Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   DACIA LOGAN o masina buna sau proasta? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/75760-dacia-logan-masina-buna-proasta.html)

Bobytzul 09-06-08 13:29

Re: DACIA LOGAN o masina buna sau proasta?

Quote:

Originally Posted by SirNenea (Post 1579822)
da din pacate recunosc ca si eu am avut aceea problema la stopuri dar cand i-am facut revizia am remediat-o
dar inafara de asta nu am avut vreo problema cu el si ma repet am si eu ceva kilometri adunati cu el
bobytzul felul in care te exprimi cam arata ca ai ceva cu loganul
si as vrea sa mai zic ca daca stii sa te porti cu o masina cum trebuie sa fi sigur ca nu vei avea probleme cu ea

Bre SirNenea inainte sa postezi ar fi cazul sa citesti ce au scris inaintea ta. Vreau sa pricepi pentru o perioada mai lunga "NU AM NIMIC CU LOGANUL" Titlul ar trebui modificat din "DACIA LOGAN o masina buna sau proasta?" ar fi trebuit adaugat ce probleme au fost si ce rezolvare a fost gasita sa invete si altii ca nu este o rusine sa pui mina pe scule sa desfaci 3 suruburi.Te asigur ca un fost prop de OLTCIT care il facea bucati cu mina lui nici sa il fi picat cu ceara nu se ducea sa dea bani in service pentru nenorocitele alea de lampi de pe spate care merg in dorul leli ,punea mina pe scule si ii gasea leacul.Daca eu as avea Logan banii care as cotiza la service as prefera sa ii donez la SMURD ca nu e greu sa te imbraci in trening sa ridici masina pe cric sa stringi un surub,sau sa dai jos lampile de pe spate sa le cureti contactele sa refaci masa .Vroiam sa dau ex cum un posesor de Logan a cumparat placute de frina Ferodo a inlocuit cu mina lui si a iesit la 1/3 fata de service.Este adevarat cei care repara la Logan sunt niste fraieri se degradeaza in ochii vecinilor,este o jignire sa pui 5 picaturi de ulei la balamale sau la broasca oamenii se respecta dau fuga la service .Uite am sa dau exemple cu posesori de Logan care misca in front si pun osul la munca voi cere acordul altor siteuri in speta daciaclub si daca voi avea acordul lor am sa postez aici .Concluzia mea Logan nu este o masina proasta este o masina care daca nu incepi sa capeti anumite deprinderi ajungi sclavul ciclopurilor si cred ca multe se pot rezolva la ea fara sa te milogesti pe banii tai ca voi posta si modul cum sunt tratati cei cu logan la service specializat .

dolb 09-06-08 14:02

aici da-mi voie sa iti dau perfecta dreptate! si nu e numai cazul daciei! multe service-uri fac magarii si iau bani ca sa iti puna un pic de vaselina :(

Crisskro 09-06-08 15:08

Si reversul medaliei: mi-am schimbat pompa de benzina la un tico, dupa 15 km a crapat. M-am dus sa cer garantie si nu mi s-a dat pe motiv ca nu am montat in service autorizat. Drept pt care, am cumparat alta pompa si fost la service. I-am povestit mecanicului si mi-a zis ca nu am gresit cu absolut nimic la montare ca si el o pune la fel ca mine.
Asa ca mersul la service cateodata e mai putin costisitor, chiar daca stii ce faci.

Bobytzul 09-06-08 15:32

Quote:

Originally Posted by Crisskro (Post 1580869)
Si reversul medaliei: mi-am schimbat pompa de benzina la un tico, dupa 15 km a crapat. M-am dus sa cer garantie si nu mi s-a dat pe motiv ca nu am montat in service autorizat. Drept pt care, am cumparat alta pompa si fost la service. I-am povestit mecanicului si mi-a zis ca nu am gresit cu absolut nimic la montare ca si el o pune la fel ca mine.
Asa ca mersul la service cateodata e mai putin costisitor, chiar daca stii ce faci.

Bre Crisskro bine ca nu ai ales setul motor ,trebuia sa specifici cit ai garantie la manopera=30 zile cit ai garantie la piesa=cam 1 an .Cit manopera ? cit piesa?

