![]() |
Re: Cielo 2006
a venit si revizia de 30.000 km sau 1 an jumate... si m-a lasat cu 3 ron in portofel :(
schimbat ulei cu uleiul lor "Daewoo", completat antigel, filtru ulei Mann, filtru aer+benzina Nippo (bune), ulei cutie cu ceva mai bun ;) + garnitura de la capac (ca nu are buson de golire... doar de umplere :(), schimbat placutele cu Textar... devizul de la sevice 288 ron (ulei+antigel+garnitura+manopera), placutele 115 ron, uleiul de cutie 60 ron, filtrele 70 ron... sincer, chiar se simte uleiul ala de cutie, intra mult mai usor in viteze...nu se mai simte frecarea aia de metale. maine bag un aditiv in uleiul de motor si cam asta e pt moment... i-am ramas dator mecanicului cu o "cinste" :lol: |
Spune-mi ce ulei ai bagat in cv si cat ti-a intrat! as dori sa-l schimb si eu....(75W140, 80W90....)
|
RD-Woo ai pm ;) eu sunt multumit pt moment de ceea ce am bagat :)
|
Am o mica problema... mi-a crapat parbrizul, din partea stanga jos, cam 10 cm in sus. nu e grav, se poate circula fara probleme, doar ca mi-e frica sa nu se intinda crapatura.
exista vreo solutie cu care sa ma asigur ca nu se duce mai mult crapatura? si parca am impresia ca parbrizul are sticla dubla, pe interior nu se simte la mana crapatura... |
Poi ti-a sarit vreo pietricica in el sau ce s-a intamplat ??asa degeaba nu avea de ce sa crape ...
Are sticla dubla (duplex- cele 2 sticle sunt despartite de un fel de folie ..nuash exact sa iti explic) . In timp crapatura se va extinde . In general se extinde de la diferentele de temperatura si nu prea ai ce sa ii faci , doar sa schimbi parbrizul. Daca ma inshel in ceea ce am spus mai sus rog sa fiu corectat ! |
da, cred ca de la vreo pietricica... fiindca marti nu avea nimic, iar miercuri dimineata era crapat.
de asta imi era frica... ca se va intinde crapatura. dar ma gandesc ca poate ii pot face ceva. informativ: cat naiba o fi un parbriz nou, eventual si montaj? :lol: sa ma pregatesc sufleteste... |
mergi la AGER ... iti vor da o mica gaura si vor pune o solutie speciala ce previne extinderea crapaturii, cam asta e procedura.
|
Mishu, vorbim maine pe mess, ca acum e tarziu... ca nu stiu ce si cum cu Ager.
|
ok, stii cum sa ma gasesti :D
|
Cam aceleasi probleme le au toate ... :> am vazut aici ... fluctuatii la turatie... trosnituri in bord ... mai bate cate ceva pe la vre-o roata , intra greu in viteze ...
Ce ma enerveaza pe mine acum e cutia ... pana se incalzeste ... n-am citit chiar tot ... spune-mi cum e , ai schimbat uleiul din cutie ? Merge mai usor cutia ? S-a schimbat la consum ? |
da, am schimbat uleiul... se incalzeste cam la fel, dar intra mai usor in viteze. nu-ti imagina o schimbare majora, dar tot e ceva. oricum timoneria nu este perfect reglata, de asta mai face figuri la viteze.
consumul... nu pot sa-mi dau cu parerea, fiindca s-a si incalzit afara, plus ca am pus jantele de vara, mai mari... ca idee, da, mi-a scazut consumul cu ~1%, dar nu stiu daca e meritul uleiului sau al anotimpului. |
sau al efectului placebo ;) :D
|
"sau al efectului placebo " hai sa va zic eu ... de cand vreau sa-mi pun arcuri sport... am senzatia ca la fiecare curba ma rastorn cu masina !! :) E si asta ceva...
Mecanicului i-am propus sa mi-l schimbe , mi-a spus ca nu e o idee asa buna , va trebui sa-l schimb regulat pe urma... Geo_ZGA imi poti spune cat costa si cati litri intra ? Este greu de schimbat uleiul ? |
sa-ti schimbi regulat uleiul de cutie? de ce? :lol: asta in principiu doar se completeaza, nu se schimba niciodata... dar e indicat, ca la masinile noi, sa se schimbe dupa un timp fiindca se aduna span de la metalul nou. intra 1,8l si costa in jur de 40-50ron, in functie de unde il cumperi. e destul de greu fiindca la a mea, de ex, nu exista buson de scurgere al uleiului din cv, exista doar de umplere. trebuie scos capacul baii de la cv si inlocuita garnitura aia, fiindca odata desfacuta, nu mai etanseaza f bine. la modelele mai vechi de cielo poate au buson de scurgere, dar a mea nu are...
consumul chiar mi-a scazut cu ~1%, nu e niciun efect placebo :lol: dar asta nu insemna ca e meritul uleiului. |
3 Attachment(s)
cateva poze noi, mai de sezon... jantele puse pe masina, semnale clare pe aripi si azi montat "strutu" intre amortizoarele fata :D
impresii cu strut-bar montat... parca nu se mai inclina asa mult pe curbe, dar poate o fi si efectul placebo. vedem la drum lung. m-am cam chinuit sa o pun pe pozitie, fiindca intra fortat, am tras ceva de ea. urmeaza o bara anituruliu de nexia. |
BV Geo, mai laso putin de fata macar ca parca este salupa :D
|
o sa fie si asta... dar pe rand. trebuie sa o cobor de fata un pic si sa ii intaresc spatele, macar cu niste arcuri. sunt multe de facut... si banii vin pe rand :)
p.s: chiar se simte pe curbe, am alergat-o ieri prin tot orasul. nu mai e senzatia ca fuge masina pe exterior, nu se mai lasa atat de mult. |
Geo, un singur cuvant pt tine: PLACEBO.
|
cine e nenea asta Placebo? :-P o fi si asta, dar serios... am tras cat am putut de ea ieri, la Unirea, la fantani... si sta mult mai bine, nu se mai inclina asa mult. nu am zis ca sta dreapta, dar e o mica imbunatatire. Lao, tu cand ai avut-o pe masina nu ai simtit nicio schimbare?
|
geo...cum ai de gand sa o lasi de bot?zimi si mie?sau cum sa fac sa o ridic de spate,una din doua;))
|
Quote:
ca sa o ridici de spate poti sa pui arcuri originale de cielo, heavy duty, sau arcuri de bmw e30, am inteles ca merg perfect si sunt mai rigide. si din astea vreau, pt spate... |
de unde ai luat bara dintre amortizoare ...
|
Quote:
|
de la Serban pc, are si anunt pe sectiunea Daewoo, la vanzari. la o prima impresie, mi s-a parut ca e cam "fragila" :lol:, dar e f solida si se potriveste bine. nu e de firma, dar isi face treaba :D
tu parca ai Slz, nu? nu se potriveste asta, trebuie masurat si calculat alta... edit: Lao, nu e nicio schimbare la directie, la mine :) tot asa merge, nici mai greu, nici mai usor... cu bordurile nu stiu :) |
da .. pai de asta am intrebat .. daca este facuta custom sau ai gasit de cumparat ... si daca mai are si de alte masini ... adica solenza :)
|
Quote:
pt Slz ta nu cred ca are, el s-a interesat doar pt Cielo sa faca, in primul rand pt al lui... vorbeste cu el, da-i un PM si vezi la ce concluzie ajungeti. pt Slz nu cred ca exista de cumparat, "de firma", trebuie facuta tot asa... custom. |
1 Attachment(s)
geo scuze de offtopic sper sa nu te superi ca am pus o pzoa dea mea la tine...
la cat as gasi 2 arcuri de bmw e30?se potrivesc direct?o tine mai ridicata?uite poza...dai un zoom mic sa vezi mai aproape cum stau rotile...in aripi..mie unu mi se pare lasata cam rau de spate...zici ca o am incarcata |
nu ma supar. pai in primul rand ca modelele mai vechi de cielo aveau arcuri standard, nu heavy duty, cum am si eu... adica mai inalte. si in al doilea rand, arcurile tale or fi obosit si ele de atatia ani, au imbatranit.
eu stiu din auzite si intrebate ca merg la fix cele de bmw e30 si ca sunt mai dure, au spirele mai groase. vazusem pe forum, aici, cam la 40ron perechea de spate. doar pe spate merg de la bmw, si doar de la modelul asta. merg si de kadett e, sau astra f... ca multe merg de la ele. |
si ce zici s aiau unele de bmw? io mi se pare ca am si telescoapele cam duse...daca pun arcurile alea pe spate tot lasata va fi?tie cum ti se pare din poza?
inca odata imi cer scuze..daca vrei trec pe topicul meu |
pai daca ai si amortizoarele duse, schimba si amortizoarele si arcurile spate cu unele noi, tot de daewoo. vezi ca are NDY un set de amortizoare spate Boge, pretul e f bun... si arcuri ori iei de cielo heavy duty, ori de bmw, ori am mai auzit de astra f caravan (break).
|
nush ce sa zic ...cua rucrile alea...60 ron ambele,si la mine e numai un singur telescop 90 ron;))mie frika sa nu iau plasa...aia 10.000km daca ia facut prin frumuri de tara,gropi alea...nush sa vad,momentan luna viitoare vreau sa fac motorul;)
|
tinand cont ca suntem intr-o comunitate si omul a mai dat si o sa mai dea pe aici... nu cred ca o sa-ti dea teapa cu ele. Boge sunt bune si daca el zice ca sunt in stare buna, poti doar sa mergi pe incredere... si sincer, nu cred ca espero ala a vazut prea multe drumuri de tara :lol:
|
am mai luat tzepe si na mie mai frica..daca a avut el pe masina telescoapele alea nu mie frica...dar ma gandeam de ce asa ieftine
|
geo...da`mi si mie un pm,sau daca vrei scrie aici cum se monteaza cotiera de espero...
