![]() |
Re: Drag Race - E34 M5 -TURBO by Luca Motorsport / proiect dezvoltat 100 % in Romania
Quote:
no comment! |
Re: Drag Race - E34 M5 -TURBO by Luca Motorsport / proiect dezvoltat 100 % in Romania
Am citit cu foarte mare admiratie fiecare pagina legata de masina asta si uimirea mea pt cat curaj are George pt a se incumeta la asa un proiect este de cel putin 10 ori mai mare ca admiratia care am avut-o cand ti-am vazut Opelul prima oara. Sunt sigur ca nu vei renunta pana nu vei depasi targetul propus. Apropo, mai ai Opelasul ?
|
Quote:
Nu a vazut romanica un asa proiect ambitios,iar daca va mai exista pe viitor proiectul nr 2, trebuie sa fie facut tot de ILIE ,ca sa fie unicat. |
Quote:
|
Am si eu o intrebare .. in Romania va avea vreun adversar "masina" asta?!sunt curios daca se va ridica vreunu cu pretentii
|
Ar fi Supra lui Virgil . E baiat de treaba Virgil si nu as vrea sa starnesc polemici ,dar abia astept sa si schimbe semnatura :)
|
Virgil din cate stiam nu sta pe aici
|
Quote:
Se pare ca da...chiar mai repede de 5 ani cum zic unii :lol: |
Quote:
|
e o diferenta intre supra lui si bmwu asta.. asta e proiectat special pt 402 ...supra in schimb e mai "legally"
|
asta pare a fi o scuza,parca exista un topic special pentru asta
cel mai bine sa nu ne dam cu parerea,pana la proba practica se pot specula multe,iar atunci sa vina un smart cu motor de hayabusa si sa rupa tot pe 402m..."legally sau drag" made ;) |
Quote:
|
Masini o sa apare anul asta ca in nici un an, practic toti trec de 700cp, ceea ce era incredibil acum cativa ani, e un lucru bun, dar totusi aici e un topic de prezentare, si ar fi muult mai bine da s-ar pune intrebari tehnice, si nu provocari. Asa ca revin ca o intrebare, avand in vedere investita atat materiala, cat si volumul de munca - proiectare si executie, si mai ales destinatia masinii 400m, de ce s-a preferat varianta cu cutie manuala ?, din punct de vederea al incadrari avand in vedere ca masina e pe sasiu tubular, o sa concureze cu masinile street? care folosesc structura de rezistenta, si elementele de caroserie de seria ?
|
Quote:
Cred ca tu nu sti sa faci o mica comparatie, daca tot ma citezi cu cei 5 ani. In primul rand vad ca nissanul e normal,nu e taiat absolut deloc,sa modificat un motor si sa schimbat o cutie.Pai tu ai urmarit acest proiect sa vezi ca masina e alta de la cap la coada? Si inca ceva......Acest proiect e 100% ROMANESC nu englezesc |
+1 76BPR ....nissanul ala poate sa para concurent la putere dar nu ca si proiectare , eu cel putin consider ca acest m5 este unic la ora actuala ,[ in Romania ] deoarece masina e modificata integral pentru drag [ a se vedea sasiul , diferentialul dedicat pentru drag , caroserie , pana si scaunele ] , sa urmarit scaderea in greutate cat mai mult , punerea acelor cai putere cat mai eficient pe asfalt si multe altele ... rog pe cei mai in cunostinta de cauza sa ma contrazica daca eu ma insel [ poate cunosc ei alte proiecte la fel de elaborate si cu targeturi de aprox 900 -1000 de cai ] cum spunea cineva experiementat mai sus marius TXA] ...si supra lui dz1 e foarte puternica si competitiva , sau gtr ul exelixis , dar sincer e prima oara cand vad un proiect atat de complex ...se observa cat de "maniac" e proprietarul la atentia detaliilor si felul cum urmareste sa stoarca fiecare kilogram de pe aceasta masina , ca sa nu mai zic de puterea care o are ca target , dar sa aibe si o fiabilitate crescuta . Imi cer scuze daca am zis vreo ceva gresit sau nelalocul lui !! cu stima
|
Cred ca am lamurit problema dincolo.