Crisskro 09-06-08 16:21

Nu da nimeni garantie ca ti-o motezi tu in curte si ii crapi membrana. O fi ei fara chef de munca, da prosti nu sunt.
Drumul e asa: cumperi piesa, primesti garantie, te duci la service, primesti garantie. Daca se strica, primesti alta + montatul gratuit.
Oricum, 650 de mii nu e mult. Mai ales daca ii platesti de doua ori + o manopera =))

Bobytzul 09-06-08 20:41

Quote:

Originally Posted by Crisskro (Post 1581097)
Nu da nimeni garantie ca ti-o motezi tu in curte si ii crapi membrana. O fi ei fara chef de munca, da prosti nu sunt.
Drumul e asa: cumperi piesa, primesti garantie, te duci la service, primesti garantie. Daca se strica, primesti alta + montatul gratuit.
Oricum, 650 de mii nu e mult. Mai ales daca ii platesti de doua ori + o manopera =))

Boierie prin Timisoara ca pe la mine in Buc e cam asa :garantie la piesa 1 an garantie la manopera 30 zile, eu zic de statia ITP care face si service mai precis iau de la ei pompa de frina (pretul cam cu 20%> magazin) o monteaza ei ,daca dupa 30 zile crapa pompa o schimba gratis (ca piesa) dar eu mai ma scarman de niste ron pentru manopera .

FIGHET 09-06-08 22:56

Quote:

Originally Posted by bobytzul (Post 1579990)
stai Sa Ma Dumiresc Si Eu ,parca Am Citit Locatie Londra ,banuiesc Ca Nu Este Strada Londra Din Buc ,pina Acum Ceva Timp Prin Capitala Angliei Circulau Niste Taxi De Pe Vremea Celui De Al-ii Lea Razboi Mondial Sa Aiba Cam 60 Anisori Masinile Dupa Socoteala Mea "traim Intr O Tara Cu Technica Invechita Si Prost Inteleasa Care Nu O Sa Ne Trezim Nici In 50 Ani Din Asta " Pai Poti Initia In Camera Lorzilor Sa Accepte Un Proiect De Lege Tip Rabla Si Noi Le Dam Logane Ei Ne Dau Taxiurile Vechi De 60 Ani.eu Am Trait Sa Vad Cu Ochii Mei Mercedes Diesel Cu Peste 1.000.000 Km In Romania.intra Pe Oltcitclub Parca Utilizatorul Kliff Sper Ca Nu Ma Inseala Memoria Si Am Uitat Motorul Cu Ce Misca De La Mama Lui

Taxiurile Acestea Londoneze Circula Si In Momentul De Fata Si S E Fabrica Si In 2008 Tot In Aceiasi Forma Si Din Cite Am Inteles Duc Undeva La 800.000 Mii Km

Pina La Urma Loganul Zic Eu Ca Este O Masina Ieftina Si Pe Deasupra Isi Merita Bani Poate Nu Pretul Maxim Dar Cel Minim Cu Siguranta
Vrei Ceva Ieftin Si Nou Si Nu Ai D E Ajuns Capital Pt O Masina De Calitate Atunci Alege Loganul Care Isi Merita Bani....

Bobytzul 09-06-08 23:06

Quote:

Originally Posted by FIGHET (Post 1581895)
Taxiurile Acestea Londoneze Circula Si In Momentul De Fata Si S E Fabrica Si In 2008 Tot In Aceiasi Forma Si Din Cite Am Inteles Duc Undeva La 800.000 Mii Km

Pina La Urma Loganul Zic Eu Ca Este O Masina Ieftina Si Pe Deasupra Isi Merita Bani Poate Nu Pretul Maxim Dar Cel Minim Cu Siguranta
Vrei Ceva Ieftin Si Nou Si Nu Ai D E Ajuns Capital Pt O Masina De Calitate Atunci Alege Loganul Care Isi Merita Bani....

O fi ieftina pentru supusii Reginei dar pentru noi ?
******am si eu o rugaminte mai citeste ce am scris si ce ai scris anterior .Multumesc de sfat dar mai citeste si tu ce este postat mai la coada ,cind taxi din Londra o sa stea la stop cu frina apasata ma refer la pedala iar cel din spate il vede semnalizind la dreapta in dreapta=ioc strada sa ma anunti si pe mine ca stiu leacul de la Logane .O sa ma interesez daca sunt Logane cu volanul pe dr si comenzile inversate ca poate este sansa vietii tale sa reprezinti Dacia pe cele meleaguri,daca ai avea musterii garantat gasim firma privata buna la toate si le inverseaza home made .

paunionutz 09-06-08 23:16

Quote:

Originally Posted by FIGHET (Post 1581895)

Si daca vrei poti sa-ti iei o TATA, care costa 2000 de euro, este noua si isi merita banii si iti mai raman bani si de lumanari, tamaie si prosoape. Este adevarat ca nu e o masina de top, nu este foarte frumoasa, nu consuma mult, nu prea are optiuni, dar ce conteaza daca e noua si costa doar 2000 de euroi. Daca vinzi cel mai prost logan iei doua dalea si ai 2 masini noi. URAAAAA

dogy_10 09-06-08 23:42

pfoai deja se aduna prea multa vorbarie de la zi la zi si deja mie lene sa citesc pt ca in mare parte sunt aberatii, da am vaz ca e un nene care o da in sus si in jos cu taxiurile englezesti....din cate stiu eu nu sunt vechi de 60, sunt chiar noi unele doar ca au pastrat designul de acum 60 de ani cu mici inbunatatiri (ca doar englezii sunt recunoscuti ca si conservatori si nostalgici) dar nah poate gresesc si chiar circula taxiuri de 60 de ani

