Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Autohtona Noua vs SH Strain (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/190217-autohtona-vs-sh-strain.html)

lord_wader 18-08-10 19:37

Re: Autohtona Noua vs SH Strain

Da, este corect ce spui, dar daca luam exact cazul dat de mine, cu un venit mediu, de profesor sa zicem, s-a dus naibii visul de a avea un Passat, un Golf6, un Bmw, o Vectra, o Octavia Tdi asa cum are vecinul adusa din Germania si care iti "ia" fatza. Ce masina adevarata iti iei de noua cu pana in 9-10.000E? si care sa iti ofere si prestanta unei marci germane chiar si Sh? Cumva un Peogeot 206, un Corsa, o Astra G satisfac aceste cerinte? E adevarat ca nici Loganul nu se ridica la acest nivel, dar macar e cea mai ieftina berlina din clasa ei.

_anaconda_ 18-08-10 19:39

Quote:

Originally Posted by ApocalypseXL (Post 3594294)
Sau alegi ce mașină vrei tu . Sărăcia nu înseamna condamnare la cumpărarea unui Logan . Măcar atât am câștigat prin revoluție , o bruma de libertate .

Cine o numeste pe aia condamnare ? Stiti ce am observat ? Ca in general posesorii de Logan sunt multumiti de masina lor, majoritatea, aia care nu au tot bat apa in piua. Pana la urma asta conteaza, sa fie ei multumiti de masina lor. Plus ca nu e vorba doar de Logan ci si de alte sedanuri low cost, unele sub logan imo.

Polemica asta tot timpul o sa existe dar repet, nu e vorba doar de Logan vs ceva SH ci de orice masina vs ceva sh, tot timpul SH-ul o sa fie aparent mai bun, mai dotat, etc, indiferent ca are 2 ani sau 8 dar unii prefera masina NOUA, chiar daca una de 2 ani si 20-40 000 km e in stare ok. Daca toti ar gandi asa ar exista numai masini SH dar oare cine le-ar cumpara noi prima data ?

ApocalypseXL 18-08-10 20:18

@lord_wader : Dacă ești profesor în preuniversitar și nu ai alte surse de venit Dumnezeu fie cu tine . Am calificare necesara sa intru în învățământ și doar gândul asta ma îngrozește . Nu cred ca putem vorbi de un trai decent cu mașină cu tot în 1500 de RON lunar , pur și simplu nu cred ca ai avea bani de carburant , asigurare , itp , fluide , filtre și alte lucruri fără de care nu poți circula . Hai sa spunem ca faci pe dracu in patru si te sacrifici ca sa ai bani de ulei , filtre , acte , taxe etc. Dar tot rămână problema carburantului , ce faci iti iei mașină ca sa stai și sa te uiți la ea ? Ar trebui sa renunti la tot in afara de mâncare si facturi doar ca sa ai bani de carburant pentru 600 de km lunar . Iar dacă nu ai bani sa faci mai mult de 7000 de km anual atunci nu se merita sa-ți iei automobil .

@anaconda : Nu știu cât de mulțumiți sunt cu situația lor auto , mie mi se par mai degrabă resemnați . Dar nu putem cuantifica fericirea . Polemica asta va fi întradevăr eterna pentru ca nimănui nu-i place sa-i fie criticate deciziile .

Si bineînțeles omul e liber sa aleagă . Oricum nu am avea de unde sa cumpăram SH dacă nu am cumpăra și mașini noi :lol: .

golf3diesel 18-08-10 21:34

@Apocalypse nu e adevarat,cumpara nemtii de noi si le luam noi SH haha
cat despre 15 mil pe luna..e foarte adevarat...daca nu faci rost de bani din alte parti,mosteniri ceva e cam imposibil cu un salariu de ..sa zicem 7-8-10 milioane dupa reducerea de salarii sa iti cumperi ceva nou..

GTR 19-08-10 03:33

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3594284)
Simplu: daca dispui de numai 2.000E cash sau numai de adeverinta de salariu pe care scrie "se adevereste ca numitul....este incadrat in unitatea noastra....avand un salariu de 1500Ron/luna" atunci iti alegi Logan. Si am mai spus-o: 80-90 % din cei care isi iau Logan sunt in situatia a2a chiar daca gandul lor ar fi la "volkswagane" si "bemweuri" nemtesti.

