Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Trei prinţi germani: Audi A8 vs. BMW 750Li vs. Mercedes-Benz S550 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/126596-trei-printi-germani-audi-a8-vs-bmw-750li-vs-mercedes-benz-s550.html)

Sasha 21-06-09 19:41

Re: Trei prinţi germani: Audi A8 vs. BMW 750Li vs. Mercedes-Benz S550

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2426077)
Pai de aici se intalege decat un singur lucru, sa fii fidel unui singur brand indiferent de ce ofera acesta. Eu personal nu pot sa fiu de acord cu asa ceva, mai ales in domeniul auto, unde exista diferente si nu doar de ordin subiectiv. Desigur, fiecare avem o afinitate fata de o anume marca, dar sa alegi ceva doar pentru sigla, stiind ca celelalte firme concurente ofera ceva mai bun, mi se pare o prostie. Chiar de aceea exista diversitate, altfel nu ar exista progres si evolutie.

De acord in totalitate...chiar daca esti fanul nr.1 al anumitului brand, trebuie sa recunosti suprematia altor marci ;)

xxdadixx 21-06-09 20:54

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 2426077)
Pai de aici se intalege decat un singur lucru, sa fii fidel unui singur brand indiferent de ce ofera acesta. Eu personal nu pot sa fiu de acord cu asa ceva, mai ales in domeniul auto, unde exista diferente si nu doar de ordin subiectiv. Desigur, fiecare avem o afinitate fata de o anume marca, dar sa alegi ceva doar pentru sigla, stiind ca celelalte firme concurente ofera ceva mai bun, mi se pare o prostie. Chiar de aceea exista diversitate, altfel nu ar exista progres si evolutie.

Da dar exista si un motiv pentru care sa gandesti asa. Poate brand-ul respectiv iti ofera exact ceea ce cauti, ti se potriveste ca o manusa, nu te-a dezamagit niciodata si si-a facut loc in inima ta prin chesti concrete nu povesti de marketing si mituri romanesti.

bmwowners 21-06-09 21:35

Cum spuneti voi mituri despre bmw si colovalari etc la fel pot spune si eu zeci despre mercedes insa ce vroiam eu sa spun este cu totul si cu totul altceva.
Eu am o pasiunea fata de o marca in cazul de fata BMW. Atat seria7 cat si S-Klasse imi ofera in mare aceleasi dotarai aceleasi masuri de siguranta acelas confort diferentele sunt foarte mici iar in cazul acesta condiser ca simpla pasiune face diferenta. Daca m-ai fi pus sa aleg intre un Rolls si un seria7 da atunci alegeam Rolls-ul pentru ca este net superior dar cand compar 2 masini aproape identice diferenta o faci in functie de pasiunea si afinitatea pe care o ai fata de o anumita marca!

bogg 21-06-09 22:55

A inchis aleks treadu lui PvD si v-ati mutat toti aici? :lol:

Quote:

Originally Posted by MoldamiN (Post 2419344)
Doamne cati fanatici BMW prin preajma. Ok am inteles, BMW-ul e cel mai bun, si nici macar Rolls-Royce, [...] nu il poate ajunge,

Aici sa stii ca ai dreptate. BMW niciodata nu va fii in stare sa produca masini precum Phantom si Drophead. BMW chiar nu are nici o treaba cu luxul si nici una dintre firmele pe care le detine: Mini si aialalta. :lol: :lol:

dolb 21-06-09 23:34

Eu zic ca Haudi e cel mai tare! pai celelalte ie carute ca daca intri intr-o curba, cu tractiunea spate si chiar si DTC activat, scapi de sub control masina! AUDI RULLZ :|

GTR 22-06-09 00:01

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2426227)
Da dar exista si un motiv pentru care sa gandesti asa. Poate brand-ul respectiv iti ofera exact ceea ce cauti, ti se potriveste ca o manusa, nu te-a dezamagit niciodata si si-a facut loc in inima ta prin chesti concrete nu povesti de marketing si mituri romanesti.

Eu tare sunt curios cu cate modele de S ai mers macar (nu condus) si cu cate seria 7.

