Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   2011, anul fatidic al masinilor non-euro? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/73148-2011-anul-fatidic-masinilor-non-euro.html)

Bobytzul 04-04-08 23:53

Re: 2011, anul fatidic al masinilor non-euro?

E adavarat ca totul e cam pe aratura ,eu nu am vazut legea ,ce zic aia in parlament sunt satul ,ingheata si conductele de PP-R .Traim noi si vedem ce o fi cind ajunge jbiltul de git .Imposibil sa nu fie un roman mai al dracu ca ei .Cit despre pro-tevatura astia au fost tractoristi si sunt invatati sa mearga pe miriste .De necaz miine ma apuc sa mai mesteresc la masina daca nu ploua
Morala pina in 2011 moare cateaua fata purceaua .Traieste momentul
Tare ma tem ca au ramas astia fara fier vechi la export si mai arunca cite o perla
Pe la banci vad ca te suna si pe mobil pentru credite cit mai avantajoase numai noi mai caposi tinem la hirburile noastre .

Snapy_xxl 05-04-08 13:51

Totul se invarte in jurul banilor. Guvernul te forteaza sa iti duci vechea masina la remat in schimbul a 1000 E (pe care nici macar nu ii iei in mana), avans pt noua masina la care o sa platesti leasing/rate pana mori. Chiar daca unii zic ca sunt din ce in ce mai multe masini Euro pe sosele din Romania, eu zic ca se inseala...Cu ce mai cara nenea de la tara rosiile si cartofii daca Guvernul il obliga sa isi vanda masina? Si cum a mai zis cineva, e an electoral, trebuie sa se treseaza unu care sa contesteze legea. Cum a fost si in cazul taxei de prima inmatriculare...

aleks 05-04-08 18:04

am citit toate raspunsurile de pana acum, si cu tot respectul pentru cei cativa care au raspuns la obiect, trebuie sa-i intreb pe ceilalti: ati ramas intepeniti in istorie? aveti gandirea bunicilor sau parintilor vostri, de acum 20 de ani?
lumea evolueaza, si masinile odata cu ea.
eu am o dacie 1300 pe langa ce mai am in curte, si acum merg cu ea, fiind in service cealalta masina. nu ma pot opri sa nu o analizez si sa nu-mi dau seama cat de problematica e, cat de poluatoare e, cat de nesigura in caz de cel mai mic accident (care nu-i o presupunere, e ceva comun la traficul si modul de a conduce a soferilor din romania), cat de consumatoare e...
e o masina pe care a avut-o oricine in familie, a fost masina pe care s-a bazat(fortat si centralizat, in stilul comunist) o tara intreaga, fiind singura optiune, pana la aparitia oltcitului, care o "concureaza" cu brio la "calitatile" mai devreme amintite, dar din pacate pentru ea, si pentru celelalte masini care nu indeplinesc regulile euro 1, sunt DEPASITE de vreme si de vremuri, sunt sicrie umblatoare, sunt nesigure pentru soferii lor si pentru pasagerii lor, si pur si simplu le-a trecut timpul...
daca, doamne fereste, nu doresc nimanui, o sa aveti un accident intr-o masina veche, o sa va rugati sa va fi interzis statul sa circulati pe drumurile publice, si sa fi avut abs, servo, sasiu cu deformare controlata, bord studiat anatomic, volan care se indoaie, coloana de directie care se strange, sa nu va faceti praf de la soc organele interne si creierul, centuri pretensionate in 3 puncte, un airbag posibil, adica lucruri pe care e posibil sa le gasiti si la euro 2, si la euro 1 chiar, pe care obligatoriu le gasiti de la euro 3 in sus...
vad ca unii aveti aceeasi gandire comunista: "sa ne dea statu' baaani".
prietene, statul nu-ti da bani, banii ti-i da angajatorul, ca urmare a cererii si ofertei de pe piata, statul nu mai are niciun amestec in asta, cu exceptia cazului in care lucrezi intr-o insittuie publica.
deci treaba cu tatucul atotputernic care imparte dreptate si bani e anchilozata in alte timpuri, si e acum vie doar pentru fanii lui gigi becali, care da cate 1 milion la cersetori daca stiu vreo rugaciune (si nici el nu mai da)
hotararea ue, in cazul in care va fi adoptata, va fi adoptata cu voturile europarlamentarilor celor 43 de state membre, si se va aplica pe teritoriul intregii uniuni cel mai probabil, nu numai in romania.
inca vreo 2 precizari, ca vad ca unii bat campii cu gratie pe aici:
-in germania NU mai circula trabanturile de ani buni
-in america circula orice jaf, oricat de vechi, pentru ca ei sunt o tara bazata pe petrol, care traieste din petrol, deci orice consuma "aur negru" cat de mult, e binevenit, nu conteaza cat polueaza (america dealtfel refuza si acum sa puna in aplicare tratatul de la kioto, privind reducerea poluarii)
- de circulat nu va mai circula niciun fel de mijloc de transport ce nu indeplineste minim conditiile de poluare euro1, deci nic autobuze, nici camioane, nici autoturisme, cel putin din ce am putut eu sa ma informez pe net ( apropo, folositi google cu incredere, ajuta la reducerea numarului de prostii debitate/minut)
-in cele 90% sunt incluse si masinile euro1+euro2, care in ciuda parerii voastre proaste despre parcul auto din romania, sunt destul de multe...
-apropo, normele euro NU inseamna doar norme de poluare, ci si de siguranta pasiva si activa in caz de accident, le-am mentionat putin mai sus, si sunt cu atat mai bune si mai protective cu cat norma euro (1,2,3, etc) este mai noua

