Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW M3 vs. Mercedes C 63 AMG - best buy 70000 euro (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/46063-bmw-m3-vs-mercedes-63-amg-best-buy-70000-euro.html)

dan_m3 06-01-08 23:32

Re: BMW M3 vs. Mercedes C 63 AMG BEST BUY 70000 euro !!

cine sustine ca motorul m3 este varza, cred ca are varza in cap, adika in loc de creier,...

sau cum spune neamtzul, nu conteaza ce intra in cirnat, ci ce iese,...

un timp de 08:05 pe nürburgring declaseaza masini precum rs4, rs6, m5, m6, z8, viper srt-10, sl55 amg, slk 55 amg black, carerra s, ...

de mentionat ca un maranello 575 m si un diablo gt tot 08:05 scot !!

si numai timpul pe nürburgring spune totul despre o masina universala !

nu degeaba vin si japonezii, si americanii si italienii sa-si faca set up-ul aici,...

vb de masini pe care le cunoasteti numai din poze si in care ati stat cel mult la o expozitzie,...

viatza reala este pe strada, nu la youtube !

M34ever

8)

Bogdan_mb 07-01-08 00:43

asa e, dar pentru condus pe drumuri Europene , depasiri & co, cuplul de la Amg si puterea oferita la turatii mai mici cred ca ajuta cat de cat. Daca chiar vrei senzatii tari pe drumuri virajate e nevoie de pachetul sport care intradevar, tot nu te va ajuta sa stai lipit de un m3 dar nu vad daca chiar e asa important. Oricum ma bucur ca a a iesit AMG-ul din umbra m3-ului , are un cuvant de spus in aceasta comparatie.

Alexc2vtr 07-01-08 10:40

Cand Mercedes produce un motor v8 de 6 litri si 190 de kg fata de cele 220 ale V8-ului de la + faptul ca nu are nimic ce sa te dea pe spate putem spune ca nu este cine stie ce minune tehnologie.
Inutil de spus de sistemul de frane la Bmw cu un singur pistonas pe etrier fata de cele 8 fata respectiv 4 spate la Mercedes.
Iar daca Mercedes/Amg reuseste sa produca un sedan atat de reusit incat sa alerge bine tot o masina sport respectiv M3, atunci e clar rezultatul impotriva M3-ului sedan.

C63 AMG 07-01-08 13:39

Quote:

Originally Posted by dan_m3 (Post 1279284)
cine sustine ca motorul m3 este varza, cred ca are varza in cap, adika in loc de creier,...

sau cum spune neamtzul, nu conteaza ce intra in cirnat, ci ce iese,...

un timp de 08:05 pe nürburgring declaseaza masini precum rs4, rs6, m5, m6, z8, viper srt-10, sl55 amg, slk 55 amg black, carerra s, ...

de mentionat ca un maranello 575 m si un diablo gt tot 08:05 scot !!

si numai timpul pe nürburgring spune totul despre o masina universala !

nu degeaba vin si japonezii, si americanii si italienii sa-si faca set up-ul aici,...

vb de masini pe care le cunoasteti numai din poze si in care ati stat cel mult la o expozitzie,...

viatza reala este pe strada, nu la youtube !

M34ever

8)

E varza man si spre deosebire de tine am si argumente ca sa sustin acest lucru ;) Uita-te putin la curba de cuplu a ambelor motoare si ai sa intelegi (sper) despre ce vorbesc. Ffs, AMG-ul are cuplul minim mai mare cu 50 Nm decat cuplul maxim al BMW-ului ! Iar faptul ca acesta din urma scoate un timp mai bun pe circuit decat C63 nu inseamna automat ca are un motor mai bun, sunt mult mai multi factori care intra in calcul. Cum ar fi diferentialul autoblocabil, greutatea redusa, manevrabilitatea superioara. In plus comparatia intre un coupe si un sedan mi se pare total neadecvata, eu cred ca cel mai bine ar fi sa comparam doua masini din aceeasi clasa..adica M3 sedan cu C63 amg sedan ;)

