![]() |
Re: Maşină nouă pe la 10.000 euro sau maşină second în aceiaşi bani?
am masina second hand, un mercedes si un logan de 4 ani.
daca as avea in mana 10.000euro, mi-as lua o masina pe care sa o pot intretine mai tarziu. ca sa citez de pe hotnews.ro - Dacia, pe locul trei in topul celor mai fiabile masini - Dacia a avansat pe locul intai in topul masinilor cel mai putin costisitoare, estimarile privind cheltuielile anuale pentru intretinere si reparatii ridicandu-se la 130 de euro, fata de 229 euro pentru Mazda si 230 euro pentru Ford Shuba88: pomul de craciun la semnalizare este din cauza unui contact imperfect la stopul stanga spate. orice masina are probleme ei. un logan peste 10 ani o sa arate impecabil daca este si intretinuta, ca de altfel orice masina. un logan este ideal in romania deoarece gasesti pe toate gardurile, piesele second sunt ieftine, in orice orasel gasesti un service pentru ea, e incapatoare, portbagaj generos. plasticaraie ieftine, aspect nefinisat, aerodinamica unei caramide, ca de altfel toate masinile ieftine. pentru mine, masina ideala este cea care ma face sa scot cati mai putini bani din buzunar. in cei 56.000km, am scos chiar putini. cel mai costisitor este casco, 370euro full, inclusiv vandalism de orice fel. |
Quote:
Eu miam exprimat parerea proprie si personala :D |
Quote:
Intrebarea suna asa, Maşină nouă pe la 10.000 euro sau maşină second în aceiaşi bani? Raspunsul este pe masura forumului (care din cate observ, este dedicat pasionatilor in domeniu), si deci, nu merita sa-ti cumperi o masina noua de 10000E din simplul motiv ca exista masini SH mai rentabile si mai fiabile, exemple sunt vorba aia ,,fara numar" : audi a3/a4/a6, opel astra, vw golf 4/5, vw passat/bora, ford mondeo/focus, skoda octavia 1/2, bmw e46/e39, mercedes c200, peugeot 407 etc Toate modelele de mai sus sunt mai bune ca un logan sau orice altceva nou la 10000E. |
Nu inteleg de ce se iau la rand toate marcile de masini SH, indiferent de clasa si pretul initial de achizitie si se compara apoi cu logan nou? De cand este logan pe aceeasi treapta de valoare/prestigiu/pret cu mondeo si bmw? Mai sunt si alte marci de masini care vand modele de 9-11mii E noi, deci pt obiectivitate va rog faceti si aceste comparatii, nu transformati acest subiect in "Logan vs Restul Masinilor SH de la 1980 in'coace". Logan nou iti iei si la 6400E.
|
Quote:
|
Daca as avea 10.000 euro, mi-as lua o Lancia Beta din 1987 -> cu 3.500 euro iar restul i-as pastra pentru intretinere. Asa sunt eu , mai oldschool...totusi,am 17 ani :D
|
@ME. Beast ... conteaza sa iti spui parerea si gindu ;) , da dovada ca visezi la ceva si ca toti speram la ceva mai bun :D
|
in zilele noastre datorita devalorizarii, cu 10 000 euro iti satisfaci aproape orice gust ai avea: of road hummer h1 la 6000e, familiare fara nr, limo inclusiv s sau serie 7 si cele pe gustul celor mai multi de pe 4 tuning - toyota supra , celica, porsche 968, rx8, sl, serie 8, m3, corvette. mai ramane sa accedem la cele de top care inca nu le gasesti la sub 30 000: ferrari, lamborghini, aston. deci e pentru toata lumea .
apoi vine si celalalt discurs: de luat o iei ca nu e un capat de tara dar pe urma ce faci cu ea? mai ai bani si de cauciucuri pe 19'?sau de 7 litri de ulei la schimb? sau de 30% consum mediu?sau de 10 mil asigurare pe o jumatate de an? si totusi masina noua nu e o alternativa decat daca esti atat de ocupat ca nu poti pierde nici o secunda intr-un service . altfel sunt bani aruncati gandind ca pierzi 20% in primul an, cateodata si mai mult. de aceea in spiritul comunitatii din care fac parte( 4tuning) sustin o masina modificata la mana a doua decat una stoc la aceiasi bani! |
Si totusi. De ce sa iei un albea sau logan , cand poti sa iei un 5-ar sau ceva mai nou, dar mai bun decat cele doua.
|
De jur imprejur...fiindca sunt masini noi, ieftin de intretinut si ai sanse minime sa iti pice ceva de pe ea iar daca pica oricum ai garantie. Asta vor foarte multi oameni care au trecut de stadiul de NFS, ma gandesc ca nu or fi toti prosti.