Incet_Si_Sigur 05-04-08 20:34

Vorbe. Pana in 2011 nu putem decat sa tinem conversatii.
Masina mea demna de remat, pot spune ca e fier. Se poate adapta. Tehnic vorbind orice este posibil. Si se stie asta. Sa nu planga nimeni de bani, pentru ca sunt banii mei. Este alegerea mea. Cat despre siguranta mea la volan, tot alegerea mea. Asa cum a fost alegerea mea sa cumpar masina. O alegere ce poate fi, de ce nu, pe viata.
Inteleg sa modific la ea unele chestii, dar atat timp cat masina indeplineste niste standarde, chiar minime, ca sa poata rula pe strada, NU-MI PASA.
Daca pentru Romania directie buna, frane bune, noxe in limitele normale etc nu-s de ajuns, iau masina si plec din tara.

B-11-AYG 05-04-08 20:41

ok sunt deacort cu tine. Dar de unde bani frate de o masina euro 2? de unde muncim cat sa muncim sa avem 3-4 serviciuri ca intru an sa lum maina si sa ne ramana sa si mancam? acum pe bune sunt multe servici in care muncesti pe rupte si iti da un salariu de .... unii sunt elevi si nu muncesc si parintii nu au de unde sa le dea bani pentru ca trebuie sa plateasca angaralele casi care nu sunt asa ieftine + mancarea care costa de te rupe doar asa in mare o paine e 1 ron si la o familie de 4 persoane mananci pe zi 4 paini si nu ai cum sa mananci numai paine mai tr si pentru o mancare te mai duce si aia la 50-60 la 2 zile si cu painea si altii sunt si fumator te duce la 1 mil la 2 zile. de unde frate atatia bani???????? incerci sa te descurci sa faci un ban dar nu ai cum sa strangi de la 3mii de euro in sus adica peste 100 de milioane..... mie azi mi sa rupt bascula daca eram in mers si cu viteza ma rasturnam asa e e dacie si e depasita dar nu avem cum sa ne lasam toi de masini si sa luam bicicletele sau rolele la plimbare pentru ca nu merge.... intradevar ca o data si odata trebuia sa iasa din circulatie dar mi se pare prea mult...
daca nu avem incotro le radiem de aici si le imatriculam in bulgaria si platim taxe acolo....
o fi ea slaba si depasita dar e automobil romanesc:lol:

Cumpar autoturism euro 2 pana in 5 mii de euro dar cu bani in rate.. prima rata o dau de 500 ron restu ofer 150 ron pe luna calculam dobanda pe 15 ani :lol: :lol: :lol:

Snapy_xxl 05-04-08 20:52

Quote:

Originally Posted by dj_13055 (Post 1467756)
ok sunt deacort cu tine. Dar de unde bani frate de o masina euro 2? de unde muncim cat sa muncim sa avem 3-4 serviciuri ca intru an sa lum maina si sa ne ramana sa si mancam? acum pe bune sunt multe servici in care muncesti pe rupte si iti da un salariu de .... unii sunt elevi si nu muncesc si parintii nu au de unde sa le dea bani pentru ca trebuie sa plateasca angaralele casi care nu sunt asa ieftine + mancarea care costa de te rupe doar asa in mare o paine e 1 ron si la o familie de 4 persoane mananci pe zi 4 paini si nu ai cum sa mananci numai paine mai tr si pentru o mancare te mai duce si aia la 50-60 la 2 zile si cu painea si altii sunt si fumator te duce la 1 mil la 2 zile. de unde frate atatia bani???????? incerci sa te descurci sa faci un ban dar nu ai cum sa strangi de la 3mii de euro in sus adica peste 100 de milioane..... mie azi mi sa rupt bascula daca eram in mers si cu viteza ma rasturnam asa e e dacie si e depasita dar nu avem cum sa ne lasam toi de masini si sa luam bicicletele sau rolele la plimbare pentru ca nu merge.... intradevar ca o data si odata trebuia sa iasa din circulatie dar mi se pare prea mult...
daca nu avem incotro le radiem de aici si le imatriculam in bulgaria si platim taxe acolo....
o fi ea slaba si depasita dar e automobil romanesc:lol:

Cumpar autoturism euro 2 pana in 5 mii de euro dar cu bani in rate.. prima rata o dau de 500 ron restu ofer 150 ron pe luna calculam dobanda pe 15 ani :lol: :lol: :lol:

Asta e asa. Romania este inca prea saraca (si va mai fi multi ani de acum incolo) pentru o astfel de lege. Nu este vorba ca nu sunt de acord cu ea dar cred ca a venit prea devreme.

aleks 05-04-08 21:13

de un lucru sunt convins: mai devreme sau mai tarziu vor trebui sa dispara de pe strazi, atat prin "selectie naturala" cat si prin masuri legislative.
deocamdata este la stadiul de propunere, se discuta si se negociaza termenii, iar data de 2011 e putin probabil sa fie fixa, adica va exista un termen de gratie, cel putin un an dupa parerea mea, si de acum in 4 ani, o masina non euro va fi demult un fier care va pune vieti in pericol, deci "alegerea mea" e sa nu fiu pus in pericol de "alegerea ta", Incet_Si_Sigur pentru ca pui si siguranta altora in pericol, iar masina ta, impreuna cu toate celelalte masini (includem aici camioane, autobuze, etc) sunt un factor de poluare, si asa cum fabricile sunt obligate sa modernizeze sistemele de filtrare, sa schimbe instalatiile poluatoare, etc, asa si masinile non-euro vor trebui sa dispara.
repet, sunt constient de puterea de cumparare scazuta si de celalalte argumente, am si eu o dacie, si tin la ea, dar trebuie sa ne adaptam vietii in continua schimbare (care schimbare, fie ca vrem sau nu, va insemna si o schimbare in bine a nivelului de trai, oricat de mult ne-am fi invatat sa o facem pe bocitoarele la mormantul comunismului. amintiti-va cum eram in anii 90, pana spre 2002, eram mult mai saraci ca acum. asta va fi trendul si in continuare dupa umila mea parere), deci putem spera ca lucrurile se vor imbunatati, si o masina euro 1 va fi (daca nu deja este) aproape gratis in germania sau in alte parti, nu 5000, nu 3000 de euro, deci schimbarea nu va afecta pe multi...

jakal 05-04-08 21:14

pai si noi ce plm facem cu ursi frate....cu bani investiti in ei.....si de fapt toti care am investit bani in masinii,nu conteaza ca e dacie, oltcit ,trabant ...

arzaiar gazu....sint masinile noastre si am muncit ca sa le cumparam,reparam,intretinem

sigur o sa fie inca o revolutie ...

aleks 05-04-08 21:18

o sa faci show cu ea, o sa o schimbi exclusiv in masina de show, pentru ca nu ti-o confisca, doar nu te lasa sa circuli pe drum...
asa cum este trabi fest-ul in germania, va fi si la noi bimmerfestul...

valib 05-04-08 21:31

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1467600)
-in germania NU mai circula trabanturile de ani buni

circula inca, atata tot ca nu mai exista sute de mii de exemplare in circulatie, si vezi mai rar un trabi pe sosea. O sa caut pozele facute in germania iarna asta...ca am pozat si cateva trabi