Oricum pe drumurile noastre bimmerul n-are nici o sansa in fata amg-ului, asa ca pe mine cel putin fraze de genul "OMG, M3 a scos un timp mai bun pe Nurburgring cu 5 secunde" ma lasa rece...puteau sa fie si 10 ca la fel de mult imi pasa :) Asa ca dragi posesori de M3, cand o sa va intalniti cu un C63 AMG la semafor stiti ce aveti de facut: va dati jos din masina si va remorchati de Mercedes ca sa va laudati dupa aia ca nu v-a lasat chiar asa de tare in urma :lol:

MarcCorneliu 07-01-08 15:01

Quote:

Originally Posted by C63 AMG (Post 1279941)
E varza man si spre deosebire de tine am si argumente ca sa sustin acest lucru ;) Uita-te putin la curba de cuplu a ambelor motoare si ai sa intelegi (sper) despre ce vorbesc. Ffs, AMG-ul are cuplul minim mai mare cu 50 Nm decat cuplul maxim al BMW-ului ! Iar faptul ca acesta din urma scoate un timp mai bun pe circuit decat C63 nu inseamna automat ca are un motor mai bun, sunt mult mai multi factori care intra in calcul. Cum ar fi diferentialul autoblocabil, greutatea redusa, manevrabilitatea superioara. In plus comparatia intre un coupe si un sedan mi se pare total neadecvata, eu cred ca cel mai bine ar fi sa comparam doua masini din aceeasi clasa..adica M3 sedan cu C63 amg sedan ;)

Oricum pe drumurile noastre bimmerul n-are nici o sansa in fata amg-ului, asa ca pe mine cel putin fraze de genul "OMG, M3 a scos un timp mai bun pe Nurburgring cu 5 secunde" ma lasa rece...puteau sa fie si 10 ca la fel de mult imi pasa :) Asa ca dragi posesori de M3, cand o sa va intalniti cu un C63 AMG la semafor stiti ce aveti de facut: va dati jos din masina si va remorchati de Mercedes ca sa va laudati dupa aia ca nu v-a lasat chiar asa de tare in urma :lol:

Hai ma AMG FAn termina-te, ca vorbesti prostii deja. Mercedes trebuie sa puna motor de 6000 macar sa concureze cu un motor de 4000 de bmw, in cele mai multe cazuri.
PS: oricum e mai fain bmw si mai adevarat ;) ca`i sedan ca`i coupe, infine coupe`ul e prea frumos.

Bogdan_mb 07-01-08 15:03

Rezultatul sedan vs sedan va fi acelasi in proportie de 99% ... M3 sedan ca si minus in fata coupe-ului sunt doar 25 kg in plus si lipsa plafonului de carbon , insa distributia maselor fata-spate ramane lafel (de apreciat ;) ) cat si diferentialul autoblocant care ramane dotare standard. Astfel, pe cicuit tot amg-ul va ramane in spate, asta in caz ca nu vorbim de CLK63 AMG Black Series , singurul care are un cuvant de spus dar la banii aceia mai bine GT3 sau chiar 997 turbo..

Quote:

Originally Posted by MarcCorneliu (Post 1280082)
Hai ma AMG FAn termina-te, ca vorbesti prostii deja. Mercedes trebuie sa puna motor de 6000 macar sa concureze cu un motor de 4000 de bmw, in cele mai multe cazuri.
PS: oricum e mai fain bmw si mai adevarat ;) ca`i sedan ca`i coupe, infine coupe`ul e prea frumos.

Ce conteaza CC cand greutatea motorului e mai mica ca si la m3 ?

Eu sincer in cazul de fata pentru condusul de zi cu zi prefer amg-ul deoarece am cuplu si putere mai mare de la turatii mai joase, nu e nevoie de fiecare data cand fac o depasire mai tare sa ma turez pana in 8000rpm..

Alexc2vtr 07-01-08 15:29

Cand fanii Bmw raman fara argumente o dau pe aia cu mercedes mai pune 1000 cmc ca sa scoata aceeasi putere. Ei bine daca ne uitam la noul V6 de la mercedes de 3,5 litri si 305 cp aspirat care este mai rapid decat 3.0 biturbo de la Bmw... de aici ce concluzie mai tragem?

