Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Curse de Accelerare - Liniute (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute.html)
-   -   cursa 400 de metri la Buzau (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute/16077-cursa-400-metri-buzau.html)

alex MG ZR 160 22-04-06 11:45

Re: cursa 400 de metri la Buzau

deci sa fie cam clara chestia zici prost ce zici.masina mea are 160 CP STOCK si indiferent ce i-as mai face eu din CIP+AE nici o data la un aspirat nu iei mai mult de 20-25 cp asta in cazurile fericite.
si masina are 16valve de serie si VVC.
Oricum acele procente sunt o mare prostie si nu stiu dupa ce regulamente si ce specificatii tehnice le ai facut dar sunt un mare ...........................

DragosT 22-04-06 11:47

o tzeava care de fapt se numeste evacuare si care din intamplare de ex la un subaru da o groza de cai iar un filtru de aer care imbunatateste procesul de ardere? despre astea vb? atunci da, m-am murdarit. la o masina de 100 de cp inseamna 5 cp in plus (OAU!!!!).

DragosT 22-04-06 11:50

in cazul in care ai 16 v stock, dupa calculele mele ai exact cat ai spus tu, 20-25 cp in plus (mai exact 184 cp, cu 24 mai mult)....adica, amandoi vb numai prostii. parerea mea ca daca nu te incanta modul de calcul dar vrei neaparat sa te dai, vii oricum. daca ai chef de polemici, macar fii precis in afirmatii si nu-mi spune ca vb aiurea ca te incluzi si pe tine.

DragosT 22-04-06 11:58

deja am ajuns sa negociem fiecare cal putere. mai fratilor, ce nu ati inteles? daca vreti veniti, daca nu, nu. si asa e un experiment ptr faptul ca e ptr prima data, vedetele si oamenii care nu se dau decat cu fitzuica de dyno in buzunar si au masini de sute de mii de euro ar fi bine sa nu vina, ca nu este de ei o asa saracie de organizare si incadrare si ce mai vreti voi. la cate obiectii legate de NOS am citit, tind sa cred ca si trabanturile au inceput sa aiba asa ceva. va montati fel si chip pe masini, iar cand vi se adauga ptr asta 10, 15 cai, incepeti sa va dati de ceasul mortii. mai bine ati evita dezmembrarile si v-ati aranja motoarele din magazine, macar asa stiti cu cat va creste puterea la motor, usurati-va caroseria, faceti-o bling bling si dupa aia sariti cu gura. sincer m-am saturat de atatea figuri. repet, vine cine vrea cu adevarat sa se dea, cine e avantajat de distanta mica, cine e in trecere spre mare de 1 MAI, cine e curios etc.....

DragosT 22-04-06 14:40

ptr cei cu dacii care mi-au cerut detalii:

EXEMPLE

65 cai putere – Dacia Nova 1.4
Mod de calcul ptr. Turbo, CIP, filtru de aer plus evacuare:
Clasa initiala – DACIA
Turbo (50%) = 97.5 cai putere (clasa A)
CIP (10%) = 71.5 cai putere (clasa A)
Filtru de aer plus evacuare (5%) = 68.25 cai putere (clasa DACIA)
…………………..
Turbo + CIP + (A+E) = 107.25 cai putere (clasa B)
CIP + (A+E)= 74.75 cai putere (clasa A)
Turbo (50%) = 112.5 cai putere (clasa B)
CIP (10%) = 82.5 cai putere (clasa A)
Filtru de aer plus evacuare (5%) = 78.75 cai putere (clasa A)
…………………
Turbo + CIP + (A+E) = 123.75 cai putere (clasa B)
CIP + (A+E)= 86.5 cai putere (clasa A)
Turbo (50%) = 135 cai putere (clasa C)
CIP (10%) = 99 cai putere (clasa A)
Filtru de aer plus evacuare (5%) = 94.5 cai putere (clasa A)
………………….
Turbo + CIP + (A+E) = 148.5 cai putere (clasa C)
CIP + (A+E)= 103.5 cai putere (clasa B)

PS: prin evacuare se intelege sistemul complet (fara serpisori), nu doar finala, sau, mai rau, un adaos.daca nu se indeplineste conditia aceasta, adaosul de A+E nu mai e valabil

X-Ray-Eyes 22-04-06 17:39

Quote:

Originally Posted by SaintDick
• CIP + 25%
• Admisie plus evacuare (A plus E) + 15%