Incet_Si_Sigur 05-04-08 21:34

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1467815)
o masina non euro va fi demult un fier care va pune vieti in pericol, deci "alegerea mea" e sa nu fiu pus in pericol de "alegerea ta", Incet_Si_Sigur pentru ca pui si siguranta altora in pericol, iar masina ta, impreuna cu toate celelalte masini (includem aici camioane, autobuze, etc) sunt un factor de poluare,

cum pun siguranta altora in pericol? masina trece ITP-ul pe bune. deci are dovada ca poate circula pe strada si NU este un pericol. Pericol sunt cei care nu-l trec. nu zic...de poluat polueaza..dar cine poate sa-mi spuna mie ca nu am voie sa-mi aduc masina "la zi"? Daca vreau sa-mi adaptez un sistem de franare mai capabil nu pot, pentru ca nu am voie. E de pe alta marca. Motor nu.. nici daca provine de pe aceeasi marca, dar n-a fost montat pe modelul meu... deci cum sa nu polueze daca este fortata sa ramana cu 30 de ani in urma?

Quote:

si asa cum fabricile sunt obligate sa modernizeze sistemele de filtrare, sa schimbe instalatiile poluatoare, etc, asa si masinile non-euro vor trebui sa dispara.
vezi, aici nu e acelasi lucru. daca fabricile nu se darama, dar se modernizeaza, nu vad de ce la masini non euro nu se poate.

cannavaro 05-04-08 22:04

De ce 30 de ani masinile astea nu au fost un pericol si acum sunt? Daca ma gandesc bine sunt mai sigure masinile ca inainte, ptr ca a scazut viteza in localitate de la 60 la 50 km / h, deci automat spatiul de franare, s-a impus obligativitatea purtarii centurii si in localitate, etc.Cand traiam in comunism si aveau toti romanii Dacia, nimeni nu-si permitea sa comenteze despre subiectul asta. Acum au obtinut romanii credite pe 15 ani de la banci ptr a-si cumpara masini straine, si trec pe langa faptul ca Dacia a fost prima lor masina mult si bine. Pai daca aveau romanii 1-2000 euro salariu minim pe luna credeti ca se mai discuta despre disparitia daciilor in 2011? Cred ca nu.

Incet_Si_Sigur 05-04-08 22:16

Sa inteleg ca pe viitor nu vor mai exista masini non euro. Doar Tata Nano. Rahatul ala care in afara de motor euro 4 imparte platforma cu skateboard-ul. Pentru siguranta noastra pe sosea a fost conceput. Face toti cei 2500$. Imi pare rau, dar daca cutia aia poate circula fara "a pune viata in pericol", simt nevoia sa spun ca am si eu dreptul sa merg cu rabla mea.

B-11-AYG 05-04-08 22:22

sau poate o sa faca nea parlamentarii salarile de 3mii de euro si atunci o sa ne permitem un F 550 :lol:

mikebaetelu 05-04-08 22:48

Acesti porci intitulati oameni politici pe care noi i-am pus acolo unde se afla acum si pe care din salariiile noastre mizere ,de cate 500 ron, ii platim cu mii de euro pe luna , noaptea ce fac? Se gandesc cum faca, ca la cele cateva mii de euro sa mai puna alte cateva sute de mii de euro chiar milioane , si dimineata se trezesc din somnul lor sovinic iar cand se uita in oglida , ce vad:?
1. taxa auto de inmatriculare = 500 -4000 euro / masina
2. taxa de poluare = 150 -3500 euro/masina
3. taxa de mediu = 120 -3200 euro/masina
Vazand ei ca din aceste taxe veniturile lor scad simtitor la amiaza cand nevoile lor fiziologice le fac chemare, apare si oportunitatea de a face si mai multi bani si asta prin scoatere masinilor noastre "cazane", "rable' ,"frumoase" sau cum ii place omului de rand sa-si alinte bolidu,unde? La groapa fratilor, la remat pe motivul poluarii. niste cretini ca ei isi zic; trebuie sa o inghita si pe asta caci nu au incotro sunt prostii.
O sa ajungem ca cei de sus sa ne spuna ce avem voie sa facem in casa in baie, sa ne spuna ca maine noi toti trebuie sa fim verzi , sa ne spuna ce sa mancam. Este ceva care tine de alegerea noastra de democratie daca se poate numi democratie.
Trebuie neaparat sa luam masuri caci altfel e vai de fundul nostru.

All times are GMT +2. The time now is 06:44.

- Copyright 2026 4Tuning