![]() |
Re: Ford Sierra 2.0 DOHC
Atat imi cere omu pe alea pe care am pus ochii .
Masina azi e gata ,maine o duc la vopsit. |
4 Attachment(s)
Poze cu telefonul , facute in graba...
|
chear ma intrebam ce i-ai m-ai facut. aripile le-ai antifonat pe interior?
|
Da . Totul este perfect . Am nevoie de roluirea aripilor pe fata si nu stiu ce sa fac . Sunt noi si nu stiu daca o sa dea rugina in ele sau alte neplaceri din cauza asta . Trebuie sa decid daca dau jantele sau roluiesc aripile :)
|
Am nevoie de ajutor de la cineva care a mai intalnit problema sau de la cineva care macar a auzit .
Am jantele pe 17 cu 7j , cauciucuri 205/40/17 . Imi ating in aripi destul de grav , acum ca am schimbat aripile . Ce pareri / sfaturi aveti in legatura cu roluirea aripilor (pro contra )? Daca imi iau de ex cauciucuri 185(195)/45 (50) /17 si le fac streatch , ma gandesc ca ii mai las putin spatiu sa nu mai atinga , pareri ? Ultima varianta e sa dau de tot jantele . Vreau sa incerc sa rezolv problema in asa fel incat sa imi ramana jantele pe ea dar ... nu vreau "reactii adverse" . Oricum as avea nevoie de un cauciuc mai mare , poate un 45 , 50 deoarece 40-ul nu preia mai deloc din socuri ... dar (exista inca un dar) nu am unde sa il mai bag . Stiu ca vorba a murit de mult pe aici , dar inca sper la un pic de ajutor... Multumesc... |
In mod normal roluirea nu ar trebui sa genereze probleme atat timp cat e facuta corect si nu e dusa la extrem!
Un alt factor vrei sa ramai pe 17, ar fii un set de jante cu ET mai mic, dar daca ce ai acum puls roluirea iti va da toleranta necesara, ai rezolvat-o. |
Apreciez ca mi-ai raspuns . Sa vad cum o sa mai fie vremea ca poate le pun pe alea de iarna de cum iese de la vopsit ... sa le roluiesc sau sa le schimb la primavara . Inca nu stiu ce o sa fac :)
Totusi daca cineva e interesat de jantele pe 17 pretul nu e unul fix ... macar sa vad ca e cineva interesat si apoi negociem :) |
Quote:
|
Quote:
|
Impecabila masina, frumos model.A fost una din masinile copilariei mele, bafta cu ea ! Am urmarit tot topicul.
|
Quote:
|
Quote:
A trecut aproape un an de cand am luat masina si imi vine sa cred ca am facut ce mi-am propus . "Ii trebuie un et mai mare, cu cat et ul este mai mic cu atat ies mai in exterior jantele." Inteleg "pieseautobmw" , nu stiam cum functioneaza ET-ul. O sa roluiesc aripile in primavara pentru ca nu as vrea sa schimb jantele , insa daca o sa le schimb (pentru ca sunt la vanzare) o sa pun unele asemanatoare si tot nu o sa incapa. Acum vine iarna si schimb setul , nu o sa mai am probleme momentan . |
Quote:
|
Quote:
Problemele sunt in felul urmator : Nu gasesc cauciuc asa ingust sh pe 17 (pentru ca nu iau de nou sa il rup in gropile noastre) si nu fac unghiul negativ pentru ca o sa le rulez prost . |
Spor la treaba!
|
Quote:
|
O observatie corecta referitor la ET, nu stiu exact ce valoare are el acum (25 pana la 48 - cam astea sunt specificatiile la Enzo H). Oricum, roluirea va rezolva problema.