|
Foarte simplu: consola de la schimbator si frana de mana e impartita in 2 bucati. se desface cea de la schimbator, ca sa ai acces la suruburile celei de la frana de mana. dai jos plasticul de la frana de mana...
cotiera de espero vine cu tot cu plasticul de jos, de la frana de mana si are aproape aceleasi dimensiuni cu cele de la cielo. zic aproape fiindca e o diferenta de ~1mm in latime. |
In ultimile zile, am mai schimbat cate ceva pe la masina: capetele de bara care aveau joc, flansa de la caseta de directie care, la fel, avea joc la bucsi, bolturile de la usa stanga spate care ma disperasera cu trosnitul lor... am facut si geometria, avea o deviatie de vreo 2-3mm pe dreapta (probabil de la primul accident).
urmeaza sa ma duc din nou la service cu alte doua probleme: geamul de la sofer (e manual) se ridica stramb, se inclina spre fata; pe la usa soferului intra putina apa cand ploua, prin partea din fata, pe la fata de usa... si curge pe pragul interior. asta am observat de cand am montat inchiderea si alarma si au umblat "meseriasii" aia :| azi schimb becurile de la climatizare (unul e ars) cu led-uri zextar albastre. si o mica problema: am umblat duminica la climatizare, am scos si cablul de la reglajul temperaturii... l-am pus la loc, dar acum merge f greu cand dau spre cald. cand dau spre rece merge usor... idei, ceva? |
Cam multe problema ... cati kilometri mai are masinuta ta ?
Si ale mele geamuri se inclina spre fata , nu-i problema :) Cat te-a costat sa faci geometria si unde te rog frumos . Spune si niste preturi pe problemele enumerate mai sus ... |
23.000 km, cumparata in august 2006 cu 30 km la bord, noua, din reprezentanta. am garantie la ea pana in august anul asta, plus inca 1 an garantie extinsa.
probleme a cam avut, dar nu grave... doar multe :lol: reviziile si service-ul mi le fac la Auto Center, pe Mosilor (Parintele Galeriu / Venerei, de fapt). geometria e cam 60-65ron in mod normal, dar eu am schimbat capetele de bara pe garantie si geometria a fost gratis, pt reglare. de-o bere am dat 20 ron la mecanicul de la "directie". bolturile le-am cumparat eu, au fost 2ron bucata, adica m-au costat 4ron pt usa din spate. flansa de la caseta de directie la fel, am cumparat-o eu, fiindca ma enerveaza seful de service care mereu vrea sa le "auda" el, sa vada care e problema... in cazul de fata, decat sa ma plimbe el si sa ma rog de el sa mi-o schimbe pe garantie, mai bine am dat 28ron pe flansa... tot de la ei, de la magazia service-ului. nu o fi problema cu geamurile, dar ma deranjeaza... multe "nimicuri" ma deranjeaza si, tinand cont ca totusi a fost noua si nu zdranganea/scartaia/trosnea nimic la ea, nici acum nu are voie sa faca... sunt mereu pe capul lor la service :lol: |
Preturile enumerate sunt mici rau :)
Ce avea flansa de la caseta de directie ? Eu simt ca am ceva tot pe la directie , se comporta ciudat volanul , cand sunt pe loc si invart un sfert de volan revine 30-40% din cat am invartit inapoi, o simt foarte imprecisa pe directie in mers.Cand iau cu viteza o curba stransa se aude pompa de servo cum sfaraie cu toate ca volanul nu este bracat la maxim ,cateodata se simt mici pocnituri prin volan. Toate astea de la un timp , mecanicul a spus ca totul este ok si ca mi se pare mie ; mai conduc un cielo si nu face asa . Merci frumos de informatii , ma voi duce si eu saptamanile ce urmeaza sa ii fac geometria. |
din pacate pt mine... bolturile usii spate le-am schimbat degeaba, iar trosneste! :( acum ma gandesc sa nu fie broasca fata, fiindca se aude de la stalp... o sa ma duc iar acolo, iar il stresez pe nea' Vasile :lol:
flansa aia are 2 bucsi care aveau joc... nici nu am vazut prea bine sincer, fiindca nu m-am bagat sub masina. curgea apa de sub ea si ma faceam varza de mizerie... pompa de servo sfaraie si la mine, nu rau, dar se aude cateodata. |
| All times are GMT +2. The time now is 06:58. |
- Copyright 2026 4Tuning