Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxim) (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/260594-masina-second-vs-masina-masina-veche-vs-masina-3-4ani-maxim.html)

Bogdan_mb 07-06-11 12:49

Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi

Votez pentru masina cu maxim 1 sau 2 ani vechime si foarte putini km (10/20.000) . Sansele sunt mici sa fie probleme (exceptand masini de demo/test etc.) iar pretul este considerabil mai mic fata de cel din lista.

Gixer 07-06-11 20:31

Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4377914)
1. Gixer - zici ca e scump Loganu care costa 2500-4000 euro sa fie fabricat si il vand cu 6-10 000, dar de 5-arul ala care nou il vand cu 40-60 000 euro dar de fapt costa 15000 sa il faca ce zici ? Nu a fost papagal ala care si l-a luat nou sau nu sunt nesimititi aia de la bemve ?

2. Masina ti-o cumperi in functie de posibilitati, pretentii, etc. Pentru oamenii care nu dau 2 bani pe clima in 7 directii, magazie de cd-uri, trapa solara si alte dotari scumpe o masina noua, decenta, este cea mai buna varianta. Ai garantie, este noua deci nu se strica in mod normal iar daca se strica nu te costa reparatia, 4-6 ani cat o tin ei masina se comporta exemplar si isi fac treaba cu ea. Mai sunt unii are sunt mai pretentiosi dar nu au nici bani garla, daca se pricep poti sa isi ia un SH, nu pierd asa mult din banii investiti pe termen scurt, au mai multe dotari, etc dar si sansele sa pice cate ceva la ea sunt mult mai mari si piesele in general sunt mai scumpe, masina fiind dintr-o clasa superioara.

3.Sa spui ca e la fel sa intretii un E39, E46 sau ca sunt la fel de fiabile ca un Logan nou (acum, dupa 10 ani si 300 000 km la bord) e hilar, sincer. Daca erau noi cu siguranta statea altfel situatia dar acum...no chance. Loganul il iei si 3-4 ani cat ai garantie nu bagi 1 leu in el, rulezi 4 ani cu 250-350 de euro care sunt banii de revizii si atat. De stricat nu prea are ce sa se strice iar daca pica ceva e acoperit de garantie.

4. Am multi prieteni cu masini SH si nu prea am vazut una sa mearga zeci de mii fara sa bage bani in ea, printre care si un E46 care de la 200 000 pana pe la 260 000 (pana intr-un an i-a facut) a mancat cam 1500 euro, masina care mergea foarte bine cand a luat-o. Reconditionat turbo, pompa de injectie, galerie admisie, brate + telescoape fata, etc. Pai scuza-ma dar cu o masina noua relativ low cost mergi de imbatranesti cu banii astia. Mai sunt si reperele de caroserie sau piese care se pot strica la un accident, de casco poate nu ai bani la una premium iar un far costa cateva sute de euro, un far de Logan nou il iei si cu 120 lei. Nu ti se pare diferenta ? Ce faci dintr-un salariu mediu de economie daca il pupi cu 5-arul pe unu ? Bagi 1000 de euro sa ii repari botul ? Salariu pe 2-3 luni ? Sau mergi cu Golanu si cu 250 de euro o faci noua ?

5.Alta problema pusa eronat este asta ca Loganul sau Suza sau orice altceva nou e prea scump, ca la banii astia iti iei ceva jm3k3r SH, premium frate. Imi pare rau sa iti spun dar chestia asta e valabila la ORICE, repet ORICE masina. La bani de masina X noua iti cumperi masina Y SH care e dintr-o clasa superioara, valabil si la Logan si la 3-ar si la 5-ar si la orice doar ca unii se multumesc cu masina respectiva si o vor noua. In felul asta esti si tu fericit ca dupa X ani ti-o achizitionezi SH. Daca tipul care a avut 320i-ul tau de nou gandea ca tine probabil isi lua 7-ar SH si era BO$$ atunci dar s-a multumit cu 3-ar. Daca toti ar lua SH cine ar mai lua masinile noi si ce ar conduce cei care opteaza pentru mana a doua dupa catvia ani ? Trotinete ?

