Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   DSG vs SMG vs Cambiocorsa vs Tiptronic vs G-tronic vs Ferrari&co... (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/29928-dsg-vs-smg-vs-cambiocorsa-vs-tiptronic-vs-tronic-vs-ferrari-and-co.html)

Bemelo 15-01-07 15:47

Re: DSG vs SMG vs Cambiocorsa vs Tiptronic vs G-tronic vs Ferrari&co...

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 699322)
Am citit! SMG-ul este cea mai performanta!

Vad ca s-au scris atatea pagini degeaba. Am ajuns toti la concluzia (aproape), ca DSG are timpii cei mai mici, deci e cea mai rapida, dar e grea , nu e prea rezistenta decat in cazul R32, si nu ofera senzatia pe care o ofera SMG-ul pt ca schimba treptele foarte lin ele fiind preselectate. Unde ai citit tu ca e cea mai performanta?

zGb 15-01-07 22:57

poate el intelege prin performanta altceva si nu timpul de schimbare

bogdan_wrc 16-01-07 07:09

oricum DSG se pune si pe R36. deci 300 de cai. cine zicea ca nu se pune pe masini puternice, si ca Veyron nu e bun ca exemplu?

VS-99-BYE 16-01-07 09:46

Ati tot vorbit despre smg si dsg de a invatat si bunicamea pe ce principiu functioneaza. Dati si niste pareri despre tiptronic. Poate sunt membrii care asteapta pareri si despre acest tip de cutie. Parerea mea. Bafta.

Bemelo 16-01-07 15:02

Tiptronic (5, 6 trepte ) respectiv G-tronic(7 trepte) sunt cutii automate traditionale, daca pot sa spun asa ,ce ofera posibilitatea schimbarii treptelor in mod manual . Bineinteles totul facandu-se electronic. Nu se poate vb de performanta in cazul lor pt. ca sunt mult mai lente decat DSG sau SMG.. dar ofera comfort in utilizare si majoritatea dispun de programe sport ce scurteaza un pic timpii de schimbare din soft.Aceste cutii se auto protejeaza , astfel cand se ajunde la o turatie ridicata si soferul nu schimba, cutia schimba automat valabil si in sus si jos daca soferul uita sa schimbe la o turatie prea joasa. Corespondentul tiptronic pt diferite marci de automobile : * Acura: Sequential SportShift
* Audi: Multitronic
* BMW: Steptronic
* Chrysler/Dodge: AutoStick
* Citroën: Sensodrive
* Ford (Australia): Sequential Sports Shift
* Honda: iShift, S-matic, MultiMatic
* Hyundai: Shiftronic, H-Matic
* Infiniti: Manual Shift Mode
* Jaguar: Bosch® Mechatronic
* Lexus: E-Shift
* Mazda: Sport AT
* Mercedes-Benz: TouchShift, G-tronic
* MG-Rover: Steptronic
* Mitsubishi: INVECS, INVECS II, Sportronic, Tiptronic
* Nissan: Tiptronic
* Vauxhall/Opel: Easytronic
* Peugeot: 2Tronic
* Pontiac: TAPshift
* Saab : Sentronic
* Subaru: Sportshift (system developed and name used under license from Prodrive Ltd.)
* Smart : Softip
* Volkswagen : Tiptronic
* Volvo: Geartronic

Denumirea de Tiptronic vine de la VW pt ca in Romania cele mai multe masini automate sunt VW si Audi echipate cu tiptronic .

VS-99-BYE 17-01-07 07:37

Bravo Bemelo te-ai documentat un pic. Multumim pentru descrierea detaliata. Eu am cutie tiptronic cu schimbator pe volan pe masina mea si vreau sa spun ca pe modul manual schimba ca draq. Cred ca ii ia aproape doua secunde sa schimbe. Dar cand este pe automat nu cred ca ii ia mai mult de 0.5 sec sa treaca in alta treapta. Mai ales cand merge in regim sport. Eu pana acum sunt multumit de ea. Acum nu stiu cat de fiabila este. Bye

Peter4ever 23-02-07 13:40

Am si eu cateva intrebari:
- cu dsg se poate pleca la fel de brutal ca cu o manuala ?
- cum functioneaza launch control-ul acela mai exact cand este folositor ?
- cate moduri de functionare are cutia dsg ?
- cand schimbi de la padele se simte aceea bagare in scaun ?

Ar mai fi cateva intrebari , dar nu imi vin in minte acum poate pe parcurs

zGb 23-02-07 13:48

Quote:

Originally Posted by Peter4ever (Post 766777)
Am si eu cateva intrebari:
1- cu dsg se poate pleca la fel de brutal ca cu o manuala ?
2- cum functioneaza launch control-ul acela mai exact cand este folositor ?
3- cate moduri de functionare are cutia dsg ?
4- cand schimbi de la padele se simte aceea bagare in scaun ?

Ar mai fi cateva intrebari , dar nu imi vin in minte acum poate pe parcurs

1 - ce intelegi prin la fel de brutal? da se poate pleca turat d-aia exista launch control
2 - e folositor doar la plecare ca d-aia ii zice launch :) pui schimbatorul in pozitia S, tii frana apasata si accelerezi si atunci se tureaza si cand vrei sa pleci iei piciorul din frana
3 - ce intelegi prin moduri ce functionare sau la ce te referi? are drive normal, mod sport si tiptronic (gen schimbi tu vitezele)
4 - nu se simte acea bagare in scaun la nici o schimbare de treapta la cutia DSG...totul este foarte lin si rapid

Peter4ever 23-02-07 14:53

multumesc pentru lamurire , stiu ca nu ma pot lua dupa filme , dar am obs ca la o plecare brusca cu dsg rotile nu pierd aderenta deloc , iar la o plecare cu manuala lasa ceva semne pe asflat , protagonista filmelor din care vb este r32

Bemelo 23-02-07 18:30

R32 e 4motion adica tractiune integrala. De aceea nu lasa urme pe asfalt la plecare. Un Gti de ex cu DSG la o plecare violenta .. lasa ''ceva urme'' pe asfalt :D

Peter4ever 24-02-07 01:14

nu m-ai inteles , prin post-ul de mai sus am vrut sa zic ca am vazut un filmulet pe youtube cu o plecare in forta cu un r32 si dupaia tot cu un r32 tot in forta , dar nu a lasat acele urme pe asfalt care le-a lasat manuala mi s-a parut ca sa dus mai repede manuala

Bemelo 24-02-07 11:11

Nu pot sa gasesc decat o explicatie , si anume soferul cu DSG nu a stiut sa plece...

zGb 24-02-07 11:14

nu am mers cu r32 dsg dar sincer in lauch nu cred ca te lasa s-o turezi aproape de limitare si probabil de aici plecarea mai violenta cu manuala...

Peter4ever 25-02-07 00:27

nu stiu ce sa zic , de ex daca esti in modul d si trebuie sa pleci repede la o intersectie cum se comporta ???

Bemelo 25-02-07 02:21

Apesi acc si pleci rpd. simplu. Daca apesi tare o sa lasi si urme si o sa pleci si tare...In S cu ESP scos sta altfel treaba pt ca se poate tura inainte de plecare ceea ce rezulta intr-o plecare mai violenta.

All times are GMT +2. The time now is 19:02.

- Copyright 2026 4Tuning