![]() |
Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?
Da pentru bancul dyno de testare motor preturile erau foarte mari aproape inabordabile.
Este foarte bun un dyno de motor sa proiectezi si apoi sa testezi anumite piese modificate, o evacuare, o admie ... Dyno cu role este excelent pentru ca testeaza efectul final cel de care ne folosim pentru inaintare. Pe dyno cu role daca ai simulare reala, in cazul nostru Mustang existand si asta. Este diferit comportamentul motorului pe banc de motor cu cel de pe masina. In plus pe cel cu role vedem si puterea reala la roti. Aci pe site avem si Biblia Dyno intr-o forma in care nu este gasita si explicata pe nici un alt site de pe net: https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tun...yno-bible.html |
Sebastian m-a lamurit cu privire la pret si cred eu ca este unul f.rezonabil chiar si pt.noi muritorii de rand.:D. Am facut multe modificari la motor, evacuare si vroiam sa vad ce rezultat va fi.Singurul inconvenient e drumul pana la dyno care costa destul de mult +plus testul insine se aduna la vreo 400 de leuti :rolleyes2.De as putea trimite masina prin email:lol::lol::lol:.
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
In plus chiar si geometria influenteaza pierderea la roti, iar totul se poate masura. Adica ai facut coroana si pinionul de atac cu 35 si respectiv 8 dinti? 8/35 suna a coasta, cutie de atac si de circuite stranse. Presupun ca si pinioanele folosite in cutie erau cu rapoarte diferite. Ce fel de cutii foloseati in 4 sau 5 si cele in cinci cu ce tip de comanda? Cutia de Dacia era peste cutia de Lada ca fiabilitate? |
1 Attachment(s)
Quote:
|
2 Attachment(s)
Avem o zona din care vom publica cateva materiale "prafuite" , da, o zona a tarii, mai putin mentionata pe aici, si in care s-au desfasurat evenimente demne de consemnat. Acolo cativa oameni au marcat istoria automobilismului romanesc: este vorba de orasul Iasi si urmasii lui Stefan cel mare !!
Iata un document despre circuitul de viteza Nicolina Iasi, si o poza a unuia dintre participanti. 1978 !!! Cine ne ajuta cu alte reportaje, va rog. Iar masina, da, nu e din circuit, dar e pilotata de Alexandru Popa, si este o imagine din Raliul Volan 1979 ( singura gasita ) |
Este foarte posibil ca ACR sa aiba o arhiva competenta.
|
1 Attachment(s)
1974 - !!:D
Debutul unui tanar, venit din mijlocul Moldovei, modest, cu mult bun simt, tenace, si care va ajunge un campion al tarii , pana in zilele noastre. Este considerata o poza document si desi prafuita, se pare ca nici ....cel de la volan nu o are !! L-ati recunoscut???:?::?: |
Quote:
|
Quote:
|
Vali cu cine vorbesti???? intreabai pe altii cine este in poza ca noi stim....ai lipsit putin la boxe si iar te dai la noi....avem ture in fatza :lol::lol::lol:....hai ca pot sa postez si eu...am intrat in randul lumii....
|
Quote:
dar m-am bucurat gasind-o la d-l Popa Alexandru ca poza din 1974 !!! si caruia ii multumesc si pe aceasta cale pt amabilitatea dumnealui. |
1 Attachment(s)
Si daca tot veni vorba in a "anima" discutia :-P , sa pastrez nota anilor 70` !
si binenteles ca sa ii fac o placere domnului Nemtanu. O cronica din revista Autoturism 1976 cu o etapa de Viteza pe Circuit, unde altundeva decat la Braila :-) |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Cand am publicat pozele circuitului de viteza 1975 din Braila,
nu stiam ca va veni o zi cand sa consider ca-s...banale. Iata ce mi-a fost pusa la dispozitie , ca " piesa prafuita " si pe care o atasez cu mare placere pentru voi: 1974 !! Wow ! Inceputul aventurilor in campionatele interne a doi amici, care aproape doua decenii au fost prezenti pe traseele de concurs, mai ales in raliuri; Alexandru Popa si Puiu- Ovidiu Groapa + Cred ca nu gresesc, spunand ca in jurul lor s-au format , cu ei s-a constituit, echipa Nicolina Iasi, mai tarziu Fortus Iasi. Frumoasele pagini de automobilism cu circuitele Nicolina de care aminteam mai sus, sau cu Raliul iasului nu se puteau aminti fara ei, si cate vom mai relata in continuare |
| All times are GMT +2. The time now is 04:12. |
- Copyright 2026 4Tuning