![]() |
Re: Maşină nouă pe la 10.000 euro sau maşină second în aceiaşi bani?
Sa o lamurim un pic. Zicea cineva mai sus de chevrolet cruze la 10.000. Nu e chiar 10,000 e vreo 11,500 cu tot cu reducere.
Iar loganul la reducere e 8700 varianta cea mai dotata pe benzina. Deci e o diferenta de 2000de euro, dar ce mai conteaza 2000 de euro pt multi?:P Eu desi am logan luat de nou (si pe vremea aia cand l-am luat chiar a fost 9900 masina,nu era""criza"" sa se scada preturile), daca as mai fi pus sa mai iau odata, m-as indrepta catre o masina SH cu 1-2 ani vechime si maxim 20-30,000km. Pentru mine o masina din 2004 de ex e o masina VECHE, si o masina care e de VANDUT nu de cumparat. Singurele SH care merita, in opinia mea, sunt cele care ziceam mai sus. Masini care acum 1 an-2 au costat 15-16,000 de noi acum le iei la 9000 si sunt aproape noi. Nu va mai ganditi la e90 sau eu stiu ce.Normal, daca nu te pricepi suna fff bine, mama bmw seria 3 ultimul model doar 12.000. Dar alea la 12.000 sunt masini cu 150.000km+.Acum fiecare ce prefera,poate chiar sunt unii pt care 150.000 nu sunt multi km. Treaba lor :). Pe de alta parte si masina noua are avantajele ei. Eu de ex in logan nu am bagat NICIUN ban de cand am luat-o. doar 2 revizii, benzina si lichid de parbriz. Sa fim seriosi la un SH ( mai ales unul trecut de 80-100.000km) mai cade cate una. Cum o iei in majoritatea cazurilor schimbi distributia(exceptie daca e pe lant), dupa aia vezi ca are cauciucurile cam uzate, dupa aia mai cade un cap de bara,dupa aia ii mai bagi freon si asa mai departe. probleme care apar la toate masinile, indiferent ca sunt BMW sau dacie.Si nu apar ca sunt masinile proaste, ci pur si simplu din cauza uzurii masinii. Bine, daca ai 4000-5-6000 de euro, e mai complicat, si trebuie sa faci un compromis si iei una mai veche, asta e, atat ai atat primesti. Dar totusi la 9-10,000 de euro poti lua MASINA fff buna, aproape noua. Asta in cazul in care nu cauti doar IMAGINEA care ti-o ofera masina. ca acolo si normal, una e sa fii posesor de e90 (chiar si cu 180.000km si aer manual) si alta e sa fii posesor de focus din 2008 (cu 15.000km si climatronic). la multi ani si un an bun la toata lumea. |
11500 ? ok!
Pe cat facem pariu ca daca eu ma duc acu..la reprezentanta chevy... la 10.000 euro cash intr-o valiza, si ei imi dau cruze-ul ? Astia's disperati mai ales pe criza asta ! Fac reduceri de te inchini . |
In 2008 in vara foarte multa lume si-a luat masina o data cu taxele mici la inmatriculare . Pt multi a fost prima masina straina . Am vazut foarte multa lume atunci cu conceptia ca decat un Logan nou mai bine o masina second hand de afara, DAR acum ii aud pe multi cum se plang de reparatii de mii de euro sau de tot felul de probleme la care nu le gasesc rezolvarea . Dupa parerea mea cel care nu e fascinat de masini luxoase sau sportive , speciale e.t.c. si cumpara masina doar sa se deplaseze cu ea din an in pasti sa si ia masina noua . Multe masini S/H de la noi ascund probleme sau sant reparate superficial sa prosteasca omul care n-are nici o treaba cu masinile dar vrea si el masina straina... Pt modelul ala de om e perfecta o masina noua zic eu. Care are fanteziile lui cu un anumit model sau cunoaste destul de bine masinile nu vad de ce s-ar opri la o masina sub 10 000 pt. simplul motiv ca e noua.
|
Foarte bine punctat.
Problema intervine mai ales la oamenii care isi iau masini pe care evident nu le pot intretine, sau care iau, ca exemplu: am 5.000 de euro da' vreau NEAPARAT bmw e46! Astora e foarte greu sa le explici ca o masina buna se cumpara cu un pret pe masura, eu unul am renuntat de mult. LE: Am spus de Cruze, pentru ca e singura masina care as lua-o de noua in 10-12.000 de euro. |
off .. La multi ani Ionut ! Unul din oamenii pe care -i respect pe forumul asta :)
|
La multi ani si tie!
|
10.000epuri .. as merge pe ideea audi a4 2003-2004 1.9tdi 130-135cp quattro, clima ... in mari generalitati full option.
|
de la quattro si clima pana la full options e lung drum, prieten.
|
Trecând peste faptul că full-options nu există, mărcile care se respectă oferind opţiuni şi pachete de echipare în care diversele accesorii se elimină unele pe altele, chiar nu e cazul să discutăm de maşini de genul ăsta la 10.000 de euro, e un cost mediu spre mic pentru o maşină, chiar dacă sunt mulţi bani pentru majoritatea dintre noi.
|
Quote:
Tatal meu are un logan 1.4 8v la taxi..are 188.000 de km,inafara de ambreiaj(schimbat la 130.000),rulment roata fata dreapta care de doua ori l-a schimbat,din cauza unor gropi luate pe nepregatite ca nu le vazuse,alta buba la tren rulare+motor nu are,acum la 188.000 de km ii face figuri caseta de directie..Masina e la taxi din august 2005.Mai e un logan la taxi coleg cu tatal meu masina pe gaz din 2004 circula la taxi non stop,1.4 8v,a schimbat ambreiajul de 3 ori..si are 320.000 de km..Masina si in ziua de astazi mai mare,aceea masina 24 din 24 a fost la taxi..cei din Tm poate o stiu sau au mers cu ea.. In 2005 nu si-a putut permite o masina noua mai scumpa si sincer nici nu merita sa pui o masina scumpa la taxi,parerea mea. Deci in 4 ani el a schimbat consumabile,senzor frana spate,si cam la 40.000 trebuie sa umble la stopul acela cu probleme(problema aparuse pe la 80.000,ma rog firul de masa,revizii cat a fost in garantie la dacia dupa aceea la nasul meu care are service auto..Pana in 8000 se merita sa dai pe logan(zic eu)..daca urci de 8.000 si bati spre 10.000 sau chiar 11.000 poti lua un ceed sau un cruze care sunt peste logan cu mult si mai ar fii astra classic. |
Quote:
|
Zicea careva mai sus de reparatii de mii de euro... Poate par fanatic, dar la un youngtimer de prin 80 aduci o masina in stare buna de banii cu care repari una din 2000+ si ai o gramada de piese la indemana, si cu un pic de pricepere le schimbi singur. Ca sa nu fiu off topic, faceti-va niste calcule cum arata o masina din 88 de ex in care investesti 10000euro. Daca nu faci tuning extrem te tine cat una noua, si daca tot veni vb de tuning extrem nici una noua nu te tine mult daca scoti maxim din el.
|
pacat ca nu e vorba de masini tunarite aici.
|
Quote:
|
Am citit majoritatea posturilor si vad ca va invartiti in jurul loganului. Un prieten are un passat TDI din 2000 cu peste 350.000 de km pe bord, si masina inca merge aproape ca noua, ma refer la motor, exteriorul arata la fel de bine la randul lui... DUPA 10 ani. Loganurile au aparut in 2004, si eu deja in 2007-2008 am vazut loganuri ruginite.... vad zilnic loganuri care cand samnealizeaza, spatele arata ca un brad impodobit, deorece li se aprind stopurile aiurea, loganuri carora doar un far functioneaza, etc etc etc. Loganurile,cele existente pe strazi in 10 ani maxim dispar, sau vor arata ca masinile din anii '70 acum.
Eu cu 10.000 de euro as prefera oricand sa iau o masina SH fiabila cum ar fi passat, golf 4-5, decat una noua dar de unica folosita gen: Logan,Fiat,Chevrolet etc.. |
| All times are GMT +2. The time now is 01:45. |
- Copyright 2026 4Tuning