![]() |
Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC
Quote:
|
Quote:
Quote:
2 intrebari: cat ai dat pe el si de ce ti ai luat o masina cu automata ? nu de alta dar la ce masini ai avut si ce masini ai ... ma face sa ma intreb asta |
undeva pe la 18 000 dar ideea e ca e masina de oras, cum in bucuresti se circula ca dracu evident ca pentru un plus de confort iti iei cutie automata, am avut pe mai multe masini cu cutii automate si vreau sa iti zic ca diferenta de acceleratie este foarte mica si confortul este cu mult sporit, sincer doar pe masinile cu adevarat sport adica nu adaptari sportive ale unor hatch back-uri (sau mai stiu eu ce masinute mici de oras cu steroizi) as vedea cutia de viteze manuala cu adevarat la locul ei
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! SI VA ROG FRUMOS PE THREAD-UL ASTA LIMITATI-VA DOAR LA CEEA CE CONTEAZA LA MASINUTELE ASTEA, NU MAI ABERATI AIUREA PENTRU CA ORICE ARGUMENTE CAUTATI VOI SA LE SCOATETI SUPER MASINI...ELE TOT MASINI DE ORAS RAMAN, NICI MACAR NU SUNT HIGH CLASS SUNT CHIAR NISTE MASINI DE ORAS MEDIUM IN SPRE LOW BUDGET... TOT CEEA CE ESTE SPORT LA ELE ESTE ASPECTUL FATA DE VARIANTELE IN 4 USI, MOTORIZARILE DESPRE CARE SE DDISCUTA AICI SE VOR A FI ECONOMICE(si nu prea le iese)... DACA AVETI NEVOIE DE NISTE TOPICURI DE DISCUTIE ACESTEA AR TREBUI SA FIE: care este ceea mai ok la:CONSUM, SPATIU INT, DIMENSIUNI, MATERIALE FOLOSITE, GARANTIE, COSTURI DE INTRETINERE, ETC. si alte lucruri pe care voi le constatati in neregula fata de ceea ce declara sau nu declara producatorul |
stratus, acum iti poti edita raspunsurile pe termen nelimitat, deci foloseste functia asta cu incredere, faci postari succesive si stau sa le lipesc pe urma, pierd mult timp...
|
Am ramas dator cu un raspuns,trenul de rulare la c4 are garantie 70.000 km.Ca c4 bate pro-ceed este parerea mea ,votul meu,nu vreau sa transformam in cearta discutia,vrei oferta de c4 coupe uite:
C4 Coupe VTR Pack 1.6i 16V 122CP - Euro 4 Caracateristici tehnice Capacitate cilindrica 1588 Putere max CP/rot/min: 122/6000 Cuplu maxim Nm/rot/min 160/4250 Transmisie manuala 5+1 Masa proprie (kg): 1275 Viteza maxima km/h: 195 Acceleratie 0-100km/h (sec): 11.4 Consum mixt l/100km: 6.7 Emisii CO2: g/km 124 Norme de poluare Euro 4 Dimensiuni (mm) L x l x h: 4273 x 1769 x 1456 Ampatament: 2608 Capacitate portbagaj ( l ): 314 Capacitate rezervor ( l ): 60 Dotari standard Functionalitate si Confort Siguranta activa & pasiva Geamuri electrice fata 6 Airbag-uri (frontale + laterale + cortina) Oglinzi electrice + incalzite ABS + EBD + ESP Inchidere centralizata cu telecomanda Tetiere fata - spate Computer de bord Centuri de siguranta pretensionate in 3 puncte Servodirectie electrohidraulica Sistem antifurt cu imobilizator electronic Pilot automat + limitator viteza Intrerupere alimentare carburant in caz de Climatizare bi-zona accident Proiectoare ceata + senzori de ploaie Sistem de dezactivare airbag pasager fata Radio CD cu functie MP3 Discuri frana: fata ventilate - spate normale Oglinda retrovizoare electrocroma Design Volan cu comenzi centrale fixe Jante aluminiu 16" Tablou de bord cu display LCD Bandouri de protectie laterala Turometru digital pe volan Faruri cu geam clar Faruri reglabile electric din interior Tapiterie Maille Tryweb Mistral - gri inchis Stergator luneta Volan imbracat in piele GARANTIE 24 LUNI fara limita de kilometri 12 ANI anticoroziune 3 ANI pentru vopsea Pret fara TVA: 13.571 EUR Pret cu TVA: 16.150 EUR Discount 1.560 EUR Pret cu TVA: 14.590 EUR |
*** aberatii... ***
|
Quote:
|
Quote:
|
salut, citesc si eu pe aici de ceva vreme , dintre masinile enumerate aici intre gtc si pro ceed am avut si eu de ales si am ales pro ceedul. de ce ? pentru ca gtc`u pur si simplu chiar nu oferea nimic in plus pentru diferenta de bani (4 5 mii de euro motorizare benzina 1.6 dotari asemanatoare) sincer nu regret deloc alegerea facuta ,inainte de pro ceed am avut o astra g diesel .