Ba este foarte simplu, pute internetul de cedari de lesing (persoane fizice sau judridice) si valoarea finala este ecivalenta cu a unui Logan nou in leasing.
Asa ca si cu 2000 de EUR cash avans poti aspira cu usurinta la un auto sh mai bun.

B-99-SAA 19-08-10 08:01

Adevarul e ca am votat autohtona noua, si as face asta DACA as avea banii necesari. Sunt deja satul de banci si credite, rate, abea astept sa scap de ele.... Si probabil ca daca as avea 10.000 euro cash, m-as mai gandi sa mai pun 1000-2000 si sa ma indrept spre alta marca, evident tot noua. Dar tinand cont ca traim unde traim, si fiecare are un alt context social in care isi desfasoara viata, e greu de multe ori sa ai atatia bani strict pt o masina. Iar in cazul unuia care cu chiu cu vai strange 3000-4000 de euro pt un SH, sigur nu e dispus sa preia vreun leasing sau sa faca imprumut pt diferenta, ci e gata sa faca un compromis pt o masina SH.
Toate pleaca de la bani, si de la cat e dispus omu sa cheltuie cu achizitionarea unei masini, in functie de cat de mult merge, si ce pretentii are. Oricum, nu-i poate blama nimeni pe cei care aleg un Logan nou, chiar si in rate.

PS: Logan 1.2 16v 75CP (prin programul remat): de la 3650 pana la 5570 (in functie de dotari). Nu e o oferta deloc de neglijat pt cei cu venituri reduse....

cristixxxlog 19-08-10 09:56

In momentul de fata votez SH strain. Motivul insa e unul singur: Dacia sta prost la capitolul siguranta. Daca un Logan ar fi avut macar 4 stele atunci poate alta ar fi fost parerea. Daca siguranta ar fi aceeasi, feeling-ul de nou pentru mine ar conta mai mult.

GTR 19-08-10 18:27

Am vazut azi "live" Loganul accidentat de pe Bd. Magheru al carui sofer a murit.
Vor aparea pozele si filmuletele si va rog sa le studiati sa vedeti daca este admisibil ca un sofer sa moara intr-o masina astfel accidentata, o masina care se fabrica in 2010.

Este exact cel mai important motiv, cum a spus si cristixxxlog mai sus, pentru care sa-ti cumperi o masina SH straina. Am vazut soferi de masini din anii '90 care in accidente mai grave au scapat cu viata si uneori chiar fara vatamari corporale grave.

xxdadixx 19-08-10 20:25

1 Attachment(s)
Azi am vazut in service un Logan Facelift si mi-a sarit in ochi o chestie.
Nu stiu daca toate logan-urile sunt asa dar asta avea o protectie de cauciuc, ca un fel de cheder la roata stanga spate. Chederul asta ros, e prins pe o bucata taioasa de metal si ar trebui sa protejeze furtunul ce duce la franele din spate. Se vede clar cum a inceput sa se roada si curand, omul va ramane fara frane :)
Repet, nu stiu daca toate au improvizatia asta sau asta era mai special.

GTR 19-08-10 20:54

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 3596679)
Azi am vazut in service un Logan Facelift si mi-a sarit in ochi o chestie.
Nu stiu daca toate logan-urile sunt asa dar asta avea o protectie de cauciuc, ca un fel de cheder la roata stanga spate. Chederul asta ros, e prins pe o bucata taioasa de metal si ar trebui sa protejeze furtunul ce duce la franele din spate. Se vede clar cum a inceput sa se roada si curand, omul va ramane fara frane :)
Repet, nu stiu daca toate au improvizatia asta sau asta era mai special.

