![]() |
Re: Conducere fara permis
dap...e cel mai rau sa te apuci saconduci inainte de scoala...eu am deja 15 ore din 30 de condus si inca nu mam obisnuit cum vrea instructorul...nu prea imi viens a tin mainile amandoua pe volan,nu plec incet cum vrea el de pe loc,nu skimb vitezele cum vrea el...mai multe...e greu dezvatzul..:(
|
Stateam si citeam topicul asta .. sunteti inconstienti .. fara suparare .. eu nu vad cum FARA PIC DE EXPERIENTA (16-17 ani) sa te urci la volan si sa pleci .. oricand se poate intampla ceva rau .. nu stii niciodata..
Eu mai am 1 an si ceva pana la permis .. abia astept sa il am in mana .. si cand imi vine pofta de condus , il sun frumos pe frate-miu, ma duce in poligon si aia e .. ma multumesc si cu atat .. doar nu o sa ies de nebun prin oras sau pe autostrada.. si nu e vorba ca nu am sange .. ca am .. de multe ori ma tenta.. cand frate-miu era la servici si masina acasa.. cheile langa mine .. dar m`am gandit ca decat sa ma prinda si sa nu am voie sa dau de permis inca 5 ani .. mai bine lipsa .. pentru ca si asa 1 an mi se pare mult .. asa ca stau in banca mea. Oricum pentru cei care chiar au condus fara permis, fiind minori .. si nu i`au prins .. ce sa zic .. bafta lor .. au avut un noroc urias .. dar nu in fiecare zi e duminica .. ;) |
Quote:
|
sal...am si io o intrebare...eu ce patesc daka merg cu cineva care nu are carnet si il opreste politia???ma baga la complice ceva...ce se intampla:???:
|
Quote:
|
nup...masina nu-i a mea :-)
|
Quote:
|
Quote:
|
daca vrei sa mai vezi permis...sau sa il capeti si tu,ca si asa se capata destul de greu...mergi pe jos sau cu bicicleta :)
|
daca chiar vrei sa ii dai masina unui prieten fara permis ... fa-i asa : intreabal ai permis ? si mai in gluma mai in joaca fa-l sa spuna da :) ... in cazul asta s-ar putea sa scapi curat
|
Eu nu ma simt in stare sa judec pe nimeni pentru ca si eu am condus destul de mult fara permis,ce-i drept nu in oras dar oricum.....si nu m-am gandit niciodata ca as putea lovi pe cineva sau face vreo traznaie..nu eram inconstienta si mergand si cu masina parintilor fara ca ei sa stie nu imi permiteam sa fac orice.. si eram prudenta
"e cel mai rau sa te apuci saconduci inainte de scoala.." Nu mi se pare deloc corect ce ai zis D o n n ,am impresia ca ceea ce stiu acuma dupa 2 ani de zile de cand am luat permisu mi se datoreaza doar mie,am invatat mai bine singura decat la scoala,nu m-a invatat mai nimic instructoru',in schimb stia sa-mi reproseze ca nu fac bine ;) De multe ori si scoala aia e degeaba ,de asta sunt unii soferii asa cums unt si ne intrebam cum de au luat permisu' ;) Depinde f mult de persoana... cat de mult vrea sa se "perfectioneze".. |
Quote:
|
Si eu am condus fara permis,nu mi se pare ceva grav,mai ales ca de multe ori in timpul scolii de soferi,dupa ce veneam de la curs,cum ajungeam acasa ma chinuiam la parcari,si alte alea.Deci pot sa spun ca ma perfectionam :D
Mi se pare ceva obisnuit sa conduci inainte sa ai permis,dar nu sa faci raliuri,sa conduci ca la "nefese",si in niciun caz pe drumuri publice... |
Unii conduc pentru ca vor sa invete,sa se perfectioneze cum ai zis si tu pentru ca nu apuci sa faci foarte mult in ora aia de condus pe zi mai ales daca instructoru e plictisit sau te tine pe post de sofer ca sa-l duci unde are el treaba;) insa sunt unii care conduc doar ca sa fie "cool" si termina prin a face o prostie,mai mica mai mare.cunosc un caz,tipul a vrut doar sa scoata masina din parcare pana ajungea tatal ca sa-i faca o "supriza" nu s-a asigurat si a iesit destul de urat....