6. Nu mai fiti asa indoctrinati si asa radicali, ganditi in anasmblu, nu toata lumea imparte ideile voastre, nu toata lumea are acelasi buget si acelasi prioritati si fiecare isi cumpara masina dupa nevoi.

7. PS - vad ca tot insisti si cu expresia ca astea noi sunt plasticate, da alea vechi sunt facute numai din aur si piele sau cum ? Acelasi tip de materiale au toate, calitatea e in functie de banii pe care ii platesti dar oricum uita-te la un interior premium de acum si uita-te si la unul de acum 15 ani, au evoluat enorm, nu prea ai dreptate la capitolul asta. Ti-am atasat 2 poze, poate renunti la ideea cu plasticatele noi.

1. N-am zis ca nu-s nesimtit si aia de la "benve" mai nou(pt ca mai nou cam toti sunt si vor sa ne prosteasca pe fatza), si anume ca fac cablajele la F02 si F10 la noi in saracia noastra la 1/10 din pretul la care le faceau pt E34, si cer cam DUBLU pt acest model!.....deci nesimtire curata!!!
Mai demult pe langa faptul ca 150Cp dintr-un motor de 2 litrii era un know-how sau 143Cp dintr-un 2.5TD cum sunt acuma 185Cp la dieselul de numai 2litrii! .....dar acuma 90Cp la un benzinar 1.6 sau 85Cp la 1.5dci sunt maxim o banalitate, bineinteles pt care dai a 3-a parte cat dai pe 320-ul de 185cai, dar macar 320d-ul e varf de technologie, pe cand 90 cai dintr-un benzinar scotea bmw-ul la urs in 1984 :-P

2. Nici pe mine nu ma prea intereseaza dotarile.....astea-s fitze majoritatea, si fac ca, numai sa ajute la devalorizarea mai rapida la o masina. Eu intotdeauna am cerut de la o masina dinamism si un raport calitate-pret-intretinere cat mai bun.....nu-s ca altii care se uita numai sa aiba consumul cu 1 litru mai putin si pt asta dau 5000E in plus, bani pe care ii amortizeaza in minim 300mii km!

3. Cand iti spune jegosul de la garantie ca, compresorul de clima sau servo s-a stricat din vina ta, parca iti vine sa-ti bagi ceva in ea garantie, ca atunci iese cu proces, si chiar daca castigi, pierzi mult timp in care masina e stricata!
In situatia asta, masina noua in rromania merita sa iti iei numai daca esti cineva si pt tine se aplica alte legi si se rezolva totul mai repede!

4.Asta e riscul cand iei un second cand nu prea te pricepi la modelul respectiv(nu mai e ca si mai demult ca tre sa te stii la masini si atat), si de aceea cel mai bine o duci la un service care pt 50-100 lei ii face o verificare generala si stii o treaba. PS: Nu stiu de unde cumprei tu un far de logan cu 120Ron cand cel original e 280Ron :P

5. Piata ar fi mult diferita daca ar fi asa, plus ca ori ar face masini mai ieftine de noi cum ar fi normal ori ar da faliment fabricantii astia din ce in ce mai jmekeri!

6. Tocmai de aceea am facut topicul acesta si am pus si votare ;)

7. Aici cu estetica ai nimerit-o, asa este, masinile mai noi sunt mai bine lucrate ca si cele vechi, dar numai faptul acesta cel putin pe mine nu ma pacaleste sa dau dublu cat se dadea tot de nou pe modelul similar de la vremea respectiva!

nicholas 07-06-11 21:45

Masina noua in niciun caz. Multi producatori pun niste preturi (la misto cred) exagerat de mari la masinile noi (ex. Renault, Toyota, Peugeot). Nu se merita. Mai bine iti o masina la mana a doua, veche de cativa ani si va fi mult mult mult mai bine.