Asta ca asta, dar structura slaba a caroseriei, cu puncte de deformare deficitare, cu lipsa unor airbag-uri, lipsa unui ESP, etc. fac din Logan o masina mediocra a anilor '90 din punctul de vedere al sigurantei.
In afara de motorizari, si alea cu cel putin o generatie in urma, siguranta, finisarile si materialele sunt de foarta slaba calitate si toate astea vandute la un pret chiar exorbitant daca stam sa ne gandim la variantele mai bine motorizate si cu ceva echipare care trec de 10 k de EUR si nu ofera mai nimic in comparatie cu concurenta.

lord_wader 19-08-10 23:59

Cam ai dreptate GTR, dar toate se reflecta in pret. Mereu am pus intrebarea: ce masina noua iti iei la 7.000E+3rable care sa fie la nivelul unui Vw, skoda, ford etc dar sa iti ofere si spatiu si serivice acceptabil, si un pic de fiabilitate etc? Tu de exemplu ti-ai da banii pe un fiat albea sau pe un accent? Sau ai alege un Lupo? ori o Corsa? Sunt curios ce ai alege tu efectiv de banii astia dar sa fie si nou si sa nu depaseasca bugetul ori sa implice leasing, schimburi, mega promotii etc.

golf3diesel 20-08-10 08:24

"masina de 7000 euro" sa fie la nivelul lui VW hahahahaha asta e buna rau..nu e posibil :) poate noua Skoda Felicia sa miste ceva in front...

GTR 20-08-10 08:56

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3597057)
Cam ai dreptate GTR, dar toate se reflecta in pret. Mereu am pus intrebarea: ce masina noua iti iei la 7.000E+3rable care sa fie la nivelul unui Vw, skoda, ford etc dar sa iti ofere si spatiu si serivice acceptabil, si un pic de fiabilitate etc? Tu de exemplu ti-ai da banii pe un fiat albea sau pe un accent? Sau ai alege un Lupo? ori o Corsa? Sunt curios ce ai alege tu efectiv de banii astia dar sa fie si nou si sa nu depaseasca bugetul ori sa implice leasing, schimburi, mega promotii etc.

Exact acesta este subiectul topicului si cred ca un exemplu foarte bun este cel cu KIA pe care l-am dat anteior. 5 ***** EURONCAP, intre 6-10 airbag-uri, este in topul fiabilitatii, are cea mai mare garantie totala, etc.

B-99-SAA 20-08-10 09:01

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3597057)

Pretul ca pretul, dar intr-adevar am fost socat sa vad ca dupa un accident relativ usor, fara o viteza prea mare, soferul a murit... Pai da-o-n mama ei de treaba, ce masina e aia de se da odata peste cap si moare omu la 70-80 pe bulevard (mai mult nu cred ca avea). Nici nu vreau sa-mi imaginez un impact frontal cu un copac d-ala gros... :???: Pretul e mic, mai ales prin prgramul "rabla", dar niciodata nu stii cand se inampla ceva, un accident din vina altuia care intra pe contrasens, si poti s-o mierlesti.... fierul oricum e fier, orice i-ai face, dar macar e un fier bine gandit si cu scopul ca la contorsionare sa te scoata pe tine intreg. Sa nu mai zic faza cu "protectia" la furtunele de frana...:x Sincer, la un moment dat chiar ma gandeam ca poti face o afacere cu ofertele astea, dar dupa ce am vazut imi retrag cuvintele. Daca n-ar fi reducerile de la "rabla", 10k euro ar fi enorm de mult pt o masina cu un astfel de grad de siguranta.... De fapt, si-asa e mult...:twisted:

xxdadixx 20-08-10 09:06

un link cu accidentul unde gasesc?

B-99-SAA 20-08-10 09:31

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 3597402)
un link cu accidentul unde gasesc?

Uite AICI ai tot reportaju, inclusiv video+reproducere pe calculator la accident. Oricum... nu ma asteptam sa moara din asa ceva

ApocalypseXL 20-08-10 10:25

Întradevăr nu era de așteptat ca șoferul Loganului sa moara . Nu este însa clar de ce a decedat. Poate ca nu purta centura și a suferit un traumatism craniu-cerebral când mașina s-a răsturnat .

Poate un sistem ESP probabil ar fi făcut diferența pentru șofer .

GTR 20-08-10 10:54

Quote:

Originally Posted by ApocalypseXL (Post 3597591)
Întradevăr nu era de așteptat ca șoferul Loganului sa moara . Nu este însa clar de ce a decedat. Poate ca nu purta centura și a suferit un traumatism craniu-cerebral când mașina s-a răsturnat .

Si niste airbag-uri laterale erau de mare folos si o caroserie mai bine gandita.

B-99-SAA 20-08-10 11:04

Quote:

Originally Posted by ApocalypseXL (Post 3597591)

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3597677)
Si niste airbag-uri laterale erau de mare folos si o caroserie mai bine gandita.