cum mai zicea cineva pe aici aceasta masina de la kia chiar isi merita banii,pana acum nimic neplacut la ea, dar am doar 400 de km cu ea. O seara placuta va doresc si multi kilometri cu masinile voastre indiferent de alegerile facute. |
Quote:
|
Quote:
|
am condus si m-am dat cu el! va rog eu nu mai fiti asa subiectivi! daca tu ai citroen sau lucrezi la citroen gata ... citroen e cel mai tare restu's varza.. daca altu are proceed la fel.. si tot asa! sincer.. luati apararea la niste masini care ( asa cum a zis vladdaman ) sunt de oras iar diferenta de bani se va vedea in timp ! asa cum am mai zis .. degeaba ai garantie si oferi toate dotarile daca masina in sine nu poate tine pasul cu lumea si mai ales cu strazile din romania! Intr-adevar.. dai 20.000 pe o astra sau pe un c4 .. dar frate cand e vb sa o vinzi pai ai mai multe sanse sa o vinzi .. si pierzi 5000 la ea! .. o dai in 15.000...hai 12.000 maxim !.. apoi daca iei un porcceed din ala cu 15.000 pai mai mult de 7000 nu iti vezi pe ea pt ca mentalitatea romanului nu va permite ca el, romanul ... sa isi ia un junghi coreean de care nu a auzit cu 15.000 de para'
|
Quote:
si acum hai sa incercam sa privim si altfel lucrurile prin prisma valorii de revanzare daca tot veni vorba: -o masina cu o carte service la zi si cu serviceul facut la o reprezentanta intotdeauna va avea o valoare de revanzare mai mare decat una fara(SPER CA AICI ESTI DE ACORD CU MINE) -o masina care este in garantie va avea o depreciere mai mica la revanzare iar daca incepi sa te plangi de garantia prea mare si de prea multe dotari te intreb de ce nu iti cumperi logan ca tot e facut in romania si pt drumurile noastre?fie vb intre noi sunt loganuri care nu au avut probleme majore in 3 ,4 ani de functionare! ceea ce incerc sa spun e faptul ca pro ul e o masina corecta la un pret corect nu sa denigrez o alta marca.dar putini pricep |
pai stai putin ca noi vorbim de masini noi noute! .. sau mai nou kia iti da carte service si la opel nu ?:lol: si in plus de asta o carte service falsa costa 100 de euro !
|
Quote:
Quote:
|
stratus, din nou te rog, nu fa postari succesive, editeaza-ti vechiul post si completeaza acolo ce ai uitat sa spui...
