Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Intrebari ax cu came (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/10296-intrebari-ax-came.html)

misulica_20 04-01-11 16:54

Re: Intrebari ax cu came

sal am si io o intrebare . cum poti sa lustruesti galeria de admisie si si chiulasa ? exista ateliere speciale sau se poate si acasa si ce scule iti trebuie sau materiale ms

bluey 04-01-11 17:44

http://en.wikipedia.org/wiki/Cylinder_head_porting

Tinand cont ca admisia si chiulasa sunt din aluminiu oricine le poate aranja acasa :)
Nu oricine stie sa faca treaba asta corect.
Apropo, are cineva banc de masurat flow-ul de aer printr-o chiulasa la noi in tara?

turb0 04-01-11 21:32

Cica nu. Dar sigur langa, la vecinii unguri.

Hexer 05-01-11 00:52

Asai....avem noi air flow bench si la mine la universitate si la un baiat langa budapesta.

al!n 08-01-11 14:02

1 Attachment(s)
Salut..am cumparat o axa catcams pentru motoarele renault(o montez pe logan) si are partea cu camele neagra asa...celelalte axe care le-am vazut erau si camele de culoarea fierului,la mine sunt negre.Aveti idee dc?Pun si o poza.

Xdriver 08-01-11 15:35

Quote:

Originally Posted by al!n (Post 3965385)
Salut..am cumparat o axa catcams pentru motoarele renault(o montez pe logan) si are partea cu camele neagra asa...celelalte axe care le-am vazut erau si camele de culoarea fierului,la mine sunt negre.Aveti idee dc?Pun si o poza.

Daca axa nu este noua, probabil ca a fost vopsita ca sa nu se vada uzura.
Eu zic sa cureti oricum vopseaua de pe ele.

al!n 08-01-11 15:38

1 Attachment(s)
Axa este nou-nouta si nu e vopsea..asa e fieru.

bluey 08-01-11 15:40

E posibil sa fie un tratament ceramic.
Pe afara se obisnuieste sa se trateze crio axele si pinioanele din cutiile de viteze pentru o duritate si o rezistenta la uzura mai mare.
Tratamentul ceramic e folosit de obicei pentru capetele pistoanelor.
Pe specificatii nu scrie nimic de vreun tratament special?

al!n 08-01-11 15:43

nu scrie nimic,ciudat e ca la altii care au cumparat aceiasi axa nu sunt camele negre.

Hexer 08-01-11 18:42

Este normal sa fie asa...arata asa dupa tratare termica, incalzesc si racitul e in ulei, uleiul ars ramane pe material. Asta e aia neagra.
Asa vin si la mine majoritate axelor.

La partea de prindere in chiualsa este rectificat dupa tratare termica si de asta au alta culoara, practic acolo e otel curat, polizat.

Sunt came care vin cu camele polizate dar asta nu face nici o diferenta...monteaza si foloseste cu spor, in schimb fara alte modificari nu prea aduce multa...alta galerie de admisie si evacuare, compresie marita peste 11.5:1 si alte nimicuri...evident soft nou.

al!n 08-01-11 19:28

Am serpi 4-2-1 pe 40mm,evacuare pe 50mm fara catalizator,fara intermediara, chiulasa comprimata 0.5mm,polishate traseele de admisie si evacuare,rectificate scaunele si supapele sa tina compresia bine,soft.
In primavara o sa montez axa usurez volanta,o admisie mai altfel si soft final pe dyno.
Ms pentru raspunsuri..chiar eram curios de ce e asa.

RUXANDRA 09-01-11 19:05

cam cati bani este un set de axe cu came, ma refer asa la un pret aproximativ 1000 lei~?
intreb si eu de curiozitate.

Hexer 09-01-11 22:00

Quote:

Originally Posted by RUXANDRA (Post 3969380)
cam cati bani este un set de axe cu came, ma refer asa la un pret aproximativ 1000 lei~?
intreb si eu de curiozitate.

depinde pe cw masima iti trebue...de la 300€ insus im general...evident conteaza de lungime. numar de came si complexitate

wolverine 28-08-13 21:52

are careva idee, la un bmw M50B25 daca ii pun ax cu came de admisie pe evacuare ma ajuta cu ceva?

Hexer 13-09-13 23:40

Quote:

Originally Posted by wolverine (Post 5559556)
are careva idee, la un bmw M50B25 daca ii pun ax cu came de admisie pe evacuare ma ajuta cu ceva?

Noi facem des operatiunea asta, chiar reprofilam axele stock de bmw.
Astfel un m50 2.5 cu 2 axe reprofilate si resoftat ajunge la 240-245 cai depinde in ce stare era motorul.
Sa facut m50 single vanos 3.0, compresie 10.2:1 cu axa de admisie non vanos pe evacuare si axa vanos reprofilat, sherpi china, soft si are 281 cai si 320Nm.

All times are GMT +2. The time now is 23:57.

- Copyright 2026 4Tuning