Cred ca ambele... stiti voi, d-alea de care au mai toate masinile de prin '95 incoace... Cred ca astia de la Dacia nu le-au descoperit inca. Pacat, s-a pierdut o viata de om....

manu07 20-08-10 11:15

Am votat SH dintr-un motiv simplu: am condus loganuri, si in intamplare m-am urcat intr-o masina straina, in cazu de fata un vw passat. restu.. e istorie. :lol:

Stage1 20-08-10 13:30

Quote:

Asa zic toti pana cand isi gasesc masina bubuita intr-o parcare, de nu stiu de unde sa scoata bani de aripa si portiera. La Logan o rezolvi, la BMW mai cumperi un Logan SH de banii aia.
Asta in cazul in care toti cei care se lauda ca n-au nevoie de Casco chiar sunt soferi buni.
Asta-i o mentalitate bolnava: ,, bmw/mercedes/audi scump, nu-si permite nimeni, un bec e mai scump decat o dacie etc etc "
Am un verisor care si-a facut masina praf, un e46 (toata fata distrusa, motor intact), baie de ulei fisurata, trebuiau schimbate aripile, farurile, bara fata, reparata baia, revospite aripile/bara si multe alte prostii mici, total cost: 2200 lei. Cat costa sa repari un logan avariat in aceleasi conditii ? un simplu om care nu cunoaste nimic, probabil ajunge la peste 2200 lei.

Personal mi se face rau cand vad cum unii posesori de masini nemtesti, dau sfaturi sa cumpere romanii Logan, ca-i mai ieftin si e nou, aberatia topicului cand vad cum se compara pretul unui far de logan cu passat, copii, se gasesc faruri de passat la 150-200 lei, acelasi pret cu farurile logan noi.

Am citit doar primele pagini din topic, dar s-au ajuns la niste exagerari fara rost, probabil din asemenea topicuri, cu replici exagerate, s-a ajuns ca bmw/audi/mercedes sa fie vazuti cu ochi umflati cand vorbim de consum, cand adevarul pare sa fie fix pe dos, seria 3 are acelasi consum cu amaratul logan oferindu-ti dubla putere, pana si seria 5 consuma la fel cat un logan.

520d Fuel Consumption* : 4.7L / -L / 8.0L / 5.9L
Dacia 1.6 16v Fuel Consumption* : 5.9L / -L / 9.2L / 7.1L
Da, cea mai amarata motorizare de seria 5 (nu pomenesc de 3, ar fi rusinos), ofera dubla putere, dublu cuplu, dublu senzatii, triplu confort, consum redus si aproape acelasi impozit decat THE BEST LOGAN.
Daca sti ce masina SH sa-ti iei, iti faci macar cateva saptamani temele, nu exista nici un motiv in Romania sa-ti cumperi un logan nou.
Recunosc, in alte tari la facilitatile care-ti sunt oferite, merita achizitionarea unui Logan.
P.S despre Duster mi-am format o parere foarte buna

cavaliere 20-08-10 15:53

copile fugi cu lopetica la nisip si lasa-ne cu consum de 8% urban la 520 diesel.
Toate argumentele din lume ar fi plauzibile dar sa vii sa spui ca un "bemveu " 5-ar cu minim 2000 cmc fie si diesel consuma mai putin decat un logan mai ai de rontait.
Si inca ceva exemplul tau cu piesele ,or fi 2200 de lei cu piese Sh si probabil si vopsea tot sh ca daca te duci intr-un service vezi ca sare lejer de 7000 ron reparatia mentionata. Evident daca o faci pe genunchi in curte reusesti cu 2200 s-o carpesti si apoi cand o vezi o vezi in autovit " bmw 320 impecabil tinut in garaj neatins ".

ps: si probabil tu ai dat exemplul cu Bmw ca e visul oricarui baietas sa-si ia o cotoarba de bmw si sa fie leu in cartier. Zi-mi si mie cam ce 5-ar iei tu cu 7000 de euro? Probabil un e39 cu 250.000 km sau un e60 rasturnat pe care il repari cu 2200 de ron ca mai mult nu cred sa coste.