Strechul arata bine, camberul negativ arata bine, insa trebuie sa fii constient la: suspensie, daca masina e inalta si faci asta arata ca nuca in perete, uzura inegala a anvelopei, etc.... PS: pentru simulare de strech vezi ca sunt siteuri unde poti gasi. PPS: nu orice anvelopa permite strech, altele in schimb se preteaza foarte ok la asta. |
De retinut: eu am ET 35 la Enzo.
Stiu ca nu toate gumele sunt pentru intins pe janta , nu o sa gasesc eu cauciucuri si subtiri si bune de intins si sh si ieftine ... Cred ca stii ce suspensii am , arcuri RS mult mai mici fata de cele ale ei din fabrica , si pe fata amortizoare reglabile tot RS . Pe spate am amortizoare normale . Ar arata foarte bine cu unghiul negativ. Am idei si timp , cam atat :D O sa pun pe masina jantele de iarna si vreau sa le vopsesc inainte , ca arata ca dupa 2 razboaie . Nu stiu cum sa le fac ... |
http://tyrestretch.com/
Conteaza foarte multe lucruri daca vrei sa ai tyre stretch (nu streatch). Cu et-ul iara, cum au zis si colegii, cu cat mai mic cu atat mai tare iese janta catre exteriorul masinii. Atentie insa, et25 pe o janta de 8 j sau 7j nu este acelasi lucru, conteaza si latimea jentii tale. |
Quote:
Multumesc pentru informatii , cred ca am inteles de la bun inceput . Momentan am jantele Enzo pe 17 , 7j si et 35 cu cauciucuri fara stretch 205/40/17 . |
Ok, nu a fost cu rautate spus.
Cum vrei sa iti continui proiectul ? Sa vinzi jantele Enzo si sa treci pe ceva cu buza sau sa le folosesti si sa iti cauti cauciucuri pe 195 ? Visele cu camber si alte modificari te vor costa mult 'timp' si din cate am vazut din cele scrise tu nu prea dispui de el. Cel mai bine ar fi sa te ocupi de partea de tablarie, Fordurile dinainte de 2000 fiind cunoscute pentru problemele cu rugina. Parerea mea personala: rezolva tinichigeria, roluiesti aripile profi si asteapta sa-ti faci rost de niste bani ca sa iti iei cauciucuri sau altele care le mai ai in plan. In orice caz, spor, bani si rabdare. |
1 Attachment(s)
Quote:
Nu am bani de ele si trebuie sa le dau pe astea ca sa incerc sa le iau pe cele de Ford ... De roluit o sa roluiesc aripile sigur . Atasez si o poza , daca va place poate ma ajutati prin cunostinte sau prieteni sa dau Enzo-urile :)) As aprecia. Nu am un pret fix asa ca ... |
Am vazut niste poze, ma gandeam ca e defapt reparatia dupa accident si rezolvarea binecunoscutei 'rugina la aripa spate' .
Ce sa mai spun, bafta , si cu riscul de a ma repeta rabdare, fiindca lucrurile facute si fara bani multi si pe fuga sunt de calitate..... stii deja. |
Quote:
Am bagat o gramada de bani si o gramada de timp . Nu am masina de o luna . Am indreptat capota accidentata , am schibmat aripile pe fata , reconstruit contra aripile pe fata si pasajele pe spate . (eu indirect , tinichigiul direct) Multumesc mult ! |
4 Attachment(s)
Azi am cumparat vopseaua , lacul si restul .
Masina se prezinta bine , imi place ca cineva acolo are mare atentie la detalii . Rezultatele finale mai intarzie sa apara un pic . Toti stim vorba ... graba strica treaba asa ca , asta e . Atasez niste poze , la fel , cu telefonul facute in graba ... (ultima poza iesea mai clara daca o faceam cu masina de spalat) |
Quote:
|
Multam !
