Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW golf 4 vs dacia logan (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/234027-vw-golf-4-vs-dacia-logan.html)

claudiu19898 18-02-12 17:57

Re: VW golf 4 vs dacia logan

loganul in accident se face pachet de fiare vechi , zici ca e din carton , e cea mai proasta masina in caz de accident . slaba calitate a materialelor isi spune cuvantul . nu poti avea o masina calitativa la bani putini

VDAN 18-02-12 18:02

topicul asta nu se va termina se pare prea repede.si nu va mai bateti cu pumnul in piept multi pe aici cu dacia masina romaneasca,dacia era 1310,restu sunt renaulturi,nici motoru nici tabla nici nimic nu e facut in romania,doar se prelucreaza si se monteaza la noi in tara.loganu se vinde bine pentru ca e o simpla masina(destul de fiabila si de ok pentru romania),dar si VW sau alta marca daca ar scoate o masina de ex cu motoru dupa golf 3 sau mai stiu eu ce motor(de generatie mai veche) si nu ar pune pe ea decat ce e mai ieftin,nici servodirectie nimic nimic doar volanu si 4 roti ar vindeo cu 7000 masina noua,dar poate nu ii intereseaza asta unu la mana.
si a doua chestie nu mai incercati sa le schimbati parerea la cei cu logan ca nu o sa reusiti,o simpla chestie daca va uitati in trafic sunt UNII soferi care au trecut dupa vechile dacii la logan(care e cea mai a dracu masina pentru ei)si nu se lasa pana nu depaseste BMW din fata sa arate ce masina au.
concluzia mea cine are logan sa il stapaneasca sanatos e o masina buna si fiabila dar fara pretentii,iar restul care vreti o masina decenta pentru 2012 fie ea de 10 ani cumparati o daca va place si nu mai incercati sa schimbati parerea altora.:D
imi cer scuze daca am jignit pe cineva,nu aia era intentia

aleks 18-02-12 18:16

Quote:

Originally Posted by VDAN (Post 4887201)
nu va mai bateti cu pumnul in piept multi pe aici cu dacia masina romaneasca

Ca sa intelegi: Dacia este masina romaneasca, si asta nu inseamna patriotism idiot, nici exaltare stupida.
Inseamna asa: cateva mii de familii in judetul Arges care traiesc din cauza ca fabrica aia exista acolo si functioneaza din plin. Inseamna alte mii de familii care traiesc datorita faptului ca produsele finite (autoturismele) si piesele de schimb vin si pleaca prin Romania si din Romania. Inseamna alte mii de familii care traiesc datorita faptului ca o sumedenie de parti ale masinii asteia se produc aici, in tara(Nu explica cum la noi doar se monteaza totul si nu se produce nimic aici, induci in eroare cititorii postului tau cu pareri eronate).
Inseamna alte mii de familii care traiesc din cauza ca se comercializeaza, se serviseaza, se vand piese de schimb, se intretine aici, in Romania.
Prea putin conteaza ca actionarii majoritari incaseaza banii in Franta pentru ca produc in Romania. Procentual vorbind, ei sunt mult sub 0,1%.
De asta insist ca e bine ca e un produs romanesc. Nu te ajuta cu nimic faptul ca s-ar vinde doar golfuri la mana a doua importate pe aici dupa ce si-au trait traiul pe afara, comparativ vorbind, la nivel de ţara.

StreetStyle22 18-02-12 18:34

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4887085)
Mersi de info dudes.

Apropos de Dacia, nu are legatura cu Romania, noi suntem doar robotei organici, daca se oftica maine francezii pe guvern ca le pune nu stiu ce taxa sau le cere nu stiu ce parandarat, sa vezi ce urgent se tireaza cu fabrica cu tot in Indochina, exact ca Nokia. Si nokia nu sunt singurii care au plecat din romania in ultima vreme, sunt doar cei mai notabili, si totul datorita guvernarii din ultimii 3 ani.

Deasemenea, tot ce inseamna investitii la Dacia(renault de fapt), know how, tehnologie, design, sunt frantuzesti. Inclusiv directoratul si sefii de departamente.

Apropos de antene, daca tie aleks, ti se pare normal ca intr-o tara care avea industrie grea, aeronautica, navala, miniera, petrolifera, metalurgica etc, dupa 22 de ani 10 la suta din exporturi sa fie reprezentat de o singura firma auto, well...

