Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

22VIN 23-10-08 21:00

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

si hai sa nu mai punem la discutie ca pe vremea cand opel fabrica c20let-ul montat pe calibra si vectra 4x4 kia fabrica masini ce nu puteau echivala nici macar cu roata uneia dintre aceste opeluri

vladdaman 23-10-08 21:19

bai baieti reveniti cu picioarele pe pamant e vorba de masini de oras cu motoare de oras...voi o dati in istoria opelului si asa mai departe...ce dracu? e vorba de niste masini ale caror aptitudini ar trebui sa fie manevrabilitatea, spatiul interior, dimensiunile, consumul, extraoptiunile si siguranta...nu sute de cai putere si alte cacaturi...eu nu mi-as lua nici una dintre masinile astea cu cutie manuala...

3Xtreme 23-10-08 21:35

pai eu la asta me refeream, ca e mai sport in comparatie cu celelalte masini de oras cu motoare de dimensiuni la fel de mici sau apropiate. nu ma refeream ca e supercar. si dak tot vorbeti de astra gtc full-option (care nu se incadreaza in limita ceruta) pot si eu sa zic ca pro_cee'd full-option are unele optiuni la care cei de la opel nici nu viseaza sa puna pe vreun opel. da eu vorbeam de cel mai mic si mai pricajit motor de la kia, cel de 1.4 cu 109 cp (si sunt destul de multi pentru dimensiunea motorului) si la dotarile standard.

22VIN 23-10-08 21:39

iaiaiaia spune optiunile alea la care nu viseaza opel. are sasiu cu inaltime adaptabila? are buton "sport" pentru caluti in plus, si marirea sensibilitatii si preciziei directiei si a acceleratiei? are parbriz panoramic (o singura bucata de la capota la jumatatea platfonului)? are scaune recaro? are keyless entry? sau mai bine zis: are 3 optiuni de motorizare turbo benzina de la 180cp la 240? de fapt: exista kia c'eed turbo benzina sau exisa kia c'eed ce poate sa ofere 180cp?
vreau sa aud, zau si cat mai repede.
sa fim seriosi...

Dennis_TL 23-10-08 21:59

nu stiu ce aveti cu coreenele, sunt masini fiabile, frumoase si cu un raport pret/performanta foarte bun.
kia ceed nu se vrea un competitor pentru opc/gti/m/amg etc
este o masina excelenta, are un bun prieten un pro ceed bestial si e foarte multumit de masina. masina a avut un pret de achizitie cu tot cu discount mai mic decat un opel astra H diesel cu mai putine dotari.
in afara de opc opel a decazut foarte , foarte mult . la noi 90% din opeluri sunt astra clasic cu 1.4 sau 1.7 diesel , restul vectra si zafira pana la 98% . kia pro ceed a spart piata, nu mai criticati aiurea. nu sunt adept kia , eu personal am un mitsubishi colt dar masinile asiatice se pot bate oricand de la egal la egal cu nemtismele in acelasi segment de pret.
p.s. romanii au opel , logan , vw ... asta au invatat ei ca e fiabil, performant , robust , cool . mai incercati si alte masini inainte sa aruncati cu pietre in concurenta. nu fiti obtuzi, fiecare masina are plusuri si minusuri iar ceed ul chiar este o masina care isi face toti banii. si vis-a-vis de motorul de 1.4 109cp nu o fi el racheta dar joaca tontoroiu pe 1.4 twinport de la opel. vb de acceasi capacitate, motoare aspirate ca si fie o comparatie justa.

3Xtreme 23-10-08 22:16

Bine mah amphetamine, opel e cea mai buna. Dar de ce nu le comparati la variantele standard? Fiindca kia are 109 cai si opel doar 90? Si in plus opelul e mai scump. Deci opelul e mai bun, nu? Asa e la romani. Ce e scump e si bun. Nu conteaza ca cei de la kia au negociat mult pana sa ajunga sa ne dea noua o masina si fiabila si ieftina si cu motor de peste 100 de cp. Pentru varianta best au reusit sa scoata pretul de ~11800 de euro deoarece nu se mai pot pune optionale pe ea. Si are dotari pe care nici macar loganul nu le are(dupa cum spunea Dennis TL mai sus ca loganul e de baza la romani):)).

T@zMania 23-10-08 23:04

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1762791)
serios..acuma dintre toate as alege GTC-ul... nu zic.. arata f f bine proceed insa arata mult mai bine gtc daca ar fi sa comparam modelele de TOP! .. full option! si niciodata nu o sa se compare o chinezarie cu un lucru fin si de calitate nemtesc! :)

sa fim seriosi,fara sa supar pe nimeni opelul e cea mai prost cotata masina nemtzeasca si e si masina saracului,a scazut mult cota ei de piatza....
on topic kia ar fi si alegerea mea din cele 3 modele ;)

alecsutu1 23-10-08 23:09

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1822584)
cum ma sa n-aiba radio ? :lol: orice masina produsa in UE ( cel putin ) trebuie sa aiba minim ABS ( daca nu si esp ) , 2 AIRBAGURI si zic eu .. radio :)

Asa iti pot da si eu un exemplu de un BMW X3 din 2008 adus de mine din germania! are NAVIGATIE si radio .. DOAR ATAT! deci nu tu CD , nu tu DVD , nu tu CARD sau altceva! doar NAVI si RADIO! de aia ce mai zici ?