C63 AMG 07-01-08 16:22

Quote:

Originally Posted by MarcCorneliu (Post 1280082)

Hahaha cica eu vorbesc prostii. Tu stii ca motorul de 6.2 litri de la Amg poate dezvolta cu usurinta peste 500 cai si ca de fapt motorul din C63 este o versiunea subtunata a acestuia nu ?? In S63 de exemplu acelasi motor dezvolta 520 de cai, iar in E63 510 ! Adica nu stiu cum sa-ti zic dar V8-ul asta se bate piept la piept cu V10-le de 5 litri din M5 nu cu panarama aia de V8 din M3. Ce-i drept intre M5 si E63 Amg aleg cu ochii inchisi bmw-ul, numai sa aiba esapamentul modificat (ceva de genul asta sau asta), pentru ca nu-mi place deloc cum suna cel stock. In schimb motorul zici ca e de F1 asa fain se aude :D

ps: o fi m3 coupe frumos, dar sedanul e de-a dreptul hidos.

Quote:

Originally Posted by wtcvictim
Rezultatul sedan vs sedan va fi acelasi in proportie de 99% ... M3 sedan ca si minus in fata coupe-ului sunt doar 25 kg in plus si lipsa plafonului de carbon , insa distributia maselor fata-spate ramane lafel (de apreciat ) cat si diferentialul autoblocant care ramane dotare standard. Astfel, pe cicuit tot amg-ul va ramane in spate, asta in caz ca nu vorbim de CLK63 AMG Black Series , singurul care are un cuvant de spus dar la banii aceia mai bine GT3 sau chiar 997 turbo..

Doar 25 kg in plus are sedanul ? Cam putin...oricum seria 3 e mai mica si mai putin spatioasa decat clasa C de la Mercedes, asa ca alea 50 de kg in plus ale Merc-ului sunt perfect justificabile. A, si am vazut ca m3 sedan e si mai varza la acceleratie decat coupe-ul: 4.9 fata de 4.8, ce mai aproape cu juma' de secunda mai slab decat amg-ul :lol:

alin 08-01-08 09:31

Quote:

si chiar crezi ca pentru mine conteaza 0,3 s la demaraj?

cei cu amg decat sa se uite la curbele de cuplu mai bine sa fie atenti la curbele de pe sosea :)

acum, vorbind fara intzepaturi, c63amg este o masina excelenta, care merita luata in seama intr-o comparatie cu M, fatza de generatiile anterioare care erau varza(no ofence).deocamdata cei care au condus si comparat,pe strazi sau circuit, din ce am vazut si eu si voi pe net, spun ca e mai bun M3.

UNLORD 08-01-08 15:27

Cei care vb. de cuplul impresionant al Mercului si cei ce prefera sa aiba cuplu intr-o depasire si de aceea prefera Mercul sa se uite la urmatorul test si sa se uite la timpi de acceleratie si la reprize

http://www.autobild.de/artikel/bmw-m...mg_443409.html

p.s. Race ce mai ai de spus? tot cel mai varza motor de 4.0 l il consideri ? Sau ai putea spune ca motorul Mercului este mai degraba varza ca doar au cam aceasi timpi!

Alexc2vtr 08-01-08 15:58

S-au facut N teste in care C 63 ii da autobuze intregi pana la 200 km/h la m3 ce rost mai are testul asta, sunt video destule si pe youtube si peste tot. Ce e evidnet e evident.
@Alin: C32 AMG varza? C43 Amg? cred ca nu stii despre ce masini vorbesti.

Bogdan_mb 08-01-08 17:09

ce mi se pare mie ciudat in testul de la autobild sunt datele referitoare la greutatea masini : M3 1614/(1655) kg C63 1818/(1730) kg , in paranteza fiind datele oficiale date de producator. In fine , ce conteaza, insa din ce vad la ei pe site, amg-ul e ori egal ori peste m3 la acceleratii, dar cu siguranta mult mai confortabile scaunele acelea ;)

C63 AMG 09-01-08 00:15

Quote:

Originally Posted by wtcvictim (Post 1282129)
ce mi se pare mie ciudat in testul de la autobild sunt datele referitoare la greutatea masini : M3 1614/(1655) kg C63 1818/(1730) kg , in paranteza fiind datele oficiale date de producator. In fine , ce conteaza, insa din ce vad la ei pe site, amg-ul e ori egal ori peste m3 la acceleratii, dar cu siguranta mult mai confortabile scaunele acelea ;)

Mda eu am impresia ca cei de la Autobild si-au suit plozii in masina si au uitat sa-i mai dea jos cand au facut testele alea :) Altfel nu-mi explic greutatea cu aproape 100 kg mai mare decat cea afisata pe site-ul oficial AMG sau timpul de acceleratie cu 0.2 s mai slab de la 0 la 100 km/h !

Quote:

Originally Posted by UNLORD
Cei care vb. de cuplul impresionant al Mercului si cei ce prefera sa aiba cuplu intr-o depasire si de aceea prefera Mercul sa se uite la urmatorul test si sa se uite la timpi de acceleratie si la reprize

http://www.autobild.de/artikel/bmw-m...mg_443409.html

p.s. Race ce mai ai de spus? tot cel mai varza motor de 4.0 l il consideri ? Sau ai putea spune ca motorul Mercului este mai degraba varza ca doar au cam aceasi timpi!

Man nu uita ca Amg-ul a avut de carat si vreo 7 copii/pitici/whatever cu el :) Adica 90 kg in plus, pe cand M3 am vazut ca era mai usor cu vreo 40 kg decat in specificatiile oficiale (o fi fost vreun CSL lol). Un test foarte obiectiv trebuie sa recunosc :D

Uite aici un test ceva mai obiectiv (sau mai bine zis realist):

"It may not be quite as explosive compared with an M3 over the final 1500rpm, but the AMG blitzes the BMW for overall performance.

Blitzes? You’d better believe it. Despite the C63’s faintly amusing traction issues over the first few feet, it’s still quick enough to level with the M3 from 0-30mph (2.1sec). And by the time 150mph is registered it is a quite incredible 3.6sec further down the road than the BMW (22.9sec vs 26.5sec).
"

http://www.autocar.co.uk/CarReviews/...63-AMG/229555/

Quote:

Originally Posted by alin
deocamdata cei care au condus si comparat,pe strazi sau circuit, din ce am vazut si eu si voi pe net, spun ca e mai bun M3.

Ei nu chiar toti...uite Autocar de exemplu zice ca Mercedesul e mai bun:

"That the C63 is AMG’s finest moment so far is not in any doubt. It has a completeness to its dynamic repertoire that has eluded all other AMG products. Apart from being shatteringly quick and beautifully made, it’s also just a thumping good car to drive.

The not-so-good elements are the ride and the range (and they’re both quite serious issues), but the big question is: is the C63 good enough to beat the M3 overall? We believe it is. While the BMW got the nod (by the slimmest of margins) when we first tested the two back to back in Germany (10 October), on British roads it’s the C63 that has more strengths.

The simple truth is that it is faster, steers better, feels more special and has a bigger, better appointed interior for just £692 more than the BMW. We are smitten with this car, and no mistake.
"

Si totusi vad ca indiferent de masina preferata practic toate revistele care au testat AMG-ul au observat un lucru si anume ca acesta sufera (destul de mult chiar) la capitolul confort si asta datorita suspensiilor mult prea tari (care nici macar nu sunt reglabile din cate am inteles). Ceea ce e un MARE minus din punctul meu de vedere, mai ales ca vorbim totusi de un Mercedes nu de un BMW (care culmea nu are aceasta problema :evil:).

Alexc2vtr 09-01-08 01:14

Autocar, autozetuing, autozeitung, EVO, MSN Auto, sunt destui care declara C63 mai bun ca m3.

dan_m3 09-01-08 15:05

@C63 AMG

vb din propie experientza, sau din ce ai citit din reviste???

cum spuneam eu mam dat cu amindoua,...

am ramas impresionat de AMG dar tot M3 este state of the art,...

indiferent daca coupe, sedan sau cabrio,...

:rolleyes2

All times are GMT +2. The time now is 04:55.

- Copyright 2026 4Tuning