Asadar grija trebuie avuta mereu :-) |
trebe constientza inainte de toate...daca simti nevoia sa conduci,ia masina si condu noaptea,SINGUR(sau cu prietena),dar nu cu alti prietenii...ca sigur va iesi urat...dar mai bine conduci sa te perfectionezi...nu e indicaty sa faci raliuri sau "impresii" la domn`soare cand nu ai permis..pt k alea se uita la tine in minutul ala cand treci pe langa ele apoi uita:))) deci ...nu are rost sa te dai mare...plus ca o fata cu capul pe umeri nu umbla cu cineva care nu are permis...eu conduceam numai prin curte,pe drum de tara ,cu gropi si alea...pt k pe asfalt e usor sa ti cursul drumului...dar prin curte inveti sa aproximezi distante ,masina tot...iar pe drumul de tara inveti sa faci manevre ne prevazute,sa mergi incet,sa feresti diverse obstacole...parerea mea...unu eu as aam facut...
|
Indicat E Sa Nu Conduci Masina Sub 18 Ani !!!!!!! Daia Se Intampla Atatea Accidente Din Cauza Unor Pusti Care Se Joaca Prea Mult Nfs !!!!
|
Intrebare : daca nu ai carnet si te plimbi prin poligon cu masina..singur, esti pasibil de ceva anume ? Se pune problema daca asupra poligonului se aplica aceleasi reguli ca unui drum public.
|
ideee e ca acest cod rutier se refera la "circulatia pe drumurile publice" . Din cate stiu nu are ce sa-ti faca daca nu e drum public, nici macar pe drumul forestier , caci acolo este interzisa circulatia publica (asta e sigur).
Si eu am condus fara permis dar m-am linistit...si am condus numai la tara. Nu are rost sa-ti risti pielea...si inchisoarea de la 1 la 7 ani. La tara mai inveti cate ceva, dar la oras daca nu sti conduce mai bine nu te baga ca risti si viata ta dar si viata altor persoane. Mai bine dute pe camp si da-i blana acolo! |
eu inainte de scoala de soferi n-am condus nimic...si la obtinerea permisului nu am avut probleme...
scoala de soferi se numeste asa tocmai pentru ca este o "scoala" unde inveti sa conduci si este exact ca la o scoala normala...daca inveti alfabetul inainte de clasa 1 esti un pic mai avantajat decat restul colegilor.... numai ca aici sa inveti alfabetul te poate costa puscaria sau cel putin o amenda |
eu m-am dus cu masina cand am dat sala si ulterior traseul :lol::lol::lol:
|
Quote:
|
s-a dus cu masina la examen, probabil asta vroia sa zica cum si eu am fost cu motorul inainte de permis! :))
|
adica s-a dat cu masina lui personala pe drum spre examen. INainte sa aiba permis. Stia ca il va lua. Sti daca intalneai un nenea militzian...ai fi facut-o de cacao...in ziua examenului
|
Quote:
|
la tara... la tara inveti pe dracu... la tara inveti sa pleci de pe loc, lucru care se invata in cateva minute:)) si degeaba stii sa pleci bine de pe loc la tara, in oras n-are nici o valoare. scoala adevarata o faci singur in masina printr-un oras gen pitesti/bucuresti. daca esti incepator de tg-jiu sa zicem, unde se circula mult prea frumos, ai incurcat-o in pitesti, unde nesimtirea e cu caru la fiecare sofer
|
Quote:
multa nesimtire,se vinde la taraba cu kilu bai baietilor o intrebare va pun,o sa vi se para haioasa unde mama lu proces verbal ajungeti voi daca va opreste un politai tanar,si nu aveti nici 18 ani si nici permis!!?????? hai sa va vad daca mai sunteti zmei cand va prinde si nu accepta nici o atentie:) |
De prins ii prinde doar pe cei inconstienti care se "afiseaza" si se dau mari:Exemplu:n-au carnet dar in dreptul politiei accelereaza,claxoneaza ,muzica la maxim etc.
