![]() |
Re: VW golf 4 vs dacia logan
loganul in accident se face pachet de fiare vechi , zici ca e din carton , e cea mai proasta masina in caz de accident . slaba calitate a materialelor isi spune cuvantul . nu poti avea o masina calitativa la bani putini
|
topicul asta nu se va termina se pare prea repede.si nu va mai bateti cu pumnul in piept multi pe aici cu dacia masina romaneasca,dacia era 1310,restu sunt renaulturi,nici motoru nici tabla nici nimic nu e facut in romania,doar se prelucreaza si se monteaza la noi in tara.loganu se vinde bine pentru ca e o simpla masina(destul de fiabila si de ok pentru romania),dar si VW sau alta marca daca ar scoate o masina de ex cu motoru dupa golf 3 sau mai stiu eu ce motor(de generatie mai veche) si nu ar pune pe ea decat ce e mai ieftin,nici servodirectie nimic nimic doar volanu si 4 roti ar vindeo cu 7000 masina noua,dar poate nu ii intereseaza asta unu la mana.
si a doua chestie nu mai incercati sa le schimbati parerea la cei cu logan ca nu o sa reusiti,o simpla chestie daca va uitati in trafic sunt UNII soferi care au trecut dupa vechile dacii la logan(care e cea mai a dracu masina pentru ei)si nu se lasa pana nu depaseste BMW din fata sa arate ce masina au. concluzia mea cine are logan sa il stapaneasca sanatos e o masina buna si fiabila dar fara pretentii,iar restul care vreti o masina decenta pentru 2012 fie ea de 10 ani cumparati o daca va place si nu mai incercati sa schimbati parerea altora.:D imi cer scuze daca am jignit pe cineva,nu aia era intentia |
Quote:
Inseamna asa: cateva mii de familii in judetul Arges care traiesc din cauza ca fabrica aia exista acolo si functioneaza din plin. Inseamna alte mii de familii care traiesc datorita faptului ca produsele finite (autoturismele) si piesele de schimb vin si pleaca prin Romania si din Romania. Inseamna alte mii de familii care traiesc datorita faptului ca o sumedenie de parti ale masinii asteia se produc aici, in tara(Nu explica cum la noi doar se monteaza totul si nu se produce nimic aici, induci in eroare cititorii postului tau cu pareri eronate). Inseamna alte mii de familii care traiesc din cauza ca se comercializeaza, se serviseaza, se vand piese de schimb, se intretine aici, in Romania. Prea putin conteaza ca actionarii majoritari incaseaza banii in Franta pentru ca produc in Romania. Procentual vorbind, ei sunt mult sub 0,1%. De asta insist ca e bine ca e un produs romanesc. Nu te ajuta cu nimic faptul ca s-ar vinde doar golfuri la mana a doua importate pe aici dupa ce si-au trait traiul pe afara, comparativ vorbind, la nivel de ţara. |
Quote:
Inca e bine ca e uzina acolo,si de bine de rau,Renotul a bagat bani grei, claudiu19898 - asa e cum zici tu,pacat ca are stele mai bune decat un golf 3. :) Si are mai multe stele decat un E36 (pisica).. a3ds - e foarte inconfortabil loganul,dar e spatios in draci la un pret mic.. |
Quote:
mda... atatea prostii se vorbesc pe aici de te doare capul am zis ca nu ma postez in urma discutiilor pe care le-am avut aici dar colegu a avut dreptate...cine are logan in cap nu ai cum sa-l scoti asta e... hai sa luam si telefoane nokia fabricate in Romania ca deh sute,mii de oameni sa aiba unde sa lucreze... mai terminati cu viziunea asta comunista ca nu vedeti in afara tarii:shock: |
