![]() |
Re: Accidente in RM. VALCEA
dupa ora 13 ne putem intalni?
|
Quote:
|
Accident la Dedulesti in curba. Un x6 alb ( de valcea ) probabil a pierdut controlul si a intrat intr-un tir...Tirul era putin "julit" pe partea dreapta ..farul spart si cred ca putin bara , in schimb x6'le avea airbagurile sarite. Din ce am vazut din autocar , nu avea decat bara, farurile , capota lovite....nu cred sa fi ajuns pana la motor
|
Quote:
Accident aseara Goranu un FIAT Punto Sporting 1.2 16V blue 6 speed gearbox (SDM) a pierdul controlul din cauza poleiului si a derapat necontrolat intr`o alta masina(nu stiu sigur ce tip) Dupa constatare: 400 euro paguba doar fiat-ul. revin cu detalii |
probabil senzorii sunt de vina [ de exemplu am un coleg la facultate cu un golf5, a trecut cu el peste niste fiare si i au sarit airbagurile din bord...el zice ca senzorii sunt pusi pe sasiu p'acolo pe undeva, habar n am....probabil asa si cu bmwu :P ]
|
FIAT Punto Sporting 1.2 16V blue 6 speed gearbox (SDM) Ce amuzant suna :)) As fi fost interesat sa vad o masinutza din aia:)) nah..acum daca e avariata!
|
Quote:
|
Quote:
s-a spart bara si o roata si a ajuns aproape de radiator dar nu s-au declansat airbag-urile...:rolleyes2 |
Airbagurile alea sunt si ele gandite sa sara la un anumit impact. La unele masini airbag-urile nu sar daca nu ai centura de siguranta pusa. De ce crezi ca sub inscriptionarea AIR BAG scrie si SRS ?
|
Quote:
|
dar SRS stii ce in seamna ?!
|
Quote:
|
uite ce am gasit pe net:
Quote:
E foarte important de retinut ca fiind SRS (Supplemental Restraint System) este eficient numai daca este pusa si centura! Daca nu e pusa centura, se pot intampla doua rele: 1. Nu se declanseaza nici airbagul, ceea ce inseamna mucificare pe volan/bord/cap in parbriz/zburat prin parbriz sau geamurile laterale etc, depinde de viteza si de tipul de impact. 2. Se declanseaza oricum si airbagul, ceea ce la impact frontal sau pe-aproape inseamna risc foarte ridicat de rupt gatul (la propriu!) in zona cervicala. Astfel incat eu consider ca nici macar nu conteaza care e comportamentul airbagului, centura este obligatorie! |
Supplemental Restraint System
|
Quote:
ai dreptate.. daca nu ai centura sari spre parbriz cu ~100 km/h si mai vine si "ciocanul" in plina fata ala esti.. mai ales ca iti poate rupe gatu pozitia.. uraaattt.. scuzati off topic.. ON topic: avarii Fiat: capota, bara protectie, faruri stanga dreapta, aripa dreapta, usa dreapta spate -fata oglinda... cam atat |
| All times are GMT +2. The time now is 19:43. |
- Copyright 2026 4Tuning