![]() |
Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi
Quote:
Bugetul meu era in momentul respectiv de 3500 de euro,vroiam o masina cu motor mic si usor de intretinut. @a3ds-nu pricep care e problema ta.Ce legatura are modelul de masina pe care il detin cu aprecierile pe care le fac.Daca aveam Ferrari,aveam voie sa am aprecieri vis-a-vis de Lamborghini sau nu?Daca citeai mai bine,faza cu 2.5 e spusa de un foarte bun amic de-al meu,culmea posesor de BMW(uri). |
Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi
Quote:
Aproape orice model anterior are mai multe dezavantaje decat avantaje. Ca este foarte placut sa conduci un E39, un E30, un Opel Kadet I, un Renault 5 si in foarte multe masini ale anilor '80-'90, este foarte adevarat, dar orice generatie ulterioara a oferit mai mult spatiu, mai multa performanta, mai multa siguranta, consum mai mic, mai mult confort, mai multe optiuni, etc. Nu spun ca E39 nu este o masina foarte buna dar clar este net inferioara lui E60, care este net inferior lui F10 la fel cum E30 este inferior lui E36 care la randul lui este mult inferior lui E46 care la randul lui este inferior lui E90, etc. Cat despre fiabilitate slaba la BMW nu prea se pune problema indiferent de model, cum s-ar putea pune problema la Mercedes de exemplu. Afirmatia de gen "(asta e un simptom al indobitocirii maselor cu reclamele la plasticate noi la super-oferta si astfel cica ieftine la 14miiE)" iar este ridicola si jignitoare pentru multi. Pentru firma este mai potrivit un Suzuki sau o KIA in loc de un E39, E60 etc.. Oamenii fara cunostinte auto iar nu au ce cauta intr-un E39 in comparatie cu aproape orice masina noua sau un sh mai nou si bun. O masina se achizitioneaza in functie de bani, necesitati, scop, cunostinte. Eu nu condamn nici pe cineva care-si cumpara Sandero sau Logan, cu toate ca in viata mea nu mi-as lua, dar nu inseamna ca pentru unii nu este cea mai buna alegere. |
Quote:
Trecānd peste problemele de orientare geografică, revenim la nou vs vechi? |
Quote:
Acelasi lucru dom'le:rolleyes2 |
Iti dai seama aleks ca eram ironic. Sau nu :shock: :D
|
Quote:
Quote:
Trecem si la problemele de topic dar cu putin drift pe subiect, oricum bine ca nu s-a mai continuat cu jignirile. Quote:
Quote:
Si daca ar fi sa vorbim despre tinuta de drum si performante race, nu s-ar putea pune suza ta nici cu-n 318is E36 ....pe 316i, 318tds si 518i le-ar face sa zicem si poate si pe 318i, dar cam atat. Treaba cu "benveurile incep de la 2.5" e o vorba spusa sa te dai intelijent, si e ca si faza pe care o zic eu cand ma enerveaza cate unu ca masinile cu tractie fatza sunt toate deageaba. Iar faza pe care ti-a facut-o @a3ds e fix ce mi-ati facut mie mai sus cand am zis ca nu-mi place E60 deloc, deci vezi cum e? Quote:
2. Ai prea bagat E39 intre masini de peste 20 de ani.....E39 in 2003 inca se vindea de nou prin Show-room-uri 3. Asta e parere de necunoscator.....pana si majoritatea posesorileor de E60 recunosc ca, per general E60 e un downgrade la E39...ca la 2-3 capitole o fii mai stralucit, le si cunosc care, dar la inca 7-8 e sub. Singura serie care a mentinut linia, si ce ai zis tu mai sus a fost seria 3. 4. Aici ai dreptate, cu o mentiune, sa ai grija ca sa lucreze in parametrii, indiferent de forja spre deosebire de alte marci, nu dam nume. 5. Asta e chiar ontopic: Cand iti faci credit pe jde ani sa dai 1/4 dintr-un salar cu care de-abea traiesti sa iei o masina de noua MAI SCUMP DECAT IN ALTE TARI COMUNITARE, si aici un exemplu e Sandero, masina care fiind facuta din componente aduse din tzari de lumea 3-a deci ieftine si la pret si la calitate, si care iese in maxim 2500-3000E fara partea statului cum naiba frate sa nu zici ca-s asa aia de dau peste 10mii pe ea??!!!!!!!! 6. Pt horjit la firma e prea bun si Sandero si Loganu! N-am inteles faza cu oamenii fara cunostinte auto ce nu au ce cauta in E39 ......crezi ca pe vremea lu Ceasca aveau mai multe cunostinte auto oamenii, ca la dacie chiar sunt foarte necesare, sau nu la asta te-ai referit. 7. De-acord cu tine, dar asta nu inseamna ca sa cataloghezi ca ce e nou e automat bun iar ce e vechi e automat rau. Eu mi-as lua logan de nou, da nu la pretul ala......atata timp cat costul de fabricatie la modelul de baza cu motorul de 1.2 e aprox 2700E, as da undeva la 3800-4000 pe acesta maxim, sau max 1500E +3 tichete; iar la un dci cu ceva dotari costul fiind undeva la 4000E, as da maxim un 5500E sau 3000+3tichete. |
hahahaha, ca la usa cortului, "ba cretinule,ba iritatule,ba nush cum...sa-mi sugi..sa-mi faci"
toate astea pt un cacat de opinie. DESCHIDETI-VA MINTEA!!! ne confundam cu tiganii !! pana una alta...continuati...abea astept sa citesc pe forum ca unu din voi a facut infart citind pe forum :lol: on topic: masinile noi sunt mai performante din toate punctele de vedere relevante pt un om care foloseste masina respectiva pt a circula normal :) |
Quote:
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
@ Gixer - zici ca e scump Loganu care costa 2500-4000 euro sa fie fabricat si il vand cu 6-10 000, dar de 5-arul ala care nou il vand cu 40-60 000 euro dar de fapt costa 15000 sa il faca ce zici ? Nu a fost papagal ala care si l-a luat nou sau nu sunt nesimititi aia de la bemve ?
Ideea e urmatoarea. Masina ti-o cumperi in functie de posibilitati, pretentii, etc. Pentru oamenii care nu dau 2 bani pe clima in 7 directii, magazie de cd-uri, trapa solara si alte dotari scumpe o masina noua, decenta, este cea mai buna varianta. Ai garantie, este noua deci nu se strica in mod normal iar daca se strica nu te costa reparatia, 4-6 ani cat o tin ei masina se comporta exemplar si isi fac treaba cu ea. Mai sunt unii are sunt mai pretentiosi dar nu au nici bani garla, daca se pricep poti sa isi ia un SH, nu pierd asa mult din banii investiti pe termen scurt, au mai multe dotari, etc dar si sansele sa pice cate ceva la ea sunt mult mai mari si piesele in general sunt mai scumpe, masina fiind dintr-o clasa superioara. Sa spui ca e la fel sa intretii un E39, E46 sau ca sunt la fel de fiabile ca un Logan nou (acum, dupa 10 ani si 300 000 km la bord) e hilar, sincer. Daca erau noi cu siguranta statea altfel situatia dar acum...no chance. Loganul il iei si 3-4 ani cat ai garantie nu bagi 1 leu in el, rulezi 4 ani cu 250-350 de euro care sunt banii de revizii si atat. De stricat nu prea are ce sa se strice iar daca pica ceva e acoperit de garantie. Un sedan mediu/mare oricum e mai scump de intretinut, chiar si o revizie in spatele blocului e mai scumpa ca una de Dacie la reprezentanta iar daca vorbim de piese diferenta e si mai mare. Am multi prieteni cu masini SH si nu prea am vazut una sa mearga zeci de mii fara sa bage bani in ea, printre care si un E46 care de la 200 000 pana pe la 260 000 (pana intr-un an i-a facut) a mancat cam 1500 euro, masina care mergea foarte bine cand a luat-o. Reconditionat turbo, pompa de injectie, galerie admisie, brate + telescoape fata, etc. Pai scuza-ma dar cu o masina noua relativ low cost mergi de imbatranesti cu banii astia. Mai sunt si reperele de caroserie sau piese care se pot strica la un accident, de casco poate nu ai bani la una premium iar un far costa cateva sute de euro, un far de Logan nou il iei si cu 120 lei. Nu ti se pare diferenta ? Ce faci dintr-un salariu mediu de economie daca il pupi cu 5-arul pe unu ? Bagi 1000 de euro sa ii repari botul ? Salariu pe 2-3 luni ? Sau mergi cu Golanu si cu 250 de euro o faci noua ? Alta problema pusa eronat este asta ca Loganul sau Suza sau orice altceva nou e prea scump, ca la banii astia iti iei ceva jm3k3r SH, premium frate. Imi pare rau sa iti spun dar chestia asta e valabila la ORICE, repet ORICE masina. La bani de masina X noua iti cumperi masina Y SH care e dintr-o clasa superioara, valabil si la Logan si la 3-ar si la 5-ar si la orice doar ca unii se multumesc cu masina respectiva si o vor noua. In felul asta esti si tu fericit ca dupa X ani ti-o achizitionezi SH. Daca tipul care a avut 320i-ul tau de nou gandea ca tine probabil isi lua 7-ar SH si era BO$$ atunci dar s-a multumit cu 3-ar. Daca toti ar lua SH cine ar mai lua masinile noi si ce ar conduce cei care opteaza pentru mana a doua dupa catvia ani ? Trotinete ? Nu mai fiti asa indoctrinati si asa radicali, ganditi in anasmblu, nu toata lumea imparte ideile voastre, nu toata lumea are acelasi buget si acelasi prioritati si fiecare isi cumpara masina dupa nevoi. PS - vad ca tot insisti si cu expresia ca astea noi sunt plasticate, da alea vechi sunt facute numai din aur si piele sau cum ? Acelasi tip de materiale au toate, calitatea e in functie de banii pe care ii platesti dar oricum uita-te la un interior premium de acum si uita-te si la unul de acum 15 ani, au evoluat enorm, nu prea ai dreptate la capitolul asta. Ti-am atasat 2 poze, poate renunti la ideea cu plasticatele noi. |
Quote:
|
Chestia e ca nu e bou, de fapt chiar se pricepe la masini (si nu doar automobile), si-o repara singur daca are aparatura necesara (cand isi repara tirul, draglina, vole, etc altii faceau castele de nisip cu lopatica), de mers cu masina nu se pune probleme, are cateva sute de mii de km la activ, masina e automata deci nu poti nici sa-ti bati joc de motor si a dat destul pe ea, un Bertone 2.0T schimb pe schimb. Repet, cand a luat-o masina mergea bine, nu troncanea, tragea destul de ok dar au inceput sa crape articulatiile, motorul avea perioade cand nu mai tragea deloc apoi isi revenea, cand s-a cam dus turbina nu mai sarea de 140 desi pana acolo tragea rezonabil. Masina avea revizii facute la maxim 10 000, nu a fost batjocorita. Poate ghinionul, cine stie. Acum e tipla, nu prea mai are ce sa se strice fiindca (aproape) totul a fost schimbat :lol:.
Oricum unele chestii sunt inevitabil sa cedeze la varsta asta, suporturi motor, tampoane cutie si alte chestii care se strica inevitabil si la care apare uzura in timp indiferent de cum exploatezi masina. |
Acum chiar ca tine mult si de noroc si tinand cont ca nu luam masinile de noi, nici nu stim cum au fost intretinute.
|
Quote:
|
Īn principiu ăsta e unul din motivele principale pentru care plăteşti serios mai puţin pe o maşină folosită. Nu sunt diferenţe serioase de confort şi de performanţe īntre o maşină de acum şi una de acum 5 ani, dacă judecăm la rece, deci plăteşti puţin tocmai pentru a compensa cheltuielile suplimentare cauzate, la concret, restul sunt mofturi.
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:44. |
- Copyright 2026 4Tuning