Quote:
comparatia este intre golf4 si logan (golf din 2000 aprox ) , golful 3 si pisica chiar daca sunt masini fabricate intre anii 92-98, variantele full sunt mult peste logan . |
Quote:
in primul rand ofera de 2-3 ori siguranta mai mare masina aia din anii 90 decat loganul si nici comfortul nu poti compara...desi sunt "primitive" la anii aia...ce sa mai compari o masina din 2000:)) mai apoi tabla...as vrea sa vad loganul cand o sa aiba 10-15 ani..asta daca o sa mai fie pe atunci mai apoi muzica cum suna...o alta banala chestie si tot asa tot asa.. dar mai repet odata..cine are logan in cap cu aia ii si gata...trebuie lasati in pace si sa isi traiasca visul...pana la urma nu ne deranjeaza cu nimic numai sa nu abereze si sa faca reclama aiureah:rolleyes2 |
Quote:
siguranta zici ? http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_1997/15.aspx Tii se pare sigura masina ? Caroseria de la Loganul din 2004 rezista mai bine,uita-te umpic la plafonul pisicii.. http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_1998/46.aspx Golful 4 din 98'.. http://www.euroncap.com/tests/dacia_logan_2005/221.aspx Loganul din 2005..hai,sa te aud,ce ziceai de Pisica ? Ca e sigura ?!.. Si citeste comentariile..Loganul pierde mult la " But protection for pedestrians and other vulnerable road users was poor. "...Asa ca nu mai comenta degeaba,ca te depaseste subiectul. Lectura placuta. Si gandeste'te..ca poate Pisica care o cumperi tu sau x,y..poate a fost lovita,si nu se mai comporta ca o pisica nou la impact.. Dar,doamne fereste,nu'i doresc nimanui sa aibe parte de un impact,fie cu logan,fie cu bmw sau orice alta marca. |
cand am zis masina anii 90 nu ma referam chiar la pisica...mai sunt din gama nemteasca N si N
ca si lectura ar trebui sa inveti din exemplele tale date..mai ales golf 4 anul 98 nu 2005...deci 98 si vezi cum se comporta... cata tehnologie era pe atunci si cam care ar fi trebuit sa aiba logan in 2005 in fine... logan logan...cumparati-va din partea mea si 2 daca se poate...putin imi pasa dar daca ai cap eviti...mai bine 1310 tabla calumea,nu poti sa ai pretentii de la ea si etc..decat sa dai o avere si esti la nivel antic |
Quote:
Conteaza ca dacia e facuta de francezi/nemti/italieni?Este strict vorba despre ce primesti pt ceea ce platesti.La vw lucreaza doar nemti?Daca imi iau un ford focus 2002 am masina nemteasca?Ca doar s-au facut si pe acolo ( parca ).Daca imi iau un sprinter/crafter facut in turcia am masina turceasca? Da un polo si masini din categoria sa ce ofera la 10 mii de euro?Dar un passat la 30 de mii?De ce mi-as lua passat si nu o honda accord 2007.Ar avea rost comparatia?Passatul ar castiga la cat...1-2-3 chestii din 20?Strict la bani care ii dai / calitatea care o primesti. Ca sa incheiem odata intelegeti.O masina care de noua costa sub 7 mii de euro nu poate avea o lista cu optionale pana la 20 de mii. La fel cum un golf de nou costa >16 mii de euro , nu are o lista cu optionale pana la 40 de mii. Un golf iti ofera o calitate a materialelor mai buna , un spatiu interior mai mare fata de un polo.De aici si diferenta de pret intre cele 2.La fel un golf ofera un spatiu interior mai mic fata de passat.O alta calitate/lista cu optionale fata de passat.De aici si diferenta de pret. La fel si in cazul logan vs golf.Etc. Si ca sa va dau peste nas.Un logan are ceva ce un golf 4 DOAR VISEAZA , nici macar optional nu are :) :) :).Sa vedem daca stiti. |