Pe restu' eu nu-i condamn pt ca si eu am facut la fel si am condus fara permis dar unde stiam ca se poate si ce nu voi avea probleme cu nimeni :-) Oricum trebuie sa recunoastem ca multi au noroc si conduc mult si bine asa(fara permis...de cele mai multe ori pentru ca nu sunt capabili sa ia sala) si nu se ia nimeni de ei...norocul..:rolleyes2 Atata timp cat sta pe fundul lui si nu face figuri in trafic eu n-am nimic cu el;nu mi se pare corect sa ii judecam pe toti la fel pentru ca unu fara permis a facut o prostie:???: |
ma... macar sa va prinda o politista nimfomana si ati pus-o:)))
|
Quote:
Cuvantul "PERMIS" ar trebuii sa iti arate faptul ca acel plastic roz iti da unda verde sa conduci pentru ca ESTI IN STARE SA CONDUCI...daca nu ti-a PERMIS polita sa conduci inseamna ca nu esti in stare sa conduci... Si care-i faza ca nu au luat sala? FOARTE BINE! nu tot prostu trebuie sa aiva permis in buzunar. daca iti este lene sa inveti ,mergi nene pe jos.NU EXISTA SA INVETI CU ADEVARAT SI SA NU IEI SALA |
Quote:
in rest iti dau dreptate 100%:D |
Quote:
Stii care e problema ca multi iau PERMISUL si NU SUNT IN STARE SA CONDUCA .Cum justifici asta?Din cauza lor nu se intampal nimic nu?Ti se pare normal?Ca orice fraier care nu stie pe ce lume e da are bani sa aiba permisu in buzunar ? Da,sa mearga pe jos daca nu a luat sala,dar eu am SCRIS-daca citeai cu atentie te prindeai- de cei care conduc fara permis pentru ca nu vor sa invete ca sa ia sala dar stiu sa conduca si le place;) |
da...la paretea cu practica mai toti barbatii conduc mai bine ca femeile...dar le e lene sa citeasca legislatia care e foarte importanta .....si fetele iau sala repede pentru ca tocesc bine de tot legislatia si la traseu politistu zice " hai las-o ca prinde ea in timp ce si cum "....si asa barbatii au mai mult de tras la capitolul " permis"
|
ada..la poligon sa conduca pana isi fac terci discurile de ambreiaj si cutie de viteze si ce mai vor ei....in cartier nu ai voie ...si nu ma contrazic cu tine, nu este parerea mea este LEGE.
Cat despre aia cu bani ...aici deja nu stiu ce sa mai zic...politistii care faciliteaza obtinerea permiselor intr-un mod ilegal ar trebuii sa se aleaga cu dosar penal (parerea mea) sper ca intelegi ca tot ce scriu este despre ceea ce cred eu , nu o lua personal . numai bine |
Quote:
|
Barbati paraleli cu condusul vezi mai rar,dar sunt multi care se cred Titi Aur,si defapt au cate un harb de dacie 1310 (nu fac nicio referire la soferii de dacia 1310) si se considera rai cand pleaca cu "scartz" de la semafor,dar daca ii pui sa faca o parcare laterala...
