Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW M3 vs. Mercedes C 63 AMG - best buy 70000 euro (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/46063-bmw-m3-vs-mercedes-63-amg-best-buy-70000-euro.html)

racingcode 27-12-07 10:57

Re: BMW M3 vs. Mercedes C 63 AMG BEST BUY 70000 euro !!

Quote:

Originally Posted by florin83 (Post 1254320)
nu-mi vine sa cred!!! adica o masina de 400+ cai care se vrea sport nu are autoblocant? :shock:

Mie nu mi se pare ca vrea asa sport iar la puterea aia cu autoblocant daca nu esti sofer bun o parchezi pe borduri.

racingcode 27-12-07 10:59

Quote:

Originally Posted by Alex_55 (Post 1259898)
se pare ca pe linie dreapta c63-ul bate m3-ul dar pe circuit diferenta este mult in favoarea m3-ului :D ( si fata de rs4 tot asa mult :P )
sursa, top gear ultimul episod !

Auleu ce va place sa le luati dupa ureche.

no limits design 27-12-07 13:12

k performante sunt destul de apropiate ambele masini....totushi k design nu poti compara m3-ul cu mercedesul(suks)......:D....cheers

carutasu 27-12-07 13:22

Quote:

Originally Posted by racingcode (Post 1263466)
Auleu ce va place sa le luati dupa ureche.

De ce dupa ureche?Sunt pe-aici soferi mai buni ca cei de la Top Gear?Nu ne de luat in seama parerea lor?E vorba doar de performante, nu de tot ansamblul, confort, lux si eventual preferinte personale (cei care prefera de exemplu silentiozitatea mai mare a metz-ului).

boy_wonder 27-12-07 13:30

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by no limits design (Post 1263625)
k performante sunt destul de apropiate ambele masini....totushi k design nu poti compara m3-ul cu mercedesul(suks)......:D....cheers

adevarat ca nu poti compara.. unul e coupe si unul sedan..

dar acum exista solutia :arrow: now who sucks?

carutasu 27-12-07 13:36

Ca design eu zic ca ar castiga a' din prima poza.Luand comparatia asa cum e ea....sedan vs coupe.

dan_m3 03-01-08 13:15

LA MULTI ANI !!!

ca unu care sa "dat" cu amindoua, pot sa spun ca am ramas intradevar impresionat de AMG,...
dar ca FAN BMW M3 trebuie sa recunosc ca aceasta masina este un monstru!
facuta si pentru pensonari si femei,...
dar cind va aparea CSL-ul,...minus 20-kg, + 20-30 CP si insfirsit esapament de barbatzi adevaratzi,...plus cauciucuri semislick,...hmmmmmm;)

black jack is back

:rolleyes2

Race 04-01-08 14:50

Quote:

BMW M3 CSL - 360 CP - vmax 280 km/h - 7 min 50 sec
Mercedes SLR Mclaren - 626 CP - vmax 334 km/h - 7 min 52 sec
Klaus Ludwig (pilot in curse de anduranta si DTM) a scos 7:40 cu SLR.Care SLR,desi e scump,are si sistem audio,si geamuri electice,si aer conditionat,in timp ce magnificul CSL are dotarile unui Logan Ambiance care costa 6400 EURO cu tot cu TVA.

Motorul de M3 e cel mai prost motor de 420 CP facut vreodata.Pe langa faptul ca 400 Nm cuplu maxim dintr-un motor de 4 litri cu 4 supape/cilindru,compresie 12:1 si corpuri de acceleratie individuale e mai mult decat penibil,curba de putere e execrabila.La schimbare din treapta 1 in 2 de exemplu,motorul ajunge la ~4800 RPM.La 5000 RPM,magnificul motor de 420 CP are...280 CP :lol: (graficele sunt disponibile in comunicatul de presa BMW de care e plin Internetul).Prin comparatie,V8-ul AMG de 457 CP are la 5000 RPM...427 CP,adica mai mult decat puterea maxima a M3-ului.Ceea ce explica perfect cum C63-ul,mult mai greu decat M3,il bate cu 0,7 secunde pe sfertul de mila.Cu toate ca M3 are raportul putere/masa mai mare.

Bineinteles ca M3 e mai rapid pe circuit in opinia baietilor care scot acelasi timp cu 535d si M3 E46.Sa asteptam totusi un test cu un C63 cu pachetul sport facut de niste oameni care fac jurnalism auto nu comedie de prost gust.
Motor Trend de exemplu zic asa:
"the BMW. The driver's choice. (...)
Not that it's the racer's choice. For sheer speed, M3 now makes way for C63. A car that proves there is no substitute for cubes. As Detroit, home of the V-8, has known for years."

MarcCorneliu 04-01-08 16:00

BMW toata ziua...si ca design si ca putere...mercedesu aproapte la toate modele trebuie sa mai punacel putin 1500 de cmc sa aiba performantele unui bmw...

C63 AMG 06-01-08 16:16

Quote:

Originally Posted by MarcCorneliu (Post 1274454)
BMW toata ziua...si ca design si ca putere...mercedesu aproapte la toate modele trebuie sa mai punacel putin 1500 de cmc sa aiba performantele unui bmw...

