Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/33140-reexaminare-pt-recuperare-permis-sfaturi-intrebari-teste.html)

hyp3rcrys 06-09-09 14:47

Re: Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste

Salutare! Acum un an jumatate am avut permisul suspendat pentru 3 luni si nu am beneficiat de reducere deoarece aveam numai 11 luni de permis, deci am stat pe bara 3 luni. In 18 august ma luat radaru in localitate cu 110 km/h si miau suspendat din nou permisu pe 3 luni. Am si eu o intrebare, are rost sa depun cerere pt reducerea perioadei de suspendare? sau este vreo metoda sa primesc permisu mai repede?

Daniel1 06-09-09 14:55

Ar fi trebuit sa depui plangere contraventionala si ai fi condus si acum.

hyp3rcrys 06-09-09 14:56

Salutare! Acum un an si jumatate am avut permisu suspendat pe 3 luni pt viteza si nu am beneficiat de reducere pt ca aveam 11 luni de permis. In 18 august mau prins iar cu 110 km/h in localitate si mi-au suspendat permisu iar pe 3 luni. As avea vreo sansa sa iau permisu mai repede? daca da cum s.ar putea?

KAY_ 06-09-09 15:13

nu poti sa beneficiezi nici de reducerea la 1 luna pt ca nu ai 2 ani de la ultima abatere si nici contestatie nu poti face pt ca au trecut cele 15 zile .

LarissaW 05-11-09 23:31

Am ramas fara permis pt urmatoarele 3 luni :joy:. In cat timp de la data emiterii procesului verbal pot depune contestatie? :D MULTUMESC P.S.: Nu am avut permisul la mine, nu l-am predat. Ce se poate intampla daca nu-l predau + pot circula?

Daniel1 06-11-09 07:15

in 15 zile de la comunicare este regula, insa pot exista si nuante.
daca nu il predai conform celor mentionate in instiintare primesti in plus 30 zile de suspendare. o zi buna

valigl-05-mev 11-11-09 21:53

Salut frati de suferinta.acu vreo 1,5 ani am avut si eu un eveniment care acum imi da mari batai de cap.eu plecam de la un popas dintre Barlad si Vaslui ,m-am asigurat am pus microbusul in miscare m-am incadrat spre sensul de mers in directia Vaslui dupa ce am parcurs o distanta de circa 13-14 metri incadrat pe sensul de mers am auzit doar un zgomot de frana care m-a facut sa ma uit in oglinda retrovizoare si vad un nene cu o dacie ce venea cu viteza din curba .considerand ca ma v-a lovi in spate din plin am tras de volan dreapta si am iesit de pe partea carosabila cu jumatate din latimea microbusului pt ai face loc celui ce venea franand din spate. cu toate acestea el a intrat cu partea dreapta fata a autoturismului in partea stanga spate a microbusului rezultand avarierea acestora spre fericirea mea ca dupa vit pe care a avut-o i-am multumit lui Dumnezeu ca N-au fost raniti. Spre ghinionul meu soferul daciei a chemat la locul accidentului pe politistul de la punct control Crasna care din intamplare era o cunostinta fff apropiata a acestuia deoarece politistul a fost sunat direc pe tel personal. Rezultatul anchetei dupa cum banuiti SAU poate nu, a fost NEACORDARE DE PRIORITATE. OK AM FACUT CONTESTATIE am angajat o avocata care mai rau m-a bagat in kaka am pierdut proces la Judecatorie, Recurs la Tribunal si colac peste placinta nu m-a invatat ce tre sa fac in continuare pentru a-mi reduce perioada de suspendare a permisului EU asteptand ca prostu instiintarea de la tribunal cu care trebuia sa ma duc de buna voie si nesilit de nimeni sa predau permisul. Si cum asteptam eu asa ca ala , ma trezesc cu o instiintare de la pol Rut VS precum ca incepand cu 41.10.2009 m-i se supenda dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile (nu 60 zile dupa cum prevede legea la care am fost incadrat) luand aceasta cape un raspuns si necunoscand regulile in totalitate am dedus ca dispun de un termen legal de 15 zile de la primirea acestei istiintari.Dar sa aflu azi cand m-am dus sa predau permisul ca mi s-a prelungit pedeapsa de la 60 la 90 de zile fara drept de a reduce pedeapsa la 30 zile dar cu obligatia de a da examen pentru a nu mi se prelungi cu inca 30 de zile(adica 120 de zile) toate acestea din cauza ca nu am stiut ca tre sa predau permisu in termen de 15 zile de la pronuntarea sentintei care nici aceasta nu stiu dac a fost definitiva( VA DATI SEAMA CE AVOCATA AM AVUT) PUTETI SA MA SFATUITI CU CEVA CE MAI POT FACE PENTRU A-MI REDUCE TOTUSI PERIOADA. ORICUM EU MAINE MA DUK SA DAU EXAMEN. IMI UREZ BAFTA