|
Quote:
Afla ca exista masini din 1980 care normal, nu mai au garantie si totusi au cartea service la zi . |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
la o masina cu garantie 2 an de ex esti obligat DOAR 2 ANI sa iti faci intretinerea la un service al marcii respective dupa care poti sa il faci si in curtea blocului si cu piese de schimb de orice provenienta. deci ca potential cumparator al unei masini cu garantie de 2 ani care are 5 in momentul in care vreau sa o cumpar ,da-mi voie sa fiu reticient la faptul ca in urmatorii 3 ani tu ai facut serviceul tot in aceleasi conditii si cu piese originale!pe cand la pro daca masina are 6 ani si 140000km vei putea sa fii sigur ca are atatia si chiar daca s a schimbat ceva s a schimbat cu piese originale! nu 300000km si cu piese de calitate indoielnica |
aaa.. deci tu preferi sa faci revizia in service-ul de la reprezentanta ( unde stim toti cat ne rup la bani si nu fac treaba deloc - vezi porsche ), si ti sa se duca dracu masina..dar frate.. ai carte service de 7 ani :lol:
|
ideea e ca, in romania, obligativitatea de a face revizii la termen si cu piese originale chiar conteaza.
sa fim seriosi, civilizatia auto la noi e in stadiu incipient. intr-adevar, si la reprezentante sunt destule probleme, insa per ansamblu eu prefer o masina cu revizii acolo timp de 5 ani decat una cu un istoric incert in aceeasi perioada... |
Quote:
dar daca tu esti din targoviste eu stau ceva mai aproape de granita de vest:D am un mic avantaj! Factorul uman (mecanici+conducere) are o foarte mare imp si aici nu vb doar de profesionalism doar pe partea tehnica ci si de o anumita conduita morala asa ca fericiti cei care pot sa aleaga!! |
Stratus nu o sa castige nimeni aceasta "infruntare" in fata lui dolb din simplul motiv pentru ca restul chiar se chinuie sa aibe sens si logica in ceea ce scriu. Ataca fiecare detaliu pentru a se indeparta de imaginea de ansamblu, imagine unde pro`ceed este castigatoare. El nu simte nevoia decat de a-si demonstra siesi ca are dreptate, e nevoia de a castiga, nu de a fi obiectiv, a corecta o afirmatie, a arata realitatea sau de a argumenta ceva.
Eu cu greu am inteles ce sustine el (pentru ca a scris prea multe prostii) si ii dau dreptate, opel astra e cea mai buna masina din aceasta comparatie. Si o pot dovedi in foarte usor: 1. E Opel 2. E nemteasca 3. Are cea mai tare varianta de top putere/lux 4. Arata bine 5. Are istorie 6. Tot ce e naspa la ea e mai naspa la celelalte 7. E o comparatie facuta in romania |
Quote:
2. E nemteasca - ok si? 3. Are cea mai tare varianta de top putere/lux - complet off-topic, nu are lagatura cu masina pana in 14 mii euro 4. Arata bine - ok si celelate 2 arata bine, chestie de gist mai putin discutabila 5. Are istorie - =0 - si Citroen are istorie si ce foolos? 6. Tot ce e naspa la ea e mai naspa la celelalte - aberatie 7. E o comparatie facuta in romania - observam din comentariul tau |
Quote:
2. e nemteasca .. pai cum nemtoaicele sunt renumite pentru fiabilitate, comfort si performante! 3. ce scuze gasesti :) frate pana la urma E VORBA DE MASINI ! ca asa putem lua in considerare si chevrolet lacetti ala sport ! si sincer .. cat costa ala?!? ca parca era undeva la 10.000 cu tot cu taxe! deci nu asta conteaza! 4. da arata bine.. si proceed arata bine dar asa cum s-a zis e vb de gusturi si mie imi place f mult gtc 5. are istorie = 0 ? pai cum ?! nu ai auzit de vestitele calibra si astra din dtm ? ( kia exista macar ??).. 6. nu inteleg in ce masura e aberatie insa sunt un pic de acord cu tine! intr-adevar c4 are ceva in plus fata de gtc.. si anume volanul ala superb.. si poate are si kia insa nu prea m-a interesat masina deci.. da.. e cam aberatie :D 7. e o comparatie facuta in romania.. pai normal ca suntem pe 4tuning.RO!! .. si ultima oara cand am verificat vorbeam romaneste si ma bucuram de 1 decembrie :D |
Quote:
|
macar participa ... si dacia si opel.. kia ..ceva ceva?
|
Am uitat sa precizez alea 7 asa-zise "argumente" erau cu o nota ironica.
|
ne-am cam dat seama! ... cel putin eu
|
Nici nu exista termen de comparatie, kia... ce garantie aveti vreunul certificat de garantie? ca sa vedeti pe ce anume , nici tabla nu are 7 ani garantie ...citroen este pt pasionatii si pt oamenii care vad ''drept'' nu este inca o masina comparabila cu ceva anume , este citroen si atat, fara personalitate ...