StreetStyle22 20-08-10 16:07

Eu cred ca un E39 din 2002 520d pe 0-100 kmh cred ca si 400 de metrii, isi ia de la un amarat de Logan 1.6 16v. :)
Iar pe 0-1000 de metrii,Bmw-ul e mai rapid cu 0.20
Stage1- si scuza-ma dar chiar nu-si permite,uita-te cati la % din oamenii ce au sh'uri aduse de dincolo,cauta si cumpara piese de prin dezmembrari. ;)
Cred ca peste 40%..asta fara sa atac sau sa supar pe cineva.
Si ce facilitati au cei de dincolo ? Sandero 1.2 16v chel la frantuzi e mai scump cu 500 de euro ca in Romania. La nemti Sandero 1.2 16v e cu 700 de euro mai scump ca in Romania,ce mai vrei ? Cel mai scump Sandero ajunge la 12.000,si culmea is unii oameni care dincolo dau 12.000 pe un Sandero,inloc sa cumpere un sh rulat la ei in tara,oare de ce ?

Stage1 20-08-10 16:39

Quote:

copile fugi cu lopetica la nisip si lasa-ne cu consum de 8% urban la 520 diesel.
Toate argumentele din lume ar fi plauzibile dar sa vii sa spui ca un "bemveu " 5-ar cu minim 2000 cmc fie si diesel consuma mai putin decat un logan mai ai de rontait.
Nu te cunosc, nu te judec, insa dai impresia ca n-ai condus in alte orase din tara/lume decat prin Bucuresti, unde-i un mare *** pe sosea.
Doar pentru cultura generala, 520d (chiar daca-l consider un mare rahat), SCOATE daca vrei 8 in oras, n-am precizat niciunde felul in care conduci, dar nu-i cazul sa contrazici informatiile oficiale doar ca asa vrei tu.
Si acum te intreb, ca-mi vorbesti asa sigur, ai mers cu e60 520d sau 525d printr-un oras cat de cat pus la punct sa vezi cat consuma ? ma eu am fost, recunosc, daca vrei sa simti ceva sportivitate trebuie calcata, trece de 10 consum, dar mers normal, nu ajunge la 9, se incadreaza la 8.x.

Quote:

Si inca ceva exemplul tau cu piesele ,or fi 2200 de lei cu piese Sh si probabil si vopsea tot sh ca daca te duci intr-un service vezi ca sare lejer de 7000 ron reparatia mentionata. Evident daca o faci pe genunchi in curte reusesti cu 2200 s-o carpesti si apoi cand o vezi o vezi in autovit " bmw 320 impecabil tinut in garaj neatins ".
Piesele au fost cumparate din germania noi la un pret de nimic si montate de noi cu ajutorul unor prieteni mecanici, nu-i nici o carpeala, ce se face acum la majoritatea service-urilor, numesc carpeala, sa nu vorbim ca-mi schimba piese care n-au nici o treaba cu problema pentru a castiga un ban in plus.
Quote:

ps: si probabil tu ai dat exemplul cu Bmw ca e visul oricarui baietas sa-si ia o cotoarba de bmw si sa fie leu in cartier. Zi-mi si mie cam ce 5-ar iei tu cu 7000 de euro? Probabil un e39 cu 250.000 km sau un e60 rasturnat pe care il repari cu 2200 de ron ca mai mult nu cred sa coste.
Cu 7000 E daca cauti si ai putina rabdare, gasesti zeci de modele e39 foarte bine intretinute, totusi, n-as sugera nici eu seria 5 la pretul asta, dar seria 3 cu mult drag, daca vorbim de bmw, sunt insa foarte, foarte multe masini la aceleasi standarde si acelasi pret, totul tine de gust.
@cavaliere, tu vrei sa spui defapt, ca nu merita sa-ti cumperi nici o masina la 7000 E decat logan, acum la modul foarte serios, pana si astra-i(model 2007-2008 ) infinit mai bun decat umilul logan.
Daca chiar vrei exemple care-l scot pe logan din cursa fara sa clipim, ne putem raporta la opel/vw/renault/skoda/peugeot

Quote:

Si ce facilitati au cei de dincolo ? Sandero 1.2 16v chel la frantuzi e mai scump cu 500 de euro ca in Romania. La nemti Sandero 1.2 16v e cu 700 de euro mai scump ca in Romania,ce mai vrei ? Cel mai scump Sandero ajunge la 12.000,si culmea is unii oameni care dincolo dau 12.000 pe un Sandero,inloc sa cumpere un sh rulat la ei in tara,oare de ce ?
In fiecare tara exista fel si fel de oameni, eu chiar sunt neamt, am destule rude prin germania, si vrei sa-ti zic ceva ? toti au masina la mana 2-a, ce-i drept sunt masini foarte bine puse la punct gen E class / Jaguar / Jetta etc
Cealalta majoritate de oameni care-si cumpara masini noi, gandesc foarte simplu, primesc garantia deci n-au batai de cap cu banii, dupa ce exepira, isi pot vinde masina la un pret rezonabil si-si cumpra alta; de ce cumpara neamtu sandero ? crede-ma pe cuvant, si nemtii se intreaba...
Nu toti gandesc la fel, si in germania exista saraci, si acolo foarte multi oameni o duc greu, piata SH este si acolo mare, chiar foarte mare.

GTR 20-08-10 17:09

REPET:

Dacia Logan 1.6 16V 105CP Laureate
Pret DDP (€) 9.274

Kia Cee'd Fabricatie: 2008, 109 CP 21,200 km
PRET: 8,300 EUR (pret negociabil)
primul proprietar, fara accident, carte service

Avantaje KIA: nenumarate
GARANTIE COMPLETA INCA 4 ANI SI 9 LUNI
ESP
Climatronic
AIRBAGURI FRONTALE, LATERALE SI TIP CORTINA (5* EURONCAP)
RADIO+CD+MP3+USB+AUX
COMENZI PE VOLAN
FARURI CU XENON
ETC.

Finisari si fiabilitate net superioare, motor mai bun, o masina net superioara.

Cum sa alegi un Logan in defavoarea unui asemenea exemplu !?

_anaconda_ 20-08-10 17:57

La fel cum si primul proprietar al Ceed-ului a ales masina noua in detrimentul unui 320d 177CP SH cu relativ putini km care de asemenea are finisari superioare, motor net superior, etc.

Loganul nu are nicio vina ca e mai scump ca alte masini sh mai "bune", asta se intampla la orice clasa la orice ora. De unde sa isi ia el 320d SH cand eventualul proprietar s-a gandit la randul lui ca mai misto ar fi un 530d SH, mai bun, mai dotat, mai performant. Problema e ca 530d-ul nu exista fiindca potentialul posesor si-a luat 760Li SH ca e mai bun...si tot asa ajungem la concluzia ca doar Maybach, RR sau Bentley trebuie luate noi, restul SH ca intra mai mult la aceeasi bani...ma intreb de unde o sa tot apara sh-urile daca nu se cumpara noi in primul rand.

Stage1 20-08-10 18:59

Stai linistit, intotdeauna vor fi categoriile care cumpara masini noi, unii merg pe rate, leasing, altii pe imprumuturi bancare, altii-si pun deoparte 1-2-3-4 ani banii, altii se folosesc de programe gen rabla, masinile noi isi vor gasi mereu noi proprietari, fara grija.

GTR 20-08-10 19:11

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3598601)
La fel cum si primul proprietar al Ceed-ului a ales masina noua in detrimentul unui 320d 177CP SH cu relativ putini km care de asemenea are finisari superioare, motor net superior, etc.

Loganul nu are nicio vina ca e mai scump ca alte masini sh mai "bune", asta se intampla la orice clasa la orice ora. De unde sa isi ia el 320d SH cand eventualul proprietar s-a gandit la randul lui ca mai misto ar fi un 530d SH, mai bun, mai dotat, mai performant. Problema e ca 530d-ul nu exista fiindca potentialul posesor si-a luat 760Li SH ca e mai bun...si tot asa ajungem la concluzia ca doar Maybach, RR sau Bentley trebuie luate noi, restul SH ca intra mai mult la aceeasi bani...ma intreb de unde o sa tot apara sh-urile daca nu se cumpara noi in primul rand.

Pai intr-adevar este mai avantajos 320d sh decat Kia noua numai ca nu asta este subiectul, plus ca la BMW din 2007 nu mai ai garantie, la Kia mai sunt 4 ani de garantie.
Si mai este o diferenta, mare intre autohtona si KIA sh vs KIA noua si BMW sh, BMW nu ofera o mare diferenta de securitate soferului si pasagerilor, aman2 au 5 ***** EURONCAP, aman2 au ESP, iar KIA chiar este o masina civilizata, fiabila, cu multe optiuni pe cand in cazul autohtonei nu tu siguranta, nu tu optiuni etc.
Sa nu mai vorbim ca autohtonele mai ieftine nici ABS nu au.