valigl-05-mev 11-11-09 22:06

Apropo eu am primit acea instiintare pe data de 30.10.2009 care spunea ca mi se suspenda dreptul de a conduce incepand cu 14.10.2009( DE A POLITIA RUTIERA VASLUI) nu am primit nici o instiintare de la TRIBUNAL.

KAY_ 11-11-09 22:23

Dupa pronuntarea sentintei trebuia sa legalizezi instiintarea (nu definitiva) la tribunal si cu ea in mana te duceai si predai permisu .Cand ai facut contestatie ti s a dat o hartie pe care scrie sa predai permisu in termen de 15 zile de la data instiintarii hotararii judecatoresti ,in caz contrar se adauga inca 30 zile perioada de suspendare +amenda , este perfect legal ce ti se intampla trebuia sa iei mai in serios toata treaba ,lipsa de informatie atrage alte sanctiuni ! Pe viitor mai multa atentie ,Bafta la examen !

Instiintarea de la tribunal vine prin posta

GtSport 13-11-09 09:25

Salut, am si eu permisul suspendat pe o perioada de 90 zile pentru viteza. Nu pot beneficia de reducerea suspendarii pentru ca l-am mai avut luat pentru viteza acum un an si ceva. Stiti cumva daca mai e valabila aberatia aia care prelungea perioada de suspendare cu 30 zile daca nu dai examen? Adica daca nu dau examen stau 120 +15 zile dovada zile sau 90 + 15 zile ?

thinshade 13-11-09 11:24

Eu stiam ca nu s-a schimbat ...

GtSport 13-11-09 11:48

Am fost la Udriste acum jumatate de ora si am intrebat. Se pare ca pentru viteza, daca nu vrei sa-ti reduci perioada de suspendare sub 90 zile, nu e obligatoriu examenul.

hyp3rcrys 13-11-09 18:16

Salut. Pt viteza nu este obligatoriu sa dai examen. Te duci dupa ce expira cele 90 de zile si iti iei permisu. Am fost si eu la politie si mi-au spus ca nu mai trebuie sa dau examen. mai am si eu 2 saptamani si imi iau permisu inapoi.

Moshne 14-11-09 12:37

salut...mia fost luat permisu aseara pt alcool 90 de zile....nu am abateri...am permis de 2 ani si mia zis ca pot da examen ca sa`l recuperez in 30 d zile...intrebarile mele sunt
-cand merg sa dau examenul trebuie sa duc si chitantza ca am platit amenda?
-si daca nu dau examenul ...sau dac ail dau si nu`l iau ....mi se prelungeshte perioada cu inca 30 de zile ?

valigl-05-mev 18-11-09 22:26

da colegu dartu spui ca instiintarea vine prin posta ete ca eu nici in ziua de azi nu am primit-o. Am fost la Vaslui personal sa o scot de la tribunal si nici macar nu este EDITATA ceva de genul asta. Deci dupa mintea mea la momentul respectiv nu este definitiva. E si mai scrie acolo la art cu prelungirea in caz de nu il predai in termen de 15zile din motive NEINTEMEIATE se prlungeste cu 30.... fara drep de a reduce....? Ar trebui sa specifice ce reprezinta un motiv intemeiat( SPITAL SAU LIPSA DIN TARA) CA EU AM FOST IN AUDIENTA la sef serv rut vaslui si pur si simplu nici nu a vrut sa ma asculte. Faptul ca nu am fost corect informat pentru mine este un motiv intemeiat avand in vedere ca acel blestemat de permis si cu mine imi intretin familia si ca de cand stau pe dreapta am ramas in urma cu rate la banci si alte datorii. ALTII OMOARA OAMENI SI DUPA O LUNA II VEZI DIN NOU LA VOLAN. Eu din asta traiesc si nici macar nu am fost vinovat pentru acel accident. da asta e cand esti mic si vrei sa fii sincer(prost) si corect(prost). Auzi ma faci sa rad cu lipsa de informare. eu tre sa muncesc ca sa traiesc nu prea am timp sa citesc legi.

