![]() |
Re: Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi
brief mare brief mic si kaufvertrag,
|
Quote:
|
la ce rubrica scrie in brieful mic data fabricatiei unei masini si data primei inmatriculari?
la rubrica 14 din brieful mic scrie "schadstoffarm E2". inseamna ca este euro 2? |
La rubrica B se regaseste data primei inmatriculari.
Data fabricatiei se regaseste in vechiul Brief mare-Fahrzeugbrief (cine il are) la pagina 4. La mine scria schadstoffarm D4 si era Euro2. |
La rubrica cu nr. 6, de pe brieful mic, imi apare o data. aceeea sa fie data fabricatiei?
Imi poate spune cineva unde gasesc tipul de motor pe brieful mic? |
nu gasesti tipul motor in brief, zi de ce masina e si poate te putem ajuta cu norma de poluare
|
Suzuki Samurai prima inmatriculare 02.1995
|
Quote:
|
salutare fratilor!!!
va rog din tot tot sufletul meu sa ma ajutati si pe mine. am citit tot topicul asta si tot nu sunt lamurit. nu am gasit raspunsul concret la intrebarea mea. acu o saptamana am cumparat o masina cu numere de germania (cu banda albastra) si samsarul mi_a zis ca sunt valabile, mi_a dat asigurare (ceva verde - zertifikat der versicherung), brif mare, brif mic si am facut contract v-c cu el. masina nu e pe numele lui. din cate vad a luat_o de la cineva din alba, care la randul sau a luat_o de la proprietar (roman) din germania...complicat rau. acum, dupa ce am citit ma rog la Dumnezeu sa fie masina radiata. ma "chiorasc" de la amiaza pe actele astea si am incercat vreo 10 site_uri cu dictionare dar tot degeaba. pe briful mic nu am nicio stampila cu "ungultig". in schimb e trecut in partea stanga jos deasupra cerculetului unde tre sa fie o stampila, o data (27.10.2012) si imediat langa e bifata casuta unde zice "edgultige Ausserbetriesetzung", plus un fel de stampila neagra care zice ca am tuv pana in "im dez-2012" pe briful mare am la rubrica C.4.c trecuta data de 20.03.2007 si chiar dedesubt o adresa (cred) - 85276 pfaffenhofen - plus o stampila si o semnatura. la rubrica 25 (aia maaaare, ultima de jos) am o intreaga poezie. va scriu aici exact cum e scris la mine(nu stiu sa pun si diacritice germane) "BISH. ZULASSUNGSBESCHE. TEIL II / BISH. FAHRZEUGBRIEFNR: BX170911 BRIEFVERMERK: U ENTWERTET UND EINGEZOGEN/AUSGEHANDIGT ODER MIT UNGULTI GKEITSVERMERK AUSGEHANDIGT" daca stiti ce inseamna toate astea va rog din tot sufletul sa ma ajutati. nu mai am stare deloc :(( e radiata masina?? |
"in schimb e trecut in partea stanga jos deasupra cerculetului unde tre sa fie o stampila, o data (27.10.2012)" - va rog sa ma iertati. de zapacit ce sunt am incurcat ceva. e 27.10.2008!!!
multumesc pt intelegere si ajutor |
Quote:
Servus. |
4 Attachment(s)
va rog sa ma iertati ca raspund asa tarziu dar nu gaseam un scaner. in cele din urma am gasit. pun aici ambele brifuri, plus asigurarea care mi_a dat_o baiatul de la care am luat_o. mai am si un contract facut intre proprietar si cineva din romania (cel de la care a luat asta masina-care mi_a vandut_o mie) dar nu cred ca va trebuie. eu masina vreau sa o inmatriculez pe bulgaria pt ca nu am posibilitatea sa o inmatriculez pe romania si nici nu se merita...ajutati_ma va rog din tot sufletul. vreau marti sa merg sa ii scot numere rosii. se poate??imi mai trebuie ceva? trebuie sa traduc ceva acte?
va multumesc din suflet |
...din ce vad eu aici (parere personala, rog a consulta si o a doua opinie):
- masina este radiata din data: 27.10.2008 - toate datele care sunt dupa aceasta perioada sunt falsuri - TÜV - adica inspectia tehnica periodica se face la 2 ani de zile, stampila neagra ce cuprinde cuvintele TÜV BAYERN, a fost aplicata in fals (a se face comparatia cu originalul in culoare rosie) - nimeni nu va lasa pe altcineva sa circule pe asigurarea sa auto (exceptie sunt poate cei din familie), odata masina vanduta, primul lucru facut este sa trimiti o copie dupa contract la asigurare, aceasta returnandu-ti banii achitati in avans, rezultand o masina fara asigurare. ...rezultatul... ai cumparat o masina "fantoma" (cei care sunt in domeniu stiu despre ce vorbesc)... incearca sa o treci in legalitate, printr-o inmatriculare pe numele tau (altfel risti sa patesti sa pici in cursa "mafiei" la un control amanuntit al politiei) Succes si Servus. |
Opel Astra G Caravan, fabricatie 07.2001, Z16XE (1,6 16v 101hp) ce EURO iese? In brief-ul mare, la numarul 14, scrie asa: "EURO 3 UND D4". Ma poate ajuta cineva?