Eu am mers cu:
S - W111/W112, W108/W109, am avut W116, W126, am condus W140, W220 nu am mers inca cu W221

7 - E23, am avut E32, am condus E38, am mers E65-E68, am vazut :) F01/F02

Nu de alta dar cam ce spui tu a facut Merecdesul S referinta in clasa, BMW pana la seria E38 inclusiv nici vorba sa se fi putut apropia de S din nici un punct de vedere, iar acum in afara de tehnologie mai are oricum nevoie de niste operatii estetice sa semene a rege..

UNLORD 22-06-09 11:21

Quote:

Originally Posted by MoldamiN (Post 2419407)
Omule W221 = S Klasse actual. Se vede ca n-ai putin gust fin si rafinat, pt ca linia bordului vechi si a celui actual este aproape identica putin stilizata si normal, adusa la standardele secolului XXI. Nu am zis niciodata ca BMW-ul e urat sau ca nu il inghit, ba din contra. Ceea ce tu nu inghiti este Mercedes-ul si asta se vede din toate posturile tale in care BMW-u e REGE, iar alta marca de masini nu mai exista. Esti addicted to BMW si asta pt mine inseamna, calul cu obloane pe ochi. Imi cer scuze de atacul la persoana, insa ce se scrie pe acest topic este sarit de pe fix. Atata incredere am in tine ca ai condus un S Klasse, doar din ceea ce zici, egala cu 0. De ce? Deoarece absolut toti oamenii pe care ii cunosc si majoritatea presei de specialitae, nu au avut decat superlative absolute spre partea pozitiva in descrierea senzatiei lasate de Mercedes. Nici despre BMW, nu am auzit lucruri slabe, insa o repet sus si tare, Mercedesul are o temelie. Numai bine!

Poti sa imi arati si mie topicurile in care am spus despre Mercedes ca nu il inghit si l-am desfintat? Sa stii ca faci o mare confuzie intre preferinte (ale mele) si referintze. La fel as vrea sa imi arati de ce sunt sarit de pe fix...pt ca eu nu mi-am permis sa te acuz pe tine folosind cuvinte cu trimitere la integritatea intelectuala decat eventual ti-am atras atentia cand postai eronat si subiectiv. Daca chiar m-ai urmarit ai vedea ca am precizat ca Mercedes a inventat clasa asta...in fine e simplu sa dai din gura si sa "reinterpretezi" ... mai greu e sa procesezi ceea ce am scris. In plus chiar daca am precizat ca BMW-ul este rege la tehnologie la ora actuala, in paranteza am scris: "asta pana apare noul S" . Iar legat de Mercedes, l-am condus si mi-a dat feelingul pe care toti sedentarii si oamenii trecuti de 40 de ani (aici includem si presa de specialitate) il apreciaza si anume ca aproape se conduce singur. Ceea ce nu intelegi tu (desi suntem pe un site al pasionatilor de tuning) e ca mie imi place ca intr-o masina sa te poti implica si tu ca sofer, sa iti puna la dispozitie aceea satisfactie sau preocupare de a o conduce, de interactiune, adica sa ai un schimbator, un scaun mai profilat, sa ai un cadran veritabil nu un LCD, un motor mai performant etc. Spune-mi si mie fraza "nu au avut decat superlative absolute spre partea pozitiva" (e cam dubioasa exprimarea si nu o lua personal) pe care ai folosit-o nu ti se pare o fraza in genul "calul cu obloane pe ochi" ? Asa ca pe viitor iti recomand sa fii mai atent cu "remarcile", posteaza civilizat, pana la urma pe forumul asta ar trebui sa ne informam nu sa ne enervam, pt ca nu ma poti acuza ca postez fara argumente, intotdeauna incerc sa le aduc.

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2426807)
Eu tare sunt curios cu cate modele de S ai mers macar (nu condus) si cu cate seria 7.

Am condus ultimul model si am fost si cu penultimul si cu antepenultimul si cel dinaintea acestuia, adica W126. Mi-au placut cam toate, cel mai mult imi place modelul W126...dar am mers si cu varii generatii de seria 7 si ... :) .

Quote:

Eu am mers cu:
S - W111/W112, W108/W109, am avut W116, W126, am condus W140, W220 nu am mers inca cu W221

Iti doresc sa iti achizitionezi din fiecare cate unul ! :)

Quote:

7 - E23, am avut E32, am condus E38, am mers E65-E68, am vazut :) F01/F02

Cel mai reusit model de seria 7 in opinia mea este cel pe care l-ai si avut, adica E32 (imi place si acum de mor). In schimb nu l-am avut deloc la inima pe "E65-E68". Nici E38 nu m-a dat pe spate, am considerat ca S-ul concurent al acestor generatii e un deal mai bun. Desi nu se pune problema ca la varsta mea sa imi achizitionez vreuna din balenele din clasa asta (indiferent de brand). Pur si simplu nu imi plac masinile inutil de mari si prea luxoase (indiferent de brand). La ora actuala consider ca seria 7 este mai atragator (desi chiar daca as avea bani de unul nu mi-as lua, din considerentele mentionate mai sus) si mai performant si mai placut de condus. Deci il prefer si in plus imi place si designul.

Quote:

Nu de alta dar cam ce spui tu a facut Merecdesul S referinta in clasa, BMW pana la seria E38 inclusiv nici vorba sa se fi putut apropia de S din nici un punct de vedere, iar acum in afara de tehnologie mai are oricum nevoie de niste operatii estetice sa semene a rege..

Pai si nu e de apreciat progresul unei firme mult mult mai mici decat Mercedes, practic o afacere de familie (familia Quandt). Sa stii ca imediat dupa anii 90 cand am inceput sa constientizez fenomenul auto, Mercedes erau imbatabili cam pe fiecare clasa de masini. Dar incet, odata cu aparitia modelelor de genul C-Klasse W202, W203, W204, lucrurile s-au schimat incet incet si am inceput sa observ evolutia in bine a BMW-ului. Iar legat de designul noii serie 7 ... esti subiectiv, si sa fim seriosi dupa ce o sa mai apara pe strazi o sa te mai familiarizezi cu ele. Asa nu mi-a placut nici E90 la inceput si incet incet a ajuns sa imi placa si faceliftul chiar a spalat pacatele stopurilor "cam koreene".

slacker. 22-06-09 14:41

Voted : S550.

S-class-ul de la Mercedes mi se pare cu mult peste orice rival din clasa lui.

ROBERT_88ROB 22-06-09 15:20

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2427601)
In plus chiar daca am precizat ca BMW-ul este rege la tehnologie la ora actuala, in paranteza am scris: "asta pana apare noul S" . Iar legat de Mercedes, l-am condus si mi-a dat feelingul pe care toti sedentarii si oamenii trecuti de 40 de ani (aici includem si presa de specialitate) il apreciaza si anume ca aproape se conduce singur. Ceea ce nu intelegi tu (desi suntem pe un site al pasionatilor de tuning) e ca mie imi place ca intr-o masina sa te poti implica si tu ca sofer, sa iti puna la dispozitie aceea satisfactie sau preocupare de a o conduce, de interactiune, adica sa ai un schimbator, un scaun mai profilat, sa ai un cadran veritabil nu un LCD, un motor mai performant etc..

pai parca bmw ii rege la tehnologie asa am dedus din posturile tale..acuma mercedes nuti place ca se conduce singur are cadran cu lcd si alte gadgeturi are prea multa tehnologie?:idea:

_anaconda_ 22-06-09 15:22

@ Unlord: presa de specialitate apreciaza bine S-ul. Nu asta trebuie sa apreciezi la o masina din clasa asta ? Confort maxim, sa simti ca plutesti, ca nu trebuie sa faci mai nimic. Asta e toata ideea. Normal ca iti place sa te implici in condusul masinii etc la varsta asta, dar dupa cum ai spus in cazul asta nu te uiti la S Klasse. Te uiti la un Seria 3, Seria5 maxim sau alternativele din alte clase. Mercedes si-a facut cel mai bine temele si S-ul face exact ceea ce trebuie sa faca o masina din clasa asta, nu trebuie criticat ca nu te implici la condus prea mult ca nici nu trebuie, alta este scopul.

UNLORD 22-06-09 17:03

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2428288)
@ Unlord: presa de specialitate apreciaza bine S-ul. Nu asta trebuie sa apreciezi la o masina din clasa asta ? Confort maxim, sa simti ca plutesti, ca nu trebuie sa faci mai nimic. Asta e toata ideea. Normal ca iti place sa te implici in condusul masinii etc la varsta asta, dar dupa cum ai spus in cazul asta nu te uiti la S Klasse. Te uiti la un Seria 3, Seria5 maxim sau alternativele din alte clase. Mercedes si-a facut cel mai bine temele si S-ul face exact ceea ce trebuie sa faca o masina din clasa asta, nu trebuie criticat ca nu te implici la condus prea mult ca nici nu trebuie, alta este scopul.

Tu ce incerci sa imi spui aici ? Ca nu inteleg cu ce vrei sa ma lamuresti ? Am zis eu vreo clipa ceva legat de lipsa de apreciere ? Crezi ca seria 7 nu e aprecita ? La ora actuala se cumpara in tara natala mai bine decat Mercedesul ? Si cred ca asta se intampla cam peste. Si cred ca tot oamenii de peste 40 de ani isi cumpara. Asta nu inseaman ca si-a facut temele bine seria 7 ? La ora actuala se pare ca le are mai bine facute ... Unde am CRITICAT Mercul? Arata-mi si tu ceea ce l-am rugat si pe celalalt baiat, sau nu iti pica bine ca seria 7 e locul 1 in poll-ul asta (in ciuda fanilor VAG care dau relicvei de A8, cum ai votat si tu dealtfel sau Mercului, din principiu) ... Am mai scris, ca e diferenta intre preferintele mea si apreciere, tu nu ai citit ce am postat ? Iar tu ca fan Audi chiar daca ai stii ca e mai bun BMW-ul sau ca la varsta ta poate ti s-ar potrivii mai bine, ai aprecia mai mult cum se conduce, tot nu ai recunoaste-o. si asta din principiu. Nu uita ca suntem pe un site de tuning, nu de yahting!

_anaconda_ 22-06-09 17:15

Pai tu ai spus ca nu iti place ca e salupa, ca nu te implici la condus etc. Pai asta nu e problema masinii, ci problema ta ca te uiti dupa lucrurile alea in locul nepotrivit. Si mi se pare normal ca fiind ultimul aparut Seria7 sa se vanda mai bine, dar daca ne uitam la vanzari per total...Referitor la cum imi pica mie ca seria 7 e pe primul loc in poll este doar o mica gluma. Mi se cam rupe si ca este cea mai buna (?) din clasa asta la ora actuala rational privind, un poll pe forum nu este absolut deloc relevant, 95% din voturi se duc aiurea si fara argumentare fara nimic doar fanboysm ieftin). Iar relicva aia de A8 inca se tine bine, daca e sa o compari cu un BMW din 2003 cam cand a aparut il spulbera. Dar sa nu ne mai hazardam in afirmatii si sa asteptam noul A8. Ah si ma cam doar in cot ca nu intentionez sa cumpar vreuna din ele in viitorul apropiat asa ca pauza.

Referitor la ce as alege intre astea 3 nimic. Doar daca as fi fortat sa imi cumpar asa ceva acum as alege S Klasse probabil sau A8. Chiar daca daca aduni toate + si le testezi la sange seria7 e mai buna ca A8, putin imi pasa. Nu cred ca este cineva care sa zica "uite frate nu imi place A8 asta, nu ma satisface"...asa ca alegerea se face in mare parte dupa design (interior / exterior) iar in ochii mei seria7 asta noua este pur si simplu HIDOASA. Am vazut ceva pe strazi..doh...SI ultima generatie era cam nasoala dar de cand a aparut asta o consider o adevarata frumusete. Cu ultimele generatii de Seria7 m-as impaca, arata ok la exterior desi nu ar reprezenta prima alegere dar asta...ohh.

Din principiu eu nu am nimic cu BMW numai ca nu prea imi plac creatiile lor. Alea mai vechi in schimb imi plac, E46 e ok, E39 este iar interesant (daca stau sa ma gandesc bine cred ca imi place mai mult decat Audi / Mercedes contemporane, cel cu facelift).

Din astea noi doar Seria 3 coupe e ok iar Seria6 e 50-50%.

PS: SI mie imi plac mai mult ceasurile analogice de pe Seria7 / A8 fata de LCD ala de pe S Klasse, cred ca am mai scris asta.

UNLORD 22-06-09 17:16

Quote:

Originally Posted by ROBERT_88ROB (Post 2428280)
pai parca bmw ii rege la tehnologie asa am dedus din posturile tale..acuma mercedes nuti place ca se conduce singur are cadran cu lcd si alte gadgeturi are prea multa tehnologie?:idea:

Am spus ca imi place sa vad un ceas adevarat, analogic...tu ce preferi ? Poate sunt eu mai de moda veche...si apreciez tehnologia atata timp cat nu strica si stirbeste din traditie. Ca tot se vorbea aici de traditie Mercedes si se facea trimitere la modele mai vechi. Si imi place ca bordul sa aiba un design original nu influentat de concurentul seria 7 trecut. Pe care l-am dezagreat si am si spus-o, ba chiar am spus ca as fi ales Mercul de generatie echivalenta fara sa clipesc.

UNLORD 22-06-09 17:24

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2428605)
Pai tu ai spus ca nu iti place ca e salupa, ca nu te implici la condus etc. Pai asta nu e problema masinii, ci problema ta ca te uiti dupa lucrurile alea in locul nepotrivit. Si mi se pare normal ca fiind ultimul aparut Seria7 sa se vanda mai bine, dar daca ne uitam la vanzari per total...Referitor la picatul bine ca seria 7 e pe primul loc in poll este doar o mica gluma. Mi se cam rupe si ca este cea mai buna (?) din clasa asta la ora actuala, un poll pe forum nu este absolut deloc relevant, 95% din voturi se duc aiurea si fara argumentare fara nimic doar fanboysm ieftin). Iar relicva aia de A8 inca se tine bine, daca e sa o compari cu un BMW din 2003 cam cand a aparut il spulbera. Dar sa nu ne mai hazardam in afirmatii si sa asteptam noul A8.

Referitor la ce as alege intre astea 3 nimic. Doar daca as fi fortat sa imi cumpar asa ceva acum as alege S Klasse probabil sau A8. Chiar daca daca aduni toate + si le testezi la sange seria7 e mai buna ca A8, putin imi pasa. Nu cred ca este cineva care sa zica "uite frate nu imi place A8 asta, nu ma satisface"...asa ca alegerea se face in mare parte dupa design (interior / exterior) iar in ochii mei seria7 asta noua este pur si simplu HIDOASA. Am vazut ceva pe strazi..doh...SI ultima generatie era cam nasoala dar de cand a aparut asta o consider o adevarata frumusete. Cu ultimele generatii de Seria7 m-as impaca, arata ok la exterior desi nu ar reprezenta prima alegere dar asta...ohh.

Din principiu eu nu am nimic cu BMW numai ca nu prea imi plac creatiile lor. Alea mai vechi in schimb imi plac, E46 e ok, E39 este iar interesant (daca stau sa ma gandesc bine cred ca imi place mai mult decat Audi / Mercedes contemporane, cel cu facelift).

Din astea noi doar Seria 3 coupe e ok iar Seria6 e 50-50%.

Ai drepatte referitor la poll-ul asta...nu conteaza, cum nici nu conteaza alegerea ta. Defapt A8-ul ... e chiar facut pt indivizi ca si tine ... e mai bine sa il alegi ... ti se potriveste! Faci un mare serviciu firmei BMW ca nu esti clientul lor ... vorbesc serios. Mai am o intrebare, tu esti in poza de la avatar ?

P.s. Exista vreun Audi care sa nu iti placa ?

UNLORD 22-06-09 17:28

Quote:

Originally Posted by slacker. (Post 2428167)
Voted : S550.

S-class-ul de la Mercedes mi se pare cu mult peste orice rival din clasa lui.

Mai ales daca te duci la mall si parchezi S550-ul la etajul superior celui in care gasesti un seria 7, eventual chiar 760i. Iar la 20 de ani cred ca ai schimbat multe generatii de limuzine si stii cum sta treaba. Imi dau seama dupa numarul mare de argumente pe care l-ai adus.

All times are GMT +2. The time now is 19:09.

- Copyright 2026 4Tuning