![]() |
Re: Autohtona Noua vs SH Strain
Quote:
exe. gasite: Mondeo, Lancer, Octavia, toate 2008, peste 130 cp toate si mult mai bine dotate. |
Quote:
Acuma serios vorbind . Știm cu toții ca testele NCAP sunt făcute la viteze mici în condiții controlate . Sa susții ca Dacia face mașini sigure pentru ca nu s-au făcut complet terci la 60km/h e o opinie trasa de par . Dragi posesori de Dacii , compania vostra iubita căreia ii închinați loialitatea voastră va baga pe gat frane pe spate pe tambur . Frâne destul bune pentru o mașina din anii 60 dar inacceptabila in anii 2010 . Bine măcar ca CE l-a bagat pe gat ABS-ul altfel era si mai rau . Luați-va ce vreți oameni buni , dacă muriți o sa muriți fericiți ca v-ai luat o Dacie "noua si buna" nu un *** de cazan străin . Aștept sa vad câte argumente trase de par o sa mai apară . Apărați Dacia parca v-ai apăra familia . Ironic , dat fiind faptul ca-i puneți în pericol în patriotica noastră marca de căruță . |
1) Daca are tamburi pe spate nu inseamna ca franeaza prost, la viteze mici/medii franeaza chiar ok pentru banii astia.
2) Sunt masini de cateva ori mai scumpe si mai grele care au tamburi pe spate. So ? 3) Sunt alte masini care se fac terci si la 60 asa ca la banii astia se comporta decent, uita-te la concurenta (Aveo de ex) sa vezi dezastru. Sa mai amintesc de E60 care costa de 5 ori cat un Logan si este sedan din clasa mare premium aparut in 2004 care avea 4 stele la euro NCAP la 60 ora ? 4) Motoarele Renault chiar nu sunt execrabile, benzinarele de cilindree mica se comporta bine si sunt fiabile, motoarele de pe RS-uri sunt de top iar diesel-urile sunt bune atata timp cat nu bagi motorina la galeata. Voi trebuie sa luati in calcul ca este o masina NOUA, destul de fiabila care costa si 6000 EURO, cum ai vrea sa se comporte si ce dotari ai vrea sa aiba ? Astept sa imi arati o masina NOUA, la fel de mare, cel putin la fel de fiabila si cu mai multe dotari la banii astia...astept. Asa ma pot plange si eu de un 316i la 25 000 euro ca are dotari ioc, putere ioc si asa mai departe si ca la banii astia imi iau avion SH. Voi chiar nu va prindeti ca asta e valabil pe ORICE segment si nu doar la autohtona noua vs sh strain ? Unii prefera masini noi si uite ca multi sunt multumiti cu autohtonele astea si nu numai, Dacia a iesit pe #3 in JD Power si se vinde bine si dupa 6 ani de la aparitie, la fel si Duster. Bine ca sunt romanii destepti si cumpara toate cazanele sh din germania iar aia ne cumpara noua masinile. ] |
Quote:
Daca vrei sa iti exprimi parerile personale despre Dacia nu ma baga si pe mine in ecuatia asta. Eu nu sunt vreun mare fan ala Daciei (am in minte si in plan alte idei de genul cazane de 20-25de ani) nici nu o divinizez, imi place doar sa fiu corect asa cum e si colegul de mai sus, Anaconda care nu are nici un interes sa sustina masina asta. Pentru mine orice masina de pana in 120Cp de familie este un mijloc de deplasare si atat. |
@Apocalypse mai sunt destule masini cu tamburi pe spate:exemplu-Ford Fiesta generatia precedenta:dar franeaza in 41m de la 100 la 0 nu in 44-45 ca Loganul :D
@Lordwader subscriu..masinile pana in 100-120 cai sunt cam plictisitoare:D |
Quote:
Quote:
N-a spus nimeni ca nu-si merita Loganul banii de masina noua, mai ales cum majoritatea europenilor au nevoie doar de un vehicul pentru deplasare x la y. Ca tot venii vorba de nemti, cam toti stiu senzatia unui bmw/mercedes/etc, fiind criza, fiecare familie se gandeste de 2 ori, concluzia fiind ca momentan nu stim ce va fi maine, renunta la confort/performanta pentru bani, la urma urmei, poate sa-si faca treaba si cu o dacie. Romanii in general n-au fost obisnuiti cu bmw/mercedes/etc, in trecutul apropiat daca aveai mercedes ai fost cineva, cand am fost mic si veneam prin Romania, vedeam numai dacii si cateva vw/opel gen derby/kadett, foarte rar masini premium, acum pare sa fie invers, preturile pietei SH find destul de accesibile, romanii vor sa afle cum e, alta varianta nu au, decat asa, asta-i situatia... |
Quote:
Quote:
Quote:
http://www.whatcar.com/car-news/what...renault/250839 Quote:
Cu alte cuvinte 83.6 % dintre proprietarii de Dacii noi au fost mulțumiți de mașina lor . Auto Bild insista ca studiul nu reflecta calitatea mașinii ci mai degrabă cât de satisfăcuți au fost proprietarii fata de ceea se așteptau sa primească . Cât despre J.D. Power ei nici măcar nu s-au sinchisit sa listeze marca Dacia pe website-ul lor . Iată articolul în original : http://www.autobild.de/artikel/j.d.-...=20&now=96#mmg Si un link cu traducerea în engleza . (cea în romana e prea ciopârțită) : http://translate.google.com/translat...html%26hl%3Den |
am vazut azi Cruze oferta Remat de la 9500 de euro..