SirNenea 10-06-08 00:11

mai bobytzul din pacate ori ce om este priceput la anumite lucruri e ei bine eu la partea electrica si ceea mecanica sunt paralel
inafara de difuzoare si casetofoane scuze radio-cd nu ma pricep pe partea de electrica iar la mecanica doar strictul necesar (nu ma pune sa desfac un motor ca la montare o sa imi ramana multe piese:) ) si daia am preferat sa merg la un service sa remediez problema

Bobytzul 10-06-08 01:32

Bre SirNenea arunca o geana aici .
Sunt posesorul uni LGN Preferance 1,4 i si vreau sa va anunt o problema f.f.f grava. Dupa 750 Km parcursi am ramas cu directia blocata dupa un viraj la stinga, si era sa intru cu masina intr-o cladire. Noroc ca am avut viteza mica (cca. 15-20 Km/h si am apucat sa frinez. Directia nu a mai vrut sa revina nici cu motorul oprit. Dupa mai multe incercari am reusit sa o deblochez. Bineinteles ca in acea zi am fost cu ea in service la IPSO unde spre norocul meu directia s-a blocat din nou chiar in timp ce o incerca unul dintre mecanicii de acolo. Tratamentul aplicat de Vocea Clientului a fost bineinteles execrabil. Masina a fost oprita in service si a stat la ei de luni seara pana vineri seara , desi Bucurestiul este la 1 ora si jumatate de Pitesti si la un asemenea defect ar fi trebuit sa primesc o atentie speciala din partea Dacia. Au schimbat caseta de directie si partea de servo. Bineinteles ca pe perioda in care masina a stat in sevice nu am primit alta masina in schimb desi am solicitat acest lucru. Tot timpul am primit asigurari de sprijin si promisiuni de rezolvare rapida din partea Dacia, dar va las sa apreciati singuri cat de promti au fost. Nici macar nu m-au anuntat ca masina este gata, eu fiind cel care am dat toto timpul telefon sa ma interesez de stadiul reparatiei. Imaginati-va ce s-ar fi putut intampla cu mine si cu restul participantilor la trafic la o viteza mai mare si pe un drum aglomerat.
2)
Am primit adresa pe e-mail si pe fax. Cea venita prin fax este semnata, dar nu si stampilata. Daca am timp o sa fac o scanare a celei sosite pe fax si sa o atasez din nou. Credeti-ma ca nu am nici un interes sa discreditez aiurea o masina despre care am totusi in continoare o parere buna. Nu am inscris inca in circulatie masina dar va dau nr. provizorii ………Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu. Voi ramane in continoare la parerea ca este o masina buna (raport calitate,dotari/pret) si sper sa ramin un caz izolat.
3) S-a blocat probabil cremaliera si atunci nici macar cu ajutorul servo nu am mai reusit sa o misc. De la service nu am primit nici o explicatie pentru intimplare. Au spus ca vor trimite caseta de directie demontata la Pitesti pentru expertiza.
4) Stau si ma intreb: daca la 140 km/h se intampla nenorocirea si intra intr-o alta masina ? Ce facea Dacia? Chema toate Loganurile in service. Dar asa o sa zica nici o problema este un caz izolat si cu asta basta desi o firma care se respecta la un defect de asemenea fel ar trebui sa recheme toate masinile cu respectivul defect de urgenta in service
5) e imposibil asa ceva daca avea omu 130 km/h oare ce se intampla? nu mai stia nimeni ce s-a intamplat va dati seama? oare sa fiu fericit ca nu am servo sau de vina a fost caseta? dacia ar trebui sa opreasca productia in cazul asta sa cheme toate masinile inapoi sa faca constatari va dati seama ca e in joc viata oamenilor nu e vorba de un tampon un tacanit sau nu stiu ce vopsea e viata oamenilor in joc!!! eu zica ca nu cu dacia trebui sa se certe parerea mea este ca trebui facuta o sesizare undeva
6) Automobile Dacia cunoaste acest caz. Este un caz izolat, pe care,
in mod evident, l-am luat in serios. Am aplicat procedura necesara
pentru a trata acest tip de caz particular, asa cum procedeaza, de
altfel, toti marii constructori de automobile. Vehiculul a fost
reparat si predat clientului.
A. Dacia recunoaste incidentul, si zice ca e 'izolat'. Din pacate nu a folosit cuvantul 'singular' - as fi fost pe deplin satisfacut daca o faceau. Una din chestiile pe care doream sa o aflam e daca s-a mai intamplat/ cat de mare e riscul
B. Dacia zice "l-am luat in serios si am aplicat procedura necesara, asa cum procedeaza toti marii constructori". De aici putem intelege ca investigheaza sursa problemei.
Acum astea ar fi motivele de multumire: daca il interpretezi in mod "optimist", mesajul de la Dacia ne spune ca nu avem de ce sa ne stresam, ca ei au luat toate masurile pe care ni le doream noi.
Motivele mele de nemultumire in acest moment sunt legate de faptul ca mesajul e foarte vag: ei pot pretinde ca ceva ce s-a intamplat la 100 de masini e "izolat" (<1% din masinile vandute). Si "am aplicat procedura necesara" poate insemna doar ca au reparat masina, nu si ca au investigat cauza.
Eu as mai insista, sa precizeze mai exact ce (nu) au vrut sa zica. Dar e un pas inainte totusi, sa recunoastem... Pana la urma, ce vroiati? Nu doar un raspuns? Doar nu ati fi vrut si daune, ca ati fost stresati