Sa fim seriosi,daca ar fii de vina cei de acum ce sunt la conducere,da..as fii zis ceva,dar cei care au fost inainte ce au facut ? Au vandut aproape tot...:rolleyes2
Inca e bine ca e uzina acolo,si de bine de rau,Renotul a bagat bani grei,
claudiu19898 - asa e cum zici tu,pacat ca are stele mai bune decat un golf 3. :) Si are mai multe stele decat un E36 (pisica)..
a3ds - e foarte inconfortabil loganul,dar e spatios in draci la un pret mic..

soosy 19-02-12 10:19

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4887223)
Ca sa intelegi: Dacia este masina romaneasca, si asta nu inseamna patriotism idiot, nici exaltare stupida.
Inseamna asa: cateva mii de familii in judetul Arges care traiesc din cauza ca fabrica aia exista acolo si functioneaza din plin. Inseamna alte mii de familii care traiesc datorita faptului ca produsele finite (autoturismele) si piesele de schimb vin si pleaca prin Romania si din Romania. Inseamna alte mii de familii care traiesc datorita faptului ca o sumedenie de parti ale masinii asteia se produc aici, in tara(Nu explica cum la noi doar se monteaza totul si nu se produce nimic aici, induci in eroare cititorii postului tau cu pareri eronate).
Inseamna alte mii de familii care traiesc din cauza ca se comercializeaza, se serviseaza, se vand piese de schimb, se intretine aici, in Romania.
Prea putin conteaza ca actionarii majoritari incaseaza banii in Franta pentru ca produc in Romania. Procentual vorbind, ei sunt mult sub 0,1%.
De asta insist ca e bine ca e un produs romanesc. Nu te ajuta cu nimic faptul ca s-ar vinde doar golfuri la mana a doua importate pe aici dupa ce si-au trait traiul pe afara, comparativ vorbind, la nivel de ţara.

si pentru ca oamenii aia ca se poate sa lucre si ca lucra noi trebuie sa luam tiganii?!
mda...

atatea prostii se vorbesc pe aici de te doare capul
am zis ca nu ma postez in urma discutiilor pe care le-am avut aici dar colegu a avut dreptate...cine are logan in cap nu ai cum sa-l scoti
asta e...

hai sa luam si telefoane nokia fabricate in Romania ca deh sute,mii de oameni sa aiba unde sa lucreze...

mai terminati cu viziunea asta comunista ca nu vedeti in afara tarii:shock:

claudiu19898 19-02-12 11:12

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 4887260)
Sa fim seriosi,daca ar fii de vina cei de acum ce sunt la conducere,da..as fii zis ceva,dar cei care au fost inainte ce au facut ? Au vandut aproape tot...:rolleyes2
Inca e bine ca e uzina acolo,si de bine de rau,Renotul a bagat bani grei,
claudiu19898 - asa e cum zici tu,pacat ca are stele mai bune decat un golf 3. :) Si are mai multe stele decat un E36 (pisica)..
a3ds - e foarte inconfortabil loganul,dar e spatios in draci la un pret mic..

comparatia este intre golf4 si logan (golf din 2000 aprox ) , golful 3 si pisica chiar daca sunt masini fabricate intre anii 92-98, variantele full sunt mult peste logan .

soosy 19-02-12 11:20

Quote:

Originally Posted by claudiu19898 (Post 4888049)
comparatia este intre golf4 si logan (golf din 2000 aprox ) , golful 3 si pisica chiar daca sunt masini fabricate intre anii 92-98, variantele full sunt mult peste logan .

fara sa fie full tot peste sunt..
in primul rand ofera de 2-3 ori siguranta mai mare masina aia din anii 90 decat loganul si nici comfortul nu poti compara...desi sunt "primitive" la anii aia...ce sa mai compari o masina din 2000:))

mai apoi tabla...as vrea sa vad loganul cand o sa aiba 10-15 ani..asta daca o sa mai fie pe atunci
mai apoi muzica cum suna...o alta banala chestie
si tot asa tot asa..

dar mai repet odata..cine are logan in cap cu aia ii si gata...trebuie lasati in pace si sa isi traiasca visul...pana la urma nu ne deranjeaza cu nimic numai sa nu abereze si sa faca reclama aiureah:rolleyes2

StreetStyle22 19-02-12 11:51

Quote:

Originally Posted by soosy (Post 4888061)
fara sa fie full tot peste sunt..
in primul rand ofera de 2-3 ori siguranta mai mare masina aia din anii 90 decat loganul si nici comfortul nu poti compara...desi sunt "primitive" la anii aia...ce sa mai compari o masina din 2000:))

mai apoi tabla...as vrea sa vad loganul cand o sa aiba 10-15 ani..asta daca o sa mai fie pe atunci
mai apoi muzica cum suna...o alta banala chestie
si tot asa tot asa..

dar mai repet odata..cine are logan in cap cu aia ii si gata...trebuie lasati in pace si sa isi traiasca visul...pana la urma nu ne deranjeaza cu nimic numai sa nu abereze si sa faca reclama aiureah:rolleyes2

Prietene,n-am loganul in cap,am Honde,Mitsubishi,Subaru,avioane de masini la preturi mici fata de nemtoaicele astea banale.. :)

siguranta zici ?
http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_1997/15.aspx

Tii se pare sigura masina ? Caroseria de la Loganul din 2004 rezista mai bine,uita-te umpic la plafonul pisicii..
http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_1998/46.aspx

Golful 4 din 98'..