aleyx_oltcit 10-01-10 22:54

situatia e asa
am vreo 8 luni de permis cam asa acu juma de an mi la luat 1 luna
acu ma mancat undeva sa fortez bariera pe rosu intermitent, mi-a scris el pe dovada fara valabilitate, lam intrebat pe cat timp e luat si a zsi ca pe 30 zile da nu cred ca aud bine...test stiu ca nu pot da pt ca a mai fost suspendat...si daca nu dau testu ala am inteles ca se prelungeste la 4 luni ...is confuz tare

skype09 13-01-10 21:39

salut, in aceeasi situatie si eu, in curs de 6 luni sunt la a II-a abatere cu suspendarea permisului, am inteles ca a fost anulat, trebuie sa dau examen din nou sala si oras? si pentru recuperare trebuie platita amenda?..am nevoie de un raspuns cat mai repede

Qveta 29-01-10 11:03

http://forum.americanmusclecars.ro/showthread.php?t=72

khael1001 26-02-10 15:45

Quote:

Originally Posted by aleyx_oltcit (Post 2964829)
situatia e asa
am vreo 8 luni de permis cam asa acu juma de an mi la luat 1 luna
acu ma mancat undeva sa fortez bariera pe rosu intermitent, mi-a scris el pe dovada fara valabilitate, lam intrebat pe cat timp e luat si a zsi ca pe 30 zile da nu cred ca aud bine...test stiu ca nu pot da pt ca a mai fost suspendat...si daca nu dau testu ala am inteles ca se prelungeste la 4 luni ...is confuz tare

Nu cred k e adevarat dar stai pe dreapta 45 de zile iar apoi cu dovada te duci la la politie si iti recuperezi permisul dar dupa 45 de zile de stat pe dreapta , nu cred k te influenteaza k nu dai reexaminarea.

Next
Quote:

Originally Posted by skype09 (Post 2974702)
salut, in aceeasi situatie si eu, in curs de 6 luni sunt la a II-a abatere cu suspendarea permisului, am inteles ca a fost anulat, trebuie sa dau examen din nou sala si oras? si pentru recuperare trebuie platita amenda?..am nevoie de un raspuns cat mai repede

Nuj in caul tau se poate sa fie anulat eu parca asa am auzit ( sper sa ma insel ) oricum poti sa depui plangere la tribunal impotriva procesului verbal in timp de 15 zile si sa il faci mincionos pe politist sansele sunt 50/50 de castig ( mai multe detalii pe www.amenda .ro) dar gandeste-te cost avocat + eventuale cheltuieli si vezi daca se merita oricum mai intereseaza-te. bafta si tie.

FLAME 05-03-10 12:29

picarea examenului atrage cu el majorarea suspendarii permisului cu inca 30 de zile?merci

bujorel 02-04-10 19:42

Salut! Eu sunt din Campina si am dat acum 3 zile testul 13 din 15 pentru redobandirea permisului.Vreau sa ofer cateva informatii special celor din Prahova pentru a le fi mai usor.
1-in momentul cand va este retinut permisul va este eliberata o dovada.cu dovada respectiva (poate sa fie cu/fara drept de circulatie) va prezentati la Ipj Prahova - in Ploiesti pe str. Vasile Lupu , urcati la etajul 2 si este acolo un ghiseu deasupra caruia scrie "Permise retinute". Acolo va programati pt sustinerea testului pt redobandire 13 din 15.
2-in ziua in care sunteti programati mergeti la sediul ACR (automobil club roman) care se afla pe strada cu Balif langa sectia 6.Pentru cei care veniti cu maxi taxi si va lasa in Nord este destul de simplu de ajuns,faceti in dreapta pe langa fabrica de Dero.Testul este la ora 2 (interesati-va,in momentul in care veti merge este posibil sa fi aparut modificxari).Sa aveti 5 lei pregatiti pt o inventie de taxa pe cladire.
3-dupa ce dati testul asteptati afara 10-15 min pana vine politistul cu rezultatele iar apoi va spune el ce aveti de facut in continuare pt.a recapata permisul.Ideea este ca daca doriti reducerea perioadei de suspendare mergeti luni/miercuri/vineri in audienta la seful politiei rutiere (tot pe vasile lupu tot la etajul 2, langa permise retinute) si depuneti acolo cerere (care o luati de la chioscurile din fata politiei,copie dupa procesul verbal,copie dupa chitanta de plata a amenzii copie carte identitate ) dar nu se elibereaza pe loc.