Eu cam fluier a paguba cind citesc cele de mai sus .au fost si petitii la furnizor dar .......

aleks 10-06-08 17:15

pt bobytzul: nu sterg posturile pe care le-ai cerut pentru ca nu sunt off-topic si nici jignitoare

Bobytzul 11-06-08 01:16

Am solicitat ca un Moderator sa stearga posturile in care descriu niste betesuguri ale Loganului folosind ca sursa de informare daciaclub si ce am gasit prin presa .Regret ca am participat la o ...... care este foarte putin constructiva ,partea distructiva este 80% si am procedat rau
Voi cita un alt utilizator
Una peste alta nu am un feeling prea nasol cu Loganul insa cand ma uit la teancul de hartii de la service (facturi si certificate de control) parca mi se face parul maciuca si ma gandesc serios ca tura viitoare cand achizitionez o masina sa evaluez cu multa insistenta si perseverenta si alti producatori auto.
Cel mai dezamagit sunt de schimbarile necesare la articulatiile din puntea fata fie ele si pe garantie. Vreau urmatoarea masina pe care o achizitionez sa fie ceva mai rezistenta la elementele din trenul de rulare. Ma gandesc ca nici drumurile noastre nu-s bune dar din moment ce schimbarile au fost facute pe garantie intr-un fel producatorul si-a asumat vina... deci material prost la articulatii sa inteleg nu ? [U][B]Din cate inteleg de la ceilalti detinatori auto pe care-i cunosc asa mai personal (diverse marci) si la marcile mai bune apare acelasi fenomen insa semnificativ mai tarziu (direct proportional cu pretul masinii in general).
Citind acest posesor de Logan este evident un lucru :calitatea este dp cu pretul

Nu am dorit sa denigrez Uzina Dacia respectiv Loganul ,este evident ca si Loganul are probleme, in service ii cam doare fix in pix ,mai o greva si productia continuata cu femeile de servici ,cu cei care cara marfa ,cu magazionerii si cu paznicii iesiti din tura,muncitorii nu prea dau in brinci ,CTC cam oic=ioc.Piesele facute prin toate coclaurile lumii la preturi cit mai reduse dar la noi ajung de platesti ca la Mercedes,drumurile care lasa de dorit.
O parere personala dracu nu este negru tuci cum il picteaza omul si nici Loganul nu este o rapandula,are betesugurile lui are partile lui bune.Trebuiesc analizate si puse in evidenta calitatile si defectele ,comparate si cu alte marci de ac clasa
Concluziile le trage fiecare in functie de cit il tine buzunarul,ce credit poate lua de la banca,cit e de mare familionul,mai are de carat si porcul de la tara,Vrea masina noua,vrea un SH .

SirNenea 11-06-08 18:06

bobytzul cunosc pers care nu a apucat nici macar 100m sa faca cu noua lui skoda octavia , cand a vrut sa iasa de la reprezentanta ia bubuit cutia in a 1 a si nu i sa schimbat masina nu nimic reparata si date-n .... stati linistiti ca pb cu serviceurile din ziua de azi nu e o pb doar la dacia ci cam peste tot
un fff bun prieten la un seat leon ia bubuit cutia la ~20000 km in timp ce schimba din a 2 a in a 3 a la o turatie de ~2200-2300 deci se intampla si alte cazuri
la dacia pana acum singurele pb mai mari sunt cele cu stopurile si cu vopseaua ca am mai vazut pe forumuri si alte pers care se plangeau dar restul sunt cazuri izolate si sincer nu merita mentionate ca astea se mai intampla si la alte marci nu doar la dacia
o zi buna

All times are GMT +2. The time now is 10:32.

- Copyright 2026 4Tuning