http://www.euroncap.com/tests/dacia_logan_2005/221.aspx

Loganul din 2005..hai,sa te aud,ce ziceai de Pisica ? Ca e sigura ?!..
Si citeste comentariile..Loganul pierde mult la " But protection for pedestrians and other vulnerable road users was poor. "...Asa ca nu mai comenta degeaba,ca te depaseste subiectul.
Lectura placuta. Si gandeste'te..ca poate Pisica care o cumperi tu sau x,y..poate a fost lovita,si nu se mai comporta ca o pisica nou la impact.. Dar,doamne fereste,nu'i doresc nimanui sa aibe parte de un impact,fie cu logan,fie cu bmw sau orice alta marca.

soosy 19-02-12 12:12

cand am zis masina anii 90 nu ma referam chiar la pisica...mai sunt din gama nemteasca N si N
ca si lectura ar trebui sa inveti din exemplele tale date..mai ales golf 4 anul 98 nu 2005...deci 98 si vezi cum se comporta...
cata tehnologie era pe atunci si cam care ar fi trebuit sa aiba logan in 2005

in fine...

logan logan...cumparati-va din partea mea si 2 daca se poate...putin imi pasa dar daca ai cap eviti...mai bine 1310 tabla calumea,nu poti sa ai pretentii de la ea si etc..decat sa dai o avere si esti la nivel antic

run_forest 19-02-12 14:12

Quote:

Originally Posted by VDAN (Post 4887201)
topicul asta nu se va termina se pare prea repede.si nu va mai bateti cu pumnul in piept multi pe aici cu dacia masina romaneasca,dacia era 1310,restu sunt renaulturi,nici motoru nici tabla nici nimic nu e facut in romania,doar se prelucreaza si se monteaza la noi in tara.loganu se vinde bine pentru ca e o simpla masina(destul de fiabila si de ok pentru romania),dar si VW sau alta marca daca ar scoate o masina de ex cu motoru dupa golf 3 sau mai stiu eu ce motor(de generatie mai veche) si nu ar pune pe ea decat ce e mai ieftin,nici servodirectie nimic nimic doar volanu si 4 roti ar vindeo cu 7000 masina noua,dar poate nu ii intereseaza asta unu la mana.
si a doua chestie nu mai incercati sa le schimbati parerea la cei cu logan ca nu o sa reusiti,o simpla chestie daca va uitati in trafic sunt UNII soferi care au trecut dupa vechile dacii la logan(care e cea mai a dracu masina pentru ei)si nu se lasa pana nu depaseste BMW din fata sa arate ce masina au.
concluzia mea cine are logan sa il stapaneasca sanatos e o masina buna si fiabila dar fara pretentii,iar restul care vreti o masina decenta pentru 2012 fie ea de 10 ani cumparati o daca va place si nu mai incercati sa schimbati parerea altora.:D
imi cer scuze daca am jignit pe cineva,nu aia era intentia

Deci ar vinde calitatea loganului cu emblema vw?MULTUMIM.Daca ala cu bmw merge cu 70 in exterior , conteaza ce masina il depaseste?Esti mai bucuros daca bmw-ul ala e depasit de un golf 4?Asta ca sa arate ce masina are...ala cu golf 4 , care in 1997 conducea poate tot o dacie 1300/1310?Te legi de chestii aberante.
Conteaza ca dacia e facuta de francezi/nemti/italieni?Este strict vorba despre ce primesti pt ceea ce platesti.La vw lucreaza doar nemti?Daca imi iau un ford focus 2002 am masina nemteasca?Ca doar s-au facut si pe acolo ( parca ).Daca imi iau un sprinter/crafter facut in turcia am masina turceasca?
Da un polo si masini din categoria sa ce ofera la 10 mii de euro?Dar un passat la 30 de mii?De ce mi-as lua passat si nu o honda accord 2007.Ar avea rost comparatia?Passatul ar castiga la cat...1-2-3 chestii din 20?Strict la bani care ii dai / calitatea care o primesti.
Ca sa incheiem odata intelegeti.O masina care de noua costa sub 7 mii de euro nu poate avea o lista cu optionale pana la 20 de mii.
La fel cum un golf de nou costa >16 mii de euro , nu are o lista cu optionale pana la 40 de mii.
Un golf iti ofera o calitate a materialelor mai buna , un spatiu interior mai mare fata de un polo.De aici si diferenta de pret intre cele 2.La fel un golf ofera un spatiu interior mai mic fata de passat.O alta calitate/lista cu optionale fata de passat.De aici si diferenta de pret.
La fel si in cazul logan vs golf.Etc.
Si ca sa va dau peste nas.Un logan are ceva ce un golf 4 DOAR VISEAZA , nici macar optional nu are :) :) :).Sa vedem daca stiti.