Stimate Marc, in primu' rand nu mi se pare corect sa compari un sedan cu un coupe dpdv al designului (si chiar si al performantelor) ! E logic ca un coupe va arata intotdeauna mult mai suplu si mai "sporty" decat un sedan (si in majoritatea cazurilor se va si comporta pe masura) ! Asa ca...compara M3 sedan cu C 63 Amg sedan daca vrei sa fii corect ;)

Acum in privinta motorului, vezi ca tocmai ti-a explicat cineva mai sus cum sta treaba cu motorul lui M3...intr-un cuvant, e VARZA :D Nu are cuplu deloc comparativ cu motorul de 6.2 litri al amg-ului si culmea, e si mai greu decat acesta ! Si nici macar nu suna la fel de misto. Si nu inteleg de ce va ambalati atata ca M3-ul scoate un timp mai bun pe circuit decat c63 amg, ca si cum ati avea toti cate un circuit privat in fata blocului ca cei de la top gear :) Cei care au circuit in fata blocului insa, si vor neaparat sa arate M3-ului cine-i sefu', pot opta fara nici un fel de problema pentru pachetul Sport oferit de baietii de la AMG pentru modesta suma de 4000 si ceva de euro (care sa fim seriosi e un chilipir raportat la pretul total al masinii).

Si acum la final, un mic clip care cred eu l-ar face si pe cel mai infocat fan BMW sa se gandeasca de 2 ori inainte sa-si achizitioneze noul M3 (in defavoarea lui C 63 Amg desigur).

https://www.youtube.com/watch?v=SpRdNzJgVXE

Alexc2vtr 06-01-08 16:46

Multa lume vad ca a luat la sigur respectivul test de la Top Gear insa nimeni nu a acordat putina atentie la respectiul test.
Sa le luam pe rand:
1. In acel test se doveste ca noul M3 este cu 5 repsectiv 6 secunde mai rapid ca c63 si audi rs4. Boon daca ne uitam pe tabela timpilor de la circuitul Top gear observam cum Rs4 e mai rapid ca un M5 cu o secunda, deci de aici tragem concluzia ca Bmw a lansat un m3 la juma de pret fata de M5 si care este cu mult mai rapid?
2. In testul filmat atat C63 cat si Rs4 sunt conduse foarte dubios, trasele nu sunt deloc respectate se merge mult cu masina in dirft(adica se pierd sutimi aiurea) etc... ceea ce ma pune din nou pe ganduri asupra corectitudinii acestui test...
Eu oricum aleg C63, Amg e Amg.

Cosmin255 06-01-08 19:03

Personal daca vine vorba de M3 sedan ... as alege AMG-ul

alin 06-01-08 20:05

Quote:

Si acum la final, un mic clip care cred eu l-ar face si pe cel mai infocat fan BMW sa se gandeasca de 2 ori inainte sa-si achizitioneze noul M3 (in defavoarea lui C 63 Amg desigur).

https://www.youtube.com/watch?v=SpRdNzJgVXE
parca nu numai cei de la top gear au zis ca e bmw mai bun, mai erau si niste baietzasi de la caranddriver care tot bmw alegeau.

super clipul, am avut boxele date cam tare si s-a speriat pisica de era sa sara de la balcon.

da-mi doamne bani sa ma pot gandi de o mie de ori inainte si sa aleg M3 pentru mine si pisica mea.

in rest, numai bine la toata lumea si sa putem alege fiecare ce ne place

C63 AMG 06-01-08 22:01

Quote:

Originally Posted by Alexc2vtr (Post 1278487)
Multa lume vad ca a luat la sigur respectivul test de la Top Gear insa nimeni nu a acordat putina atentie la respectiul test.
Sa le luam pe rand:
1. In acel test se doveste ca noul M3 este cu 5 repsectiv 6 secunde mai rapid ca c63 si audi rs4. Boon daca ne uitam pe tabela timpilor de la circuitul Top gear observam cum Rs4 e mai rapid ca un M5 cu o secunda, deci de aici tragem concluzia ca Bmw a lansat un m3 la juma de pret fata de M5 si care este cu mult mai rapid?

Sa stii ca e posibil, M5-ul nu e tocmai masina de circuit if you know what i mean...si oricum nu e chiar asa scump cum zici tu, e doar cu vreo 20000 $ mai scump decat M3 :D

Quote:

Originally Posted by alin (Post 1278904)
super clipul, am avut boxele date cam tare si s-a speriat pisica de era sa sara de la balcon.

Haha saraca pisicutza era sa se arunce de la balcon credea ca vine pantera mare si rea s-o pape :lol: Cred ca a facut mai ceva ca nenea ala din fundal care vorbeste la telefon :) https://www.youtube.com/watch?v=wKOTOwkpp6s

Quote:

da-mi doamne bani sa ma pot gandi de o mie de ori inainte si sa aleg M3 pentru mine si pisica mea.
Adevarul e ca pe locurile din spate ale M3-ului numai o pisica ar putea sta confortabil...glumesc desigur. Oricum sa ai grija sa-i tai gherutele inainte s-o bagi in masina, nu de alta dar nu cred ca ai vrea sa si le testeze pe frumusete de tapiterie din piele..:D

Bogdan_mb 06-01-08 23:23

oricum , la ce "pisica" are alin , chiar nu mi-as bate capul cu masinile astea noi , m3 e36 face parte din bmw-urile adevarate ;)

scuze de off

All times are GMT +2. The time now is 04:55.

- Copyright 2026 4Tuning