Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/67543-asigurare-nr-inmatriculare-germane-sfaturi.html)

KAY_ 29-10-09 17:35

Re: Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi

intradevar Ionut minte , nu cer 50 ,cer 100 :D .Abia a venit un prieten cu un W124 cu nr galbene si a dat 100

Tzepozzz 29-10-09 18:47

la numerele galbene nu-ti trebuie TUV

ionut_cluj 29-10-09 18:50

Suntem 3 oameni aici care iti spunem contrariul.
NU trebuie TUV, ai dreptate!
UNGURII te iau la 11m daca ai numere galbene si nu ai TUV.

ciprian_urs 29-10-09 18:56

Quote:

Originally Posted by hellker (Post 2760503)
mai mult ca sigur masina e radiata din germania...dar mai exista si 5% sanse sa fie inka ok..oricum nu ti-as recomanda sa mergi cu ea asha..o cumperi si o inscrii acum pe bulgaria

pai el zice k merge cu masina zi de zi si nu are probleme are toate actele in regula pana in aprilie? dasta nu stiu ce sa fc sa ma bag sa o iau sau nu/??

Marson 29-10-09 20:58

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2762747)
Suntem 3 oameni aici care iti spunem contrariul.
NU trebuie TUV, ai dreptate!
UNGURII te iau la 11m daca ai numere galbene si nu ai TUV.

...serios? ce faci daca masina nu are acte de Germania si este de Italia, Danemarca... cumparata din Germania, puse numere de proba de 5 zile + carte verde... de unde le arati TUV-ul ungurilor?

...scoateti textul de mai jos la imprimanta si puneti-i pe vamesii unguri sa il manance (bineinteles vor refuza pe motiv ca nu stiu germana):

Kurzzeitkennzeichen nach § 16 FZV

1. Das Fahrzeug darf nicht zum Verkehr zugelassen sein.

2. Kurzzeitkennzeichen dürfen nur für Prüfungsfahrten (z.B. beim TÜV, DEKRA), Probefahrten (z.B. beim Verkauf oder Kauf des Fahrzeugs) und Überführungsfahrten verwendet werden.

3. Das Fahrzeug braucht kein TÜV um zu fahren aber es muss verkehrssicher sein. Für die Verkehrssicherheit des Fahrzeugs ist der Fahrzeughalter verantwortlich. Fahrzeuge mit Kurzzeitkennzeichen dürfen auf öffentlichen Straßen nur bis zu dem auf dem Kennzeichen angegebenen Ablaufdatum in Betrieb gesetzt werden; die Gültigkeit des Kennzeichens ist bis zu dem Ablaufdatum (höchstens fünf Tage ab Zuteilung) beschränkt.

4. Die Gültigkeitsdauer ist auf dem roten Fahrzeugschein vermerkt. Der Fahrzeugschein ist, wenn nicht vom Straßenverkehrsamt geschehen, vor Antritt der Fahrt in deutlicher Schrift auszufüllen und mit Datum und Unterschrift zu versehen. Der Fahrzeugschein ist bei allen Fahrten mitzuführen.

5. Die Kurzzeitkennzeichen müssen am Fahrzeug angebracht sein. Etwa vorhandene andere Kennzeichen sind abzudecken.

6. Die zugeteilten Kurzzeitkennzeichen und der ausgegebene Kfz.-Schein müssen nicht zurückgegeben werden.

Quote:

Originally Posted by ciprian_urs (Post 2762763)
pai el zice k merge cu masina zi de zi si nu are probleme are toate actele in regula pana in aprilie? dasta nu stiu ce sa fc sa ma bag sa o iau sau nu/??

...nu exista numere de Germania (nu ma refer la numere de zoll sau de proba sau sezoniere ci la cele permanente) care sa aiba valabilitate limitata! Oricine va spune contrariul... ascunde ceva ;)

Servus.

Tzepozzz 29-10-09 21:02

am adus si eu cateva masini...majoritatea cu numere galbene si n-am luat nici un gol :D
poate s-a schimbat legislatia intre timp:?:

LE: de la Marson am invatat si eu cate ceva :-)

alexaandru15 10-02-10 10:14

salut baieti am si eu o problema am si eu o calibra adusa din germania avea nr de tzol si mi sa furat portofelul cu actele in care aveam talonul ce fac acum ca nu am decat cartea masini cum o mai inmatriculez

ionut_cluj 10-02-10 13:56

Ai cam dat de dracu.
Avand in vedere faptul ca masina nu este inmatriculata in Romania, nu e de competenta politiei romane sa-ti rezolve problema, si cel mai probabil se vor spala pe maini.
Ceea ce ar trebui sa faci e sa mergi in orasul unde era inmatriculata masina si sa raportezi furtul, apoi sa ceri eliberarea unui duplicat.
Nu stiu daca e 100% adevarat ce spun, e bine sa te consulti si cu cineva de la politie.

alexaandru15 12-02-10 22:44

nu mai stie nimeni nmk....??????