Mult succes si sa spargem un record,nu contează care Multa bafta Cred ca o sa fie "fun"unu lāngă altu |
Quote:
Timpul inregistrat de masini este cel care conteaza si nu alceva. Cu acest proiect eu impreuna cu Luca Motorsport (echipa) vreau/vrem sa demonstram ca se poate sa faci treaba profesionala si in Romania. Noi stim ce facem si avem cunostintele necesare pentru a termina masina. Totul este romanesc si facut in casa - de la structura / alegerea pieselor / software ECU/ etc. Totodata pana nu demonstrezi ceva real ........ esti inexistent oricat de bazat te crezi tu ! ( este valabil pentru noi toti cei pasionati cu masini tip racheta in garaj) Succes tuturor :D |
Quote:
Cand prieteni tai din vest cu puteri si transmisi fenomenale termina proiectele sper ca noi sa fim deja gata la start. ps. Nu cred ca ti-ai castigat dreptul sa folosesti topicul meu pentru a face reclama prietenilor tai din Oradea! |
Avand in vedere ca proiectul pt acest BMW a fost realizat numai in tara noastra si pretentiile cu care se ridica,eu zic ca baietii cam au dreptate,nu stiu daca ar avea vreun adversar de la noi!Ma rog ...
Cineva cu carte mai sus zicea ca momentan ne putem spune parerile,deci nu incape vorba de injectii si alte mecanisme! Succes in continuare cu proiectul fratilor |
Din cate am inteles, la KOE vor fi prezenti si baietii de la MOTOSO. Ar fi interesant sa le vedem una langa cealalta.
https://www.youtube.com/watch?v=CplhIaV4Jz8 |
Cand masina este gata atunci vom avea o sectiune de PROVOCARI unde putem discuta pe acest subiect.
Pana atunci este doar un topic de prezentare a executiei proiectului si lucrurile de genul cine este adversarar pe masura bla bla bla nu cred ca trebuiesc discutate aici pe topicul de prezentare. PS. Repet CONCURENTA chiar imi place ..... daca ea nu ar exista nu am avea de ce sa muncim / bucuram / dicutam /etc insa nu-mi place ideea ca cineva sa faca promo unui / altor proiecte pe topicul meu de prezentare....... ;) |
Quote:
p.s.merge sau nu, butucul de volan ?! :D |
foarte frumos proiectu, sper sa va iasa ceea ce va-ti propus. BAFTA !!!
of topic yoda pe cine provoci? pe vlad sau pe gaju ? |
Quote:
Da este super ok butucul. O sa fie foarte fun cu volan demontabil :-) ;) |
Quote:
|
Quote:
|
of topic
sa inteleg k tu ai un subaru,nu ? deci subaru vs polo !? |
Frumos proiectul acestei masini de drag (spun asta pt ca nu este un autoturism asa cum cred unele persoane).
