![]() |
Re: CARPuter...sau cum sa facem din nimica ceva bun pentru masina
am si eu 2 intrebari:
1 daca la un carpc cu placa de sunet integrata leg un amplificator de 4X50 rms sunetul e la fel ,ca si cum as lega amplificatoru la un HU normal? 2 rezista o baterie auto la un carpc si la un amplificator de 200W? |
Quote:
|
200W de care?dinaia scrisi pe boxele chinezesti?da...iti duce,eu am baterie de 65 amperi pe masina,ma rog toata saracia mea de carputer consuma cam 50W(la un sistem mai performant creste consumu putin...) si sistemul audio decent(playerul scoate 4x30Wreali,plus o statie 4x80W) desigur nu pot lasa muzica prea mult timp cand nu functioneaza motorul din motive binestiute,dar in mers alternatorul le duce :)
|
alternator sanatos sa ai ca duce 8)
|
din nefericire n-am apucat sa pun unu mai mare,dar daca nu ai dacie sau oltcit(care cred ca sunt singurele "masini" cu alternator de 40A...majoritatea au de la 60 amperi in sus(In general 80 sau 100) chiar nu o sa ai absolut nici o problema :)
|
Quote:
|
Ma gandeam zilele astea la urmatoarea idee:
Laptop in portpagaj (am un laptop vechiut care nu il mai folosesc)...alimentat la 12v cu un incarcator de masina...din iesirea audio trag cablu si ma duc in line in in headunitul care il am acuma (pioneer deh 30 mp) care este conectat la 4 boxe + un amplificator cu subwoofer. Din iesirea video de pe laptop imi trag cablu la un monitor cu touchscreen pus in bord...what do you say??? Se poate face??? Pierd calitate multa la sunet??? (si investitia mi se pare minima...adica doar un alimentator de masina pentru laptop si touchscreenu) |
foloseste cabluri ecranate la video si audio ;)
|
Dar e simplu de facut, nu?? Si e ok...nu?
|
mai bine l-ai planta undeva in torpedo sa nu te mai chinui cu cablurile. e foarte simplu... se gasesc tot felu de mufe si adaptari :lol: daca gasesc un procesor la al meu... nu mai stau pe ganduri
|
Cred ca am sa il pun undeva sub torpedou ;) Am un spatiu unde sper sa intre...daca nu...facem sa intre :D
|
spor la treaba ;) sa ne arati si noua evolutia pc-ului :lol:
|
Quote:
de putut se poate,e la mintea cocosului asta(pentru cineva care vrea sa monteze carpc intrebarea asta nu-si are rostul:!:) evident ca exista un "Dar" , adica apar alte necunoscute care tu nu le-ai spus aici , amplificatorul e home-made?are reglaj de volum,bas,inalte,eventual niste filtre ceva la intrare?sau e amplif cumparat ?intreb asta pentru ca o sa ai nevoie cel putin de butonul de volum sa-ti fie pus la indemana,sa nu stai sa te joci doar din meniu cu sunetul... apoi,orice calculator oricat de bun are la iesirea audio(fie ea de casti sau de linie(line-out) in afara de semnal util(adica muzichia si alte sunete) si paraziti(zgomot de fond,diferite bazaituri datorate ventilatoarelor,cdromului,sursei de alimentare etc...) care o sa se auda in sistemul audio,si daca sa spunem ca folosesti un amplificator homemade...o sa auzi zgomotele astea sin tweetere si n-o sa fie placut,daca treci semnalul intai prin head unit,asta o sa filtreze cat de cat din ele... acest neajuns cu zgomotele se poate elimina,dar e nevoie sa folosesti un pc obisnuit si o placa de sunet de calitate(un exemplu ar fi un sound blaster de la creative) ... asa cum am spus eu folosesc intrarea aux a playerului si sunetul dat de laptop se aude decent cu precizarea ca pe langa muzica data de cdplayer cand citeste cduri...ce canta carpc-ul se aude net inferior(inca n-am reusit sa fac un reglaj sa se auda asemanator...) pentru cineva care se urca prima oara in masina nu e mare diferenta ,pentru mine e de la cer la pamant,daca vrei e ca si cum ai asculta o melodie de pe un cd audio,si apoi ai asculta aceeasi melodie de pe un cd cu trakuri original(nu facut din mp3 track! ) sper ca ai inteles ce am vrut sa spun desi m-am intins atat :) |
am inteles multumesc de raspuns
|
hm am citit aproape tot de aici . dar electronica nu e deloc un punct forte de`al meu:)
acuma am si eu o intrebare pt voi. este cineva dintre voi care se ocupa de asa ceva contra cost? |
| All times are GMT +2. The time now is 04:10. |
- Copyright 2026 4Tuning