Cum vezi daca un participant are chip ? Scaneaza cineva calculatorul masinii ?
Admisie+Evacuare ... daca omu are un filtru de bazar si o toba finala cu mushtiuc asta inseamna Admisie + Evacuare ? Sau daca are toata admisia schimbata cu una de vreo 1000 Euro si evacuarea inca jumatate din admisie ??? Adica e totusi o diferenta intre 1.500.000 Lei si 1.500 Euro , nu ?
Asa pot sa vin cu o traoaca de masina cu bloc motor alezat , alte pistoane , galeria de admisie modificata si pus capacul original deasupra sa nu bata la ochi , evacuarea modificata si mutat locul turbinei , ca sa nu o vada poporu , si alte modificari " invizibile" ... si ma bag si eu la 150Cp cand defapt am 300 , nu ? Si inca ceva ... te-ai intrebat oare catzi ar bate drumul pana la Buzau doar ca sa intre mocca la discoteca ?
:)

RuDoLf3721 22-04-06 18:51

SaintDick . . soseaua cam lasa de dorit . . . si . . Saab`ul ala al lui Zahiu este 9-3 aero , nu 9-5 . Eu`s din Buzau si mi`a face foarte mare placere sa vad curse jale si masini frumoase . . dar daca o sa fie participantii acum dezamagiti . . crezi ca mai vin si alta data ?

RuDoLf3721 22-04-06 18:52

by the way ..iti apreciez eforturile de a organiza asa ceva si la Buzau..dar..pur si simplu este prea mic orasul :(

Hondarul 22-04-06 19:40

Cupe se dau si diplome ? :lol:

mertan 22-04-06 21:31

eu stiam ca voi aveti aeroport....

shadowro 22-04-06 22:01

ahhahahahahahahaa , doua mai mici mertane :)

mertan 23-04-06 00:18

pe bune mai. stiu sigur ca au aeroport ca am fost la un concurs de rachete pe aeroport. dar e militar mi se pare... in fine. este interesant ce regulament ai si chiar sunt alaturi 100% de tine. mai trebuie lucrat pe undeva.... dar o sa iasa ceva frumos. nu conteaza cati participanti or sa vina ca stii tu este o vorba.... putini dar buni, nu 100 si degeaba. important este sa fie data scanteia ca apoi focul se intretine singur..... cam toti te-au luat la mishto. eu chiar te stimez ce ai facut ceva pentru acest oras... ash veni si eu sa discutam mai multe. am sa vad ce pot face. multa bafta.

alex MG ZR 160 23-04-06 02:29

SaintDick aici e vorba ca nici un sistem de evacure fara seripori nu iti dar foarte multi calutii, acolo e smecheria.La subaru sau la orice masina turbo doar daca lasi o teava simpla se castiga.Asta numesti tu sistem de evacuare ??? De venit nu vin ca nu vreau dar e unul din cele mai aberante sisteme de incredare in clasa, vorba lu X-Ray-Eyes cum iti dai seama ca o masina are CHIPTUNING???? mai ales ca la multe masini harta de chiptuning incepe dupa 2000 ture???? mai analizeaza putin sistemul de calcul si pe urma vei vedea, iar puterea care un producator de chiptuining, evacuare , filtre sport si alte piese de motor este data la motor nici decum la roata care este alta mancare de peste . daca vin cu o cutie crabotata si cu autoblocant de 40 % cati cai imi mai pui???????

Psycho 23-04-06 03:28

mult offtopic .. nu stau sa`l citesc pe tot .. dar ... lumea va fii la mare ;) .. si o sa vedetzi dece :) ... mai avetzi rabdare ;)

DragosT 23-04-06 11:49

Hristos a inviat!
Aeroport este la Boboc (militar).
Intrarea in club este ptr simplul motiv ca oamenii care au participat sa se stranga la un loc si sa petreaca.
multa lume va fi la mare, ardealul va fi in ardeal iar restul vor trece intai pe aici.
daca orasul este prea mic, vor fi putini spectatori si participanti.
se vor da diplome si plachete. scaune sport ca la galati nu se mai fac ca erau de tot rasul.
daca lumea vine sa se dea, nu mai inteleg toata tevatura legata de incadrare. unii dintre voi ati postat la viata voastra pareri cu puteri mult mai mari legate de cat iti da la o masina nu stiu ce modificari.
daca cineva minte la clase, nu vad de ce ar mai face-o la libere.
data viitoare cand vor mai fi curse la buzau, nu voi intreba cum vreti, pe timpul si nervii mei.

All times are GMT +2. The time now is 14:12.

- Copyright 2026 4Tuning