|
@ Apocalipse - eu m-am referit la motorizari nu la toata masina. Plus ca daca e sa ne luam dupa topul ala al tau, cam toate firmele sunt gunoaie. Nu de alta dar Mercedes are 28% per total iar S Klasse, varful de la MB are 48% din masini care au nevoie de reparatii. Brand de rahat, nu ?
Cat despre topul ala, bineinteles ca se refera la cat de multumiti sunt posesorii de masini, pana la urma asta e tot ce conteaza, sa fie el multumit nu cine stie ce cunoscator pe forumuri. |
Quote:
|
Noi aici vorbim de Dacia nu de Renault si doi la mana ti-am zis ca daca e sa te iei dupa tot felul de topuri, S Klass e un gunoi de masina cu 48% din exemplare cu defectiuni. Tu ai vrea sa ai o petarda de S ?
|
Quote:
Sigur, şi seria 7 a avut probleme cu asta, mai ales modelele până prin 2003, dacă nu mă înşel. Asta e, maşinile au trecut de perioada Mercedes Cobra, chiar dacă pare incredibil ca la clasa mare sa apară asemenea probleme... |
Quote:
Topul e făcut cu datele din 2009 . Știu ca la noi Mercedes e considerat regele automobilelor dar adevărul este ca mașinile lor sunt produse tot de oameni nu de extratereștri . Iar Dacia e comercializata de multe ori cu mențiunea "by Renault" , motoarele sunt concepute de Renault s.a.m.d. . |
Quote:
:"Exact cu o zi înainte de publicarea test-drive-ului comparativ, o altă publicaţie germană, sueddeutsche.de, a publicat un material intitutlat "Dacia, cel mai bun SUV al Republicii". Publicaţia remarcă faptul că dacă alegi o variantă standard, trebuie să faci multe lucrui manual, cum ar fi să-ţi reglezi oglinda sau să-ţi cobori geamul. cu toate acestea, la un preţ de 20.000 de euro o variantă full-option este mult mai ieftină decât o Skoda Yeti sau un VW Tiguan." |
Quote:
Pe cutiile automate mai noi de 2000 scrie: "Life time oil" si "no need for changeing oil" .....pt chestia asta mie sa-mi cada cutia la 200k eu i-as da in judecata! Bine zici cu mercedes cobra......stiati ca s-a renuntat la modelul acesta tocmai pt ca era prea fiabil?! Si cand au vazut ca se pot face masini prea trainice, au decis sa ne minteasca cu norme de poluare, g/km de "codoi" si alte prostii de genul asta :x Problema in general este de cand s-au apucat sa puna tot mai multe fire pe motor si calculatoare si electronica complicata, ca sa asigure serviceuri-lor de mentenanta si vanzatorilor de piese o pita buna, plus(in vest) ca sa te faca sa le vinzi la roman, ungur si bulgar ca se strica tot mai des si nu ti se mai merita sa le repari la cat e ora de manopera acolo! Pe youtube am vazut tot felul de variante de motoare atat de simple, si cu consum comparabil, poate chiar mai mic decat la un 4T diesel chiar si commonrail d-asta nou, dar nu se implementeaza din diferite motive..... |
Asta cam asa este.
|
Ai si nu prea ai dreptate. Ai macar idee cat e ora de manopera in vest?
