![]() |
Re: Audi R8 2008 vs. Porsche 911 Carrera 4 2006
Audi R8 fara discutii... eventual daca ar fi un Turbo de cealalta parte m-as gandi ce sa aleg...dar look-ul R8-ului este bestial...plus ma gandesc ca este mai manevrabil decat Porsche datorita motorului situat central...
|
Quote:
Printre altele acest motor are VTG ( variable turbine geometri ,pentru prima oara pe un motor pe benzina), VCP (vario cam plus) si PTM (porsche traction management) .Daca la toate astea adaugam faptul ca se obtin 680Nm in overboost si 480 CV nu vad cum ar putea fi inferior lui R8. |
audi R8 ii mai faina si ca disain interior si exterior...costa si mai putin si ii si mai puternica
|
Pentru cei care nu inteleg acest versus, sa caute episodul din Top Gear cand clarkson face comparatie intre mitsubishi evo fq 400 si lamborghini murcielago pe circuit( diferenta intre masini de peste 150 cp si cam de 3 ori mai mult ca pret), si totusi evou il face pe circuit). Ba mai mult, in revista Supercar este test intre R8 Porsche 911 Carrera 4 si Lamborghini Glallardo. Lucrurile ar sta foarte simplu, dar comparatiile nu se fac numai intre cai putere, bani si care prinde mai mult. Sunt foarte multe amanunte care pot schimba datele problemei si la un versus care aparaent pare evident: cum ar fii cuplu, suspensie, greutate, turbo/aspirat, tractiune etc.
Revenind la subiect, aleg totusi R8`ul, in mare parte pentru design interior + exterior, quatro, certitudinea ca va avea si V10`le de pe gallardo. Porscheul mi se pare prea conservatorist ca design, dar este de apreciat totusi ca inginerii de la porsche pun accent pe partea mecanica a masinii spre deosebire de cei de la audi care sunt devotati tehnologiei. Cat despre....... Quote:
cam cate carrera gt`uri ai vazut tu pe strada? (bulevardele si autostrazile din nfs nu se pun)..... |
vot Porsche ... alta calitate..
|
chiar ca... Audi stau prost rau la calitate.. asa am auzit.
|
Quote:
|
Quote:
Si se mai fac comparatii si intre masini care nu apartin chiar la aceeasi clasa. Fan VAG 4 ever(Volkswagen Audi Group...nu Volkswagen Auto Group!:P) |
Audi R8 este mult mai frumoasa decat porsche`u aasta si este mult mai frumoasa decat el are un design de nedescris fata de porsche care si`a pastrat linia :(R8;):P
|
deci eu clar as lua audi r8,chiar daca e de 1.5 ori mai scump,da' e si mai frumos,ai mai multi caluti sub talpa...alta viata,si porsche deja au inceput sa aiba un aspect invechit,pt ca la porsche-urile din 2006 observi acelasi design ca la porsche-urile din 1900-toamna...
|
Am vazut aseara un Audi R8 in fata la Lido, pe Magheru... stateau toti si ii faceau poze fie din masina, fie pietonii. O fi crezut romanu ca au venit extraterestrii cu OZN :D Oricum, parerea mea este ca e cam la limita scorul, desi balanta inclina mai multe spre R8. Nu stiu sigur, dar cred ca are demarajul si cuplu mai bune decat Carrera.
|
comparati 2 masini care vin din acelasi sange, aceeasi familie nemteasca, VAG, volkswagen audi group, care include mai multe marci : volkswagen, audi, skoda, seat si nu in ultimul rand porsche si bugati.
ambele sunt masini frmoase, ambele au tehnologii inovatoare, ambele au calitatea ingineriei nemtzesti, aici problema e mai mult de gust. |
Vezi ca si Lamborghini e tot un Vag. Aleg R8 fara dar si poate. Pt simplu fapt ca este un Audi
|
interesant ca R8 scoate pe Nürburgring acelasi timp identic cu un Carrera S 997 !
amindoua au fost stopate la 8:05 !! :rolleyes2 |
Lasand la o parte "expertii" care isi dau cu parerea pe threadul asta, mie nu imi place nici una...
Daca as avea de ales as alege Audi numai pentru simplul fapt ca am o ura total nefondata si irationala pentru masinile Porsche :D :D :D Sunt curios totusi cum se conduce R8... Sper sa am ocazia. |
| All times are GMT +2. The time now is 19:02. |
- Copyright 2026 4Tuning