Am postat in special pt cei din Prahova (campina,breaza,baicoi,plopeni, brebu etc) pentru ca informatiile le obtineti destul de greu din alte surse,eu fiind nevoit sa astept de la ora 8 dimineata pana la ora 14 deoarce nu am reusit sa aflu ora la care se sustine (cred ca nici altii deoarece au fost 5 absenti). Oricum puteti oricand sa mergeti la biblioteca municipala si sa cititi o carte daca ajungeti prea devreme.Eu am citit Sven Hassel - Gestapo. Bafta

FieraruBogdan 04-11-10 12:54

buna ziua m-am alaturat si eu in comunitatea dvs
va rog sa ma lamuriti si pe mine cu ceva
mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile pt depasirea pe trecerea de pietoni
nu se pune problema de contestatie,am fost filmat
am sunat la ei si mi s-a spus ca nu sunt nevoit sa dau test pt a mi-l recupera in 30 de zile ca nu se va prelungi perioada insa vreau sa ma conving 100%
pe 6 noiembrie imi expira dovada si mi s-a pus pe 6 dec sa ma prezint cu dovada si buletinul pt a-mi recupera permisul
nu am incredere in ei si de aceea va cer ajutorul

GtSport 04-11-10 13:00

Din cate stiu eu, nu mai trebuie dat examen decat daca vrei sa reduci perioada de suspendare, dar nu mai putin de 30 de zile. Cum in cazul tau e vorba doar de 30 de zile, nu trebuie sa dai nimic. Astepti 30 zile si mergi si iti iei permisul.

FieraruBogdan 04-11-10 13:02

mersi mult
acum pana trec 30 de zile... 8-|

skype09 04-11-10 13:26

Quote:

Originally Posted by FieraruBogdan (Post 3784239)
mersi mult
acum pana trec 30 de zile... 8-|

eu am stat 120 zile, a doua abatere in mai putin de 6 luni ..30 trec repede

FieraruBogdan 04-11-10 16:46

auzisem ca se mai poate lua o dovada pt o saptamana si termenul de pedeapsa(suspendarea) merge in continuare nu dupa ce expira dovada
stiti ceva?

GtSport 04-11-10 16:54

Dovada trebuia sa ti-o dea pe loc agentul constatator, mai mergeai 15 zile apoi stateai 30.

FieraruBogdan 04-11-10 17:02

Quote:

Originally Posted by GtSport (Post 3784693)
Dovada trebuia sa ti-o dea pe loc agentul constatator, mai mergeai 15 zile apoi stateai 30.

astea 15 imi expira acum pe 6 noiembrie dupa care pe 6 dec trebuie sa ma duc sa ridic permisul
dar auzisem ca daca ceri o dovada la urgenta sau nu stiu cum iti mai dau o sapt si alea 30 zile merg in continuare adica nu sa ridic permisul pe 13 dec

GtSport 04-11-10 20:17

Eu nu am auzit de asa ceva.

micut_zu 07-11-10 10:00

Pentru suspendarea de 90 de zile pentru viteza(radar) la sfarsitul suspendarii trebuie sa dau vreun examen ceva ?!

GtSport 07-11-10 13:02

Nu trebuie sa dai examen decat daca vrei sa-ti iei permisul dupa 30 zile. Daca nu, dupa expirarea celor 90 zile, iti iei permisul inapoi fara examen.

micut_zu 07-11-10 21:26

Mersi frumos de raspuns!

