![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
1 Attachment(s)
Victor Nicoara Cupa Pacii si Prieteniei DDR Schleiz
|
1 Attachment(s)
Stefan Vasile
Ovidiu Scobai Raliul Sojuz 1988 |
1 Attachment(s)
Ludovic Balint
Constantin Zarnescu Raliul Sojuz 1988 |
2 Attachment(s)
Extraordinara poveste a unei familii in care motorsport-ul este o traditie ! Dumitrestii, cum ii cunoastem cu totii, mananca automobilism pe paine din copilarie. Andrei si Silviu au impartit masinile, mai tarziu monoposturile, au muncit in “sopron” asa cum declarau intr-un interviu impreuna cu tatal si bunicul lor. Totul este facut cu migala si pasiune. Iata ce ne povestesc:
"Marin Dumitrescu, bunicul, a luat legatura cu motorsport-ul in 1932 in atelierele Ford din Bucuresti. In 1939 a fost martor la recordul lui Hans Stuck pe coasta Feleac (etapa in Campionatul European de Munte). Imediat dupa razboi modfica Jeep-uri americane pentru competitii si organizeaza un fel de campionat de circuit monomarca, pe care l-a si castigat. In 1947 pregateste prima sa masina sport de competitii, BMW 328 (1938), cu care participa la cateva curse. Ulterior, folosind mecanica de BMW, constuieste in atelierele uzinei Vulcan, primul monopost romanesc.Cu aceasta masina a castigat 10 ani la rand atat campionatul de circuit cat si pe cel de coasta. Era perioada interbelica, atunci cand motorsportul era apreciat la justa lui valoare. Din 1968 a inceput sa participle si la raliuri cu R8 Gordini, Fiat 1300 si ulterior cu Dacia 1300. Prin anii 70 construieste prima masina Dacia 1300 performanta de curse, masina ce ulterior a fost copiata de francezi sub forma de R12 Gordini. In total, a castigat peste 35 de titluri Nationale de Campion si doua sau trei raliuri internationale (la clasa). Radu Dumitrescu, tatal nostru, a inceput sa concureze in 1978 cu Dacia 1300 de strada. A si castigat prima cursa la care a participat. Prin anii 80, Marin Dumitrescu impreuna cu Florin Hainarosie infiinteaza echipa de curse Politehnica Bucuresti. In acel an, au castigat campionat-ul pe echipe (impotriva echipei de uzina) si anul urmator, Radu a castigat Campionat-ul de Circuit si de Coasta. Ulterior, Radu a schimbat Dacia cu Lada, cu care a castigat Campionatul de Circuit in 1985. La inceputul lui 2007, impreuna cu Bunicul ne-am apucat sa pregatim un Golf II (primit cadou de la Horia Andronic). Tatal nostru nu vroia sa participam la curse din cauza costurilor ridicate. Pana la urma, s-a hotarat sa ne ajute. Am renuntat la Golf si am achizitionat prima Dallara F389. Nu stiam nimic despre ea. La prima cursa (Ranca 2007) am mers cu suspensia de circuit, cauciucuri de circuit si cu setarile de circuit. Incet, incet am invatat sa o reglam si am achizitionat cauciucuri sisuspensie potrivita. Tot anul 2007 am mers amandoi pe masina. In 2008 am achizitionat a doua masina Dallara F394. In continuare am mers amandoi pe masina. Cea mai buna clasare a fost la Campulung, locul 4 la Open cu Silviu la volan. In iarna 2009 am pregatit un motor performant pt. Dallara F394, cu care Silviu a iesit Vicecampion in acel an. Eu (Andrei) nu am participat decat la o cursa in acel an, la Teliu, unde m-am clasat pe 6 la Open. In 2010 am achizitionat monopostul Tatuus Formula Renault 2000. Am participat cu ea la cateva curse si in 2012 l-am modificat. I-am pregatit un motor 3L V6 dar rezultatele nu au aparut. Silviu si-a luat Citroenul C2 Super 1600 si am continuat. Simteam ca lipseste ceva asa ca am muncit mai mult si din putin incercam sa facem material de concurs performant. Speram sa facem spectacol pentru ca senzatiile vitezei sunt cele care ne fac sa continuam traditia familiei." - cu Dumitrescu Andrei şi Silviu Dumitrescu. |
10 Attachment(s)
Din culisele Raliului Dunarii 1978
|
7 Attachment(s)
Din culisele Raliului Dunarii 1978 Partea a II a
|
rog frumos moderatorul sa transfere cele 2 postari pe topicul special raliul Dunarii. parca vor fi mai ...la locul lor acolo. !:D
|
Extraordinare poze!
