Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare? (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/240272-recuperezi-taxa-prima-inmatriculare.html)

Maniak22 16-02-11 15:35

Re: Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare?

Quote:

Originally Posted by elenacimp (Post 4090942)
Consultarile astea la avocati sunt gratis,eu cel putin pe toti care i-am sunat,nu mi-au cerut bani.
In schimb,ai dreptate,sunt avocati care cer bani in avans dar sunt si avocati care cer comision de succes,adica un procent din taxele recuperate si ce trebuie platit inainte este 42 ron pt fiecare masina,taxele acelea de timbru.
Dar asta numai dupa ce mi-au explicat cum stau lucrurile si numai dupa ce eu i-am prezentat documentele masinilor si ale taxelor platite.

Era si culmea sa iti ceara prin telefon bani..... si cu avocati care sa iti faca toata treaba fara sa ceara un ban pana sa castigi nu cred ca exista:):):) sau daca exista sa nu iti ceara bani doar procent din castig si nu castigi atunci crezi ca e fraier avocatul sa ramana cu ochii in soare dupa deranjul lui de cateva luni???????:):):)

Eu zic ca nu.... castigi sau nu castigi avocatul iti va lua mereu bani mai multi sau mai putini:):) depinde cat de mult te place:):)

crashoverite 16-02-11 15:36

Quote:

Originally Posted by elenacimp (Post 4090932)
In esenta,nu este diferita,asa e.Numai ca guvernantii nostri hoti,i-au schimbat denumirea din taxa de prima inmatriculare in taxa de poluare si a devenit mult mai legala.
Ti-am spus,nu imi amintesc cuvant cu cuvant,cum mi-a spus avocatul dar toti mi-au spus acelasi lucru,ca in perioada iulie-decembrie 2008 nu se castiga.

pai eu masina am inmatriculato in noiembrie 2008 si avocata la care am fost nu a avut nimic de obiectat referitor la perioada aceasta

elenacimp 16-02-11 15:37

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4090937)
Pai cine a spus ca trebuie sa ai la dosar contract de vanzare cumparare intre italian si samsar cand o inmatriculezi?

Eu cand am tradus actele am facut direct actele de pe persoana(samsar) care a cumparat din germania masina direct pe mine si a fost ok nu m-a intrebat nimeni nimic:) de actele dintre neamt si samsar:):):)

La fel si cu instanta.... eu zic ca nu trebuie neaparat c=v dintre samsar si italian pentru ca daca ai intre samsar si tine tot aceeasi chestie se presupune e ca a mai fost inscrisa in alt stat UE parerea mea

Da,asa e.In instanta nu e necesar decat cel care ii atesta proprietatea asupra masinii in cauza,nu altele.Scuze,deviasem un pic de la subiect. :)

08elt 16-02-11 15:38

Quote:

Originally Posted by elenacimp (Post 4090963)
:))Asa e,dar in denumirea de prima inmatriculare nu era legala si riscau o sanctiune dura de la UE.
Dar s-au descurcat ei,ca sunt destepti;) (mama lor).

Adica denumirea nu era legala=taxa prima inmatriculare=ilegala, ce judecator nu intelege?

crashoverite 16-02-11 15:39

[QUOTE=Maniak22;4090964]Era si culmea sa iti ceara prin telefon bani..... si cu avocati care sa iti faca toata treaba fara sa ceara un ban pana sa castigi nu cred ca exista:):):) sau daca exista sa nu iti ceara bani doar procent din castig si nu castigi atunci crezi ca e fraier avocatul sa ramana cu ochii in soare dupa deranjul lui de cateva luni???????:):):)

In cazul meu avocata a pretins 25% din valoarea taxei cu un acont de 700 ron

a3ds 16-02-11 15:39

Quote:

Originally Posted by crashoverite (Post 4090967)
pai eu masina am inmatriculato in noiembrie 2008 si avocata la care am fost nu a avut nimic de obiectat referitor la perioada aceasta

Probabil depinde mult si de avocat, daca este inapt si nu este in stare sa isi sustina cazul, poti sa pierzi procesul. Judecatorii judeca pe legi, nu dupa capul lor. Si din moment ce s-au castigat N procese, este clar precedentul juridic, nu pierzi decat daca, asa cum a spus cineva mai sus, ai dosar prost, avocat prost sau pe vicii de procedura. Legea europeana este foarte clara, taxa de inmatriculare/poluare discrimineaza clar vehiculele second aduse din alte tari EU.