|
io am o ragalie de cielo...care pana acum imi batea motorul de ziceai k iese din suporti...si faceam intreceri prin oras si mergeam mai sportiv si chestii dastea?ti se pare ca ma consider rau?pur si simplu e adrenalina care te face sa vrei viteza,sau auzi toba ca urla chestii dastea...acum am motorul nou noutz dupa ce am bagat 800 de euro in ea...si merg mai usor pt k e in rodaj ...dar oricum am facut solenta 1.4 mpi ,logan si altele...si daca ma gadesc cielo meu e o coaja din 96..care am reusit cat de cat sa o mai aduc la viata prin mici modificari...si ca sa revenim la subiect...am un prieten care nu are permis si conduce de 10 ani...ieri a spart motorul la golful lui pe tarlale,am fost sa il trag...si ciudat faptu k a venit si politia si nea asteptat la strada principala si a luat masina la sectie ca nu avea actele la el si are numere de italia...de dimineata sa dus frumos cu o dacie sa ia golful...l`a adus tras cu sufa....explicami cum de nu s`a legat politia de el ? sa nu mai zic k pe fiecare saptamana are alta masina....el scimba masina cum schimb eu telefoanele...nu are treaba de acte si toate ele....si sunt altii care au permis de 15 ani si tot blana sunt...dupa parerea mea permisul ala nu inseamna decat un plastic roz...nu trebe judecata o persoana doar dupa permis...si apropo de fete...sa`ti dau un exemplu tot din orasul meu....o fata ...cu audi a6 modelul nou...a facut liniuta cu un baiat cu un bmw seria 6,in 2 usi ...masina de 90.000 de euro din afara....si la facut pe ala cu bmw de sa facut de ras in tot orasul /....de asta ce zici?si fetele daca pun pasiune cu adevarat in condus ne intrec cu mult pe noi baietii...pt ca acorda mai multa atentie in mers,nu conduc sportiv si toate cele ca noi...daca gresesc ,corectati`ma...
|
gresesti...
1 la mana te lauzi aiurea la inceput ca ce-ai facut tu toata gama dacia cu un motor rablagit...pe cine intereseaza?ce legatura are cu topicul? asa aiurea in tramvai ? 2 bucata aia de plastic roz o obtii dupa ce inveti sa manevrezi masina....prietenii aia ai tai de ce nu se duc la politie sa dea examenul daca-s asa zmei. 3.fetele ne intrec cu mult pe noi baietii..pe asta ai zis-o :)) :)) |
1. nu ma laud...dar ai zis de ce cu dacii ca se cred rai daca scartzaie rotile si dastea...am vrut sa iti arat ca nu se dau mari cu masinile si nu se cred shumi,doar traiesc si ei clipa...dar oricum nu vreau sa ma contrazic cu tien ca nu ajung nicaieri..fiecare isi zice parerea...eu mi`am zis`o pe a mea
2.bucata ai roz de permis de zici tu pot sa o obtin si stand acasa...fara sa vad makar sala de examene...daca e sa o iei asa...nu uita ca traiesti in romania 3. asa cum sunt soferi prosti pot sa fie si soferite proaste ..d.ar asa cum sunt soferi buni sunt si soferite bune...apropo....gadestete tu asa bine...din accidentele pe care le`ai vazut tu pana acum(daca ai vazut) cate dintre persoane erau femei ,si cati erau barbati ? |
Quote:
la 2 ma refeream strict la permisul obtinut pe cale corecta....nu stiu de ce puneti problema totdeauna ca se poate cumpara...ca nu ma refer strict la plasticul in sine...ci la permis obtinut pe merit. la 3..daca vroiai sa subliniezi faptul ca sunt mai multi soferi barbati care fac accidente,sa stii ca sunt mai multi soferi barbati in general.. |
la 2....eu unul nu stiu o persoana care sa nu dea MITA .deci sincer...la sala....sa zicem ca ia pe merit dar la oras...adio ....la mine ...pe 8 martie sa dat examen auto...TOATE FEMEILE din ziua aia au picat... In romania nimic nu mai e corect...politia e mai rau decat noi...deci oricum nu are rost sa discutam pe tema asta...sper ca nu teai sup pe mine dar na....la mine in judet cel putin asa e....in brasov e altfel totul si lumea si multe chestii ca am stat acolo 3 luni si nu`mi venea sa mai plec...cel putin in trafic acolo te mai feresc te mai lasa...vad ca esti incepator iti acorda prioritate si alte chestii..
3.sunt mai multi barbati..dar oricum in afara faptului ca nu ar merita toti permis...sunt un pericol pt noi :))) |
| All times are GMT +2. The time now is 02:25. |
- Copyright 2026 4Tuning