|
euro 4 100%
|
Hej,
Am si eu cateva nelamuriri si anume.. sunt rezident german si am o masina proprietate personala cu toate actele in regula, inclusiv verificare si asigurare in germania. In curand planuiesc sa import masina in romania, insa ma astept, din ce am mai citit si prin alte parti, sa dureze mult inmatricularea din cauza ca e N1 -- asta cu toate ca e ok in germania... aveti vreo parere despre asta? Mai mult, credeti ca bazat pe actele descrise mai sus, as putea conduce in RO si mai apoi scoate numere provizorii in vederea inmatricularii (fara sa fie nevoie sa trec pe la rar inainte bineinteles, unde ma astept ca as intampina problema omologarii)? Pe langa asta, credeti ca as putea primii si dovada pentru radierea din germania, odata cu primul set de numere provizorii sau pentru respectiva dovada ar trebuii sa astept pana la finalizarea cazului de inmatriculare -- incununat prin noul titlu de proprietate al masinii? Ultima parte ma intereseaza in mod special, intrucat intentionez sa radiez masina din germania(prin intermediul respective dovezi emisa de biroul din romania) inaintea unei date calendaristice specifica. Sau... de dragul evitarii birocratiei, as fi better off sa merg aici direct si sa radiez masina, dupa care sami iau numere provizorii germane si bazat pe asta sa vin in ro si sa incep joaca --- in acelasi timp fiind sigur ca am reusit sa radiez masina in timp util. Servus :D |
radiezi masina din germania sa nu mai ai bataie de cap dupa care scoti numere zoll
ajuns in romania faci programare la RAR poto scoate numere rosii fara a trce pe la rar dar daca mai ai nre valabile de germania nu are rost - e o cheltuiala in plus daca masina e ok din punct de vedere tehnic si estetic va trece rarul dupa ce ai cartea de identitate romaneasca platesti taxa faci asigurare si o inscrii pe tine. odata ce ai cartea de romania cam in 1-2 zile tre sa ai nr pe masina |
Am si eu o intrebare:
Am gasit o masina (bineinteles import Germania:-)) si vreau sa ocumpar.masina are numere zoll insa am vb cu samsaru' si asta s-a dus la rar si a scos CIV. nu a luat insa numere rosii pentru ca mai are numerele zoll valabile pana la sfarsitul lunii noiembrie.Intrebarea mea este daca mai pot lua plasa cum ca masina a fost furata etc. ??? Multumesc anticipat de raspunsuri |
odata ce a trecut prin rar e ok, masina a fost verificata !!!
|
Quote:
|
Quote:
Masina este un VW Passat din 10.2007 cu motor de 2.0 140 cp care se vinde la 7.600 euro(negociat de mine la 7.200),neinmatriculata si cu RAR facut |
Quote:
|
Salut,
Am o intrebare la care am tot cautat raspunsul pe Google si nu l-am gasit ( cel putin nu intr-o forma concreta). Intrebarea este: Care poate sa fie valabilitatea maxima a numerelor de tranzint eliberate de cei de la inmatriculari din Germania? in mod normal sunt de 30 de zile, dar exista si de 60 sau 90? si daca da care este costul lor in comparatie cu cele de 30 de zile? Multumesc ! |
cred ca tranzit sunt 3-5 zile .. iar provizorii 30
..xx zile |
am si eu o intrebare am cumparat o masina in anglia am toate actele pe numele meu dar ma intereseaza daca pot sa imi iau numere de tol pt aceasta masina sa pot merge cu ea in tara sa o inscriu fiindca aici te rup cu asigurarea si taxele
|
am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta! Mi-am scos numere zoll din germania valabile pana in 05.12.2014 dupa ce imi expira aceste numere mai pot scoate un rand de numere zoll de aici din Germania! astept un raspuns
|
Salut!
Noi oferim servicii complete pentru inmatriculari auto in Bucuresti si Ilfov Ce inseamna inmatriculari la domiciliu? Pui comanda pe site ul nostru www.inmatricularipipera.ro ne faci o imputernicire la notar pentru persoane fizice sau o delegatie pentru persoane juridice si gata. Restul facem noi dupa care tit aducem acasa sau la sediu sau unde vrei tu documentele! www.inmatricularipipera.ro acte auto traduceri legalizate acte auto asigurari intocmire dosar inmatriculare programare RAR Administratie financiara ANAF numere rosii orice tine de inmatriculari auto |
| All times are GMT +2. The time now is 20:23. |
- Copyright 2026 4Tuning