Sper sa reusiti sa faceti ceea ce vreti din acest proiect ... desi am vazut ca aveti obiective extrem de marete ... desi nu aveti momenta decat un schelet metalic .. fara INIMA ...asa ca mai este foarte mult de munca.Cu un astfel de proiect nu cred ca vei avea probleme cu masinile de strada dar nici nu cred ca ai avea vre-o satisfactie intrecandu-te cu astfel de masini. Eu nu cred ca isi are rost o discutie de genul "5 ani fara rival" deoarece acest vehicul nu este finalizat si deocamdata nu a demonstrat nimic .... mai este motorul de facut ... de verificat comportamentul pe pista al acestei masini ... si poate un lucru pe care persoanele implicat in acest proiect l-au omis > rezistenta la torsiune a acestui sasiu tubular. Felicit propietarul pt primul proiect profesional de constructie al unui vehicul special conceput pentru cursele de DRAG .... sper sa il felicit curand si pt finalizarea lui. Mai este mult de munca ,dar sper sa iasa totul bine la sfarsit. Deocamdata cea mai puternica Masina (autovehicul) din Romania este a lui Virgil. Cea mai rapida masina din romania pe 400 m oficial este un porsche din Oradea Pe langa acest proiect mai sunt in "lucru" si alte masini demne de urmarit - GTR (grecu), ONO EVO VTM, 991 Turbo -2buc , EVO Braila , 300 ZX (care se pare a fi un adversar redutabil), E30 M3 MOOM ...... + multi altii pe care eu am omis sa i mentionez. |
Offtopic/
Cam asa arata top 10 cronometrat pe 2009: 01. Ghita Pop Porsche 997 AWD Oradea Chipfactory 10.88 02. Ricardo Lepadatu Porsche 997 AWD Buzau - - - 11.24 03. Radu George Nissan GTR R35 AWD Bucuresti SKN 11.28 04. Jeff Mitsubishi Evo IX AWD Timisoara Flashtuning 11.39 05. Mihutescu G. Lambo Murcielago AWD --- --- 11.67 06. Andrei Tentean Subaru STI AWD Bucuresti SKN 11.70 07. Iuhasz Catalin Audi RS6 AWD Bucuresti MTM 11.71 08. Ducu Mitsubishi Evo IX AWD Bucuresti SKN 11.80 09. Pepy Opel Speedster RWD Bucuresti - - - 11.84 10. Florin Ferrari F430 RWD Timisoara --- 12.02 Restul il puteti vedea AICI. /end off |
Quote:
500 cai la roata x 1.25 ( estimare pierdere uzuala la propulsie) = ~625 cai putere volanta ..... poate si ceva mai mult deoarece planetarele cardanice din otel - bara plina erau cam de 3 ori mai grele ca cele stock. Intradevar functionarea ansamblului este cea care conteaza pentru mine. Cu siguranta o sa avem in vara asta o masuratoare oficiala de unde putem pleca .................. :shock: ......... cu siguranta o sa rescriem acel top din 2009 ;) |
Quote:
oare ti-se pare o cursa egala intre un subaru 4x4 vs un polo fwd?? cauta si tu macar un rwd sa fiti cat de cat egali, poti sa deschizi un topic la sectiunea provocari si poti ''intepa'' acolo pe cine vrei tu, inclusiv gaju , nu cred k va refuza...sau ti-se pare cumva prea puternic pt tine ?daca gaju este prea fioros pt tine zimi k iti cault pe altcineva !?? hai sa no mai dam in polemici k stricam topicul acestui om care nu merita sa ne bagam noi inseama cu oftopic-uri...dar nu te mai ambala atat doar pt k ti cu o anumita persoana si vrei sa pari interesant!!! si in primu rand vlad_psv i sa adresat lui golum si nici decum tie! |
RUGAMINTE ..... va rog sa incetam cu acest RAZBOI inexistent .... poate ca si eu am exagerat poate si ceilanti ....... sa ne pastram calmul si forta de munca pana la finalizare......... o sa vedem in concurs sau pe Ax cine si ce si cum :D
|
OK. DE ACORD !!!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Back on topic, ce combustibil o sa foloseasca M5-ul ? si dece ai m-ai trecut stagii intermediare ? in loc sa treci direct la etapa a-2-a, adika ai fi castigat timp, banii, etc. |
Foarte TARE ... Felicitari si multa Bafta incontinuare !!!
|
Quote:
|
Quote:
Prin stage 1 am pierdut bani ... dar am castigat MULTA experinta necesara pentru proiecte de tuning motor si nu numai :D |
| All times are GMT +2. The time now is 17:30. |
- Copyright 2026 4Tuning