Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW Golf III GTi vs. Dacia Logan (second, īn 4.000-5.000 de euro fiecare) (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/138838-vw-golf-iii-gti-vs-dacia-logan-second-4-000-5-000-euro-fiecare.html)

StreetStyle22 14-09-09 22:03

re: VW Golf III GTi vs. Dacia Logan (second, īn 4.000-5.000 de euro fiecare)

Quote:

Originally Posted by nigger (Post 2639008)
:lol::lol::lol:O masina noua precum e loganul si fara servo directie ca optiune standard..direct da nota de masina ieftina si fara calitate..defapt se justifica prin pret,dai 5000 de euro pe o masina din 2009 asa ca nu te astepta la mai multe
Foarte des conduc loganul unui preten de al meu,motorizare de 1.4 fara servo directie si pot spune e super mega lenesa masina,si mai ales cand ajungi sa faci parcari cu ea(eu fiind mai slabutz) e un chin
Is curios peste 10 ani cum se vor prezenta primele Logan-uri aparute.....tehnic
De obicei cei care detin asa o masina pot apara numele de Logan..din p.m.d.v este masina perfecta de taxi doar atat....

Lenesa in comparatie cu ce ? :lol: Ca e cu o secunda mai rapida la sprint 0-100 km/h decat Golf 5 1.4 16v 80cp.

nigger 14-09-09 23:02

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 2640148)
Lenesa in comparatie cu ce ?

cu gallardo

rockitos 17-09-09 19:39

multi oameni care stiu ce vorbesc, si-au spus parerea referitoare la logan. eu am avut ca masina de serviciu un 1.4 MPI si acum am un 1.5 diesel de care sunt un pic mai multumit, si pot sa va spun un lucru, e o masina foarte slaba, pe care eu nu as cumparao in ruptul capului nici noua si nici second (se poate cumpara pe sume modice). cine vrea sa isi ia o masina slaba, la care intretinerea e foarte scumpa comparativ cu masini dinb clase superioare si facut de service-uri indoielnice si cu piese de proastra calitate (la primul logan am schimb in 2 luni 3 rulmeti pe aceeasi parte pe spate, piese de calitate superioara), cu un consum extrem de mare la motorul de 1.4 MPI, cu frane slabe, care se blocheaza si care te pot pune cu rotile in sus in orice moment, zgomotoasa, instabila in curbe, cu climatizare si dezaburire destul de proaste, si care vrea sa o ia numai pentru ca are o garda la sol cu n milimetri mai mare ca altele, ca are un portbagaj extrem de mare sau pentru ca atinge suta de kilometrii in n secunde poate sa o faca. am spus asta deoarece in momentul de fata sunt extrem de multe variante auto la logan si vorbesc aici de chevolet aveo, o masina imensa pentru cei care au nevoie de spatiu, de un fiat albea care e chiar mai ieftin la logan-ul, de polo si clio chiar, ca sa dau numai cateva exemple.

_anaconda_ 17-09-09 20:35

Da, mi-am dat seama ce stiu ce vorbesc oamenii aia. Intradevar, 1.4 MPI condus NORMAL nu de vreun reiser frustrat consuma 6-6.5 litri la suta mediu. Foarte...extrem ! Alte masini de 1.4 benzina consuma cam 3-3.5 litri.... Ce ciudat ca se mai blocheaza rotile cand suprafata de rulare nu e buna si nu ai ABS. La 7000 euro ar trebui sa ai clima pe 6 zone...Oare un Golf 1.6 cat consuma ? De oferit ofera aceeasi putere. Lasa-ma sa ghicesc, 4 la suta ?

Intretinerea cum e mai ieftina la Golf ? Logan la reprezentanta vs Golf in spatele casei ? Foarte tare...sau amandoua la reprezentanta ? Nu stiu cum e in restul tarii dar tind sa cred ca la fel, dar cu 300 lei la Serpico Craiova nici nu se uita la masina ta, dar sa iti faca revizie care sa includa ulei, filtru de aer + manopera. Ca tot ai adus vorba de frane, erau 2 reviste parca care au testat distanta de franare de la 100 km/h la 0 km/h si asta pe Logan MCV care e mai greu. Rezultatul ? 43-44 metri in medie. Daca stai sa te gandesti ca sunt masini de 6-10 ori mai scumpe care la acelasi test dau cu 1-4 metri mai bine nu e prea rau rezultatul pentru Logan. Sau ai vrea discuri carbo-ceramice si un rezultat de 35 de metri, RS6 like ?

Referitor la rulmenti aia nu e vina masinii, daca nu iti bati joci de ea te tine mult mai mult fara sa bagi bani decat in consumabile. Numai cati taximetristi mi-au zis asta, lejer 100-150 km fara probleme (cel putin ceva semnificativ, un bec ars la semnalizare se intampla).

Ah, intretinere scumpa ? Cum vine asta ? Ulei de calitate + filtru + ce mai trebuie la revizie (in afara de placute / etc care se schimba mai rar) costa 300 lei cu manopera inclusa. Cat ai vrea, sa fie gratis ? La o buburuza de Matiz care nu se compara cu Logan, la niciun capitol costa cam 200 lei...get real.

Chevrolet Aveo ? Cosciugul ala pe roti ? Nici la 3000 euro nu as cumpara asa ceva. Numai faptul ca e praf, pulbere fina la siguranta ma pune pe ganduri. Nu stiu cum gandesti tu dar eu tin la siguranta mea.

aleks 18-09-09 02:06

Nu consumă mediu 6 % Loganul, poate uneori, atunci cānd mergi la drum şi te faci că nu iei īn considerare portiunile prin oraşe, că nu pleci de la marginea satului pānă la intrarea īn următorul sat.
Poveşti, nu exista consumuri din astea īn traficul cotidian, iar transport interurban cu Loganul nu prea face nimeni.
@rockitos: polo nu prea intra īn aceeaşi clasă cu Loganul decāt la un singur capitol: dai prea mult pe el pentru cāt oferă.

sageata 18-09-09 02:37

placute frana logan pret pe original 320 lei, injector pt 1.4 e 800 lei bucata. inmulteste cu 4 plus manopera. filtru de motorina 100 lei pret care nu e pe original. ce ti se pare asa de ieftin? mai pui la socoteala si marele proiect anti rugina.:lol::lol: unicat in lume. normal. nu am vazut alte masini ruginite in doi ani. cand o sa consume loganul 6 % in oras o sa-mi iau trei. placutele le-am schimbat dupa 20.000 de km. asta in conditiile in care am discuri ventilate, abs si jante de aliaj. abs-ul e de rht.

SirNenea 18-09-09 07:48

iar eu la logan am schimbat placutele la revizia de 75000 km si nu fac misto

sageata 18-09-09 08:06

mie imi venea sa mor cu mana in gatul lui.

rozynel 18-09-09 09:55

imi vine sa rad de unii care au postat aici...

Daca nu ati condus ambele masini ar fi cazul sa va abtineti de la astfel de comentarii

Din punctul meu de vedere Golf III GTI e cu mult mult peste logan .

Sa fim seriosi loganul este pentru oameni peste 50 de ani ca nu are demaraj nu are mai nimic... s`au cum ati zis mai sus pentru taxi s`au pentru scoala de soferi.

Designul exterior e de rahat la logan si interiorul .. in special bordul mie unu chiar nu`mi place e oribil ...

sageata 18-09-09 10:03

punct ochit, punct lovit. clar. urasc loganul pe zi ce trece. doua capete de bara noi duse in 3 luni. fiabile a dreacului.

_anaconda_ 18-09-09 11:54

Te-ai gandit ca problema nu e la masina ci la tine si / sau drumurile pe care mergi ? Cum altii au 80-120000 km pe ea fara probleme sau chiar mai mult !?

Asta cu demarajul o dati in balarii, s-a mai postat si exemplificat in spate ca sunt masini mult mai lente la demaraj si mai scumpe, si asta vorbind de Logan 1.4. Ala de 105CP deja e altceva, sunt jdemii de masini pe strada mai lente. Asta daca stii sa il exploatezi, daca ai 75CP si esti la 100 in tr5 normal ca nu trage, dar nici sa nu aduci un discutie un golf III tot 1.4 (60CP) care nu trage nici macar atat. Normal ca daca compari GOLF III GTI de 2000CMC cu 1.4 ca nu are sens, dar asta ar fi valabil si la Golf III/IV/V 1.4, Octavia 1.4, orice 1.4, nu numai Logan. Dar spre deosebire de GTI un motor de 1.4 nu consuma cu galeata si nu costa atat asigurarea. Numai faptul ca ai schimbat placutele la 20 000 spune multe despre stilul tau de condus, iar vina pica pe masina. Altii le schimba la 40-60 000 in functie de stilul de condus. Daca te crezi pe circuit de aia le uzezi prematur, la fel si consumul care nu mai e <7 mediu, asa cum ar trebui sa fie, si vii sa arunci cu noroi pe forum.

PS: Ar fi cazul sa faci diferenta intre 6.6-5 / suta ~MEDIU, sau 60% afara si 40% in oras (nu Bucuresti, ala nu e oras) si consum 6 in oras. Nu cred ca a zis nimeni asta. Tocmai ce am mers cu un prieten de la Craiova pana la Slatina (50KM) cu o Octavia Tour 1.4. Consum mediu ? 8.5 la suta. Si asta cu 110 in medie, varfuri de 120, schimbat la 3200-3300 si de cateva ori aproape 4000 in depasiri. Daca punem la socoteala ca in mare parte este extraurban drumul, niste localitati cu limita la 50 dar fara semafoare, fara nimic, doar linie dreapta e un consum al naiba de "grozav". Firar sa fie de Logan 1.4...consuma mullt. Sa nu mai spun de demarajul la Skoda aia, 1.4 pe 1250 KG sau cat are, e praf pulbere fina. In depasire te rogi de ea sa mearga, si nu costa 6000 euro, costa cam 12.

alexbadea12 18-09-09 16:07

si eu am acelasi gti 2.0 8v si mi se pare mai bun ca loganu la orice cu toate ca e cu 10 ani mai vechi nu cred ca are adversar nici un logan
daca ati mers cu ambele masini sigur o sa vedeti niste diferente
consumu e cam de 8%, piese mai ieftine si foarte rezistenta.

a3ds 18-09-09 16:24

Conduci de la 16 ani?

TwentyOne 18-09-09 16:31

Mie nu imi vine sa cred ca s-au strans 8 pagini pt o comparatie stupida
- vrei sa cari obiecte, sa ai o masina in care dai prima besina..alegi dulapul..e cea mai ieftina masina noua de pe piata
- vrei sa ai o masina cu intretinerea ieftina, performante si fiabilitate (depinde de sofer) alegi GTI-ul

lord_wader 20-09-09 07:47

Quote:

Originally Posted by TwentyOne (Post 2650276)
Mie nu imi vine sa cred ca s-au strans 8 pagini pt o comparatie stupida
- vrei sa cari obiecte, sa ai o masina in care dai prima besina..alegi dulapul..e cea mai ieftina masina noua de pe piata
- vrei sa ai o masina cu intretinerea ieftina, performante si fiabilitate (depinde de sofer) alegi GTI-ul

Pai clar comparatia asta a fost mai mult o gluma, la care au aderat fanii antilogan pt a face bascalie din orice "pozitie".
Eu nu inteleg ce pretentii emit unii oameni de la o masina care costa 5000E varianta cheala?Nu se poate compara cu Gti, Gti reprezinta o traditie in lume, la fel ca si corrado, scirocco, manta, etc
Eu ma intreb cam cat costa nou din fabrica un Gti in anii 1996-1999 :rolleyes2 probabil de 2x valoarea celui mai "tare" logan deci comparatia e lipsita de sens

All times are GMT +2. The time now is 21:03.

- Copyright 2026 4Tuning