Opel e deja la design pt gtc peste ele ...motoare nu mai vorbim ca degeaba are kia 109 cai dar pana ii obtine... se face rosu la urmatorul semafor... hai sa fim serosi , motoarele de 1,4 si de 1,6 twin port deja sunt super iar cel nou care are deja 2 ani de 1,6 115 cai e cel mai bun motor dupa parerea mea de 1,6 raport cai cuplu turatie de obtinere... La vanzari kia nu exista in comparatie cu clele 2 degeaba e masian anului in ro sau unde iesise... Cate kia ati vazut modificate si cate opeluri? Ca sa nu mai vorbim de gtc opc sau de motoare peste 1,6 |
Quote:
-referitor la "CITROEN NU ESTE O MASINA COMPARABILA CU CEVA ANUME" hai sa o lasam balta nu de alta dar mai ramane sa spunem cum le place unora:Dcitroen e citroen restu' pot fi numite cel mult masini:D! -opel gtc la design este peste ele-chestie de gust nu comentam -la motoare cei de la citroen sunt peste ce sau cine?sau scuza-ma trebuia gasit ceva normal :Ddaca cei de la KIA au la 1.4 109 cai si restul nu atunci nu e buna pt ca preferam un 80 cp sau 90cp!te legi de cuplu de mai stiu eu ce ba mai bagi si semafoarele in discutii:Ddar ce are citroen-ul ? o fi avand cuplul maxim la 1000de rot/min? -mai vb si de motorul de 1.6 si 115cp de la citroen la pro e tot de 1.6 dar de 126cp cuplul maxim obtinandu-l la 4200rot/min nu la 4250 cum e la citroen! daca tot vrei sa vb de cifre ,dar oricum nu e bun ca e de la KIA:D -la vanzari kia nu exista in comparatie cu celelalte doua:D iarasi esti f. neinformat hyunday-kia sunt doar pe locul 5 in lume fiind depasiti doar de Toyota , GM ,ford si vw! -daca te referi la kia afla ca sunt destule modificate!cauta si tu putin pe youtube ca tot va place asta:D -daca te referi la cee'd, procee'd e discutabila chestia pt ca e destul de nou modelul dar gasesti daca vrei si modificate!doar trebuie sa cauti! |
Quote:
|
Quote:
|
https://www.youtube.com/watch?v=tVhvy...eature=relatedhttps://www.youtube.com/watch?v=z0lfh...eature=related
https://www.youtube.com/watch?v=Spoc7...eature=related https://www.youtube.com/watch?v=-1yFw...eature=related https://www.youtube.com/watch?v=syfXe...eature=related ce vreau sa spun cu aceasta e ca nu conteaza ce masina e dooar PASIUNEA! |
Quote:
pai acolo participa MERCEDES, AUDI... deci...nu mai fa comparatii ***** Quote:
|
bmwM8 te rog, ia-o usor cu epitetele la adresa unor lucruri discutabile, parerile fiecaruia trebuiesc respectate, agresivitatea exacerbata nu-si are locul aici, poate doar pe maidan.
|
Quote:
buba la citroenuri nu e motorul,are altele dar la motor nu am auzit sa se planga lumea fiatul pe unde e/ parca era si el in primii 5. si da ai dreptate, kya-hyundai are cea mai buna ascensiune din industria auto |
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=5uuE27ySL0k nu de alta dar multora le plac liniutele:D asta daca mai conteaza noi vorbind totusi aici despre cu totul alte masini |
ce legatura are suzuki cu kia? .. sau si suzu are 7 ani garantie?:lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:14. |
- Copyright 2026 4Tuning