![]() |
Re: Intrebari ax cu came
sal am si io o intrebare . cum poti sa lustruesti galeria de admisie si si chiulasa ? exista ateliere speciale sau se poate si acasa si ce scule iti trebuie sau materiale ms
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Cylinder_head_porting
Tinand cont ca admisia si chiulasa sunt din aluminiu oricine le poate aranja acasa :) Nu oricine stie sa faca treaba asta corect. Apropo, are cineva banc de masurat flow-ul de aer printr-o chiulasa la noi in tara? |
Cica nu. Dar sigur langa, la vecinii unguri.
|
Asai....avem noi air flow bench si la mine la universitate si la un baiat langa budapesta.
|
1 Attachment(s)
Salut..am cumparat o axa catcams pentru motoarele renault(o montez pe logan) si are partea cu camele neagra asa...celelalte axe care le-am vazut erau si camele de culoarea fierului,la mine sunt negre.Aveti idee dc?Pun si o poza.
|
Quote:
Eu zic sa cureti oricum vopseaua de pe ele. |
1 Attachment(s)
Axa este nou-nouta si nu e vopsea..asa e fieru.
|
E posibil sa fie un tratament ceramic.
Pe afara se obisnuieste sa se trateze crio axele si pinioanele din cutiile de viteze pentru o duritate si o rezistenta la uzura mai mare. Tratamentul ceramic e folosit de obicei pentru capetele pistoanelor. Pe specificatii nu scrie nimic de vreun tratament special? |
nu scrie nimic,ciudat e ca la altii care au cumparat aceiasi axa nu sunt camele negre.
|
Este normal sa fie asa...arata asa dupa tratare termica, incalzesc si racitul e in ulei, uleiul ars ramane pe material. Asta e aia neagra.
Asa vin si la mine majoritate axelor. La partea de prindere in chiualsa este rectificat dupa tratare termica si de asta au alta culoara, practic acolo e otel curat, polizat. Sunt came care vin cu camele polizate dar asta nu face nici o diferenta...monteaza si foloseste cu spor, in schimb fara alte modificari nu prea aduce multa...alta galerie de admisie si evacuare, compresie marita peste 11.5:1 si alte nimicuri...evident soft nou. |
Am serpi 4-2-1 pe 40mm,evacuare pe 50mm fara catalizator,fara intermediara, chiulasa comprimata 0.5mm,polishate traseele de admisie si evacuare,rectificate scaunele si supapele sa tina compresia bine,soft.
In primavara o sa montez axa usurez volanta,o admisie mai altfel si soft final pe dyno. Ms pentru raspunsuri..chiar eram curios de ce e asa. |
cam cati bani este un set de axe cu came, ma refer asa la un pret aproximativ 1000 lei~?
intreb si eu de curiozitate. |
Quote:
|
are careva idee, la un bmw M50B25 daca ii pun ax cu came de admisie pe evacuare ma ajuta cu ceva?
|
Quote:
Astfel un m50 2.5 cu 2 axe reprofilate si resoftat ajunge la 240-245 cai depinde in ce stare era motorul. Sa facut m50 single vanos 3.0, compresie 10.2:1 cu axa de admisie non vanos pe evacuare si axa vanos reprofilat, sherpi china, soft si are 281 cai si 320Nm. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:57. |
- Copyright 2026 4Tuning