a3ds 16-02-11 15:40

[QUOTE=crashoverite;4090980]
Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4090964)
Era si culmea sa iti ceara prin telefon bani..... si cu avocati care sa iti faca toata treaba fara sa ceara un ban pana sa castigi nu cred ca exista:):):) sau daca exista sa nu iti ceara bani doar procent din castig si nu castigi atunci crezi ca e fraier avocatul sa ramana cu ochii in soare dupa deranjul lui de cateva luni???????:):):)

In cazul meu avocata a pretins 25% din valoarea taxei cu un acont de 700 ron

e cam jeapca.

elenacimp 16-02-11 15:41

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4090964)

Eu zic ca nu.... castigi sau nu castigi avocatul iti va lua mereu bani mai multi sau mai putini:):) depinde cat de mult te place:):)

Intram intr-o polemica ce nu isi are rostul :)
Ideea este ca fiecare poate sa isi incerce norocul,sfaturi poate sa primeasca cu miile si mai mult decat sa lamureasca,zapacesc.
Eu,personal,am de recuperat 52.000 ron din taxe(numai ce am in casa,fara ce mai gasesc pe la inmatriculari) asa ca,cu cat mai multe sugestii ca sa am de unde alege cea mai buna variata,cu atat mai bine.

Maniak22 16-02-11 15:41

Quote:

Si cati bani ti-a luat?:):):)

08elt 16-02-11 15:41

Quote:

Si ai reusit sa faci ceva?

elenacimp 16-02-11 15:43

Quote:

Originally Posted by 08elt (Post 4090977)
Adica denumirea nu era legala=taxa prima inmatriculare=ilegala, ce judecator nu intelege?

Ba da,judecatorii inteleg pentru ca taxele platite sub acea denumire se restituie in proportie de 100%.Cu cea de poluare e mai problematic.

werewolf_eu 16-02-11 15:45

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4090937)
Pai cine a spus ca trebuie sa ai la dosar contract de vanzare cumparare intre italian si samsar cand o inmatriculezi?

Eu cand am tradus actele am facut direct actele de pe persoana(samsar) care a cumparat din germania masina direct pe mine si a fost ok nu m-a intrebat nimeni nimic:) de actele dintre neamt si samsar:):):)

La fel si cu instanta.... eu zic ca nu trebuie neaparat c=v dintre samsar si italian pentru ca daca ai intre samsar si tine tot aceeasi chestie se presupune e ca a mai fost inscrisa in alt stat UE parerea mea

EU MI-AM CUMPARAT CIVIC-UL DIN REPREZENTANTA HONDA -GERMANIA (AM AVUT NISTE AVANTAJE FISCALE), A FOST INMATRICULATA ACOLO SI CAND AM ADUS-O IN TARA AM PLATIT 450 EURO TAXA SI DIN GRESEALA , DESI AVEAM FACTURA , UITASEM CONTRACTUL...
M-A TRIMIS DUPA EL ...PRETENII DE LA FISC..
DECI ALA ITI TREBUIE SI IN INSTANTA...
TREABA E DIN 2008 AUGUST..POATE S-A MAI SCHIMBAT

crashoverite 16-02-11 15:46

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4090988)
Si cati bani ti-a luat?:):):)

cum am mai scris si mai sus, e in curs de desfasurare, sper la o decizie favorabila

08elt 16-02-11 15:46

Daca cineva stie ce acte sunt necesare de la A-Z pt dosar va rog sa le pune-ti pe forum. ms A castigat cineva in perioda "taxa de poluare" iulie-decembrie 2008?

Maniak22 16-02-11 15:50

Quote:

Originally Posted by werewolf_eu (Post 4091004)
EU MI-AM CUMPARAT CIVIC-UL DIN REPREZENTANTA HONDA -GERMANIA (AM AVUT NISTE AVANTAJE FISCALE), A FOST INMATRICULATA ACOLO SI CAND AM ADUS-O IN TARA AM PLATIT 450 EURO TAXA SI DIN GRESEALA , DESI AVEAM FACTURA , UITASEM CONTRACTUL...
M-A TRIMIS DUPA EL ...PRETENII DE LA FISC..
DECI ALA ITI TREBUIE SI IN INSTANTA...
TREABA E DIN 2008 AUGUST..POATE S-A MAI SCHIMBAT

omule.... normal ca iti trebuia

ca daca iei o masina din germania care ti-a aduso un samsar si cand ti-o vinde samsarul treci direct contractul de pe samsar pe tine sau de pe neamt pe tine si nu te mai intreaba nimeni nimic dar tu nu aveai deloc contract asa ca e evident ca aveai nevoie:):). sarumana

All times are GMT +2. The time now is 07:24.

- Copyright 2026 4Tuning