|
1 Attachment(s)
Festivitate de premiere 1978 ( poza de la Dumitru Rusanescu ) !!
Ii recunoasteti pe Eugen ionescu-Cristea, Stefan Iancovici, Andrei Bellu, Petre Vezeanu,...Nicu Grigoras, ludovic Balint , Nicolae Mihailescu ( fiat 850 !!) randul de jos Dan Amarica, Cornel Caprita ( Fiat 850 coupe !!!) Gheorghe Urdea....... |
@Iocodesign te rog poze cu raliuri sa le pui in celalalt topic, cel dedicat! Aici se vorbeste de Viteza pe circuit si Viteza in Coasta!. Thanks!
Aici https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-...e-romania.html Iar ptr raliul dunarii aici: https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-...i-history.html Sa NU amestecam lucrurile! |
1 Attachment(s)
Quote:
Da chiar :rolleyes2 azi e ziua lui ...La multi ani Nicu Zaberca :peace: |
Cred ca aici e locul cel mai potrivit pentru acest material ! Vizionare placuta !:D:D Nea Marine sa traiesti sanatos alaturi de familie !
https://www.facebook.com/l.php?u=http...ns&h=nAQFtbFmW |
Deci forum`ul asta ma bate tare.....cum dau new post?? MS
|
1 Attachment(s)
Marele Premiu al orasului Braşov Fritz Wernek în faţa lui Petre Cristea
|
Quote:
|
pagina se numeste:
Cand au inceput raliurile in Romania? asa cum aici se numeste: Cand au inceput circuitele in Romania? Click aici: https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-...a/page-33.html |
Quote:
|
Dan Marguiles
" Dan was Rumanian born, and recalled 'catching the bug' spectating at the 1936 Bucharest GP" http://www.racingsportscars.com/driv...gulies-GB.html http://forums.autosport.com/topic/135312-dan-margulies/ |
Quote:
|
Cornele,bine ai revenit,poate se misca ceva
|
1 Attachment(s)
|
Quote:
Am descoperit acest forum acum doua zile . N-am reusit sa citesc tot, dar ce am vazut este minunat . Multe felicitari celor care contribuie ... Nu am multa experienta in domeniu, dar am vazut cu ochii mei Oltcit-ul cu motor central , Dacia Sport a lui Parvulescu , Liberta lui Balint , Turbo-ul lui Grigoras si Dacia-Electromures a lui Petre Aldea de la Tg. Mures ( de aproape ) . Nu freamata asa de bine plasticele de azi ca fierul ala de altadata . Si mai aveau si suflet ... Sufletul celor care le faceau sa fuga rau . Tineti-o tot asa . Aveti inca un cititor de nadejde ( daca mai aveati nevoie de inca unul ) . |
bine ai venit
in moment avem nevoie nu numai de cititor,dar si de scriitor,poate itzi mai amintesti de cite ceva |
1 Attachment(s)
O poza de generic :
Circuit de viteza Pitesti - 1971 !!! |
Istoria Motorsportului din Romania , o pagina Facebook recent deschisa, pe care am gasit-o azi. https://www.facebook.com/pages/Istor...30696493703615
Felicitari tuturor celor care pastreaza vie atmosfera motorizata, fie competitionala fie non-competitionala, a Romaniei de altadata. |
Alooooo! A intrat toată lumea în hinbernare?