ApocalypseXL 20-08-10 19:29

@ GTR Nu te hazarda în afirmații . Kia C'eed-ul nu e tocmai cea mai fiabila mașină din lume. Dar fiind încă în garanție oalele se sparg în capul lor.

cangri 20-08-10 20:11

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 3598416)
Eu cred ca un E39 din 2002 520d pe 0-100 kmh cred ca si 400 de metrii, isi ia de la un amarat de Logan 1.6 16v. :)
Iar pe 0-1000 de metrii,Bmw-ul e mai rapid cu 0.20
Stage1- si scuza-ma dar chiar nu-si permite,uita-te cati la % din oamenii ce au sh'uri aduse de dincolo,cauta si cumpara piese de prin dezmembrari. ;)
Cred ca peste 40%..asta fara sa atac sau sa supar pe cineva.

pt acelasi motiv pt care un neamt da si 20 000 pe un duster numai sa nu mai stea la coada sa astepte
de prost ce e
de daia
ca la 20 000 isi lua VW tiguan si promova economia tarii lui
da nu el ca prostu da 20 000 pe duster ca e ieftin

ApocalypseXL 20-08-10 20:21

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 3598818)
pt acelasi motiv pt care un neamt da si 20 000 pe un duster numai sa nu mai stea la coada sa astepte
de prost ce e
de daia
ca la 20 000 isi lua VW tiguan si promova economia tarii lui
da nu el ca prostu da 20 000 pe duster ca e ieftin

Asta cu Dusterul de unde ai scos-o ? Ai și niște date care sa susțină ceea ce afirmi ? Sau ai folosit clasicul scos de date din burta ?

lord_wader 20-08-10 21:52

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 3597714)
Cred ca ambele... stiti voi, d-alea de care au mai toate masinile de prin '95 incoace... Cred ca astia de la Dacia nu le-au descoperit inca. Pacat, s-a pierdut o viata de om....

Dar cei de la Daewoo de exemplu le descoperisera? Probabil ca da, doar ca au omis sa le si monteze in cazul Cielo sau Matiz, asa cum probabil Renault nu a considerat acest aspect important in cazul Dacia.
Eu cred ca pana si in ziua de azi mai exista marci auto celebre care nu ofera aceste sisteme de siguranta standard, vrei siguranta platesti.

bandeanradu 21-08-10 00:22

loganul are 3 stele euroncap si mai nou 4 stele
stalpii isi fac chiar bine datoria , se comporta destul de bine la impacte
acum depinde de norocul fiecaruia
de ex acest domn a supravietuit , si a facut dauna totala doua loganuri , acum e la al 3-lea
https://www.youtube.com/watch?v=ZQ2LnbMnib0

KAY_ 21-08-10 01:37

Quote:

Originally Posted by ApocalypseXL (Post 3598841)
Asta cu Dusterul de unde ai scos-o ? Ai și niște date care sa susțină ceea ce afirmi ? Sau ai folosit clasicul scos de date din burta ?

A fost de curand la stiri la TV :-)

http://www.business-forum.ro/busines...cond-hand.html

fares 21-08-10 08:43

Eu personal am o super nova,sincer nu mi-as lua masina autohtona pt nimic in lume(dar momentan nu am bani de altceva).

GTR 21-08-10 14:38

Quote:

Originally Posted by bandeanradu (Post 3599265)
loganul are 3 stele euroncap si mai nou 4 stele
stalpii isi fac chiar bine datoria , se comporta destul de bine la impacte
acum depinde de norocul fiecaruia
de ex acest domn a supravietuit , si a facut dauna totala doua loganuri , acum e la al 3-lea
https://www.youtube.com/watch?v=ZQ2LnbMnib0

Aloo, Loganistule, ia arata-ne si noua unde ia Logan 4 stele la impact ca pana acum eu nu am vazut masina de 4 stele cu 2 airbag-uri si sa nu mai punem la socoteala ca acum se pune la punctaj si sistemul de stabilitate.