Quote:
|
Quote:
Nu trebuie sa-ti iei nimic, nu ma intereseaza sa te conving pe tine sau pe oricine altcineva ca Loganul e o masina buna sau ca Nokia trebuie cumparat pentru ca e fabricat in Romania. In postul meu ii raspundeam omului si ii explicam DE CE E BINE CA DACIA SE FABRICA IN ROMANIA SI SE MAI SI VINDE. Nu-mi amintesc sa fi sugerat cuiva ca Loganul trebuie cumparat, ca Soosy sau alt user ar trebui sa-l aiba. Era o discutie despre masina si despre implicatiile actiunilor pe care le fac oamenii. Bonus: ca sa-ti linistesc temerile, personal nu mi-as lua Logan, nu-mi place sub nicio forma, iar Golful 4, de doua ori mai putin decat Loganul. Sunt 2 din cele mai nefericite alegeri pentru mine personal, doar ca incerc sa-mi folosesc CREIERUL, si sa vad dincolo de varful nasului, sa-mi dau seama ca ceea ce vreau sa aleg eu sau tu nu intereseaza pe nimeni altcineva, asa ca privesc in jur, nu doar in faţă ca si anume calul si gandesc logic, ca niste fiinte rationale ce se presupunem ca suntem, ceea ce-ti doresc si tie. |
Quote:
|
aleks si prin vestul tarii se fac volane si mai multe chestii de vw si masini nemtesti,deci sunt familii care traiesc si de pe urma nemtilor(masini care vad ca le deti si tu:D),ca o comparatie intre dacia ~17.000 de angajati si vw ~450.000 de angajati iti dai seama de calitatea masinilor facute,la dacia se scot 65 de masini pe ora,sa iasa la numar,parca ar face conserve.
DACIA nu mai e a statului,e a francezilor care au cumparato la pret de nimic,numai unele prese din uzina fac mai mult decat au dat francezii pe ea.deja ce legatura mai vezi la dacia lodgy care se fabrica in maroc?daca o sa cumpere cineva aceasta masina romaneasca nu castiga nici un roman nimic. legat de colegul run forest eu mam referit ca sunt teribilisti unii dintre acesti soferi,parerea mea. topicul asta oricum ar trebui inchis,NU AI CUM SA SCHIMBI PAREREA UNUI OM,sunt unii pe aici de ar sari la bataie ca sa arate ce masina ieftina dar extraordinara e loganu(renault vechi) DACIA a fost ultima 1310. asta e ultimul meu post aici ,nu are rost sa ma cert cu nimeni,dar asa ca o chestie daca a ti vedea cum se face shaorma nu a ti mai manca:D |
Quote:
Nu inteleg ce treaba are masina cu conducatorul auto.Crezi ca acei teribilisti tin cont de masina?Aia ar depasi si cu bicicleta un tir pe drum european.Doar sa vezi ca are tupeu.Intelegi ce vreau sa zic? Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Offtopic: Dacia a ales să facă Lodgy în Maroc ca fabrica din România să se concentreze pe Duster - țigănia aia de Dacie, cumpărată de europeni în prostie. Dacă dădeam mai multe goluri ca ei, îi băteam. |
Quote:
|
Daca e sa fim seriosi, Dacia nu exista. Este Renault toata ziua, de la 1100 la 1300 etc. Tot ce au facut romanii original, prin pur geniu ingineresc, este Dacia 500 lastun fabricata de mintile uriase ardelenesti-timisoarene. O batjocura de masina. Cam la asta se reduce contributia romaneasca in industria auto.