Eu am mai zis - cei care sunteti fani SH, ar trebui sa pupati si picioarele celor care cumpara masini noi. Daca primul proprietar la 5-arul ala ar fi gandit la fel (de ce sa imi iau un seria 5 nou cand gasesc la banii astia un seria 7 sh care e mai bun cam la orice) tu nu iti mai luai 5-ar (ca nu mai aveai de unde) si mergeai cu bicicleta. Tot timpul la banii unei masini noi o sa gasesti una sh dintr-o clasa superioara dar la sh chestiunea se complica din motive bine cunoscute. Asa de ce sa iti cumperi un A8 W12 full cand la banii aia gasesti Bentley SH ? Sau de ce sa iti cumperi Bentley nou cand la banii aia ai Maybach SH ? Concluzia - numai masini SH in afara de Maybach, problema este ca daca doar Maybach se vinde nou, de unde mai cumperi masini sh ? Concluzia #2 - fiti recunoscatori ca sunt oameni care nu vor toate cazanele sh ci masini noi ca sa aveti voi ce cumpara peste 10 ani cand e la mana a 5-a. PS - voi = cei care prefera sh, nu ma refer la tine in special. |
ANaconda.
Tu nu faci diferenta intre un om care are 10.000 sa isi ia o masina de maxim 10.000, si un om care are 20.000 sa isi ia o masina de 10.000. Tare as vrea sa vad si eu ziua in care o sa strangi tu , dar tu, cu manutele sau creierasul tau, 10.000 da coco :) si o sa fi in situatia sa iti cumperi o masina. Sigur ti-ai lua albea sau logan. Fi serios |
Ce spui tu este science fiction, in Romania. Cine isi cumpara cazan sh de 10 000 euro, in 95% din cazuri are tot fix 10 000 euro. Ca ar trebui sa fie cum spui tu, e partea a doua dar asta se aplica si la masinile noi. La noi stai in chirie ca nu ai bani de aprtament dar iti tragi un leasing pe jdemii de ani sa iti cumperi masina premium...cunosc cazuri.
ps - ai fi surprins de raspuns dar da, mi-as lua masina noua, nu stiu daca logan dar sigur ar fi noua. Asta este politica cu care am fost invatat de mic - daca se poate, masina noua. |
nu ma simt in masura sa vorbesc... dar nu pot sa ma abtin de la acest subiect
fratilor NU mai cumparati masini noi!!! -se devalorizeaza mult prea repede -nu te simti satisfacut deloc ca ai masina noua (doar daca ai ifose si idei proaste... pentru ca romanu zice bine cand isi ia golf 4 tdi sh... decat sa isi ia logan nou si face alegere buna... ma dau mare cand am golf 4 nu golan) -singurul avantaj pe care il vad este siguranta ca nu a avut probleme in trecut, pentru ca e noua si ca simti un alt miros in interior in primele luni -alt avantaj la masina sh este ca daca ai un anumit buget si te incadrezi la o masina care noua ar fi 20 mii euro sa zicem... mai bine o iei cu 12 mii euro... si tot timpul ai siguranta ca daca vrei sa o vinzi sau ai o problema si vrei sa o vinzi o vinzi relativ cam la acelasi pret cu cat ai luato sh... deci nu pierzi asa mult -dezavantaj ar avea si sh-ul si anume... uzura si mai ales cea interioara si cu toate astea raman la parerea masina second-hand!!! decat sa iti iei masina noua si sa vezi cum iti curg zgarieturile si micile lovituri pe ea... mai bine sh si te doare'n cot inca odata o spun... MASINA SH CHIAR DACA AI BUGET DE UNA NOUA |
La 16 ani nu ma mira faptul cum gandesti. Sa stii ca nu tot ce zboara se si mananca.
|
Quote:
nu e teorie scrisa undeva... ca tu crezi ca e mai buna investitia intr-o masina noua asta e treaba ta |
| All times are GMT +2. The time now is 01:44. |
- Copyright 2026 4Tuning