StreetStyle22 21-08-10 14:49

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3600102)
Aloo, Loganistule, ia arata-ne si noua unde ia Logan 4 stele la impact ca pana acum eu nu am vazut masina de 4 stele cu 2 airbag-uri si sa nu mai punem la socoteala ca acum se pune la punctaj si sistemul de stabilitate.

Loganul inainte de facelift cu doua..nu ia 4 stele.Dar daca e dotat cu airbaguri fata,laterale castiga puncte la siguranta.
Sandero cu "safety pack" adica airbaguri fata,laterale tot 3 stele dar e mult mai imbunatatit.

http://www.euroncap.com/tests/dacia_logan_2005/221.aspx
http://www.euroncap.com/tests/dacia_..._2008/340.aspx
http://www.euroncap.com/tests/dacia_...08/100340.aspx

http://www.euroncap.com/tests/kia_cee%27d_2007/297.aspx

Observa o chestie,la Cee'd are 5 stele,dar la protectia adultiilor are cu 3 puncte mai mult ca si Sandero acela cu Safety pack.
In plus Sandero are 1 pct in plus la siguranta copiilor,singurul lucru asa de sigur la Kia Cee'd e siguranta pietoniilor.
Iar Sandero 1.6 90 de cai cu air-baguri laterale e 10.000.ana la urma Sandero e tot o autohtona noua.
Oricum se vede clar,Kia este mai solida.

GTR 21-08-10 16:10

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 3600122)
Loganul inainte de facelift cu doua..nu ia 4 stele.Dar daca e dotat cu airbaguri fata,laterale castiga puncte la siguranta.
Sandero cu "safety pack" adica airbaguri fata,laterale tot 3 stele dar e mult mai imbunatatit.

http://www.euroncap.com/tests/dacia_logan_2005/221.aspx
http://www.euroncap.com/tests/dacia_..._2008/340.aspx
http://www.euroncap.com/tests/dacia_...08/100340.aspx

http://www.euroncap.com/tests/kia_cee%27d_2007/297.aspx

Observa o chestie,la Cee'd are 5 stele,dar la protectia adultiilor are cu 3 puncte mai mult ca si Sandero acela cu Safety pack.
In plus Sandero are 1 pct in plus la siguranta copiilor,singurul lucru asa de sigur la Kia Cee'd e siguranta pietoniilor.
Iar Sandero 1.6 90 de cai cu air-baguri laterale e 10.000.ana la urma Sandero e tot o autohtona noua.https://forum.4tuning.ro/newreply.php...eply&p=3600122
Oricum se vede clar,Kia este mai solida.

Logan
Adult 19 pct.
Child 31 pct.
Pieetoni 5 pct

Sandero
Adult 24 pct.
Child 38 pct.
Pieetoni 6 pct

Sandero (With safety pack)
Adult 31 pct.
Child 38 pct.
Pieetoni 6 pct

Ceed
Adult 34 pct.
Child 37 pct.
Pieetoni 11 pct.

Si sa nu omiti faptul ca cel mai sarac Sandero (With safety pack) de 1.2 care nu aer nici aer conditionat, nici un casetofon amarat, nici un geam electric, nici o inchidere centralizata, doar niste airbag-uri in plus si ABS costa nu mai putin

de 7564 de EUR.

Iar varianta Sandero 1.5 dci 85CP asa zis full, care oricum nu a auzit de ESP, 10 Airbaguri, climatronic si are un amarat de mp3 de 4x15W cu niste saracii de boxe costa nu mai putin

de 12700 EUR

Bune preturi :)))

golf3diesel 21-08-10 17:51

totusi 31 de puncte pt o Dacie este excelent..a depasit in sfarsit performanta lui Golf 4 hahahaha :P

lord_wader 21-08-10 22:59

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3600276)
Logan

Iar varianta Sandero 1.5 dci 85CP asa zis full, care oricum nu a auzit de ESP, 10 Airbaguri, climatronic si are un amarat de mp3 de 4x15W cu niste saracii de boxe costa nu mai putin

de 12700 EUR

Bune preturi :)))

Totusi e diesel GTR, verifica la concurenta daca exista vreun diesel nou mai ieftin de 11.000E

All times are GMT +2. The time now is 13:33.

- Copyright 2026 4Tuning