Ce s-a facut cu 1310 si derivate au fost niste porcarii, mai proaste decat originalul fara exceptie, niste inovatii pe o tema data. Nu va mai imbatati cu apa rece. Doar sub licenta am fost in stare sa facem ceva, si nici aia nu ne-a iesit bine tot timpul. |
Ai spus industria romaneasca auto, trebuia sa zici industria de automobile pentru ca spre deosebire de automobile la noi s-au construit diverse utilaje si alte masini de mare tonaj dupa idei romanesti. Un exemplu ar fi Nicolina iasi dar sunt si altele.
|
Quote:
Daca nu ar fii fost Henri Coanda si Aurel Vlaicu...vai de Boeing nu?Si exemplele pot continua.Probabil ceva asemanator se va intampla si cu ford.Doar ca e facut in romania = lucru prost.Daca se numea vw logan 1.9tdi nici nu aveam discutia asta si tu probabil conduceai unul.Fabricat in germania...de chinezi/albanezi...etc. |
ce prostii spui run_forest . vw are tehnologie pe care dacia o va avea peste 30 ani , chiar daca sunt albanezi si chinezi sau alte natii nu se face nimic manual acolo. nu se compara vw cu dacia chiar daca si vw face masini de duzina
|
Quote:
Si o fabrica vw din germania si alta din cehia/polonia/spania...nush ce tara au aceleasi standarde de calitate. |
nu prea e corect titlul, mai bine bora vs logan si golf 4 versus sandero ('cunoscatorii la sedan si hatch stie de ce') si tuareg/tiguan versus duster, si golf 2 vs dacia 1300 si golf I vs dacia 1100 si tot asa.
:) cube vs pegas, etc. :) daca esti patriot faci rata la banca pe viata la un logan si umbli apoi cu fete cuminti, daca esti mai smecher iei bora, fumezi, umbli cu fete rele si gata. :) |
Quote:
se ocupa cu cablaraie in principal pentru mercedes, vag (audi, vw, porsche) si .. comenzi limitate ghici si pentru cine .. lambo. si nu aberez. |
Quote:
in judetul Timis se fac volane pentru VW polo,si mai multe prin tara,nu de golf 4,ca el nu se mai fabrica. deja topicul a devenit VW vs DACIA sau posesorii de logan VS restul:D astept sa vedem ce o sa mai ziceti cand o sa vedeti un logan de 15 ani,daca o sa il mai gasiti,si daca il mai gasiti sa il comparati cu un golf 4 de 20-25 de ani atunci.macar atunci poate vedeti diferenta. la un impact lateral +60 la ora o sa fiti morti in logan,sper sa nu aveti ghinionu asta.numai bine |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Te asigur ca la impact direct, lateral, la 60 km/h nici in maibach nu supravietuiesti, ti se zdrobesc organele interne de coaste si creierul de calota craniana, chiar daca tu ramai intreg pe dinafara. Lasand genul asta de postari, sa revenim fara ura la o discutie normala :) |
Adevarul e ca golf-ul IV e un pic mai sigur in cazul unui impact fie frontal ori lateral. Dovada teste NCAP http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_1998/46.aspx
http://www.euroncap.com/tests/dacia_logan_2005/221.aspx Trebuie sa recunoastem ca diferenta nu e mare, dar golf e un pic mai sigur. Eu sincer sper din tot sufletul ca nimeni sa nu fie silit sa afle pe piele lui cat de sigura sunt una sau cealalta dintre masini, si sa parcurga kilometrii multi fara accidente. |
Quote:
nu am urat la nimeni sa faca accident,era doar o remarca,dar fiecare le potriveste dupa bunul plac. si totusi aleks de ce nu iti cumperi un logan nou,ca te vad fan infocat dacia?:-) |
Quote:
|
Quote:
|
multumesc pentru lamurire atat supermoderatorului cat si avocatului sau:-P
|
=)))) ce discutii aveti . cel care a deschis aces topic s-a decis ce masina isi va cumpara ?
|
Lastun.
|
Eu merg pe pisicuta daca nu ursulet de plush.
|
Quote:
|
Din ianuarie 2011 pana acum cred ca si-a cumparat omul masina, poate a si schimbat-o deja :)) uitati-va putin inainte sa postati.
Here we go |
| All times are GMT +2. The time now is 17:33. |
- Copyright 2026 4Tuning