Să aveţi un sfârşit de săptămână aşa cum vă doriţi. MR |
Quote:
|
am tot asteptat sa apara ceva poze de la Mache Mateescu,dar se pare ca sa dat la fund
eu din pacate nu prea mai am noutatzi T.Gedeon |
1 Attachment(s)
1978- Viteza in coasta Oituz - un traseu de care multi pasionati nu au mai auzit .
|
N-am stiut ca s-a alergat acolo VTM! Prin 2008 am mai facut pe traseul ala cate un "antrenament" cu masina de serviciu...
|
Quote:
Imi aminetsc doar ca Tiberiu Budu avea o Dacia 1100 sport, si colegul cu care mergea pe masina ( se permitea 2 piloti pe o masina, cu mansa separata pentru dubluri!):-)a scapat-o dupa ierirea din al 3 -lea viraj. |
Vreo 2 ani s-a putut si in timpurile moderne 2 piloti pe o masina, din 2013 nu se mai poate...
Traseul e frumos, nu imi amintesc acum exact configuratia si localitatile, dar stiu ca erau portiuni bune de goneata si niste viraje de viteza! :-) |
1 Attachment(s)
1984- M P al Bucurestiului cand se desfasura in complexul expozitional de la Casa Scanteii -
pilot Wilhelm Kulpinski - Oradea |
1 Attachment(s)
O super poza promovata de Tiberiu Gedeon! Multumim!
|
5 Attachment(s)
Buna! Intervin un pic, poate off-topic, dar consider ca merita. Astazi a inceput sa circule o poza pe facebook cu Nova lui Puiu Rusu din starea actuala. Masina se afla la Brasov, la Ciuperca si se vinde la pretul de 5500 euro asa cum se vede in poza, nu mai are motor si nici cutie din cate am inteles.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...89755208_n.jpg Si zilele trecute am primit niste poze cu Nova lui Necula (le voi pune mai jos), care ar fi la uzina si ar fi in curs de negocieri. Masina arata foarte bine si am inteles ca functioneaza totul perfect pe ea. Dintre toate aceste spurcaciuni, in "viata" exista doar 3, aceste doua si inca una care am inteles ca se afla la o scoala de pilotaj de la noi, dar nu-i cunosc datele tehnice. ------------------- Cu parere de rau si imi cer scuze Road, dar nu am apucat si nu am avut timp sa rascolesc pozele si sa il pun pe tata-miu sa mai povesteasca din vremurile apuse din kartingul romanesc. Dar o voi face si voi revenii si cu ele. O duminica frumoasa la toti! |
Quote:
|
13 Attachment(s)
Pentru mai multe poze cu Nova lui Puiu Rusu, le gasiti pe topicul Factory Car, destinat acelei masini.
Mai jos cateva poze cu Sportiva lui Grigoras din starea actuala. :) Revenim cu altele cand se duce masina acasa... Un moderator daca poate unii postarile, scuze de dublu/triplu post. |
Aceste masini - prototip, easterele, ARO 10, si altele , cred ca ar avea loc bine intr-un eveniment, o expozitie, o prezentare a geniului ingineresc al romanilor din anii 80-90 ! Un muzeu cred ca e prea mult, prea optimist gand !
|
La scoala de pilotaj a lui Stefan Vasile e intr-adevar o Nova, dar una fosta de Cupa Nova care nu are de-a face cu "monstrii"! Alta scoala sa aiba Nova nu stiu.
Cat priveste osemintele din poza... Nu cred ca valoreaza nici pe departe suma aia, mai ales fara motor si cv. S-a mai ales praful de o masina, acum ceva vreme (cativa ani) ciuperca trambita ca o restaureaza si masina va iesi la rampa din nou. Acum ar putea iesi doar prin "reincarnarea" fierului in vreo podea de Logan... |
Trambiteaza si in momentul de fata ca o va restaura in Anglia si va face o masina ca lumea din ea si alte cele. Pacat, ca este o masina cu potentiali pentru tineri... Bomba e ca el a cumparat-o cu 3000 de euro de la Puiu Rusu si diferenta asta de bani e ca mai da pe langa aceasta masina inca 9 roti. :lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:51. |
- Copyright 2026 4Tuning