![]() |
Re: Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi
intradevar Ionut minte , nu cer 50 ,cer 100 :D .Abia a venit un prieten cu un W124 cu nr galbene si a dat 100
|
la numerele galbene nu-ti trebuie TUV
|
Suntem 3 oameni aici care iti spunem contrariul.
NU trebuie TUV, ai dreptate! UNGURII te iau la 11m daca ai numere galbene si nu ai TUV. |
Quote:
|
Quote:
...scoateti textul de mai jos la imprimanta si puneti-i pe vamesii unguri sa il manance (bineinteles vor refuza pe motiv ca nu stiu germana): Kurzzeitkennzeichen nach § 16 FZV 1. Das Fahrzeug darf nicht zum Verkehr zugelassen sein. 2. Kurzzeitkennzeichen dürfen nur für Prüfungsfahrten (z.B. beim TÜV, DEKRA), Probefahrten (z.B. beim Verkauf oder Kauf des Fahrzeugs) und Überführungsfahrten verwendet werden. 3. Das Fahrzeug braucht kein TÜV um zu fahren aber es muss verkehrssicher sein. Für die Verkehrssicherheit des Fahrzeugs ist der Fahrzeughalter verantwortlich. Fahrzeuge mit Kurzzeitkennzeichen dürfen auf öffentlichen Straßen nur bis zu dem auf dem Kennzeichen angegebenen Ablaufdatum in Betrieb gesetzt werden; die Gültigkeit des Kennzeichens ist bis zu dem Ablaufdatum (höchstens fünf Tage ab Zuteilung) beschränkt. 4. Die Gültigkeitsdauer ist auf dem roten Fahrzeugschein vermerkt. Der Fahrzeugschein ist, wenn nicht vom Straßenverkehrsamt geschehen, vor Antritt der Fahrt in deutlicher Schrift auszufüllen und mit Datum und Unterschrift zu versehen. Der Fahrzeugschein ist bei allen Fahrten mitzuführen. 5. Die Kurzzeitkennzeichen müssen am Fahrzeug angebracht sein. Etwa vorhandene andere Kennzeichen sind abzudecken. 6. Die zugeteilten Kurzzeitkennzeichen und der ausgegebene Kfz.-Schein müssen nicht zurückgegeben werden. Quote:
Servus. |
am adus si eu cateva masini...majoritatea cu numere galbene si n-am luat nici un gol :D
poate s-a schimbat legislatia intre timp:?: LE: de la Marson am invatat si eu cate ceva :-) |
salut baieti am si eu o problema am si eu o calibra adusa din germania avea nr de tzol si mi sa furat portofelul cu actele in care aveam talonul ce fac acum ca nu am decat cartea masini cum o mai inmatriculez
|
Ai cam dat de dracu.
Avand in vedere faptul ca masina nu este inmatriculata in Romania, nu e de competenta politiei romane sa-ti rezolve problema, si cel mai probabil se vor spala pe maini. Ceea ce ar trebui sa faci e sa mergi in orasul unde era inmatriculata masina si sa raportezi furtul, apoi sa ceri eliberarea unui duplicat. Nu stiu daca e 100% adevarat ce spun, e bine sa te consulti si cu cineva de la politie. |
nu mai stie nimeni nmk....??????
|
salut...daca-mi cumpar o masina din germania si o las pe numele unei prietene cu cetatenie germana si-mi va face procura o pot asigura in romania? intreb pt ca ea nu are carnet de sofer deci nu pot plati asigurarea acolo...merci
|
Quote:
|
aa nush daca postez unde terbuie..
dar inmatriculez orice masina in germania pe numele propietarului. se face rezidenta ..tot tacamul. |
Quote:
Bafta si servus. |
Quote:
1.Daca e pe numele tau ce interes am sa o radiez? 2.Nu eu am de platit impozit anu viitor 3.Fac asta de mult timp si nu s-a plans nimeni. 4.Nu am cum sa o radiez eu fara acte in original....si din nou punctul 1. 5.Daca taxa la o masina e 5000 in rom iti convine sa rezolvi cu aproape 2000 afara? Repet poate nu ai inteles :pe numele tau,perfect legal fara dosarele care le ai tu in cap. Procedura e simpla si dureaza 2-4 zile. |
Quote:
Nu spuneam ca tu personal vei radia masinile, nefiind proprietar, insa ideea posibila, urmarea fiind aparitia pe strazile din Romania a unor masini "fantoma". Stii prea bine ca se circula cu numere de Germania netimbrate, inconstienta sau mai bine zis prostia lucratorilor MAI lasand libere aceste figuri rebele care au "pacalit" statul roman in contra hotiei acestei taxe de "poluare". Suntem un forum "legal" aici pe 4tuning, o comunitate care este alaturi de toti iubitorii si pasionatii auto, prin urmare, daca incerci sa ajuti elaboreaza o procedura completa, deschide un nou topic si vei avea mai multe opinii pro sau contra. Explica faptul inmatricularii unei masini in Germania, ca si rezident, impozitul si asigurarea ce trebuie platite anual, trimite referiri la kfz-steuer.de si la check24.de pentru ca doritorii sa isi poata calcula singuri darile, explica consecintele neplatii acestora s.a.m.d. Dupa aceasta vei capata credibilitatea de care ai nevoie cat bineinteles si respectul nostru. Servus. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:44. |
- Copyright 2026 4Tuning