DarkSun 08-11-10 15:51

Am si eu o intrebare. Mi-au luat permisul pt viteza, i-am dat in judecata am pierdut. Mi-au dat actul care arata decizia tribunalului dupa vreo luna dupa ce s-a luat decizia. Daca imi mareste de la 3 la 4 luni pt ca nu am dus la timp foaia, mai pot sa dau examen de reducere la 1 luna + 1 luna ca nu am dus la timp ? Adica sa stau decat 2 luni ?:rolleyes2

GtSport 08-11-10 16:05

Cred ca mai poti, dar cel mai bine e sa intrebi la Udriste, daca intrebi unul de pe strada, pun pariu ca habar n-are.

DarkSun 08-11-10 16:11

Quote:

Originally Posted by GtSport (Post 3795235)
Cred ca mai poti, dar cel mai bine e sa intrebi la Udriste, daca intrebi unul de pe strada , pun pariu ca habar n-are.

Asta am facut si a fost un raspuns de am ramas eu prost...

Ideea este ca am dus permisul (desi puteam sa stau ca oricum nu vine nimica acasa de la recurs, am zis sa termin cu sarada asta), si aia mi-a dat o dovada si mi-a zis ca imi vine acasa o foaie sa imi comunice cat e suspendarea. Problema a fost ca eu am stat efectiv 1 luna dupa tribunal sa primesc foaie FARA DE CARE nu pot sa predau permisul. Daca imi prelungesc aiurea cu inca o luna cu cine pot sa vb si sa explic cum a fost problema.

Decizia definitiva a fost pe 1 octombrie 2010, am fost pe 15 la arhiva si au zis ca nu a ajuns la ei inca iar apoi urmatoarea sapt a zis ca dureaza 3 zile dupa ce am facut cerere sa o primesc. Asa am ajuns in noiembrie fara vina mea.

Concluzionez ca si politia si tribunalul sunt niste institutii retardate.:evil:

geo2 11-11-10 19:02

Quote:

Originally Posted by GtSport (Post 3791935)
Nu trebuie sa dai examen decat daca vrei sa-ti iei permisul dupa 30 zile. Daca nu, dupa expirarea celor 90 zile, iti iei permisul inapoi fara examen.

Aflati ca trebuie sa dati examen !
La Udrise, la informatii, azi, asta mi s-a spus - EXAMEN, altfel se prelungeste perioada de 90 de zile cu inca 30 de zile.

GtSport 11-11-10 20:58

Foarte ciudat, pentru viteza?

Anul trecut am stat 90 zile pentru viteza, l-am luat inapoi fara sa dau examen, pentru ca nu mai aveam dreptul (l-am mai avut luat pentru viteza, am dat atunci examen si l-am luat dupa 30 zile).

Sau s-a schimbat legea din nou (putin probabil), sau nu ti l-au luat pentru viteza. Mai e o posibilitate, sa mai fi avut permisul suspendat in ultimele 6 luni, caz in care mai beneficiezi de 30 zile de suspendare "bonus".

geo2 12-11-10 16:41

Quote:

Originally Posted by GtSport (Post 3804834)
Foarte ciudat, pentru viteza?

Anul trecut am stat 90 zile pentru viteza, l-am luat inapoi fara sa dau examen, pentru ca nu mai aveam dreptul (l-am mai avut luat pentru viteza, am dat atunci examen si l-am luat dupa 30 zile).

Sau s-a schimbat legea din nou (putin probabil), sau nu ti l-au luat pentru viteza. Mai e o posibilitate, sa mai fi avut permisul suspendat in ultimele 6 luni, caz in care mai beneficiezi de 30 zile de suspendare "bonus".

JENANT, foarte jenant !

Politistul din Udrise, de la informatii, pe care l-am intrebat ieri, habar n-avea.
M-am dus degeaba azi dimineata sa dau examenul.

Ai avut dreptate - NU trebuie data reexaminarea pentru suspendare din cauza vitezei excesive.
Imi pare rau daca am indus pe cineva in eroare, insa n-am nicio vina.
Drumuri bune !

EaglePk 21-01-11 21:04

salut, unde pot gasii pe internet chestionare pentru recuperarea permisului?

_anaconda_ 31-01-11 19:02

drpciv.ro

All times are GMT +2. The time now is 21:33.

- Copyright 2026 4Tuning