![]() |
Re: Kia Cee'd 1.6 DSL sau Peugeot 308 1.6 HDI achizitie noua
am mers cu unul sa stii. suspensia e ok nam ce zice. sta bine pe curbe, dar nu se poate compara cu HH veritabile. nu poti sa imi spui ca un proceed se apropie pe un circuit de un gti sau ST, fie el si fiesta st. si ajungand la motor 1.6 le il gasesti si pe c'eed normal, deci aici pierde mult. un swift sport are tot 125 cp, dar suspensia e mai ferma, masa e mai mica cu cel putin 200-230 kg, fiesta ST e o clasa mai mica, dar 150 cp, la fel suspensie mai ferma. nu prea se apropie. poti sa spui ca e un warm-hatch, dar nu hot.
|
bag seama ca unii, inca nu fac diferenta intre proceed si ceed.
|
ma rog, daca tie iti ia ochii mai degraba un swift sport n-am ce zice. motorul de pro 1.6 are in plus 4 cai fata de cel normal de ceed, ma rog, nu conteaza foarte mult, dar oricum are 100 de kg mai putin pro'ul, deci inseamna ceva. plus ca zilele trecute m-am dat in mers cu o honda civic s, si cand am fost eu in fata (mai era cate o masina pe drum) nu putea sa ma depaseasca, iar cand eram eu in spate m-am tinut lipit de el. el mai era cu inca cineva in masina, probabil ca asta conteaza mai mult la vitezele care le aveam (100-140). civicul ar trebui sa fie cu aproape 2 sec mai rapid ca mine... oricum mi-a dat senzatia ca l-as fii facut daca as fii avut motorul de 2.0. acum depinde si fiecare cat stie sa-si forteze masina.
acum e cert ca nu se compara cu focus st sau astra opc, dar cu un motor mai puternic ar avea toate atributele. ca marca, respecta reteta de hot hatch prin evolutia vizuala si dinamica fata de ceed. l poti numi hot hatch, dar nu in aceeasi masura ca pe un St sau typeR... poate ar trebui facute niste clasificari mai specifice, dar momentan operam cu termenii pe care ii avem :D momentan, cu elementele de tuning aparute, un proceed poate arata CEL PUTIN la fel de bine ca orice St sau OPC sau, nu zic scirocco, pt ca e mult mult prea frumos pt orice hot hatch :lol: din pacate, pana la aparitia unui motor mai potent, pro-ul este in partea de jos a clasamentului hot hatchurilor. |
tiam zis ca e mai degraba un warm hatch decat un hot.asta din cazua motorului. mai sunt multe care au aspiratii de hot , dar nu ajung atat de departe: citroen C4 vtr si vts, ford sport ka, desi asta la 95 cp e in stare sa faca la demaraj un proceed, pana la o viteza ca dupa ramane fara vlaga.
Cu elemente de tuning orice masina arata bine. proceed nu arata rau, dar nu este un design sa iti ia ochii, sa zici woooow ce tare, intelegi?cel putin asta e parerea mea. si in legatura cu swiftu ala sport,eu zic ca e bestiala. linia rosie la 7400 rpm, cuplu la ture mari, puterea la 7000, sunet de milioane, jante pe 17, cauciucuri late, suspensie f rigida si la 15000 cat costa e foarte buna pentru distractie. |
corect, parerea ta, fiecare cu gusturile lui ... :-)
deja prea mult off topic poate ar trebui deschis un alt topic, gen ce este hot hatch, si ce nu :lol: |
Alegerea e simpla auzi cum suna kia si cum suna peugeot si gata a castigat peugeot simplu.Mai bine se facea comparatie cu i30 ca sunt amandoua made in coreea,o varianta de a nu spune made in china.Chiar am vazut azi un bun prieten de al meu care e reprezentant kia cum ii dadea unu de la un ford ka curent la o kia cerato.,asa ca va doresc sa va bucurati de kia in continuare.Si proCEED doar desing e frumos si cam atat e de mentionat la ea.
|
pacat ca n-ai si condus un ceed sau un proceed 8) fara curent pot ramane si peugeot-uri si mercedes-uri, etc, etc, e o aiureala ce ai zis, n-are nici o relevanta. si aici vorbim de peugeot 1.6 hdi o masina excelenta cu un motor f bun, si kia ceed 1.6 dsl o masina cel putin la fel de excelenta, dar nu pentru ca asa zic eu ci pentru ca si-a dovedit calitatile in teste si pe drum, la fel ca si peugeot. cand o sa faci un drive test posteaza lucruri mai interesante, nu elucubratii....
|
cubaneze... tu ai auzit de lasat faruri aprinse si RCD aprins vreo 3-4 ore asa? ..stii ce se intampla? se consuma bateria :) . deci la faza cu dat curent e cam cu dus intors si nu se pune :)
PS: eu sunt de parere ca vw sunt cele mai proaste masini ever ca mereu fac pana cand trec peste cioburi si cuie! |
KIA si Peugeot nu sint constructori comparabili nici ca public tinta, nici ca imagine de marca, nici ca preturi, nici ca performante.
Mi se pare de-a dreptul josnic sa compari o asa marca consacrata cu una despre care nu prea poti sti mare lucru, care nu a dovedit nimic in scurtul timp de cand a scos capul la lumina.Cee'd va trebui sa dovedeasca ca este intr-adevar ceea ce se lauda a fi. Asa ca mie comparatia asta mi se pare un pic prematura.:lol: |
:rolleyes2:lol: =)) sunt comparabili ca public tinta din moment ce sunt comparati, ca nu ii compara ursu din padure ci noi cumparatorii le comparam. desigur, genul asta de cumparatori care testeaza masini inainte sa le cumpere si nu arunca bani de pomana doar ca e vreo marca , este umpic de neinteles pentru tine nu? :rolleyes2:lol: ca performante nici nu incape discutie ca se compara dar ideal ar fii sa arunci un ochi pe niste date tehnice inainte sa postezi...
|
Lecă, te rog frumos, ia-o calm şi uşor, o să iasă ceartă şi pe urmă iar mă înjurati că mă bag peste voi...
|
chiar ca esti cel mai nesuferit! :lol: ;) te votez, e clar :P
dsoara Ioana, cu tot respectul, mie imi place 308, ca sa nu intelegeti gresit, dar imi pica greu la stomac expresii gen "e o comparatie josnica" :rolleyes2 mie mi-ar place, ca si client, sa vad un consilier de achizitie, al oricarei marci, care este obiectiv si care se exprima empiric folosindu-se de date tehnice si statistici de vanzari si satisfactie. eu unul n-as cumpara niciodata de la un dealer care imi spune "ia dom'ne masina, ca e audi sau vw sau peugeot, ce vrei sa stii mai mult" ... succes! :lol: |
statistic vorbind 308 hdi se vinde mai bine.:lol:
|
corect! 8) si altceva? :-P
|
eu nu postez aici ca un consilier de vanzari..am dreptul la parerea mea.uitandu-ma cu cine concureaza kia cee'd (opel astra classic 1.7 cdti,new ford focus 1.6 tdci,opel astra 2 1.7 cdti,vw golf 1.9 tdi si vw golf VI 2.0 tdi,hyundai i 30 si peugeot 308) din start elimin kia si hyundai.
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:10. |
- Copyright 2026 4Tuning