Gixer 08-06-11 08:43

Quote:

Originally Posted by nicholas (Post 4381418)
Masina noua in niciun caz. Multi producatori pun niste preturi (la misto cred) exagerat de mari la masinile noi (ex. Renault, Toyota, Peugeot). Nu se merita. Mai bine iti o masina la mana a doua, veche de cativa ani si va fi mult mult mult mai bine.

Corect, pana si la cea mai mare cazatura de masina de 15 ani pe care sa o iei la 800E, daca te apuci sa schimbi f multe la ea, mai mult de 2000E nu ai de ce baga in ea ca sa isi ia ITP-ul pe bune, si sa ai un interior curat si cu feeling asemanator de masina noua. Sau in cazul masinii de cativa ani iara e mai bine, pt ca masina e practic tot noua, iar pretul la jumate a celei noi!

lord_wader 08-06-11 11:28

Far la logan cu 120-150RON iti iei de la baietii care le vand in zona Mioveni asa cum si injectoare si alte piese gasesti la jumate de pret. Tot la banii astia am vazut prin magazine dar nu cred ca sunt originale. La fel pe net gasesti la acelasi pret aduse...cine stie de unde din Turcia sau poate chiar de la noi de la Elba furate dar originale :D. La reprezentanta cred ca e mai mult de 3milioane :x
Dar eu am curiozitatea sa stiu cat ar fi un far luat din reprezentanta pt. un BMW actual oricare model. Ca la baieti e clar ca e la jumate de pret.

a3ds 08-06-11 11:38

Trebuie sa fii spalat pe creier ca sa iti cumperi ceva de la orice reprezentanta. Au adaosuri comerciale de la 300 la suta in sus. Faruri originale gasesti intr-o gramada de locuri, de la autokarma.ro pana la dezmembrari sau ebay.uk . Hella, Valeo sau firme mai putin cunoscute.

De ex:

http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E90-3-seri...#ht_1028wt_906

Gixer 08-06-11 19:33

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4382673)
Trebuie sa fii spalat pe creier ca sa iti cumperi ceva de la orice reprezentanta. Au adaosuri comerciale de la 300 la suta in sus.

Sa inteleg ca, aceeasi parere o ai si la luatul de masini noi de la reprezentanta? :D Totusi adaosul dealer-ului la o masina noua e mai putin de 25%, dar pretul il exagereaza deja producatorii!

Bogdan_mb 08-06-11 19:37

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4382673)
Trebuie sa fii spalat pe creier ca sa iti cumperi ceva de la orice reprezentanta. Au adaosuri comerciale de la 300 la suta in sus. Faruri originale gasesti intr-o gramada de locuri, de la autokarma.ro pana la dezmembrari sau ebay.uk . Hella, Valeo sau firme mai putin cunoscute.

De ex:

http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E90-3-seri...#ht_1028wt_906

M-am uitat pe link, dar nu am vazut niciunde sa scrie ca ar fi original. In fine, sa folosesti piese din dezmembrari pe un E90 mi se pare taranism.

cavaliere 08-06-11 22:06

pai da' ce sa fie taranism ca iei e90-ul cu 10,000 oiro cu 200,000 km rupt in gura si esti bashtan, ai valoare adica pe romaneste, esti smecher , bO$$ ,dar il repari din dezmembrari. De ce sa dai 10.000 pe un Kia ceed de exemplu aproape nou , dar aista nu-i premium , esti un nimeni , un prost si un obtuz sa iei un plastic coreean.

GTR 08-06-11 22:24

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 4384129)
pai da' ce sa fie taranism ca iei e90-ul cu 10,000 oiro cu 200,000 km rupt in gura si esti bashtan, ai valoare adica pe romaneste, esti smecher , bO$$ ,dar il repari din dezmembrari. De ce sa dai 10.000 pe un Kia ceed de exemplu aproape nou , dar aista nu-i premium , esti un nimeni , un prost si un obtuz sa iei un plastic coreean.