|
ma gandeam sa-ti ofer niste "oale" de 8.5J cu 10J de pe un Mustang GT 5.0 de BUC, pierdut multi ani prin TM, dar daca la ce ai tu acum te plangi ca nu merg..ce sa mai, imi vad de treaba :-P
vezi ca am un coupe intermediar la dezmembrat urgent, poate stii pe cineva care vrea ceva elemente de pe el, usile de ex n-au rugina, eleron cu stop incorporat... |
Quote:
Ma interesez daca are cineva nevoie de ceva . Dotari ? Sau ai doar caroseria ? |
caroseria, evacuare facuta la Borla Pitesti fara intermediara cu finala noua stock(totul stare perfecta, nu-i INOX dar straluceste bine), discuri ventilate/etrieri, eleron cu stop incorporat, trapa(doar sticla), piese 2.0i OHC, pompa frana diferential etc..acte de Bucuresti :)
0721.931.432 |
15 Attachment(s)
Sa incep de unde am ramas .
Am luat masina de la vopsit acum aproximativ o saptamana , apoi in o singura zi era pusa toata la loc :D Tinand cont ca aveam cam o jumatate de masina in casa este de apreciat efortul , zic eu . Las pozele sa vorbeasca o sa pun poze cum arata in ziua in care am luat-o dar si ce am mai facut zilele astea . Tineti cont ca pozele nu sunt facute cu aparate de cine stie cati bani |
Deci orice ar fii, nu pot spune ca imi e "dor" de AN sau de BN, bleah .... fizica nucleara ..... piece of crap!!! :lol:
Revenind la masina .... pe partea stanga daca nu e coaja de portocala vopseaua e bine, pozele nu sunt asa clare, insa cele cu portbagajul si capota motor, acolo totul pare in regula, iar la soare vopseaua e super ok :) |
Quote:
Poate o sa o vezi "live", imi expira asigurarea si shock am 900 lei pe 6 luni . Sa vad cum fac ... si poate ies pe undeva ;) |
WTSule....ti-am mai spus si am sa iti tot repet....te "uraaaasc".
Bravo tie ca ai grija de acea sierra....arata intr-un mare fel. |
Quote:
Editez mesajul sa nu mai postez altul : Recomand "soare magic srl " pentru lucrari in plexiglas. Am facut ambele proiectoarele si au iesit foarte foarte bine , avand din fabrica o forma mai ciudata, s-a respectat intocmai originalul . |
Quote:
|
Link la mine in semnatura. in zona pacii ,lucreaza foarte bine si este manual , ceea ce este de apreciat
|
Quote:
Eu plec din tara pe 8, si daca vrei, pana atunci, cat mai rpd da-mi datele, calculam, decidem, trimiti partial banii pe card si restul la ramburs cand vine RCA-ul. Frumos a iesit, prea frumos, prea NU ca la tara :D |
Quote:
In legatura cu asigurarea. Daca consideri ca poate fi ceva mai ieftin imi lasi un nr de telefon si in seara asta te sun sa incercam o oferta. Daca e la fel ca aici nu cred ca merita efortul . Din experienta iti spun si sunt sigur ca sunt nesimtiti si nu o sa fie nimic mai ieftin , in septembrie ma uitam si imi "crestea inima in mine" ca scazuse pana la 650 lei pe 6 luni , 1100 pe 1 an , ceea ce era mai ieftin decat ultima mea achizitie in materie de RCA . Acum regret ca traiesc pe meleagurile astea si ca am o pasiune cand imi cere 1100 lei pe 6 luni firma care acum 1 luna cerea 650 . Cel mai ieftin mie imi da 850 cu reducere trasa de par... in 3 ani imi platesc masina inapoi :???: Ma bate gandu sa o vand doar din cauza asta...jur. |
A iesit frumos . Daca te gandesti sa o vinzi ma inscriu pe lista de asteptare , ai numarul meu de telefon :) . Vorbesc serios.
Pe tatarabulgariski nu te-ai gandit sa o inmatriculezi ? |
| All times are GMT +2. The time now is 01:23. |
- Copyright 2026 4Tuning