Normele de poluare si toate tehnologiile din ultimii 20 de ani nu cred ca sunt un complot impotriva consumatorului de motor Diesel. Asculta o masina din 1990 diesel versus una contemporana si deja nu mai trebuie facute alte comentarii. "prostiile" alea cu "codoi" nu stiu cat de prostii sunt mai ales ca in lumea civilizata problema noxelor este una acuta in societatea de azi. In anii 80 probabil cobra nu suferea de tendinta de reducere a noxelor si pentru anii aia motoarele alea erau de top. Insa pentru progres si triplarea puterii comparativ cu un motor de acum 20 de ani este nevoie si de "firele alea pe motor" . Eu nu consider ca ne " mintesc " producatorii , chiar daca se acutizeaza fenomenul de bun de consum facut sa tina o perioada determinata . |
Problema asta cu poloarea EURO 2, Euro "nspe" este frectie la picior de lemn, marii poluatori gen fabrici, vapoare, avioane nu platesc tributul prostiei.
|
Ai dreptate insa e mai greu sa implementezi norme de poluare la vapoare si avioane nu? In plus sunt interese mult prea mari ca sa poti macar sa te gandesti ca cineva ar lua in calcul cele doua domenii .
Asa ca e mai simplu sa te axezi pe produsele destinate consumului si nu industriei. |
Quote:
|
Pai la asta m-am referit ca este greu sa implementeze , pentru ca acolo sunt niste organizatii sindicale puternice . Consumatorul e pielea pwlii si nu da nimeni doi lei pe parerea lui. Cu atat mai mult nu exista foruri care sa sustina acest lucru .
|
Quote:
Consideri f gresit daca nu iti dai seama ca ne mint pe fatza, dar pana la urma urmei asta e maketingul....tziganeala si furt prin vorbe dulci! |
Dar tu ai impresia ca doar fumul e "poluare"? Sau hai sa te intreb altfel. De unde stii tu cat polueaza o masina ? Ce metoda de masura ai?
|
Quote:
|
Quote:
|
Aveti dreptate cu poluarea, cand vad cate o raba din 1970 care lasa nor de fum in urma sa ma intreb cam cate masini mici puse cap la cap ar polua cat polueaza o masina de aia.:D
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Praf în ochii fraierului de cetăţean cu drepturi unice: plăţi de taxe şi impozite. |
Quote:
Culmea e ca obligatoriile catalizatoare au accelerat încălzirea globala . :lol::lol::lol: Si bineînțeles autoritățiile din toata lumea au un nou motiv sa te jupoaie de viu : pentru binele planetei :evil: |
Ia si studiaza si documentarul asta: https://video.google.com/videoplay?do...0191369613647# + https://video.google.com/videoplay?do...10462407994295
Scuze de off. |
Studiul ce se face in facultati = cu 0, sunt la Politehnica si tehnologia pusa la dispozitie in comparatie cu viata reala, este in urma cu ani buni, pe scurt, invatam ce nu mai foloseste, invatam ce s-a uitat demult, invatarea bazei intr-un domeniu este una si invatarea esecurilor este alta, nu-ti foloseste la nimic. Documentarul pus de a3ds arata foarte frumos, cum lumea nu mai tine cont de ,,fundatie" ci continua pe baze eronate sa-si distruga propria existanta, asta doar pentru bani, cine s-ar fi gandit in trecut, mult in trecut, cata suferinta vor aduce banii pe glob.
La fel intr-un simplu topic pe 4tuning, daca nu-s controlati, oamenii s-ar duce pana-n panzele albe, s-ar manca de vii pana sa-si dea seama defapt ,,pentru ce ?" diferinti indivizi vad lumea diferit, in mare parte, diferenta o face ca au sau nu BANI. Din punctul meu de vedere, n-ar trebuii sa existe diferite puncte de vedere intr-un adevar, competitia-i facuta sa evoluam, din pacate, in ultima vreme, evolutia pare sa fie slaba, foarte slaba, din cauza disputelor fara sens. Autohtona Noua vs SH Strain Ambele variante sunt bune, atata timp cat ai destui BANI. Nu exista avantaje si dezavantaje daca dispui de resurse, cel putin in momentul de fata. P.S compatimesc romanii care-l invinovatesc pe Basescu pentru esecurile lor in viata, mare om Basescu asta, daca-i capabil sa-i controleze viata a milioane de oameni, din nou, toata drama din cauza banilor, trist... |
Quote:
|
Cum ziceau băieţii ăia de la Top Gear: producerea unei maşini noi "eco"' poluează planeta mai mult decât ai polua tu dacă ai merge cu o maşină non-euro până la sfârşitul zilelor tale.
|
Quote:
|
Quote:
Dacă am greşit, să-mi fie scuzată comparaţia, dar rămâne valabilă :lol: |
Quote:
|
Quote: