceva de genu .... mai au si alte incinte daca te uiti pe site dar mi se par prea complicate

Gabriel_xenon 30-10-06 00:09

2 Attachment(s)
io vroiam sa zic ceva de genu k in poza de jos
adica o singura incinta separata de un perete
sau 2 incinte separate exact k in poza aceea
scz k am folosit poza cuiva de pe site

Bigu 30-10-06 00:13

ai folosito pe a mea, da nu ma supar :)
difurile au incinte separate in forma cubica

Gabriel_xenon 30-10-06 00:16

crede-ma k imi place la nebunie cum ai u sistemu in masina
si io am tot nova si de aceea acm ma intreb cum sa fac incinta(sau incintele)

bulu 30-10-06 00:50

Scuze ca te intreb tu vrei un sis sa arate bine sau sa sune bine.
Ce vad eu un poza vad sub de 2x400 rms pe un amp de vreo 350rms ... daca mai are altu scuzele mele ca nu l-am vazut.

Gabriel_xenon 30-10-06 01:11

man nush daq m-am facut intzeles
pe me ma intereseaza daq are acelasi sunet k si intr-o singura incinta si daca este recomandat sa fac 2 incinte k in poza lui bigu
eu am alta configuratzie(mai slaba)
asta vreau s stiu
cum e mai bine
cu o singura cutie pt ambele difuzoare
sau cu 2 cum are bigu

bulu 30-10-06 01:47

Daca te uitai cu atentie la ce am scris iti dadeai seama .. bine acum diferenta e destul de mica de obicei sesizabila doar pe aparatele SPL nu si pe urechile si plamanii tai.Eu ti-as recomanda ceva care intra cat mai bine in portbagajul tau daca mai vrei si spatiu pentru altceva.
Oricum cum e facuta incinta la JL ... pe site-ul care l-am pus suna ar trebui sa sune destul de bine .... portul slot e destul de recomandat.

Bigu 31-10-06 00:15

daca intereseaza p cineva, sunt de vanzare, sculele nu mai sunt ale mele, sint ale unui prieten, vrea 19 mil p ele, le vinde pt ca si-a dat masina si isi ia duba si nare ce sa mai faca cu ele

o_kh3 11-11-06 20:58

gabi... iti recomand fiecare difuzor cu camera lui.... daca incerci sa faci cu o singura camera... vei avea mult de lucru la calcul.... si daca nu iti iese din prima poti sa iti iei adio ca o sa se auda ca un C**.... este foarte greu cu acordarea frecventelor....

blak 11-11-06 21:43

@o_kh3 nu stiu cate incinte ai construit , dar se pare ca nu prea stii cu ce se mananca ...
Nu mai da sfaturi proaste ....

o_kh3 11-11-06 21:47

daca nu stii atunci de ce vb???

blak 11-11-06 21:48

Pai ai demonstrat ca esti pe total paralel ;)

o_kh3 11-11-06 21:52

te-ar interesa o persoana de contact cu care sa vb sa aflii cate incinte am facut eu si cum se aud??? daca da da-mi un pm ;)

a si spune-mi prin ce am gresit dandu-mi cu parerea pt om...

blak 11-11-06 22:00

Nu ma intereseaza sa aud o incinta... aud destule zilnic si am facut destule pentru diferite masini...
Daca ai face o incinta dupa regulile acusticii ai observa ca daca difuzoarele sunt la fel nu este nici o greutate sa faci 2 difuzoare sa functioneze in aceeasi incinta.....este exact la fel ca si cum ai face unul intr-o incinta ;).
Iar legat de acordajul frecventei nu cred ca este asa greu ;)

All times are GMT +2. The time now is 22:19.

- Copyright 2026 4Tuning