OT: te baga in scaune pispirelu ala de 1.4 ?:lol: de-as fi avut acum fosta mea masina ii prafuiam filtru de aer proceedului !

off topic ia pune si tu o poza cu X3ul ala din 2008 doar cu radio si navigatie...

poate te uiti inainte si aici http://www.bmw.ro/ro/ro/newvehicles/...catalogue.html

pe modelele mai vechi E46 intradevar a fost radiocasetofon :)
totusi aveai optiunea unei magazii de 6 cd in portbagaj :lol:
on topic:KIA e o masina ok care castiga versusul acesta la sume mai mari de 17.000 euro situatia e mai interesanta,motorul de 1,4 are cuplul cam sus si se simte-fapt confirmat pana acum de 2 posesori cu care am vorbit,plasticul ca ciudat pentru mine(cel de pe usi si bord)C4 1,4 pica cel e 1,6 cred ca iese din buget,in afara de probleme cu suspensia spate(troncane) au mai fost ceva critici legate de 1,6 benzina,GTC habar nu am :)
-concluzie sa sapanesti sanatos

dolb 23-10-08 23:45

http://cautare.mobile.ro/vehicule/sh...07&tabNumber=2

trage un ochi pe la bord sa vezi ca nu ai intrare de nimic !
ai doar in spate o intrare DVD dar e doar PENTRU NAVI ! m-am interesat.. merge pus aftermarket cdchanger original care e 600 euro !

@Taz: o fi prost cotata marca asta insa eu am avut un astra G 1.7 dti si sa mor de nu eram mai multumit decat parciu de golf 5 care il am acu ! cu astra decat urcam la volan si tot mergeam! nu consuma carburant , nu tu probleme! mereu fiabila!
in schimb golful merge, pe langa motorina.. si cu ulei si cu apa mai nou ! :)

Oricum MEMORABILA ZICALA AIA :" Kia are optiuni la care Opel nici nu viseaza" :lol: inca mai rad de o juma de ora si nu ma opresc

EDIT: alecsutu: acu m-am uitat si pe linkul ala dat de tine! Bag seama ca tu nu te-ai uitat atent acolo unde scrie NAVIGATION BUSINESS ! care este DOAR O NAVIGATIE! .. aaaa am uitat! poti pune in bricheta MODULATOR FM :lol:

TURBOSS 24-10-08 02:07

Quote:

Originally Posted by T@zMania (Post 1823304)
sa fim seriosi,fara sa supar pe nimeni opelul e cea mai prost cotata masina nemtzeasca si e si masina saracului,a scazut mult cota ei de piatza....
on topic kia ar fi si alegerea mea din cele 3 modele ;)

asta e umila ta parere, dar viata bate filmul : astraclub (punct) ro/index.php?showtopic=139

22VIN 24-10-08 07:40

Quote:

Originally Posted by 3Xtreme (Post 1823167)
Bine mah amphetamine, opel e cea mai buna. Dar de ce nu le comparati la variantele standard? Fiindca kia are 109 cai si opel doar 90? Si in plus opelul e mai scump. Deci opelul e mai bun, nu? Asa e la romani. Ce e scump e si bun. Nu conteaza ca cei de la kia au negociat mult pana sa ajunga sa ne dea noua o masina si fiabila si ieftina si cu motor de peste 100 de cp. Pentru varianta best au reusit sa scoata pretul de ~11800 de euro deoarece nu se mai pot pune optionale pe ea. Si are dotari pe care nici macar loganul nu le are(dupa cum spunea Dennis TL mai sus ca loganul e de baza la romani):)).

pai si am vrut sa le compar standard, dar ai sarit tu repede ca "kia are optiuni la care opel nici nu viseaza":lol::lol::lol: bai pustiule... ai permis? de fapt... cati ani ai?
asteapta, cresti, ia permisu, condu masinile, vezi despre ce e vorba si vino sa continuam conversatia

alecsutu1 24-10-08 08:32

@dolb s-ar putea sa ai dreptate se pare ca daca iei ca optional sistemul ala de navigatie pierzi Radiocd din dotarea standard :lol:
in legatura cu "kia are optiuni la care opel nici nu viseaza" cred ca cine a scris asta a vrut sa zica exact lucrul contrar

3Xtreme 24-10-08 09:19

nu ziceam nici un contrar. la kia roata de rezerva e de dimnesiuni reduse. astia de la opel nici nu viseaza la asta.:))

robertinho 24-10-08 11:28

...BAH tu te auzi c zici???=)))))...ce naiba mah,dolb,amphetamine am mai multe pretentii de la voi...inca nu ati invatat ca "masina pe care o ai e cea mai buna"? ...acuma dupa ce a dat banii pe o kia cee'd cum credeti ca o sa recunoasca vreodata ca a aruncat banii pe geam(asta daca e cazul,ma referem la tot romanul in general si la toate marcile de masina,nu la kia)...cand o sa isi permita sa schimbe actuala kia cu un opel o sa apara pe forum cu alt id si o sa critice de mama focului kia si o sa ridice in slavi opel (cum de altfel sunt extrem de multi pe aici care fac ajea,care pana nu scapa de janghina de masina pe care o au nu se opresc din a-i lauda performantele si calitatea)...EHHH SI UITE AJEA CA SA FIU IN TON CU LUMEA,VW E CEL MAI TARE,VW RULLZZZ,VW FOREVER=)))))

dolb 24-10-08 12:27

nu chiar rullz! eu imi vand mk5-ul ... m-ar tenta un GTC cu panoramic view :D

All times are GMT +2. The time now is 05:14.

- Copyright 2026 4Tuning