StreetStyle22 19-02-12 14:30

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4888404)
Deci ar vinde calitatea loganului cu emblema vw?MULTUMIM.Daca ala cu bmw merge cu 70 in exterior , conteaza ce masina il depaseste?Esti mai bucuros daca bmw-ul ala e depasit de un golf 4?Asta ca sa arate ce masina are...ala cu golf 4 , care in 1997 conducea poate tot o dacie 1300/1310?Te legi de chestii aberante.
Conteaza ca dacia e facuta de francezi/nemti/italieni?Este strict vorba despre ce primesti pt ceea ce platesti.La vw lucreaza doar nemti?Daca imi iau un ford focus 2002 am masina nemteasca?Ca doar s-au facut si pe acolo ( parca ).Daca imi iau un sprinter/crafter facut in turcia am masina turceasca?
Da un polo si masini din categoria sa ce ofera la 10 mii de euro?Dar un passat la 30 de mii?De ce mi-as lua passat si nu o honda accord 2007.Ar avea rost comparatia?Passatul ar castiga la cat...1-2-3 chestii din 20?Strict la bani care ii dai / calitatea care o primesti.
Ca sa incheiem odata intelegeti.O masina care de noua costa sub 7 mii de euro nu poate avea o lista cu optionale pana la 20 de mii.
La fel cum un golf de nou costa >16 mii de euro , nu are o lista cu optionale pana la 40 de mii.
Un golf iti ofera o calitate a materialelor mai buna , un spatiu interior mai mare fata de un polo.De aici si diferenta de pret intre cele 2.La fel un golf ofera un spatiu interior mai mic fata de passat.O alta calitate/lista cu optionale fata de passat.De aici si diferenta de pret.
La fel si in cazul logan vs golf.Etc.
Si ca sa va dau peste nas.Un logan are ceva ce un golf 4 DOAR VISEAZA , nici macar optional nu are :) :) :).Sa vedem daca stiti.

Rugina la oale ?

aleks 19-02-12 14:31

Quote:

Originally Posted by soosy (Post 4887976)
si pentru ca oamenii aia ca se poate sa lucre si ca lucra noi trebuie sa luam tiganii?!
mda...

atatea prostii se vorbesc pe aici de te doare capul
am zis ca nu ma postez in urma discutiilor pe care le-am avut aici dar colegu a avut dreptate...cine are logan in cap nu ai cum sa-l scoti
asta e...

hai sa luam si telefoane nokia fabricate in Romania ca deh sute,mii de oameni sa aiba unde sa lucreze...

mai terminati cu viziunea asta comunista ca nu vedeti in afara tarii:shock:

Tu nu prinzi ideea postului meu, da-ti permiti sa-ti dai cu parerea neintrebat si sa ma mai si faci comunist.
Nu trebuie sa-ti iei nimic, nu ma intereseaza sa te conving pe tine sau pe oricine altcineva ca Loganul e o masina buna sau ca Nokia trebuie cumparat pentru ca e fabricat in Romania.
In postul meu ii raspundeam omului si ii explicam DE CE E BINE CA DACIA SE FABRICA IN ROMANIA SI SE MAI SI VINDE.
Nu-mi amintesc sa fi sugerat cuiva ca Loganul trebuie cumparat, ca Soosy sau alt user ar trebui sa-l aiba.
Era o discutie despre masina si despre implicatiile actiunilor pe care le fac oamenii.
Bonus: ca sa-ti linistesc temerile, personal nu mi-as lua Logan, nu-mi place sub nicio forma, iar Golful 4, de doua ori mai putin decat Loganul. Sunt 2 din cele mai nefericite alegeri pentru mine personal, doar ca incerc sa-mi folosesc CREIERUL, si sa vad dincolo de varful nasului, sa-mi dau seama ca ceea ce vreau sa aleg eu sau tu nu intereseaza pe nimeni altcineva, asa ca privesc in jur, nu doar in faţă ca si anume calul si gandesc logic, ca niste fiinte rationale ce se presupunem ca suntem, ceea ce-ti doresc si tie.

run_forest 19-02-12 15:24

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 4888434)
Rugina la oale ?

Lasa-i sa raspunda pe cei Anti-logan. :)

VDAN 19-02-12 15:41

aleks si prin vestul tarii se fac volane si mai multe chestii de vw si masini nemtesti,deci sunt familii care traiesc si de pe urma nemtilor(masini care vad ca le deti si tu:D),ca o comparatie intre dacia ~17.000 de angajati si vw ~450.000 de angajati iti dai seama de calitatea masinilor facute,la dacia se scot 65 de masini pe ora,sa iasa la numar,parca ar face conserve.
DACIA nu mai e a statului,e a francezilor care au cumparato la pret de nimic,numai unele prese din uzina fac mai mult decat au dat francezii pe ea.deja ce legatura mai vezi la dacia lodgy care se fabrica in maroc?daca o sa cumpere cineva aceasta masina romaneasca nu castiga nici un roman nimic.
legat de colegul run forest eu mam referit ca sunt teribilisti unii dintre acesti soferi,parerea mea.
topicul asta oricum ar trebui inchis,NU AI CUM SA SCHIMBI PAREREA UNUI OM,sunt unii pe aici de ar sari la bataie ca sa arate ce masina ieftina dar extraordinara e loganu(renault vechi) DACIA a fost ultima 1310.
asta e ultimul meu post aici ,nu are rost sa ma cert cu nimeni,dar asa ca o chestie daca a ti vedea cum se face shaorma nu a ti mai manca:D

run_forest 19-02-12 15:48

Quote:

Originally Posted by VDAN (Post 4888573)
aleks si prin vestul tarii se fac volane si mai multe chestii de vw si masini nemtesti,deci sunt familii care traiesc si de pe urma nemtilor(masini care vad ca le deti si tu:D),ca o comparatie intre dacia ~17.000 de angajati si vw ~450.000 de angajati iti dai seama de calitatea masinilor facute,la dacia se scot 65 de masini pe ora,sa iasa la numar,parca ar face conserve.
DACIA nu mai e a statului,e a francezilor care au cumparato la pret de nimic,numai unele prese din uzina fac mai mult decat au dat francezii pe ea.deja ce legatura mai vezi la dacia lodgy care se fabrica in maroc?daca o sa cumpere cineva aceasta masina romaneasca nu castiga nici un roman nimic.
legat de colegul run forest eu mam referit ca sunt teribilisti unii dintre acesti soferi,parerea mea.
topicul asta oricum ar trebui inchis,NU AI CUM SA SCHIMBI PAREREA UNUI OM,sunt unii pe aici de ar sari la bataie ca sa arate ce masina ieftina dar extraordinara e loganu(renault vechi) DACIA a fost ultima 1310.
asta e ultimul meu post aici ,nu are rost sa ma cert cu nimeni,dar asa ca o chestie daca a ti vedea cum se face shaorma nu a ti mai manca:D

Pai doar cei cu logan sunt?Spune-mi ca nu ai vazut golf 2/3 sa depaseasca bmw.Hai minte-ma.
Nu inteleg ce treaba are masina cu conducatorul auto.Crezi ca acei teribilisti tin cont de masina?Aia ar depasi si cu bicicleta un tir pe drum european.Doar sa vezi ca are tupeu.Intelegi ce vreau sa zic?
Quote:

ca sa arate ce masina ieftina dar extraordinara e loganu(renault vechi) DACIA a fost ultima 1310.
Pe principiul asta nu mai exista audi , rolls royce , bugatti si restu.Nu?

aleks 19-02-12 15:54

Quote:

aleks si prin vestul tarii se fac volane si mai multe chestii de vw si masini nemtesti,deci sunt familii care traiesc si de pe urma nemtilor(masini care vad ca le deti si tu:D),

Nu produce nimeni nimic pentru golf4, si nici n-a produs vreodata.
Quote:

ca o comparatie intre dacia ~17.000 de angajati si vw ~450.000 de angajati iti dai seama de calitatea masinilor facute,la dacia se scot 65 de masini pe ora,sa iasa la numar,parca ar face conserve.

Tu compari VAG (nu VW) cu o singura uzina din Romania. Mai putini angajati inseamna mai multa productivitate, nu e un lucru rau.
Quote:

sunt unii pe aici de ar sari la bataie ca sa arate ce masina ieftina dar extraordinara e loganu(renault vechi) DACIA a fost ultima 1310.

Nu-ti raspund la asta, reciteste postul de mai sus, ti-am raspuns fix la treaba asta, macar ai rabdarea sa si intelegi ce am scris mai sus.

Quote:

topicul asta oricum ar trebui inchis,NU AI CUM SA SCHIMBI PAREREA UNUI OM

Topicurile nu se inchid din cauza ca toti scriem si nimeni nu asculta ce zice si celalalt. Mai bine selectam din useri, e mai productiv si mai scuteste si din durerile de stomac de la nervi.

Gorby 19-02-12 16:37

Quote:

la dacia se scot 65 de masini pe ora,sa iasa la numar,parca ar face conserve.

Asta nu poate să însemne decât că se vinde bine, nu?

Quote:

DACIA nu mai e a statului
Așadar, s-a înțeles că Dacia n-are legătura cu taxa auto și că statul nu te obligă să cumperi mașinile lor?

Quote:

topicul asta oricum ar trebui inchis,NU AI CUM SA SCHIMBI PAREREA UNUI OM,sunt unii pe aici de ar sari la bataie ca sa arate ce masina ieftina dar extraordinara e loganu
N-a zis nimeni că e extraodinară, iar interpretați cum vreți voi. Legat de părerile celorlalți, cum e cu mașinile nemțești? Altceva nu mai există, nu?

Quote:

DACIA a fost ultima 1310.
De acolo a plecat ura față de marca Dacia. Repet, poate și la întâlnirile cu acest model ați dat numai de cazane și acest lucru v-a alimentat ura și frustrarea. Alții au rămas și cu sechele. Uită-te pe străzi, întreabă-i pe toți pe care-i vezi cu cartoane în boturile mașinilor străine ce mașină au avut înainte de prezenta sau pe ce mașină au învățat să conducă. Dacă auzi de Dacia plus câteva înjurături luate pe grade de rudenie față de marca autohtonă, să nu te mire. Dacă încerci să le explici frumos: "Stai nene, că Dacia de astăzi nu mai e cea de acum 30 de ani, că tehnologia a mai avansat (cât de cât:lol:)" - te chinui de pomană. Automat, i-ai dus înapoi în timp la întâmplarea nefericită legată de Dacia veche. N-ai cu cine discuta.

Offtopic: Dacia a ales să facă Lodgy în Maroc ca fabrica din România să se concentreze pe Duster - țigănia aia de Dacie, cumpărată de europeni în prostie.

Dacă dădeam mai multe goluri ca ei, îi băteam.

lord_wader 19-02-12 21:06

Quote:

Originally Posted by Predator (Post 4887118)
Daca Loganul are scaune cu arcuri, ca daciile vechi, la confort merg pe Logan.

M-am asezat dupa vreo 12 ani intr-un scaun de 1310, si am ramas socat de confortul scaunelor.

Si mie imi lipsesc :D sincer la capitolul asta dacia 1310 bate loganul si nu numai.

a3ds 19-02-12 22:10

Daca e sa fim seriosi, Dacia nu exista. Este Renault toata ziua, de la 1100 la 1300 etc. Tot ce au facut romanii original, prin pur geniu ingineresc, este Dacia 500 lastun fabricata de mintile uriase ardelenesti-timisoarene. O batjocura de masina. Cam la asta se reduce contributia romaneasca in industria auto.

Ce s-a facut cu 1310 si derivate au fost niste porcarii, mai proaste decat originalul fara exceptie, niste inovatii pe o tema data.

Nu va mai imbatati cu apa rece. Doar sub licenta am fost in stare sa facem ceva, si nici aia nu ne-a iesit bine tot timpul.

lord_wader 20-02-12 09:02

Ai spus industria romaneasca auto, trebuia sa zici industria de automobile pentru ca spre deosebire de automobile la noi s-au construit diverse utilaje si alte masini de mare tonaj dupa idei romanesti. Un exemplu ar fi Nicolina iasi dar sunt si altele.

run_forest 20-02-12 15:10

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4889293)
Daca e sa fim seriosi, Dacia nu exista. Este Renault toata ziua, de la 1100 la 1300 etc. Tot ce au facut romanii original, prin pur geniu ingineresc, este Dacia 500 lastun fabricata de mintile uriase ardelenesti-timisoarene. O batjocura de masina. Cam la asta se reduce contributia romaneasca in industria auto.

Ce s-a facut cu 1310 si derivate au fost niste porcarii, mai proaste decat originalul fara exceptie, niste inovatii pe o tema data.

Nu va mai imbatati cu apa rece. Doar sub licenta am fost in stare sa facem ceva, si nici aia nu ne-a iesit bine tot timpul.

Imi pare sincer rau ca esti conationalul meu.
Daca nu ar fii fost Henri Coanda si Aurel Vlaicu...vai de Boeing nu?Si exemplele pot continua.Probabil ceva asemanator se va intampla si cu ford.Doar ca e facut in romania = lucru prost.Daca se numea vw logan 1.9tdi nici nu aveam discutia asta si tu probabil conduceai unul.Fabricat in germania...de chinezi/albanezi...etc.

claudiu19898 20-02-12 15:30

ce prostii spui run_forest . vw are tehnologie pe care dacia o va avea peste 30 ani , chiar daca sunt albanezi si chinezi sau alte natii nu se face nimic manual acolo. nu se compara vw cu dacia chiar daca si vw face masini de duzina

run_forest 20-02-12 15:38

Quote:

Originally Posted by claudiu19898 (Post 4890208)
ce prostii spui run_forest . vw are tehnologie pe care dacia o va avea peste 30 ani , chiar daca sunt albanezi si chinezi sau alte natii nu se face nimic manual acolo. nu se compara vw cu dacia chiar daca si vw face masini de duzina

Eu zic decat ca el cumpara masini pentru ce au fost.Nu pentru ce sunt.Le cumpara pentru istorie..Si exemplul cu albanezi/chinezi i l-am dat ca sa vad ca made in germany 2012 difera de made in germany 1992..
Si o fabrica vw din germania si alta din cehia/polonia/spania...nush ce tara au aceleasi standarde de calitate.

ondin 20-02-12 21:25

nu prea e corect titlul, mai bine bora vs logan si golf 4 versus sandero ('cunoscatorii la sedan si hatch stie de ce') si tuareg/tiguan versus duster, si golf 2 vs dacia 1300 si golf I vs dacia 1100 si tot asa.
:)

cube vs pegas, etc.

daca esti patriot faci rata la banca pe viata la un logan si umbli apoi cu fete cuminti, daca esti mai smecher iei bora, fumezi, umbli cu fete rele si gata.

Spark 21-02-12 00:15

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4886253)
Poti te rog sa detaliezi alex, unde si cine produce in Romania chestiile alea?

firma de la mine din oras : "draexlmaier"
se ocupa cu cablaraie in principal pentru mercedes, vag (audi, vw, porsche) si .. comenzi limitate ghici si pentru cine .. lambo.
si nu aberez.

VDAN 21-02-12 12:20

Quote:

Originally Posted by Spark (Post 4891074)
firma de la mine din oras : "draexlmaier"
se ocupa cu cablaraie in principal pentru mercedes, vag (audi, vw, porsche) si .. comenzi limitate ghici si pentru cine .. lambo.
si nu aberez.

in judetul Timis se fac volane pentru VW polo,si mai multe prin tara,nu de golf 4,ca el nu se mai fabrica.
deja topicul a devenit VW vs DACIA sau posesorii de logan VS restul:D
astept sa vedem ce o sa mai ziceti cand o sa vedeti un logan de 15 ani,daca o sa il mai gasiti,si daca il mai gasiti sa il comparati cu un golf 4 de 20-25 de ani atunci.macar atunci poate vedeti diferenta.
la un impact lateral +60 la ora o sa fiti morti in logan,sper sa nu aveti ghinionu asta.numai bine

StreetStyle22 21-02-12 13:32

Quote:

Originally Posted by VDAN (Post 4891505)
in judetul Timis se fac volane pentru VW polo,si mai multe prin tara,nu de golf 4,ca el nu se mai fabrica.
deja topicul a devenit VW vs DACIA sau posesorii de logan VS restul:D
astept sa vedem ce o sa mai ziceti cand o sa vedeti un logan de 15 ani,daca o sa il mai gasiti,si daca il mai gasiti sa il comparati cu un golf 4 de 20-25 de ani atunci.macar atunci poate vedeti diferenta.
la un impact lateral +60 la ora o sa fiti morti in logan,sper sa nu aveti ghinionu asta.numai bine

N-are cum sa se comporte la fel,cand el cand e nou,costa in varianta de baza,de doua ori mai mult. :)

lord_wader 21-02-12 14:13

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4890845)
nu prea e corect titlul, mai bine bora vs logan si golf 4 versus sandero

Asa e, titlul nu este prea corect, insa initiatorul subiectului nu a dorit un VS in adevaratul sens, el voia doar o masina. Mai exact titlul trebuia sa sune cam asa: "4k euro, ce sa cumpar golf sau logan?" Insa baiatul ne-a lasat in suspans nu mai mai postat nimic, noi l-am transformat in VS.

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4890845)
daca esti patriot faci rata la banca pe viata la un logan si umbli apoi cu fete cuminti, daca esti mai smecher iei bora, fumezi, umbli cu fete rele si gata.

Si daca nu esti patriot ce faci? faci rata (chiar ca pe viata daca ai un salariu de 300E) la un Vw de 17mii E cum a facut un vecin de-al meu pt. un passat iar acum a trebuit sa renunte la locul de munca de aici sa plece in afara ca sa nu ii ia banca masina? Lasand gluma la o parte loganul de bine de rau il poti plati in 3-5ani e suportabil, fara sa renunti la lucrurile de baza ale supravietuirii insa o masina de 15.000E poti cumpara? la un salariu mediu.

lord_wader 21-02-12 14:38

Quote:

Trebuie sa mai asteptam 7ani, ca sa vedem cum va arata un logan de 15ani( fab 2004). Insa un Golf de 20ani stim cum arata si stim si cate masini de aceasta vechime(vento, golf2, vectra A,audi80, ford orion mk3) mai circula pe strazi, adica f putine. Ce te face sa crezi ca va mai interesa pe cineva cum va arata un golf4 de 20-25ani? Vezi cate masini de la inceputul lui 90 mai circula pe strazi si cine le mai cumpara si o sa ai raspunsul la intrebare. Masina te folosesti de ea acum, azi, nu peste 15 ani cand deja nu mai ai cui o vinde si nu o mai doreste nimeni. Cine mai vrea o dacie din '97? La fel si cu loganul, cine o sa mai vrea unul de 15 ani? sau cine o sa isi mai doreasca un golf de 20ani?

aleks 22-02-12 00:16

Quote:

cu un post inainte sa le urezi de bine oamenilor parca te jurai ca nu mai postezi aici :lol:
Te asigur ca la impact direct, lateral, la 60 km/h nici in maibach nu supravietuiesti, ti se zdrobesc organele interne de coaste si creierul de calota craniana, chiar daca tu ramai intreg pe dinafara.
Lasand genul asta de postari, sa revenim fara ura la o discutie normala :)

rockitos 22-02-12 10:01

Adevarul e ca golf-ul IV e un pic mai sigur in cazul unui impact fie frontal ori lateral. Dovada teste NCAP http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_1998/46.aspx
http://www.euroncap.com/tests/dacia_logan_2005/221.aspx
Trebuie sa recunoastem ca diferenta nu e mare, dar golf e un pic mai sigur. Eu sincer sper din tot sufletul ca nimeni sa nu fie silit sa afle pe piele lui cat de sigura sunt una sau cealalta dintre masini, si sa parcurga kilometrii multi fara accidente.

VDAN 22-02-12 11:47

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4892679)
cu un post inainte sa le urezi de bine oamenilor parca te jurai ca nu mai postezi aici :lol:
Te asigur ca la impact direct, lateral, la 60 km/h nici in maibach nu supravietuiesti, ti se zdrobesc organele interne de coaste si creierul de calota craniana, chiar daca tu ramai intreg pe dinafara.
Lasand genul asta de postari, sa revenim fara ura la o discutie normala :)

mai citeste o data,eu nu ma jur,dar cand vad ca unii vorbiti fara sa aveti idee de anumite chestii nu ma abtin:twisted:
nu am urat la nimeni sa faca accident,era doar o remarca,dar fiecare le potriveste dupa bunul plac.
si totusi aleks de ce nu iti cumperi un logan nou,ca te vad fan infocat dacia?:-)

run_forest 22-02-12 17:01

Quote:

Originally Posted by VDAN (Post 4893138)
mai citeste o data,eu nu ma jur,dar cand vad ca unii vorbiti fara sa aveti idee de anumite chestii nu ma abtin:twisted:
nu am urat la nimeni sa faca accident,era doar o remarca,dar fiecare le potriveste dupa bunul plac.
si totusi aleks de ce nu iti cumperi un logan nou,ca te vad fan infocat dacia?:-)

Pentru ca isi cumpara masina pentru sufletul lui si nu pentru nevoi.In schimb nu a zis ca logan sau golf ar fii masini proaste.Doar ca nu ceea ce vrea el.Chestie de gusturi :)

aleks 23-02-12 06:30

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4893522)
Pentru ca isi cumpara masina pentru sufletul lui si nu pentru nevoi.In schimb nu a zis ca logan sau golf ar fii masini proaste.Doar ca nu ceea ce vrea el.Chestie de gusturi :)

Multumesc frumos de ajutor, intelesese toata lumea oricum, exceptiile mai bine le ignoram, pentru linistea tuturor :)

VDAN 24-02-12 00:17

multumesc pentru lamurire atat supermoderatorului cat si avocatului sau:-P

claudiu19898 25-02-12 10:32

=)))) ce discutii aveti . cel care a deschis aces topic s-a decis ce masina isi va cumpara ?

Predator 25-02-12 10:36

Lastun.

a3ds 25-02-12 23:33

Eu merg pe pisicuta daca nu ursulet de plush.

ser_flo29 02-07-12 17:51

Quote:

Originally Posted by rechinubr (Post 4001052)
Salutare si bine v-am gasit.Sunt nou membru al acestui forum si am o dilema in a-mi alege masina(defapt tatal meu vrea sa achizitioneze dar o sa folosesc si eu masina cam in egala masura cu el) si nu prea stim ce sa facem.Ne-am orientat spre modelele din titlu in jurul sumei de 4200 euro.Golful de prin 2001-2002 cu motor 1.9tdi 90CP cu vreo 160000 km asa spune proprietarul dar imi e cam greu sa cred asta iar loganul cu 3 vaucere motor 1.4 75CP varianta stoc are ABS 1 airbag si cred ca fara servo cu taxa de prima inmatriculare; cu 3 rable cumparate ajunge cam 4100 euro.La logan ma cam sperie consumul:( cam mare pt un motor de 1.4 , pe de alta parte e masina noua e ca o fata virgina ii stii tot istoricul pe cand la golf nu prea stiu mare branza dar consumul e mult mai mic putere cu mult peste logan, spatiu la fel depaseste loganul(vorbesc de break) dar ma gandesc ca masina aia poate sa aiba 300 de mii lejer iar bordu arata ca are 120 de mii si poate sa apara o problema la ea in orice moment dar la logan 3 ani stau linistit.
Va rog spunetimi parerea voastra referitor la dilema mea.
Multumesc

eu am un VW Bora 1,9 TDI 131 CP, tiptronic cu destule opțiuni(clima 4 airbag, computer de bord, full electric, ABS, ESP) , Bora fiind pe aceeași platforma cu golful. Mașina e din 2002, eu am luat-o în 2006. În prezent are 390.000 km. Daca vreau merg cu 150 KM/ h și scot consumu de 6,2-6,3. daca vreau merg și cu 200km/h. Se pot scoate și consumuri de 5 la mers pana in 100 si fara clima. Ideea e ca pot face cam tot ce vreau cu ea, fiind și break.În afara de bucșăraie și bloc control valve cutie de viteze( am automata de asta) nu am schimbat alte lucuri. Nu am schimbat turbina, injectoare, EGR, volanta sau alte piese costisitoare. Și e mașina și acum.Cat despre Logan-uri le dau ceață la toate diesel sau benzina. Nu am avut un logan care sa imi faca fata la un drum lung. Un golf 4 daca are mulți km are și semne. Pentru motorul de 1,9 TDI 90 CP nu trebuie sa iti faci probele. E cu pompă de injecție clasică, nu PD ca a mea sau injecție directa ca la logan. Deci e foarte fiabil și deloc pretențios. Daca golf-ul e buna alege-l fara discuție.Si mai ai un plus la golf adica caroserie galvanizata cu garanție 12 ani.

Champion 02-07-12 18:07

Din ianuarie 2011 pana acum cred ca si-a cumparat omul masina, poate a si schimbat-o deja :)) uitati-va putin inainte sa postati.

Here we go

All times are GMT +2. The time now is 17:33.

- Copyright 2026 4Tuning