celicazzz 15-02-10 20:08

salut...daca-mi cumpar o masina din germania si o las pe numele unei prietene cu cetatenie germana si-mi va face procura o pot asigura in romania? intreb pt ca ea nu are carnet de sofer deci nu pot plati asigurarea acolo...merci

T-E-N 16-02-10 02:53

Quote:

Originally Posted by celicazzz (Post 3089788)
salut...daca-mi cumpar o masina din germania si o las pe numele unei prietene cu cetatenie germana si-mi va face procura o pot asigura in romania? intreb pt ca ea nu are carnet de sofer deci nu pot plati asigurarea acolo...merci

Nu o poti asigura in Romania decat daca este inmatriculata .

like1god 16-03-10 18:46

aa nush daca postez unde terbuie..

dar inmatriculez orice masina in germania pe numele propietarului. se face rezidenta ..tot tacamul.

Marson 24-03-10 18:16

Quote:

Originally Posted by like1god (Post 3190864)
aa nush daca postez unde terbuie..

dar inmatriculez orice masina in germania pe numele propietarului. se face rezidenta ..tot tacamul.

Amice.. fii serios. Anmeldung - inregistrarea in evidenta se face in 5 minute la Politie sau la Burgeramt (primarie)... asta nu inseamna rezidenta. Cei de la inmatriculari iti vor cere EU-freizügigkeitsbescheinigung... daca tu le obtii "clientilor" tai si asta atunci e super afacere. (normal ca probabil te gandesti ca vei face si asigurarea pe 3 luni, apoi radiezi masina si gata dosarul (penal)).
Bafta si servus.

like1god 27-03-10 20:16

Quote:

Originally Posted by Marson (Post 3215874)
Amice.. fii serios. Anmeldung - inregistrarea in evidenta se face in 5 minute la Politie sau la Burgeramt (primarie)... asta nu inseamna rezidenta. Cei de la inmatriculari iti vor cere EU-freizügigkeitsbescheinigung... daca tu le obtii "clientilor" tai si asta atunci e super afacere. (normal ca probabil te gandesti ca vei face si asigurarea pe 3 luni, apoi radiezi masina si gata dosarul (penal)).
Bafta si servus.

1.Daca e pe numele tau ce interes am sa o radiez?
2.Nu eu am de platit impozit anu viitor
3.Fac asta de mult timp si nu s-a plans nimeni.
4.Nu am cum sa o radiez eu fara acte in original....si din nou punctul 1.
5.Daca taxa la o masina e 5000 in rom iti convine sa rezolvi cu aproape 2000 afara? Repet poate nu ai inteles :pe numele tau,perfect legal fara dosarele care le ai tu in cap.
Procedura e simpla si dureaza 2-4 zile.

Marson 28-03-10 11:12

Quote:

Originally Posted by like1god (Post 3224744)
1.Daca e pe numele tau ce interes am sa o radiez?
2.Nu eu am de platit impozit anu viitor
3.Fac asta de mult timp si nu s-a plans nimeni.
4.Nu am cum sa o radiez eu fara acte in original....si din nou punctul 1.
5.Daca taxa la o masina e 5000 in rom iti convine sa rezolvi cu aproape 2000 afara? Repet poate nu ai inteles :pe numele tau,perfect legal fara dosarele care le ai tu in cap.
Procedura e simpla si dureaza 2-4 zile.

Tot nu ai raspuns la intrebarea cum reusesti sa eviti procedura de obtinere a rezidentei in Germania si totusi sa obtii clientilor o inregistrare legala si fiscala!? Este meritul tau daca reusesti sa faci lucrul acesta, eu m-am referit doar la aspecte ce tin si de natura profesiei mele - nu fac doar consiliere si intermediere auto, mai sunt si jurist in timpul liber :).
Nu spuneam ca tu personal vei radia masinile, nefiind proprietar, insa ideea posibila, urmarea fiind aparitia pe strazile din Romania a unor masini "fantoma". Stii prea bine ca se circula cu numere de Germania netimbrate, inconstienta sau mai bine zis prostia lucratorilor MAI lasand libere aceste figuri rebele care au "pacalit" statul roman in contra hotiei acestei taxe de "poluare".
Suntem un forum "legal" aici pe 4tuning, o comunitate care este alaturi de toti iubitorii si pasionatii auto, prin urmare, daca incerci sa ajuti elaboreaza o procedura completa, deschide un nou topic si vei avea mai multe opinii pro sau contra.
Explica faptul inmatricularii unei masini in Germania, ca si rezident, impozitul si asigurarea ce trebuie platite anual, trimite referiri la kfz-steuer.de si la check24.de pentru ca doritorii sa isi poata calcula singuri darile, explica consecintele neplatii acestora s.a.m.d. Dupa aceasta vei capata credibilitatea de care ai nevoie cat bineinteles si respectul nostru.

Servus.

All times are GMT +2. The time now is 08:44.

- Copyright 2026 4Tuning