Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare? (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/240272-recuperezi-taxa-prima-inmatriculare.html)

crashoverite 16-02-11 15:13

Re: Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare?

Quote:

Originally Posted by werewolf_eu (Post 4090780)
daca ai dosarul complet , n-ai nici o treaba , de aia e bine sa apelezi la un avocat.;)

Salut, apropo de "dosar complet'' am cumparat in 2008 o masina adusa din italia de un samsar, pe care am inmatriculato ulterior cu plata unei taxe de 6600 ron, de la dosar imi lipseste contractul de vazare-cumparare dintre italian si acel samsar, am doar contractul de vanzare cumparere dintre mine si samsar
In ce masura ma poate afecta lucrul asta si daca aveti ceva sfaturi ?

Maniak22 16-02-11 15:15

In toate hartoagele alea poate vedea judecatorul suma cu care ai cumparat masina si suma care ai platit-o statului nu?
Spun pentru ca am si o masina la care taxa in 2011 ar fi de 4 ori valoarea ei de achizitie la un motor de 1.8 :):) si poate i s-ar inmuia judecatorului inima :):):) de asemenea canibalisme

De aia suntem oameni sa mai putem si visa nu? :):):):):):):):)

elenacimp 16-02-11 15:15

Quote:

Originally Posted by 08elt (Post 4090853)
Daca masina a fost inmatriculata in noiembrie 2008, sa inteleg ca nu am nici o sansa la judecata. De ce? Pentru ca era taxa de poluare sau ceva de genul acesta?Am platit 1700 eur la o masina de 6000 eur. Astept un raspuns, ms.

Si eu am taxe platite in perioada iulie-decembrie 2008 dar am fost sfatuita sa nu incep procedurile pt ele deoarece in perioada aceea,taxa era conforma cu normele UE.Dupa cum imi amintesc,scadea pe masura ce vechimea masinii crestea,deci se deprecia...sau ceva de genul acesta,nu imi amintesc prea bine.Dar pricum,am consultat multi avocati,de prin toata tara,inainte de a incepe si toti mi-au dat acelasi raspuns:ca taxele platite in acea perioada nu se restituie.Numai ca am mai multe de 2009,asa ca merita incercat.
Oricum,poti sa incerci,consulta avocati mai multi si vezi ce te sfatuiesc ei.Cred ca sunt sfaturile cele mai avizate.
Succes!

Maniak22 16-02-11 15:19

crashoverite nu cred ca te afecteaza in vreun fel..... :):):) totusi depinde de toanele judecatorului daca ii convine sau nu

elenacimp 16-02-11 15:20

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4090906)
In toate hartoagele alea poate vedea judecatorul suma cu care ai cumparat masina si suma care ai platit-o statului nu?
Spun pentru ca am si o masina la care taxa in 2011 ar fi de 4 ori valoarea ei de achizitie la un motor de 1.8 :):) si poate i s-ar inmuia judecatorului inima :):):) de asemenea canibalisme

De aia suntem oameni sa mai putem si visa nu? :):):):):):):):)

:)Asa ar fi normal,intr-o tara normala...dar suntem in Romania!

Maniak22 16-02-11 15:23

Quote:

Originally Posted by elenacimp (Post 4090907)
Si eu am taxe platite in perioada iulie-decembrie 2008 dar am fost sfatuita sa nu incep procedurile pt ele deoarece in perioada aceea,taxa era conforma cu normele UE.Dupa cum imi amintesc,scadea pe masura ce vechimea masinii crestea,deci se deprecia...sau ceva de genul acesta,nu imi amintesc prea bine.Dar pricum,am consultat multi avocati,de prin toata tara,inainte de a incepe si toti mi-au dat acelasi raspuns:ca taxele platite in acea perioada nu se restituie.Numai ca am mai multe de 2009,asa ca merita incercat.
Oricum,poti sa incerci,consulta avocati mai multi si vezi ce te sfatuiesc ei.Cred ca sunt sfaturile cele mai avizate.
Succes!

Sa consulti mai multi avocati sa vezi cum incearca sa te vrajeasca fiecare mai bine de bani ?:):):):) hahah.....toti spun ca da se poate cum sa nu reusita e garantata numai sa le dai banii. Pe ei oricum trebuie sa ii platesti fie ca castigi fie ca nu. Mai ales ca trebuie sa le dai bani in avans si nu iti va spune nici unul ca se poate sa ii dai dupa proces :):):):)

Am prieteni avocati si am vazut si la altii multe stiluri ale avocatilor de a iti lua banii:):)

08elt 16-02-11 15:24

Quote:

Originally Posted by elenacimp (Post 4090907)
Succes!

Nu inteleg cu ce este taxa din perioada respectiva mai "desteapta" decat ce-a din 2007 sau de acuma. Nu despre exact acelasi lucru este vorba? MS de rasp.

elenacimp 16-02-11 15:24

Quote:

Originally Posted by crashoverite (Post 4090898)
Salut, apropo de "dosar complet'' am cumparat in 2008 o masina adusa din italia de un samsar, pe care am inmatriculato ulterior cu plata unei taxe de 6600 ron, de la dosar imi lipseste contractul de vazare-cumparare dintre italian si acel samsar, am doar contractul de vanzare cumparere dintre mine si samsar
In ce masura ma poate afecta lucrul asta si daca aveti ceva sfaturi ?

Te afecteaza intr-o mare masura pt ca trebuie prezentat documentul ce atesta de unde a fost cumparata,la instanta.
Dar nu inteleg,spui ca ai inmatriculat-o pt prima data in tara,fara a avea c-v intre italian si samsar,atasat la dosar?

elenacimp 16-02-11 15:27

Quote:

Originally Posted by 08elt (Post 4090924)
Nu inteleg cu ce este taxa din perioada respectiva mai "desteapta" decat ce-a din 2007 sau de acuma. Nu despre exact acelasi lucru este vorba? MS de rasp.

In esenta,nu este diferita,asa e.Numai ca guvernantii nostri hoti,i-au schimbat denumirea din taxa de prima inmatriculare in taxa de poluare si a devenit mult mai legala.
Ti-am spus,nu imi amintesc cuvant cu cuvant,cum mi-a spus avocatul dar toti mi-au spus acelasi lucru,ca in perioada iulie-decembrie 2008 nu se castiga.

crashoverite 16-02-11 15:27

Quote:

Originally Posted by elenacimp (Post 4090926)
Te afecteaza intr-o mare masura pt ca trebuie prezentat documentul ce atesta de unde a fost cumparata,la instanta.
Dar nu inteleg,spui ca ai inmatriculat-o pt prima data in tara,fara a avea c-v intre italian si samsar,atasat la dosar?

Eu ma refeream la dosarul facut pt mergerea in instanta, sincer nu mai retin daca la dosarul de la politie am atasat acel c-v

Maniak22 16-02-11 15:28

Quote:

Originally Posted by elenacimp (Post 4090926)

Pai cine a spus ca trebuie sa ai la dosar contract de vanzare cumparare intre italian si samsar cand o inmatriculezi?

Eu cand am tradus actele am facut direct actele de pe persoana(samsar) care a cumparat din germania masina direct pe mine si a fost ok nu m-a intrebat nimeni nimic:) de actele dintre neamt si samsar:):):)

La fel si cu instanta.... eu zic ca nu trebuie neaparat c=v dintre samsar si italian pentru ca daca ai intre samsar si tine tot aceeasi chestie se presupune e ca a mai fost inscrisa in alt stat UE parerea mea

elenacimp 16-02-11 15:30

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4090921)
Sa consulti mai multi avocati sa vezi cum incearca sa te vrajeasca fiecare mai bine de bani ?:):):):) hahah.....toti spun ca da se poate cum sa nu reusita e garantata numai sa le dai banii. Pe ei oricum trebuie sa ii platesti fie ca castigi fie ca nu. Mai ales ca trebuie sa le dai bani in avans si nu iti va spune nici unul ca se poate sa ii dai dupa proces :):):):)

Am prieteni avocati si am vazut si la altii multe stiluri ale avocatilor de a iti lua banii:):)

Consultarile astea la avocati sunt gratis,eu cel putin pe toti care i-am sunat,nu mi-au cerut bani.
In schimb,ai dreptate,sunt avocati care cer bani in avans dar sunt si avocati care cer comision de succes,adica un procent din taxele recuperate si ce trebuie platit inainte este 42 ron pt fiecare masina,taxele acelea de timbru.
Dar asta numai dupa ce mi-au explicat cum stau lucrurile si numai dupa ce eu i-am prezentat documentele masinilor si ale taxelor platite.

08elt 16-02-11 15:33

Quote:

Originally Posted by elenacimp (Post 4090932)
In esenta,nu este diferita,asa e.Numai ca guvernantii nostri hoti,i-au schimbat denumirea din taxa de prima inmatriculare in taxa de poluare si a devenit mult mai legala.
Ti-am spus,nu imi amintesc cuvant cu cuvant,cum mi-a spus avocatul dar toti mi-au spus acelasi lucru,ca in perioada iulie-decembrie 2008 nu se castiga.

Atunci de ce i-au schimbat denumirea pentru ca oricum taxa nu mergea la mediu ci ajungea ca si acuma la Ud.ea sa-si faca parc acvatic in Felix de mil eur

elenacimp 16-02-11 15:33

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4090937)
Pai cine a spus ca trebuie sa ai la dosar contract de vanzare cumparare intre italian si samsar cand o inmatriculezi?

Eu cand am tradus actele am facut direct actele de pe persoana(samsar) care a cumparat din germania masina direct pe mine si a fost ok nu m-a intrebat nimeni nimic:) de actele dintre neamt si samsar:):):)

Eu am inmatriculat multe masini si in Jud. Valcea,de unde sunt eu,se cere la inmatriculari si copie dupa c-v dintre neamt,italian,francez...si roman,chiar daca eu am luat-o de la intermediar roman.
Nu vreau sa contrazic pe nimeni,eu spun cum este la noi in judet.

elenacimp 16-02-11 15:35

Quote:

Originally Posted by 08elt (Post 4090951)
Atunci de ce i-au schimbat denumirea pentru ca oricum taxa nu mergea la mediu ci ajungea ca si acuma la Ud.ea sa-si faca parc acvatic in Felix de mil eur

:))Asa e,dar in denumirea de prima inmatriculare nu era legala si riscau o sanctiune dura de la UE.
Dar s-au descurcat ei,ca sunt destepti;) (mama lor).

All times are GMT +2. The time now is 06:13.

- Copyright 2026 4Tuning