S-ar putea sa gandesti gresit, un E90 320d in stare buna si pe la ~150 k de km este cam 13k de EUR mai sarac in optiuni si pe la 15k mai dotat putin. Daca iei unul din Germania la putin peste 200 k de km poate sa te duca pe la 10 k de EUR si este departe de a fi un cazan. Este clar ca in urmatorii 100 de mii de km te mai asteapta investitii de 1000-2000 de EUR, dar ca masina este la MARE MARE distanta de KIA Ceed. Acum sa nu intelegem ca, KIA Ceed este o masina proasta, in niciun caz, este o masina foarte buna, cu o garantie exceptionala, o fiabilitate buna, optionale destule la un pret foarte bun.

Repet, depinde cine-si ia masina si pentru ce. Pt. un necunoscator in domeniu sau firma, etc. Kia Ceed este clar o alegere mai potrivita, pentru un cunoscator este mai potrivit un 320d E90.

Ca sunt melteni care-si iau masini doar pentru imagine este foarte adevarat, dar asta este Romania....

a3ds 09-06-11 00:44

Romanii sufera grav la capitolul logica, auzi, sa iti iei piese din dezmembrari la o masina noua/second hand e taranism, adica, daca gasesc o masina rasturnata (care are 10 000 de km sa zicem) si ii cumpar farurile intacte cu 100 de euro sau scaunele de piele cu 300, sunt taran ca nu am dat de 5-6 ori mai mult pe ele de la magazin, doamne...
Prostia e la putere si vinde, np.

cavaliere 09-06-11 09:08

In mod cert nu se referea la faruri si la interior de piele.( cel putin asta cu interioriul e exagerata nu stiu cum de consideri tu interiorul piesa de schimb).
Probabil se refera la piese care se pot defecta si tin de motor, electrica, senzori etc.
Ce am vrut sa evidentiez este ca un e90 la 10k euro in mod sigur e o cazatura in care mai bagi bani in orice moment, fiind predispus oricand unei defectiuni.

GTR 09-06-11 09:53

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 4384783)
In mod cert nu se referea la faruri si la interior de piele.( cel putin asta cu interioriul e exagerata nu stiu cum de consideri tu interiorul piesa de schimb).
Probabil se refera la piese care se pot defecta si tin de motor, electrica, senzori etc.
Ce am vrut sa evidentiez este ca un e90 la 10k euro in mod sigur e o cazatura in care mai bagi bani in orice moment, fiind predispus oricand unei defectiuni.

Esti paralel cu subiectul E90, crede-ma. Mai cazatura este un A4 sau un Passat de 100k de km.

cavaliere 09-06-11 10:00

Chiar nu intelegi la ce ma refer. Nu vorbim ca e mai bun un e90 la 100k km decat a 4.
Vorbeam strict de faptul ca la 10 k euro iei un e90 foarte uzat. Cu 100k km e chiar putin si daca ii are real nu costa 10 k euro .

Gixer 09-06-11 10:32

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4384454)
Romanii sufera grav la capitolul logica, auzi, sa iti iei piese din dezmembrari la o masina noua/second hand e taranism, adica, daca gasesc o masina rasturnata (care are 10 000 de km sa zicem) si ii cumpar farurile intacte cu 100 de euro sau scaunele de piele cu 300, sunt taran ca nu am dat de 5-6 ori mai mult pe ele de la magazin, doamne...
Prostia e la putere si vinde, np.

Ohooo, stai linistit, ca nu de logica e vb, ci de ipocrizie, pai iti garantez ca, multi din cei care pe forum au niste faze de zici ca nici oglinzi, jante sau parasolare nu-si cumpara second, sa-i vezi cum vin de-si cumpara si placute de frana second la care negociaza ca la piata, ca le sta foamea in glanda da fudulia e mare, sau isi pun cel mai rau ambreaj care e si cel mai ieftin ca oricum masina e pt dus in targ sambata care urmeaza si deci 2 saptamani sa mai tzina!!! :x
In rromania sunt fix atatea masini cu piese noi si originale pe masini luate second, cat cate masini cu km reali gasesti in oser-uri!!!

All times are GMT +2. The time now is 22:12.

- Copyright 2026 4Tuning